25/9/10

Χωρίς ζημίες το Βατοπέδι

Δεν υπάρχει ζημία του ελληνικού δημόσιου στην υπόθεση του Βατοπεδίου, όπως αποκάλυψε η τηλεόραση του ΣΚΑΪ.Αυτό προκύπτει από τα έγγραφα που υπάρχουν στην δικαιοσύνη, αλλά και στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, καθώς οι αρχικές εκτιμήσεις δεν έχουν ανατραπεί μέχρι σημερα.

Τα στοιχεία αυτά, δηλαδή ότι δεν υπάρχει ζημιά για το ελληνικό δημόσιο, προκύπτουν από εκθέσεις που έχει κάνει το σώμα ορκωτών εκτιμητών, άλλες κρατικές υπηρεσίες, αλλά και ανεξάρτητος οίκος.

Τα νέα δεδομένα αποτελούν μία σημαντική ανατροπή στα όσα γνωρίζαμε για την υπόθεση της μονής Βατοπεδίου.Τονίζεται ότι η συγκεκριμένη υπόθεση απασχολεί, αλλά και διαμορφώνει την επικαιρότητα εδώ και τρία χρόνια.Νεότερα στοιχεία αναμένονται μετά τη νέα πραγματογνωμοσύνη που διέταξε πρόσφατα η προανακριτική.

Υπενθυμίζεται, ότι μέσα στην επόμενη εβδομάδα ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, θα απαντήσει με επιστολή του στην κλήση του ως μάρτυρας, από την προανακριτική επιτροπή που ερευνά το θέμα.
http://www.skai.gr

32 σχόλια:

  1. Εαν αυτο αποδειχθεί, πρέπει αν υπάρξει μηχανισμοός ώστε ΟΛΟΙ αυτοί οι "πολιτίσκοι", "υπουργίσκοι" και άλλα τρωτικά τρωκτικά του Εθνους να το πληρώσουν πολύ ακριβά που ξεκίνησαν αυτό το θέμα (καθως και ΟΣΑ ισως να ξεκινήσουν στο μέλλον) το οποίο δημιούργησε ταιράστια προβλήματα!

    Από δω και πέρα ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ της πολιτικής και της δημοσιογραφίας

    --
    Απόδημος ο οποίος δεν έχει ανάγκη τους νεο-ελληνες πολιτισκους για θεση στο δημοσιο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΠΕΣΑΝ ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ ΓΙΑ ΤΟ...ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΟΥ!
    ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΝΕΙ ΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ΑΛΑΦΟΥΖΟΥ (ΣΚΑΙ !!) ΤΟΤΕ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΟ...
    www.olympia.gr
    ΝΑ ΔΩ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΝΕ ΝΑ ΚΡΥΦΤΟΥΝ ΟΣΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΑΝ ΑΒΙΑΣΤΑ ΤΟΥΣ ΑΓΙΟΡΕΙΤΕΣ ΠΑΤΕΡΕΣ!
    ΒΡΕ ΑΛΗΤΕΣ (...ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΣΚΟΙ,ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΙΔΕΣ ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΗΣ ΠΙΣΤΗΣ )
    ΜΕ ΑΝΘΡΩΠΑΚΙΑ ΠΟΥ ΠΡΟΣΕΥΧΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΜΑΣ ΒΡΗΚΑΤΕ ΝΑ ΤΑ ΒΑΛΕΤΕ;
    ΠΑΛΙ ΚΑΛΑ ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΟΣ ΚΑΙ ΕΠΕΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΛΗ ΩΡΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και μόνο που κοντεύουν να κλείσουν χρόνο στη εξουσία και τόσο καιρό δεν βγήκαν να πούν πόσα χρήματα ζημιώθηκε το δημόσιο φτάνει,να δώ τώρα πως θα δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η αλήθεια, πο υγνώριζαν όσοι είχαν επισκευτεί έστω μία φορά το Άγιο Όρος έλαμψε.

    Τώρα γιατί πήρε τόσο καιρό να λάμψει και γιατί τώρα το λένε και τα ΜΜΕ, δεν ξέρω, αφού ακόμα και ο ΣΚΑΙ ηταν πολέμιος της μονής όταν το σκάνδαλο μεσουρανούσε στην επικαιρότητα.

