2/9/10

Το ψάρι δε βρομάει μόνο από το κεφάλι

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ Θ. ΙΓΝΑΤΙΑΔΗ*

Στον τόπο αυτό πάντα κάποιος άλλος πρέπει να φταίει για ό,τι στραβό και ανάποδο συμβαίνει και όχι ο καθένας από εμάς. Αποτελεί εθνικό μότο ότι «το ψάρι βρομάει από το κεφάλι» και ότι όλοι οι υπόλοιποι είμαστε τα θύματα και οι ανεύθυνοι. Δηλαδή ερμηνευόμενη η ρήση σημαίνει ότι φταίει μόνο το πολιτικό σύστημα, οι κυβερνήσεις που πέρασαν και τα κόμματα για την κατάντια της χώρας, και δεν ευθύνονται έστω και αναλογικά:

Ο τοπικός αγροτικός συνεταιρισμός του χωριού και η ένωση γεωργικών συνεταιρισμών του κάθε νομού, που αποτελούνται από ανθρώπους της διπλανής πόρτας και λεηλάτησαν -ορισμένοι τουλάχιστον από αυτούς- τους χρεοκοπημένους συνεταιρισμούς.

Οι ασφαλισμένοι στο ΙΚΑ που εμπιστεύονται τα βιβλιάρια ασθενείας τους στο φαρμακοποιό, για ν’ αποφύγουν την ταλαιπωρία στο ΙΚΑ, και επιβαρύνουν τα ασφαλιστικά τους ταμεία με δαπάνες φαρμάκων που δεν αφορούν τους ίδιους, αλλά τρίτα πρόσωπα, άσχετα.

Οι χιλιάδες κληρονόμοι εκδημησάντων εις Κύριον συνταξιούχων που εισπράττουν επί χρόνια τις συντάξεις τους χωρίς ντροπή, εις βάρος των φορολογουμένων. Οι «ανάπηροι» που συνταξιοδοτούνται, ενώ δεν έχουν τις πραγματικές προϋποθέσεις. Εκεί οι διάφορες υγειονομικές επιτροπές έχουν παραβιάσει τα καθήκοντά τους.

Οι εφορίες, οι πολεοδομίες και τα νοσοκομεία που αποτελούν εστίες συναλλαγής και διαφθοράς, όπως το δέχεται η ίδια η Πολιτεία.

Η τοπική αυτοδιοίκηση, η οποία αποτελεί κλασικό παράδειγμα τοπικής ηγεσίας βαρύνεται με πλήθος σκανδάλων. Ολοι αυτοί δεν είναι το «κεφάλι του ψαριού που βρομάει», αλλά η μέση ή η ουρά του. Και για να μην αδικώ τα πράγματα σε όλους αυτούς τους χώρους υπάρχουν οι έντιμοι και ικανοί υπάλληλοι και στελέχη, δεν αρκούν, όμως, ούτε επιβραβεύεται η προσπάθειά τους από την Πολιτεία.

Κάποτε στη χώρα αυτή έφταιγαν οι σκοτεινές δυνάμεις, το ΝΑΤΟ και το κεφάλαιο, ντόπιο και ξένο. Σήμερα κυριαρχεί η αντίληψη ότι για τη δεινή πορεία της χώρας φταίει το πολιτικό σύστημα, οι πολιτικοί, τα κόμματα, οι κυβερνήσεις. Βεβαίως, ουδείς παραγνωρίζει ότι οι πρωτογενείς ευθύνες σημαδεύουν το πολιτικό σύστημα για όσα έκανε ή δεν έκανε, το γεγονός όμως αυτό μας απαλλάσσει εμάς ως κοινωνία από τις προσωπικές μας ευθύνες;

*Ο ΓΙΩΡΓΟΣ Θ. ΙΓΝΑΤΙΑΔΗΣ είναι δικηγόρος
agelioforos

19 σχόλια:

  1. Υπευθυνος ειναι ο ηγετης που δινει τις κατευθυνσεις . Οι υπολοιποι κινουνται στον ρυθμο του .

