29/9/10

Η «Ειρήνη» δεν έφτασε στη Γάζα

ΤΟ ΝΑΥΤΙΚΟ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΑΝΕΚΟΨΕ, ΧΩΡΙΣ ΒΙΑ, ΤΟΝ ΠΛΟΥ ΤΟΥ ΚΑΤΑΜΑΡΑΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΕΙΡΗΝΙΣΤΕΣ
Την ώρα που τα σκάφη του ισραηλινού πολεμικού ναυτικού πλεύριζαν την «Ειρήνη» στ' ανοιχτά της Γάζας, στο λιμάνι, Ισραηλινοί ακτιβιστές διαδήλωναν υπέρ της αποστολής των Εβραίων ειρηνιστών (φωτ. ΑΠΕ)
"Την ώρα που τα σκάφη του ισραηλινού πολεμικού ναυτικού πλεύριζαν την «Ειρήνη» στ' ανοιχτά της Γάζας, στο λιμάνι, Ισραηλινοί ακτιβιστές διαδήλωναν υπέρ της αποστολής των Εβραίων ειρηνιστών (φωτ. ΑΠΕ)"

Της ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΤΖΑΒΑΡΑ

Σε μια κίνηση που ερμηνεύεται υπό το βάρος της μονομέρειας στην επιβολή της ζώνης αποκλεισμού της Γάζας, το ισραηλινό πολεμικό ναυτικό ανέκοψε τον πλου του καταμαράν «Ειρήνη» χωρίς να κάνει χρήση βίας και χωρίς να συναντήσει αντίσταση. Στον αέρα βρίσκονται οι ειρηνευτικές συνομιλίες, ενώ ο Ισραηλινός ΥΠΕΞ «αδειάζει» τον πρωθυπουργό Νετανιάχου.
Μόλις το καταμαράν, που μετέφερε την αποστολή των Εβραίων ειρηνιστών, προσέγγισε την περιοχή που υπόκειται στη ζώνη του ναυτικού αποκλεισμού, του ζητήθηκε να αλλάξει πορεία και οδηγήθηκε στη συνέχεια από το ισραηλινό πολεμικό ναυτικό στο Ασντόντ.
Ωστόσο, το ισραηλινό πολεμικό ναυτικό ανέκοψε την πορεία του σκάφους με τους ειρηνιστές σε διεθνή ύδατα, αφού μονομερώς το Ισραήλ έχει επιβάλει τη ζώνη του ναυτικού αποκλεισμού της Γάζας. Λίγοι ακτιβιστές είχαν συγκεντρωθεί κοντά στο λιμάνι, όπου τελικά οδηγήθηκε το ιστιοφόρο.
Η επιχείρηση, με προϋπολογισμό πάνω από 23.500 ευρώ, χρηματοδοτήθηκε από δωρεές, κυρίως από διάφορες πτέρυγες της μη κυβερνητικής οργάνωσης «Ευρωπαίοι Εβραίοι για μια δίκαιη ειρήνη».
Επειδή υπάρχει και η άλλη πλευρά, αποδεικνύεται ότι οι βαρόνοι του λαθρεμπορίου των απαγορευμένων αγαθών είναι εκείνοι που πλήττονται από τη χαλάρωση του αποκλεισμού της Γάζας.

Οι οικισμοί διχάζουν
Οσον αφορά τις κινήσεις στο διαπραγματευτικό επίπεδο, οι Παλαιστίνιοι εμφανίζονται αποφασισμένοι να εγκαταλείψουν τις ειρηνευτικές συνομιλίες αν το Ισραήλ δεν τηρήσει μορατόριουμ στην εποικιστική του δραστηριότητα.
Διχασμένη εμφανίστηκε εν τω μεταξύ χθες η ισραηλινή πλευρά καθώς ο υπουργός Εξωτερικών, Αβιγκντορ Λίμπερμαν, τήρησε στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ διαφορετική στάση από εκείνη του πρωθυπουργού Νετανιάχου, κάνοντας λόγο για την ανάγκη να υπάρξει ενδιάμεση συμφωνία με τους Παλαιστινίους. Ο Νετανιάχου επιδιώκει τελική συμφωνία μέχρι το τέλος του 2011.
Αυτοκινητοπομπή από περίπου 40 οχήματα με προορισμό τη Λωρίδα της Γάζας έκανε χθες στάση στην Κωνσταντινούπολη, για να αποτίσει φόρο τιμής στους εννέα Τούρκους που επέβαιναν στο πλοίο «Mavi Marmara» και σκοτώθηκαν κατά την ισραηλινή επιδρομή της 31ης Μαΐου.
(Πηγές: Ασ. Πρες, Reuters, Γαλλικό, ΑΠΕ, ENET)

10 σχόλια:

  1. Δυστυχώς τα ψυχιατρεία όλου του κόσμου δεν επαρκούν για την θεραπεία της ασθένειας του Ροτσιλδικού συνδρόμου του Ισραήλ.

