3/9/10

Αμυντική συνεργασία, αλλά χωρίς κοινή χρήση αεροπλανοφόρων για Βρετανία-Γαλλία

Δεν επιβεβαιώνονται τα δημοσιεύματα
Ερβέ Μορέν (Δ) και Λίαμ Φοξ στο υπουργείο Αμυνας στο Παρίσι

Ερβέ Μορέν (Δ) και Λίαμ Φοξ στο υπουργείο Αμυνας στο Παρίσι (Φωτογραφία: ΑΠΕ )
Παρίσι, Γαλλία
Σε στενότερη στρατιωτική συνεργασία μέσα σε ένα διεθνές περιβάλλον δημοσιονομικών περιορισμών συμφώνησαν οι υπουργοί Άμυνας Βρετανίας και Γαλλίας σε συνάντησή τους στο Παρίσι, απορρίπτοντας ωστόσο αμφότεροι ως μη ρεαλιστικό το ενδεχόμενο να μοιράζονται οι δύο χώρες τα αεροπλανοφόρα τους.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα, το Λονδίνο και το Παρίσι, στο πλαίσιο της ενίσχυσης της στρατιωτικής τους συνεργασίας, εξέταζαν το ενδεχόμενο να χρησιμοποιούν από κοινού τα αεροπλανοφόρα τους προκειμένου να αυξήσουν τις στρατιωτικές τους δυνατότητες και να περιορίσουν τις δαπάνες τους.
«Όσον αφορά την κοινή χρήση των αεροπλανοφόρων, τείνω να πιστεύω ότι είναι παντελώς μη ρεαλιστική» δήλωσε ο Λίαμ Φοξ σε κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν την Παρασκευή οι δύο υπουργοί στο Παρίσι.
«Έχουμε διαδρόμους αεροδρομίου για το Α400Μ [το ευρωπαϊκό στρατιωτικό μεταγωγικό αεροσκάφος], τα σκάφη ανεφοδιασμού, ενδεχομένως μια συνεργασία στα ναυτικά μέσα, αλλά όχι στα αεροπλανοφόρα. Τα πράγματα πρέπει να είναι σαφή» είπε από πλευράς του ο Μορέν.
Η εφημερίδα The Times είχε γράψει στο φύλλο της Τρίτης ότι η Βρετανία και η Γαλλία ετοιμάζονται να ανακοινώσουν πως τα τρία αεροπλανοφόρα τους θα μοιράζονται τις αποστολές.
Η συμφωνία αυτή, κατά το δημοσίευμα, θα επέτρεπε τουλάχιστον ένα από τα τρία πλοία (δύο βρετανικά και ένα γαλλικό) να βρίσκεται συνεχώς σε περιπολία, λαμβανομένων υπόψη των περιόδων που απαιτούνται για τη συντήρηση των πλοίων.
Η Βρετανία έχει εν ενεργεία δύο αεροπλανοφόρα, τα HMS Ark Royal και HMS Illustrious και η Γαλλία ένα, το Charles de Gaulle.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

1 σχόλιο:

  1. Aυτο το σεναριο¨"σερνεται" απο τα μεσα Ιανυαριου (βλεπε σχετικα αρθρα των TIMES του Λονδινου.
    Ελπιζω οι Γαλλοι να μην τσιμπησουν το δολωμα της "Albion perfide"
    Xρηστος Βουλγαρης απο Λονδινο

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.