    αυτη την εννοια εχει η βρωμα του κεφαλιου .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δικηγόρος είναι ;
    Γι'αυτό διαφωνεί και προσπαθεί να μας κάνει συνυπεύθυνους.
    Για ρώτα τον τι θα μπορούσε να κάνει αυτός που έβλεπε τις βρώμες σε εφορίες , τοπική αυτοδιοίκηση , πολεοδομίες κλπ ;
    Να κατέφευγε στην δικαιοσύνη ;
    Σαν ειδικός τι θα τον συμβούλευε να κάνει ;

    Andpik : Σε παρακαλώ αφού βάζεις άρθρο του , επικοινώνησε μαζί του και ρώτα τον .
    Τί δεν κάναμε σωστά ;

    ΛΑΜΟΓΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "Ο ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
    ΔΙΑΝΥΧΤΕΡΕΥΣΕ ΕΙΣ ΤΟ ΑΓΙΟΝΟΡΙ
    ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΙΑΤΡΟΥ,Γ.ΚΑΛΑΡΑ.
    ΕΝΑΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ ΖΗΤΗΣΕ ΑΠΟ ΤΗΝ
    ΟΙΚΟΚΥΡΑΝ "ΕΛΙΕΣ ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ"...
    ΤΑΧΑΤΕ..ΕΠΕΙΔΗ ΔΕ ΑΥΤΗ ΔΕΝ
    ΕΓΝΩΡΙΖΕ[ΗΘΕΛΕ]..Ο ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ
    ΕΘΥΜΩΣΕ,ΠΑΡΕΞΕΤΡΑΠΗ ΚΑΙ ..
    ΕΣΠΑΣΕ ΕΝΑ ΣΚΕΥΟΣ ΠΗΛΙΝΟ..
    Ο "ΓΕΡΟΣ"ΔΙΑΤΑΞΕ ΑΜΕΣΩΣ ΤΗ ΣΥΛΛΗΨΗΝ
    ΤΟΥ ,ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΔΕ ΤΟΝ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕ
    ΕΙΣ ΤΟΝ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟΝ ΤΟΥ
    "ΕΜΠΤΥΣΜΟΥ"ΦΤΥΣΙΜΑΤΟΣ ,ΑΠΟ ΛΑΟ ΚΑΙ
    ΣΤΡΑΤΟ.Ο ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΞΕ
    ΤΗΝ ΠΟΙΝΗΝ ΑΥΤΗ ΕΛΙΠΟΘΥΜΗΣΕ ΚΑΙ
    ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΛΙΓΟ ΑΠΕΘΑΝΕΝ ΑΠΟ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟΝ [ΣΥΝΦΟΡΗΣΗ]...
    ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ ΣΕ ΔΥΟ ΑΛΛΟΥΣ
    ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΠΟΥ ΑΠΟΚΟΙΜΗΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ
    "ΣΚΟΠΙΑ"..Ο ΕΝΑΣ ΠΕΘΑΝΕ ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΑΚΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΚΑΙ Ο ΑΛΛΟΣ
    ΕΤΡΑΠΗ ΣΕ ΑΤΑΚΤΟΝ ΦΥΓΗ...ΚΑΙ
    ΕΞΗΦΑΝΙΣΘΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ...
    ΚΥΡΙΟΙ ΗΓΕΤΕΣ,ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ
    ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΕ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ,ΣΕ ΟΣΟΥΣ
    ΛΑΦΥΡΑΓΩΓΗΣΑΝ,ΕΞΕΤΡΑΠΗΣΑΝ,
    ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΕΛΕΙΨΑΝ ΤΗΝ ΣΚΟΠΙΑ ΤΟΥΣ
    [ΚΑΘΗΚΟΝ]ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΝΕΘΕΣΕ Ο
    ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ?
    ΝΑ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΔΩΣΕΤΕ ΝΑ ΤΟΥΣ
    ΦΤΥΣΟΥΜΕ ΜΕ ΜΕΤΑΛΑ ΠΤΥΕΛΑ,
    ΣΤΟ "ΣΥΝΤΑΓΜΑ" ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΟΣ
    ΝΑ ...ΗΣΥΧΑΣΟΥΜΕ.
    ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΥ-ΡΕΜΟΥΛΑ-ΚΟΥΣ ,
    ΤΟΣ ΑΡΑ-ΣΕΝΙΕ-ΟΥΣ,ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ
    ΤΟ ΚΑΛΟΓΕΡΙΟ ΤΑ ΒΟΥΝΑ,ΤΑ ΠΟΤΑΜΙΑ,
    ΤΙΣ ΛΙΜΝΕΣ ΜΑΣ...ΚΑΝΤΕ ΤΟ ΤΩΡΑ..
    ΠΡΙΝ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ...
    Η ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΘΟΥΝ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ
    ΞΕΝΟΙ ΛΩΠΟΔΥΤΕΣ ΚΑΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ
    ΞΕΥΤΙΛΕΣ ΛΑΜΟΓΙΑ.ΒΙΑΣΤΕΣ ΤΟΥ
    ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟΥ ΜΑΣ ΑΣΥΛΟΥ.
    ΔΙΑΙΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Έστω ότι φταίμε "όλοι" λοιπόν.
    Αυτό δε σημαίνει ότι δε θα πρέπει να αποδοθούν ευθύνες σε αυτούς που έχουν αποδεδειγμένα καταχραστεί των θέσεών τους; Με ένα "φταίμε όλοι" δε πάει να πει ότι θα υπάρξει ατιμωρησία και μιλάω για όλο το ψάρι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Απαράδεκτο το άρθρο!

