9/9/10

Συνάντηση για την προώθηση του Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη

Συνάντηση στη Μόσχα είχαν εκπρόσωποι της βουλγαρικής και της ρωσικής πλευράς, που συμμετέχουν στο έργο του πετρελαιαγωγού «Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη», προκειμένου να συζητήσουν μια πρόταση για τη χρηματοδότηση του έργου.

Η πρόταση κατατέθηκε από τη ρωσική εταιρία "Transeft", δήλωσε το μέλος του εποπτικού συμβουλίου της διεθνούς εταιρίας έργου "Trans Balkan Pipeline", Ρούμεν Ποροζάνοφ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του βουλγαρικού υπουργείου Οικονομικών, οι συμμετέχοντες στη συνάντηση συμφώνησαν να αναπτυχθεί περαιτέρω η πρόταση της "Transneft" και να εξεταστούν τα οικονομικά οφέλη για τους μετόχους της "Trans Balkan Pipeline".

Την υλοποίηση του έργου του πετρελαιαγωγού Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη, ύψους 1 δισ. ευρώ, ανέλαβε η Trans Balkan Pipeline BV (η εταιρία που ιδρύθηκε αποκλειστικά για την κατασκευή και λειτουργία του συστήματος του αγωγού).

Στη διεθνή εταιρία, μέτοχοι είναι: -η βουλγαρική εταιρία “Project Company Oil Pipeline Burgas-Alexandroupolis - BG AD", με 24,5% του μετοχικού κεφαλαίου, -από τη Ρωσία συμμετέχει η κοινοπραξία αγωγού "Burgas - Alexandroupolis Ltd", που ιδρύθηκε από κοινού από τρεις εταιρίες, τις AK Transneft, NK Rosneft και Gazrpom Neft (κατέχει το 51%) -και από την Ελλάδα, η ελληνική κυβέρνηση και η ΕΛΠΕ - ΘΡΑΚΗ ΑΕ, που ιδρύθηκε από κοινού από τις εταιρίες Ελληνικά Πετρέλαια και Θράκη και κατέχει το 24,5% του μετοχικού κεφαλαίου της διεθνούς εταιρίας του έργου.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

4 σχόλια:

  1. Μην ανησυχείτε: θα φτιαχτεί μια... Διυπουργική Επιτροπή και θα τα λύσει όλα!

    OPEN, Χολαργός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το έχω ξαναγράψει: Ο αγωγός ονομάζεται "ΠΥΡΓΟΣ - Αλεξανδρούπολη".

    Κωνσταντίνος εκ Κύπρου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κωνσταντίνε, μη λες τέτοια γιατί με τσιγκλάς να αντιπροτείνω το "Αμαλιάδα-Αλεξανδρούπολη"

    OPEN, Χολαργός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. είναι πιο πιθανό να δούμε αγωγό Τρίκαλα-Κοζάνη-Τύρρανα-New York παρά Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη. Οι Ρώσοι κοροϊδεύουν. Δεν θέλουν να γίνει. Αυτά που πραγματικά θέλουν να κάνουν τα πραγματοποιούν, με κάθε μέσο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.