    Πάντως η εικόνα της συγκεκριμένης μονής που επιτελεί τεράστιο έργο, τόσο φιλανθρωπικό όσο και εθνικό με την στάση της και την επιρροή της σε θέματα κυρίως της Κύπρου(αγώνας ενάντια στο σχέδιο Ανάν) έχει τρωθεί ανεπανόρθωτα στα μάτι του απλού έλληνα που πλέον θεωρεί τους "παπάδες" κομπιναδόρους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Επειδή ξέρουν ότι το ΠΑΣΟΚ και ο Γιώργος είναι ξοφλημένοι μετά το ΔΝΤ, αρχίζουν σιγά σιγά το γλείψιμο στη ΝΔ, για να εξασφαλίσουν κομμάτι της αυριανής πίτας.

    Οι ίδιοι χλεύαζαν τον Γιώργο την περίοδο της παντοκρατορίας του Καραμανλή, οι ίδιοι τον αποθέωσαν.

    Οι ίδιοι αποκαθήλωσαν τον Καραμανλή και τη ΝΔ , οι ίδιοι θα τους «δικαιώσουν».

    Ρε ουστ κουφάλες δημοσιογράφοι, ξεπουλημένα τομάρια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Είναι ένα θέμα που το «σήκωσε» ο Κοντομηνάς όταν ήταν ακόμα αφεντικό στον “A” σε μια εποχή που διώκονταν από την δικαιοσύνη για περίεργες λαθροχειρίες περιουσιών ελλήνων του εξωτερικού. Άλλος που «σήκωσε» το θέμα ήταν ο Αναστασιάδης σε μια περίοδο που διώκονταν για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος. Ας θυμηθούμε λίγο την κανιβαλική συμπεριφορά του περίφημου «κομιστή» στην υπόθεση Ζαχόπουλου όπου ένα προσωπικό θέμα συζυγικής απιστίας κάποιου ασήμαντου κυβερνητικού στελέχους την έκανε σημαία του για μήνες. Ας θυμηθούμε επίσης μια σειρά από άρθρα του “Πρώτου Θέματος” για το πόσο καλό θα κάνει στην Ελλάδα η επανεκλογή ΠΑΣΟΚ. Άραγε όλα αυτά έγιναν έναντι οποιουδήποτε τιμήματος και τέλος πάντων ποιο ήταν το τίμημα που πλήρωσε ο επωφελούμενος; Ας θυμηθούμε επίσης κάποιους επαναλαμβανόμενους σαφής υπαινιγμούς στο «Τρωκτικό» πως στόχος του σκανδάλου του Βατοπαιδίου είναι μόνο οι Ρουσόπουλος-Αγγέλου και όχι το μοναστήρι. Ας θυμηθούμε ακόμα ποια ήταν η κατάληψη του διαχειριστή του «Τρωκτικού». Επίσης θα πρέπει να συνυπολογιστεί πως έχει ειπωθεί πως γνώση του θέματος από πηγές του ίδιου του μοναστηριού είχε ο Γκιόλιας. Ο Γκιόλιας όμως ήταν πάνω απ’ όλα πιστός και έστω και αν «πούλησε» πληροφορίες σε Αναστασιάδη, Κοντομηνά κάποια στιγμή μπορεί να αποκάλυπτε το πώς στήθηκε το όλο σκηνικό διότι ήταν αυτός με τις λιγότερες απολαβές αυτής της ιστορίας. Λοιπόν ερωτήματα που προβάλουν απ’ όλα αυτά τα γεγονότα είναι τα εξής: Το ΠΑΣΟΚ που επωφελήθηκε σε τελική ανάλυση απ’ όλα αυτά τι σχέση έχει με Κοντομηνά, Αναστασιάδη και Γκιόλια; Αυτοί που σκότωσαν τον Γκιόλια έχουν καμία σχέση με το ΠΑΣΟΚ ή με υπηρεσίες που ποντάρουν στο ΠΑΣΟΚ; Αν μπορέσουμε να ξεφύγουμε όλοι μας από την τυφλή πίστη και την δογματική αθεΐα που θεωρεί εξ ορισμού ότι σχετιζόμενο με την θρησκεία ως «κακό», θα καταλάβουμε πολλά. Αλλά πάνω απ’ όλα θα μπορέσουμε να συνθέσουμε το παζλ γεγονότων που πολλοί κοιμούμενοι τον αριστερίστικο κομματικό ύπνο θεωρούν ασύνδετα αρκεί να συνυπολογίσει κανείς την κοινή πορεία προσώπων και φορέων που προανέφερα.-