    Τελικά η σύψη επιφέρει και γαλήνη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πραγματικα δεν καταλαβαινω τον ενδοιασμο του Ισραηλ να μην αναγνωριζει τα Παλαιστινιακα εδαφη.
    Αν το κανει αυτο, τοτε θα παψουν και οι εντασεις στην πολυπαθη αυτη περιοχη.
    Μηπως ομως αυτο επιδιωκουν στην ουσια οι ΗΠΑ, (την ενταση δηλαδη), για να δικαιολογουν επεμβασεις "εκδημοκρατισμου" και "καταπολεμησης της τρομοκρατιας" σε οσες χωρες της Μ.Ανατολης (βλεπε Ιραν, Ιρακ, Αφγανισταν) δεν τους "δωριζουν" την εκμεταλλευση των πλουτοπαραγωγικων τους πηγων?
    Λεω μηπως....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ευτυχώς, που οι πιο καλοί ψυχίατροι του κόσμου, είναι Εβραίοι...

    Τελικά η "Σήψη" αποκαλύπτει πόσο αρχαιολάτρες, είναι κάποιοι πού δηλώνουν "αρχαιολάτρες"

    Galia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. "Ευτυχώς, που οι πιο καλοί ψυχίατροι του κόσμου, είναι Εβραίοι..."

    Για να το λες εσύ κάτι θα ξέρεις.
    Πιθανόν νάχεις και δωρεάν περίθαλψη.


    Ελάϊας Μάταλων
    Μάταλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. //Ευτυχώς, που οι πιο καλοί ψυχίατροι του κόσμου, είναι Εβραίοι...
    Galia
    29 Σεπτεμβρίου 2010 6:39 μ.μ.//
    ---------------
    Να συμφωνήσω μαζί σου και μια φορά παλληκάρι μου !!!
    Να προσθέσω -για να συμφωνήσεις και συ μια φορά μαζί μου- ότι και οι πιο πολλοί ψυχοπαθείς του κόσμου είναι σιωνιστές !!!
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Όχι, γιωτά μου,
    πάλι λάθος είσαι.
    Απλά, υπάρχει ιστορική παράδοση,
    επειδή παλιά δεν άφηναν τους Εβραίους στην Ιατρική, παρά μόνο σε τμήματα που θεωρουσαν "άχρηστα", όπως αυτό της Ψυχιατρικής.
    Το ίδιο γινόταν στη Φυσική που τους πέταγαν στην Πυρηνική Φυσική. Και εκεί όλο Εβραίοι ήταν.

    Πάλι ανιστόρητος!
    Galia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Στην Τουρκία κι ας είστε εβραίοι!

    Αυτό θα πει κράτος! Μπορεί και η Ελλάδα να στείλει στην μαμά-Τουρκία όσους δηλώνουν Τούρκοι, αλλά έχουν το θράσος να ζουν στην πατρίδα μας και αν την υπονομεύουν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πώς είμαι "πάλι λάθος" αφού συμφωνώ για τους εβραίους ψυχιάτρους;
    Είναι οι καλίτεροι αφού έχουν τεράστια πελατεία ομοεθνών τους...
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Στην Τουρκία κι ας είστε εβραίοι!

    Μπορούμε να κάνουμε κι εμείς το ίδιο και να τους πούμε :

    "Στο Ισραήλ κι ας είστε έλληνες";



    Aegeanκόκκορας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Κόκορα του Αιγαίου,

    Αυτό που εμείς πρέπει να κάνουμε είναι να πούμε "έξω από την Ελλάδα, όσοι είστε ανθέλληνες"! Αδιάφορο αν είναι μουσουλμάνοι από την Θράκη που καυχώνται ότι είναι Τούρκοι, ανθέλληνες τύπου Δημητρά, Βαλιανάτου, Βοσκόπουλου και λοιπών καθαρμάτων του "ΟΥΡΑΝΙΟΥ ΤΟΞΟΥ", αλλά και ΣΥΡΙΖάδων, κρυφών πρακτορίσκων ανθελληνικών κέντρων κλπ.

    Ουδόλως με απασχολεί αν είναι Εβραίοι, Έλληνες ή Τσιγγάνοι. Όποιος δεν αγαπά την Ελλάδα, όποιος δεν θέλει να αγωνιστεί γι αυτή, δεν έχει θέση σ' αυτήν. Απλά και καθαρά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.