    Μου θυμίζει τον οδηγό του λεωφορείου που έτρεχε επειδή του το ζητούσαν εν χορώ οι μαθητές που μετέφερε...

    Αυτή τη καραμέλα ότι φταίει ο λαός για τις λαμογιές των πολιτικών του μας την έχουνε ξαναπροσφέρει..

    Και φυσικά βολεύει πάρα πολύ αυτούς που πραγματικά φταίνε να μοιράσουν τις ευθύνες τους και στους αθώους, ώστε στο τέλος να γεμίσουν τα πάντα καπνό και να ξεφύγουν μέσα στο κουρνιαχτό..

    Αλλά, είδατε κανέναν να μπαίνει φυλακή;; Πως να μην έχουν το ΘΡΑΣΟΣ οι δικηγόροι να γράφουν άρθρα σαν το παραπάνω;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Φταιω!Φταιω!
    Αλλα δεν εχω εταιρειες στα Καιμαν η' στο Μπελιζ.Δεν ειμαι διευθυντης σε ΔΕΚΟ,ουτε γραμματεας σε υπουργειο προεδρευων σε 34 επιτροπες,ουτε προμηθεια πηρα απο αγορες οπλων,ουτε φραγκα εβγαλα απο το παραδικαστικο,ουτε βουλευτικη ασυλια εχω ουτε ουτε ουτε......
    Ουτε δημοσιος υπαλληλος ειμαι.
    Και ο λογαριασμος μου στην τραπεζα εχει 280 ευρω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δηλαδή σε τι φταίει ο καταξεσχισμένος ελληνικός λαός που οι ξεπουλημένοι και αλήτες πωλητικοί του [ΟΛΟΙ, ΠΑΝΤΑ], συμφώνησαν ας πούμε στην ΠΡΟΔΟΣΙΑ της Κύπρου και στην ΣΙΩΠΗ, το κλείσιμο του Φακ. κτλ 36 χρόνια τώρα;
    Ακόμα καλλίτερα, όταν ο άθλιος αλήτης Κωλοκοτρώνης που αναφέρετε, έσφαζε τους φουκαράδες έλληνες [= Φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους] οι οποίοι δεν γούσταραν να σφαγούν σε πουλημένους αγώνες εναντίον των οθωμανών ώστε να έρθουν εδώ οι φράγκοι [= στον στρατό των οποίων υπηρετούσε ως υψηλόβαθμος αξιωματικός αυτός ο αλήτης και μασσώνος - φιλικός Μπιθέγγουρας ή Κωλοκοτρώνης - συνταγματάρχης γαρ του ΑΓΓΛΙΚΟΥ στρατού κτλ, κατόπιν ρωσσόδουλος κτλ], να έρθουν λέω οι φράγκοι και οι βαυαροί ιλλουμινάτοι σ' αυτό το αναθεματισμένο προτεκτοράτο που σωστά το περιγράφουν οι Μακρυγιάννης, Παλαμάς κτλ, ιδίως ο δολοφονηθείς Ίων Δραγούμης;
    ΕΝΑ ΚΡΙΤΗΡΙΟ υπάρχει - Ποιός απ' τους αλήτες 'έλληνες' ηγέτες έκανε καλό στόν λαό; όλοι τον γδάρανε, τον ξεπούλησαν και με ηδονή τον αφάνισαν ώσπου έφεραν απ' τα τρύπια μας σύνορα κάθε είδους μπάσταρδον σήμερα και τον ελληνοποιούν!
    Χίλιες φορές καλλίτερα οι Οθωμανοί που στό κάτω κάτω βασίζονταν στους Ρωμηούς για το δοβλέτι -ΙΔΙΩΣ δεν παίρναμε δάνεια τότε απ' τους Ρικκάρντους και τους Ρότσιλντς. Η Ελλάδα που έφκιαξαν οι μασσώνοι, δίχως δάνεια και πτωχεύσεις δεν πέρασε ούτε ένα τέρμινο.
    Η γιαγιά μου με δίδαξε 'τι Μπραίμης τι Ζαίμης'. Σκεφθείτε το. +ΑΚΓ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ως απάντηση στο δημοσίευμα του κ. Ιγνατιάδη με τις σχετικές με την "συνωμοσιολογία" αναφορές του, παραθέτω ένα άρθρο της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ.

    ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ Hμερομηνία δημοσίευσης: 22-08-10
    Ο «αόρατος δικτάτορας» και η εισβολή στην Κύπρο
    Ο Δημ. Ιωαννίδης, ο σύνδεσμος της CIA και το μήνυμα από την Ουάσιγκτον

    Δύο άνθρωποι γνώριζαν τι πραγματικά συνέβη το μοιραίο καλοκαίρι του 1974. Και οι δύο έφυγαν από τη ζωή παίρνοντας μαζί τους πολύτιμα μυστικά και χωρίς ποτέ να αποκαλύψουν την αλήθεια. Ο ένας ήταν ο «αόρατος δικτάτορας», ο ιδιόμορφος Δημήτρης Ιωαννίδης, ο οποίος απεβίωσε προ ολίγων ημερών. Ο άλλος, ο Γκας Αβρακότος, Ελληνοαμερικανός πράκτορας της CIA, ο οποίος χειριζόταν για πολλά χρόνια τη σχέση της αμερικανικής μυστικής υπηρεσίας με τον Ιωαννίδη.
    Ο Αβρακότος ήταν ενας εξαιρετικά φανατικός αντικομμουνιστής που πολλές φορές ξεπερνούσε και τα όρια των εντολών του. Το 1967, λίγους μήνες μετά το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου, ο πρόεδρος Τζόνσον αποφάσισε να στείλει ένα άκρως απόρρητο μήνυμα στον τότε ισχυρό δικτάτορα Γεώργιο Παπαδόπουλο, με το οποίο του ζητούσε να μην εκτελέσει τον Ανδρέα Παπανδρέου. Ο Αβρακότος γνώριζε καλά τον Παπαδόπουλο από τον καιρό που ο συνταγματάρχης ήταν ο σύνδεσμος της ΚΥΠ με την αμερικανική υπηρεσία. Αν και υπηρετούσε στο Βιετνάμ, το Λάνγκλεϊ τον διέταξε να πάει στην Αθήνα ως αγγελιαφόρος για να δώσει το μήνυμα στον Παπαδόπουλο. Εκείνος, σύμφωνα με διήγησή του, τον επεσκέφθη στο γραφείο του στη Βουλή και αφού του ανέπτυξε το επίσημο μήνυμα για τον Ανδρέα, συμπλήρωσε: «αυτό είναι το μήνυμα που φέρνω, αλλά αν θέλεις τη γνώμη μου, καλά θα κάνεις να καθαρίσεις αυτό τον «μπάσταρδο»». Ο Παπαδόπουλος, ο οποίος είχε εν τω μεταξύ αποκτήσει και άλλα δικά του κανάλια επικοινωνίας με την Ουάσιγκτον, ζύγισε τα πράγματα και ακολούθησε τη συμβουλή του Τζόνσον.
    (Συνέχεια)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. (Συνέχεια)
    Ο Αβρακότος επανήλθε, όμως, στην Ελλάδα, στον σταθμό της CIA και ανέλαβε το κρίσιμο πόστο του συνδέσμου με τα ΛΟΚ που είχαν εκείνη την εποχή την ευθύνη για τις επιχειρήσεις Stay behind που συνηθίσαμε να αποκαλούμε «Κόκκινη Προβιά». Επρόκειτο στην ουσία για ένα σχέδιο που προέβλεπε την οργάνωση μυστικών ομάδων αντίστασης σε περίπτωση που οι δυνάμεις του Ανατολικού Μπλοκ εισέβαλλαν στην Ελλάδα. Ο Αβρακότος βρισκόταν συχνά στο γραφείο του διοικητη των ΛΟΚ, ταξίαρχου Γιαννακού, στο Πεντάγωνο, ο οποίος ήταν ο στενότερος φίλος του Ιωαννίδη. Οταν η CIA ήθελε να περάσει κάποιο μήνυμα στον Ιωαννίδη ο Αβρακότος ζητούσε να τον δει στο γραφείο του Γιαννακού.