    Ελευθέριος Β.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ! ΑΣ ΞΕΦΥΓΟΥΝ ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΗΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΒΑΤΟΠΕΔΙΟΥ.
    ΑΔΕΛΦΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ. Ο ΣΑΤΑΝΑΣ ΜΙΣΕΙ ΓΕΝΙΚΑ ΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΤΗΣ ΠΡΟΣΕΥΧΗΣ ΟΠΟΥ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΑΠΑΛΛΑΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΘΗ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΕΦΑΓΕ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΧΑΣΤΟΥΚΙ) (ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ -ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ-)
    ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕ ΛΟΙΠΟΝ ΔΥΟ ΛΑΜΟΓΙΑ ΟΡΓΑΝΑ ΤΟΥ: ΤΟΝ ΚΟΝΤΟΜΗΝΑ ΠΟΥ
    ΕΧΕΙ ΤΟ MEGA ΚΑΙ ΠΟΥ ΑΝΑΚΙΝΗΣΕ ΤΟ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ ΠΛΕΟΝ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΠΟΥ ΧΑΡΗ ΣΤΟ...ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΟ ΒΑΤΟΠΕΔΙ ΠΗΡΕ ΤΙΣ ΔΕΚΑ ΜΟΝΑΔΕΣ ΣΤΑ ΓΚΑΛΟΠ ΚΑΙ ΒΓΗΚΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ!
    ΤΟ ΚΟΜΙΚΟΤΡΑΓΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΑΝΩΤΕΡΩ ΔΥΟ "ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΙ" ΕΓΙΝΑΝ ΟΙΚΕΙΟΘΕΛΩΣ ΟΡΓΑΝΑ ΤΟΥ, Ο ΜΕΝ ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥ ΧΑΡΙΣΤΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΧΡΗΜΑΤΙΚΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΤΟΥ ΚΑΝΑΛΙΟΥ ΤΟΥ, Ο ΔΕ ΑΛΛΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΚΑΡΕΚΛΑ ΠΟΥ ΤΟΣΟ ΟΝΕΙΡΕΥΟΤΑΝ...
    ΑΓΑΠΗΤΕ ΣΑΒΒΑ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΥΛΑΜΕ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΛΑΜΟΓΙΑ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΝΟΧΛΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΔΗΛΩΣΟΥΝ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΒΑΠΤΙΣΤΟΥΝ! ΑΝΤΕ ΜΠΡΑΒΟ!
    ΒΕΒΑΙΑ ΟΛΟΙ ΕΧΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΜΑΡΤΙΕΣ ΜΑΣ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΛΟΓΩ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΠΡΟΟΔΟΥ ΚΑΙ ΛΟΓΩ... ΕΠΟΧΗΣ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ Ο ΣΑΤΑΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΤΩΝ ΠΑΠΑΔΩΝ!
    (ΤΡΟΜΑΡΑ ΤΟΥΣ!) ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΚΑΤΙ ΠΑΤΡΟΚΟΣΜΑΔΕΣ ΑΙΤΩΛΟΥΣ ΚΑΙ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥΣ ΔΙΑΚΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΦΟΡΑΝΕ ΦΕΣΙ ΟΙ ΑΧΑΡΙΣΤΟΙ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. καλά εδώ ταϊζουν κουτόχορτο ζωνιανών τον ελληνικό λαό χρόνια τώρα και αυτός ευεπίφορος στη μαστούρα το τρώει μια χαρά.

    ας υποθέσουμε ότι υπάρχει σκάνδαλο στο βατοπέδι.

    ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ Ω ΑΡΙΣΤΟΙ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΕΝΑΣ ΗΓΟΥΜΕΝΟΣ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΥΔΕΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΕΝΤΟΛΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΝΑ ΤΟ ΕΠΙΤΕΛΕΣΕΙ;
    Ο ΕΦΡΑΙΜ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΤΗΝ ΕΧΕΙ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ.
    ΕΚΤΟΣ ΜΟΝΗΣ ΑΠΛΩΣ ΤΗΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΑΤΑΞΕΙ.
    ΔΙΑΤΑΣΣΟΥΝ ΟΜΩΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ,ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥΣ, ΑΝΩΤΑΤΟΙ ΚΡΑΤΙΚΟΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΙ. ΟΙ ΠΛΗΡΩΜΕΝΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΟΥΝ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΣΤΙΚΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ ΚΙ ΟΛΑ ΠΑΝΕ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΓΙ ΑΥΤΟΥΣ.
    ΜΑΣ ΠΟΥΛΑΝΕ ΒΑΤΟΠΕΔΙΑ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΡΗΜΑΞΑΝΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΤΑ ΩΡΑΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΚΑΛΥΜΜΑΤΑ.
    ΟΧΙ ΚΡΕΜΑΛΑ,ΓΔΑΡΣΙΜΟ ΘΕΛΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΟΙ.ΑΥΤΑ ΗΤΑΝ ΓΝΩΣΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙΡΟ ΑΛΛΑ ΠΩΣ ΘΑ ΔΙΑΛΥΣΟΥΜΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΑΝ ΔΕΝ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣΟΥΜΕ ΜΕ ΒΑΤΟΠΕΔΙΑ ΠΟΥ ΠΟΥΛΑΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΛΑΚΗ ΤΟΝ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ ΠΟΥ ΕΚΛΕΨΕ 500€;

    Η ΟΜΟΡΦΗ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ, "ΟΜΟΡΦΑ" ΚΑΙΓΕΤΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δεν σημασία αν υπάρχει ή όχι!Είπαμε ένας είναι ο πόθος των Ελλήνων,μία η ελπίδα,η χαρά και η απαντοχή:το κόμμα μας,τα δικά μας τα παιδιά,η πασοκάρα αμας η λαϊκιά στην εξουσία!Να δω το παιδί του Αντρέα μας στην εξουσία,τον Γιώργο μας κι ας μας πατήσει τραμ ή ο Πάγκαλος...το ίδιο είναι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Επειδη εχει αρχισει η "αγιοποιηση" της 5ετιας Καραμανλη απο καποιους εδω μεσανα θυμισω μονο κατι ελχιστο για το "ασημαντο" στελεχος Ζαχοπουλο οπως γραφουν καποιοι εδω μεσα:
    "
    Ο ίδιος ο Χρήστος Ζαχόπουλος στο βιογραφικό του, που φιλοξενείται στην ηλεκτρονική σελίδα του υπουργείου Πολιτισμού, αυτοπαρουσιάζεται ως σύμβουλος του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή από το 1997 μέχρι σήμερα.


    Την ίδια περίπου χρονική περίοδο ήταν που είχε αναλάβει παράλληλα, εργολαβικά, να βοηθήσει πολλαπλώς τη σύζυγο από το 1998 του πρωθυπουργού, Νατάσα Παζαϊτη - Καραμανλή. Τόσο στις με πολλά ερωτηματικά σπουδές της, όσο και στην οικοδόμηση ενός ελκυστικού προφίλ, που την ήθελε να ασχολείται με θέματα πολιτισμού, μικρών παιδιών και ιδιαίτερα αυτών με ειδικές ανάγκες, περιβάλλοντος κ.λπ.
    Στενές σχέσεις με Κώστα - Νατάσα

    Πριν από τη «συνάντησή» του με τον Κ. Καραμανλή στη Θεσσαλονίκη, τα πρώτα χρόνια της δεκαετίας του 90, ο Χρήστος Ζαχόπουλος ήταν ένας φιλόλογος καθηγητής στη δημόσια εκπαίδευση -στα μέσα της δεκαετίας του 80 μάλιστα είχε εκλεγεί και πρόεδρος της Β' ΕΛΜΕ- που από το 1992 όμως δραστηριοποιείτο ιδιαίτερα μέσα από τη Λέσχη Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού «Ηδύπολις», μαζί με τον σημερινό πρόεδρο του Μουσείου Φωτογραφίας Θανάση Πανώρη, αποσπασμένο μέχρι το καλοκαίρι του 2006 στο πολιτικό γραφείο του Κ. Καραμανλή και στη συνέχεια στο γραφείο του γενικού γραμματέα του ΥΠΕΘΟ.

    Ηταν μια προσπάθεια τότε φιλελεύθερων από τον χώρο της Ν.Δ. να κάνουν ένα άνοιγμα στον χώρο του πολιτισμού και της εκπαίδευσης, όπου ηγεμόνευαν το ΠΑΣΟΚ και η Αριστερά. Ο τρίτος της παρέας στη συνέχεια ήταν ο Γιώργος Τσάρας, πρόεδρος σήμερα του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης.

