30/9/10

ΤΟΥΡΚΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ Απορίες και ερωτήματα για τις προβοκάτσιες

Ερωτήματα για το κατά πόσο ο τουρκικός στρατός έχει χρησιμοποιήσει και στο εσωτερικό της χώρας παρόμοιες πρακτικές με αυτήν που περιέγραψε πρόσφατα ο Τούρκος στρατηγός ε.α. Γιρμπιμπέσογλου, για την καταστροφή τζαμιών στην Κύπρο, με σκοπό την ανύψωση του ηθικού, θέτει ο τουρκικός Τύπος.

Με την πρόσφατη αποκάλυψη του Τούρκου στρατηγού ασχολείται άρθρο του Mustafa Akyol, στην αγγλόφωνη «Hurriyet Daily News», με τίτλο «Why the Turkish Military bombed mosques in Cyprus».

Όπως γράφει η «Taraf», o απόστρατος στρατηγός αναφέρεται στην τοποθέτηση βομβών στα τεμένη Bayraktar και Omerye της Λευκωσίας τη νύχτα της 24ης Μαρτίου 1962, επεισόδιο που εξαγρίωσε τους Τ/κ που διαδήλωσαν κατά των Ε/κ, τους οποίους θεώρησαν υπαίτιους.

Αυτό που απασχολεί εμένα ως Τούρκο, υπογραμμίζει ο αρθρογράφος, είναι το θλιβερό γεγονός ότι ο τουρκικός στρατός θεωρεί ορθό να σκηνοθετεί τέτοιες επιχειρήσεις τρομοκρατίας, για να ανυψωθεί η ψυχολογία της δικής μας πλευράς.

Γράφει ότι η τακτική αυτή εγείρει ερωτήματα, όπως το κατά πόσο ο τουρκικός στρατός έχει κάνει κάτι παρόμοιο με την Κύπρο στην Τουρκία. Ερωτάται επίσης εάν, εφόσον ο στρατός έχει τοποθετήσει βόμβες για την «ανύψωση της αντίστασης» έναντι των «εξωτερικών εχθρών», έχει χρησιμοποιήσει παρόμοιες τεχνικές κατά των «εσωτερικών εχθρών».

Ο αρθρογράφος συνεχίζει, γράφοντας ότι στη δίκη της Εργκενεκόν αποκαλύφθηκε, μεταξύ άλλων, ότι δύο τρομοκρατικές ενέργειες το 2006, με την τοποθέτηση βόμβας στην κεμαλικού προσανατολισμού εφημερίδα «Cumhuriyet» και τον πυροβολισμό ενός κοσμικού δικαστή, ήταν στημένες ενέργειες για να αποδοθεί η ευθύνη στους ισλαμιστές.
SIGMALIVE

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.