    (Συνέχεια)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. (Συνέχεια)
    Διαφορετικές «ατζέντες»
    Σύμφωνα με τις περισσότερες πηγές και μαρτυρίες, οι Αμερικανοί θεωρούσαν πως ο Παπαδόπουλος είχε αποκτήσει δική του «ατζέντα» το φθινόπωρο του 1973, ειδικά μετά τις δυσκολίες που προέβαλλε στη διευκόλυνση των αμερικανικών αποστολών βοήθειας στο Ισραήλ τον Οκτώβριο του ίδιου έτους. Ο Ιωαννίδης είχε και εκείνος τη δική του «ατζέντα», καθώς διαφωνούσε με την «κοσμικότητα» που επεδείκνυε πλέον ο Παπαδόπουλος, αλλά και τα ανοίγματα φιλελευθεροποίησης που είχε ανακοινώσει. Είναι, λοιπόν, λογικό να βρήκε σύμφωνους τους ανθρώπους της CIA στην Αθήνα, μιας και την περίοδο εκείνη ο Κίσινγκερ θεωρούσε πιο σημαντική την πλήρη υποταγή της Ελλάδας στους δικούς του γεωπολιτικούς υπολογισμούς παρά την ομαλή μετάβαση σε ένα φιλοδυτικό δημοκρατικό καθεστώς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. (Συνέχεια)
    Από εκεί και πέρα υπάρχουν δύο μυστήρια που περιμένουν ακόμη απαντήσεις. Το ένα είναι αν και ποιος έδωσε στον Ιωαννίδη αυτό που εκείνος εξέλαβε ως «πράσινο φως» να: (α) ανατρέψει τον Αρχιεπίσκοπο Μακάριο και (β) αγνοήσει παντελώς τον κίνδυνο τουρκικής εισβολής. Υπάρχει βεβαίως και ένα τρίτο ερώτημα, το οποίο όμως έχει απαντηθεί, για το πώς οι Αμερικανοί σταμάτησαν τον Ιωαννίδη και την τότε ελληνική κυβέρνηση από τον πόλεμο κατά της Τουρκίας, όταν με εξαιρετικά μεγάλη καθυστέρηση το αποφάσισε ο αόρατος δικτάτορας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. (Συνέχεια)
    Ως προς τα πρώτα δύο ερωτήματα έχουμε μαρτυρίες και έγγραφα που δημιουργούν πολλά ερωτήματα. Ο τότε Νο2 της CIA στην Αθήνα Ρον Εστες ισχυρίζεται και αναφέρεται σε συγκεκριμένο τηλεγράφημα, πως επεσκέφθη τον Ιωαννίδη δέκα ημέρες πριν από το πραξικόπημα κατά του Μακαρίου, του επεσήμανε τους κινδύνους ανατροπής του στάτους κβο στην Κύπρο και το μεγάλο ρίσκο μιας τουρκικής εισβολής. Κατά τη διήγηση του Εστες, ο Ιωαννίδης αντέδρασε βίαια, κλώτσησε το τραπέζι με τον καφέ που είχε μπροστά του και δήλωσε πως «αν οι Τούρκοι τολμήσουν θα φτάσω έως την Κωνσταντινούπολη». Αυτό που δεν γνωρίζουμε είναι τι διημείφθη μεταξύ Ιωαννίδη και Αβρακότου, ο οποίος ήταν παρών σε αυτή την κρίσιμη συνάντηση, αλλά είναι βέβαιο πως είχε και αλλες κατ' ίδίαν επαφές με τον Ιωαννίδη. Ο Αβρακότος μισούσε τον Μακάριο, τον αποκαλούσε «Κάστρο της Μεσογείου» και δεν θα πρέπει να αποκλείεται - με βάση και το προηγούμενο με το μήνυμα για τον Ανδρέα- να τον ενθάρρυνε να προχωρήσει στο πραξικόπημα διαβεβαιώνοντάς τον πως οι ΗΠΑ δεν θα άφηναν ποτέ την Τουρκία να εισβάλει στην Κύπρο και να προκαλέσει ελληνοτουρκικό πόλεμο. Υπάρχει βεβαίως και η πιο συνωμοσιολογική θεωρία που θέλει τον Κίσινγκερ εν γνώσει του να στέλνει αυτό το μήνυμα στον Ιωαννίδη μέσω Αβρακότου γνωρίζοντας πως ο «τυφλωμένος» από μένος κατά του Μακαρίου και υπερπατριωτισμό Ιωαννίδης θα έπεφτε στην παγίδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. (Συνέχεια)
    Επιχείρηση παραπλάνησης
    Γεγονός είναι πως ο Ιωαννίδης εξεπλάγη, έμεινε εμβρόντητος όταν έμαθε ότι άρχισε η τουρκική εισβολή και φερόταν σαν να είχε «προδοθεί» από κάποιους. Η αλήθεια πάντως είναι πως από την ώρα που, με τεράστια καθυστέρηση, αποφάσισε να αντιδράσει στρατιωτικά με την αποστολή υποβρυχίων και αεροσκαφών και την απειλή ενός ελληνοτουρκικού πολέμου, οι Αμερικανοί έκαναν τα πάντα για να τον αποτρέψουν. H CIA έφτασε στο σημείο να διαδώσει την παραπλανητική πληροφορία πως οι Βούλγαροι συγκεντρώνουν δυνάμεις στα σύνορά τους με την Ελλάδα, ενώ κατεβλήθη κάθε προσπάθεια να παραγκωνισθεί ο Ιωαννίδης και να περάσει η εξουσία στους τότε αρχηγούς των Ενόπλων Δυνάμεων οι οποίοι διατηρούσαν παραδοσιακά στενές σχέσεις με τους Αμερικανούς. Η Ουάσιγκτον θεώρησε, άλλωστε, τεράστια επιτυχία της, όπως φάνηκε και απο την περίφημη έκθεση της CIA μετά την κρίση, το γεγονός πως σταμάτησε τον ελληνοτουρκικό πόλεμο. Αξίζει όμως να σημειωθεί ότι ποτέ δεν είχε σχεδιάσει την επιστροφή του Κωνσταντίνου Καραμανλή στην εξουσία, γιατι τον θεωρούσε ισχυρογνώμονα, απρόβλεπτο και φιλοευρωπαϊστή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. (Συνέχεια)
    Το τι συνέβη εκείνο το περίφημο και μοιραίο καλοκαίρι θα απασχολεί για πολλά ακόμη χρόνια τους ιστορικούς. Ο Αβρακότος πέθανε, αφού πάλεψε με τη μανία καταδίωξης, ενώ ο Ιωαννίδης έβαζε συχνά τα κλάματα γιατί δεν άντεχε αντικρίζοντας το αποτέλεσμα του τυφλού του υπερπατριωτισμού. Και οι δύο έχουν ίσως πάρει μαζί στον τάφο δικά μας εθνικά μυστικά που αξίζει όμως τον κόπο να ερευνηθούν περαιτέρω.

    Τόσο ο κ. Παπαχελάς, Αρχισυντάκτης της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ, όσο και ο κ. Γρηγοριάδης, πιστεύουν ότι ... όλες οι αιτιάσεις που αφορούν την ύπαρξη σκοτεινών δυνάμεων που κυβερνούν την Ελλάδα είναι ανοησίες!

    Αν είναι έτσι τότε γιατί δημοσιεύει η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΈΝΑ ΤΈΤΟΙΟ ΆΡΘΡΟ;

    Ευμένης ο Καρδιανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. http://antistasi.org/?p=10123 mponanos,arapakis,papanikolaou,galatsanos,gkizikis ,ioannis ntavos ,agamemnon ,gratsios,statholpoulos http://antistasi.org/?p=9590 2004 Κατι θα μαθης , για αυτους που δεν ξερουν , το εψαχνα ,εδω μονο λενε πως εκανε στρατο ο εθναρχης ο κουφος , η κουφαλα .ΤΑΛΩΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Έχει τα δίκια του ο δικηγόρος, μην τον πετροβολούμε.
    Οπότε θα κάνω το δικηγόρο του διαβ.. του δικηγόρου και θα ρωτήσω ξανά:
    Ποιος ανταλλάσει τόσε δεκαετίες την "οικογενειακή ψήφο" του για θεσούλα σε οργανισμό;
    Ποιος λαδώνει για να κάνει τη βρωμοδουλίτσα του -μικρή ή μεγάλη άσχετο- σε πολεοδομίες εφορίες κλπ;
    Ποιος δηλώνει παραπάνω στρέματα γι να πάρει και ανάλογα παραπάνω επιδοτήσεις; (οι δηλωμένες εκτάσεις ελιάς καλύπτουν δυο- τρεις φορές την Ελλάδα)
    Χιλιάδες τα παραδείγματα.

    Και τελικά ποιος ψηφίζει τα τομάρια των κομμάτων τόσα χρόνια διαιωνίζοντας νοσηρές καταστάσεις σαν τις παραπάνω τη στιγμή που υπάρχουν δεκάδες τίμιοι ή έστω αδιάβρωτοι ακόμη άνθρωποι σε μικρά κόμματα; Όσο καθίκια, προδότες, πουλημένοι, απατεώνες, ξεφτιλισμένοι, ψεύτες, ανάλγητοι και άτιμοι είναι οι πολιτικοί μας
    άλλο τόσο είμαστε και εμείς. Δεν υπάρχει καμμία δικαιολογία. 36 χρόνια εκλέγουμε τα ίδια κόμματα του ίδιους ανθρώπους, τις ίδιες πολιτικές. Όσοι αναρωτιούνται "τι μπορώ να κάνω με τις ισχνές μου δυνάμεις"; Είναι ίσως οι ίδιοι που κατά τα άλλα θεωρούν εαυτόν τόσο ισχυρό και μάγκα ώστε να περνάν με κόκκινο, παρκάρουν στις διαβάσεις και στα πεζοδρόμια, που σε ρωτάν με στόμφο "ξέρεις ποιος είμαι εγώ;" κλπ. Όταν μάλιστα υποπέσει στην αντίληψη τους πως τα κάνει κάποιος άλλος τα κάνει εξεγείρονται. Για όσους δε, αναρωτιούνται τι σχέση έχουν τα τελευταία καθώς αφορούν αντικοινωνική συμπεριφορά είναι άκρως σχετικά αφού είναι ομόπηγα με τα διεστραμμένα και εκφυλισμένα κριτήρια της ψήφου μας: Η πηγή βέβαια είναι ο υπέρμετρος σε βαθμό αρρώστιας εγωισμός-ατομικισμός των νεοελλήνων.
    Ποτέ δεν μάθαμε να λειτουργούμε συλλογικά. Ίσως γιατί δεν είχαμε ποτέ σωστή παιδεία για να διδαχθούμε την αναγκαιότητα και τη χρησιμότητα της συλλογικής και κοινωνικής συνείδησης. Και βέβαια εδώ έρχεται και το κεφάλι του ψαριού: Ποιος-οι πολιτικός θα έκανε την αξία της κοινωνικότητας και την έγνοιας για τους υπόλοιπους συνανθρώπους μας μάθημα και τρόπο ζωής στα σχολεία μας; Κανείς... Πως θα εξασφάλιζε άλλωστε το βουλετιλικι στους απόγονούς του;
    Πολλοί από εμάς πήραν τηλέφωνο το φίλο βουλευτή για τη διευθέτηση ατομικού προβλήματος. Πόσοι πήρανε άραγε να του πούν πως ντρέπονται και θεωρούν απαράδεκτη για την στάση που τήρησαν στο κοινοβούλιο σε κάποιο νομοσχέδιο που πλήττει την Ελλάδα μόνο και μόνο επειδή το είπε ο Αρχηγός"; Ή έστω, αν ντρέπονται να του μιλήσουν κατάμουτρα να του το στείλουν με email; Πάλι απο κανείς ως ελάχιστοι...

    "H διαφορά του ηλίθιου ανθρώπου από τον σοφό είναι η εξής: ο πρώτος, για ό,τι κακό του τυγχαίνει κατηγορεί τους άλλους, ο σοφός τον εαυτό του"

    ο Σουβλατζής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΠΩΣ ΦΟΒΑΣΤΕ ΤΟΝ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟ,ΜΕ ΤΟ
    ΦΤΥΣΙΜΟ?ΑΜΕΣΩΣ ΠΕΤΡΕΣ.ΔΕΝ ΑΦΗΣΑΤΕ
    ΚΑΝΕΝΑΝ...ΤΟΥΡΚΟΛΑΓΝΕ ΕΣΥ ΠΟΥ
    ΒΡΙΖΕΙΣ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΣΟΥ ΕΔΩΣΕ ΤΟ
    Φ Ω Σ ΤΗΣ ΕΛ ΕΥΘΕΡΙΑΣ..ΜΙΚΡΕ ΚΑΙ
    ΘΡΑΣΥ .ΕΣΕΝΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΕ ΦΤΥΣΙΜΕ,
    ΔΙΟΤΙ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΣ ΤΟΝ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ
    ΤΟΝ ΝΙΚΗΤΑΡΑ,ΤΟΝ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗ,
    ΤΟΝ ΑΡΔΡΟΥΤΣΟ...ΚΑΙ ΥΜΝΕΙΣ ΑΥΤΟΝ
    ΠΟΥ ...ΟΡΓΑΝΩΣΕ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ
    ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ...ΒΑΜΠΙΡΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
    ΤΟ ΦΤΥΣΙΜΟ ΘΑ ΣΑΣ ΤΡΕΛΛΑΙΝΕ...
    ΓΥΜΝΟΙ ΤΟΜΑΡΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ
    ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ.ΓΙΑ ΝΑ ΗΣΥΧΑΣΕΙ
    Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ.
    ΑΚΟΥ ΘΕΛΕΙΣ ΤΟΥΣ ΟΘΩΜΑΝΟΥΣ?
    ΤΟΤΕ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ..
    ΕΑΝ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟ
    ΦΙΛΙΚΟ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟ...ΚΑΙ ΤΟΥΣ
    ΤΡΕΙΣ ΦΙΛΙΚΟΥΣ ...ΠΑΡΑΔΟΠΙΣΤΟΙ
    ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ.ΓΕΝΝΑΙΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Φταίμε που δεν έχουμε πάρει τη βρεγμένη σανίδα ακόμη και δεν εχουμε φάει ακόμη τα παπαγαλάκια,περιμενουμε να δουμε αν θα δουλεψει η δικαιοσυνη που εκτος απο τυφλη ειναι και κουφη διαπλεκόμενη και πλουσια,οοοοχι δεν φταιει το κεφαλι γι αυτο ,εμεις φταιμε για ολα.ΓΑΤΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.