    Οταν βρέθηκαν δίπλα στον Κ. Καραμανλή, έστησαν τη «Θεσσαλονικέων Πολιτεία» (1997), μια λέσχη διαλόγου όπως αυτοπροσδιοριζόταν, αλλά στην πραγματικότητα ήταν ένας πολιτικός όμιλος που σκοπό είχε κυρίως να δώσει βήμα στον Κ. Καραμανλή, διοργανώνοντας διάφορες εκδηλώσεις και να συγκεντρώσει γύρω του κυρίως καραμανλικούς.

    Προνομιακή συνεργασία
    Αργότερα μάλιστα η «Θεσσαλονικέων Πολιτεία» με πρόεδρο τον Χρ. Ζαχόπουλο και γενικό γραμματέα τον Θανάση Πανώρη είχε προνομιακή συνεργασία με το Ινστιτούτο Δημοκρατίας «Κωνσταντίνος Καραμανλής».

    Από το 1998 και μέχρι το 2000 ο Χρ. Ζαχόπουλος είχε αναλάβει και αναπληρωτής γραμματέας πολιτικού σχεδιασμού της Ν.Δ., τότε που οι Θεσσαλονικείς με πρώτο στενό συνεργάτη του Κ. Καραμανλή τον Γιάννη Τουσιάκη, είχαν κατέβει στην Αθήνα και ο τελευταίος είχε αναλάβει και ως αναπληρωτής γενικός διευθυντής της Ρηγίλλης.

    Ομως ο Χρ. Ζαχόπουλος ως... καθηγητής ήταν δίπλα και σε όλη την πολυσυζητημένη πορεία των εκπληκτικών σπουδών της Νατάσας Παζαϊτη. Που από απόφοιτος της διετούς φοίτησης Σχολής Νηπιαγωγών Καρδίτσας το 1988 βρέθηκε να κάνει πρώτα διδακτορικό στην Ιατρική Σχολή του ΑΠΘ το οποίο πήρε στις αρχές του 2002 και στη συνέχεια να παίρνει και το πτυχίο της Ιατρικής (!) το 2004.
    Συνεχεια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Διασυνδέσεις
    Πολλά έχουν γραφεί για όσα συνεισέφεραν στην πορεία αυτή εκτός του Χρ. Ζαχόπουλου, ο καθηγητής του ΑΠΘ και σημερινός γραμματέας του υπουργείου Μακεδονίας - Θράκης Λουκάς Ανανίκας και η πρώην αντιπρύτανης και καθηγήτρια της Ιατρικής Ολυμπία Γκίμπα - Τζιαμπίρη, πρόεδρος του Ιδρύματος Υποτροφιών μετά το 2004.

    Ο γιος της επίσης ήταν από αυτούς που είχε προνομιακή μεταχείριση στον ΟΠΑΠ, αρχικά ως ειδικός σύμβουλος, στη συνέχεια ως μέλος της επιτροπής διαγωνισμού με γενναία αμοιβή και στη συνέχεια ο ΟΠΑΠ να συνάπτει με εταιρεία του Τζιαμπίρη, που είχε μετοχικό κεφάλαιο 600 ευρώ, συμβάσεις ύψους εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ.

    Ετσι η τοποθέτηση του Χρ. Ζαχόπουλου στη θέση του γενικού γραμματέα του υπουργείου Πολιτισμού το 2004, από τον πρωθυπουργό και υπουργό τότε Πολιτισμού, θεωρήθηκε ως μία επιβράβευση των υπηρεσιών που είχε προσφέρει και συνέχιζε, στο ζεύγος Καραμανλή.

    Και όλοι λένε ότι αυτά τα τέσσερα χρόνια, ανεξάρτητα από ποιοι υπουργοί και υφυπουργοί πέρασαν από το ΥΠΠΟ, ο Χρ. Ζαχόπουλος υπήρξε ο ισχυρός άντρας του υπουργείου που «έλυνε και έδενε».

    ΜH KYBEΡΝΗΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ «ΑΝΕΜΗ»
    Αντιπρόεδρος στον σύλλογο της Νατάσας

    Είτε στη Θεσσαλονίκη είτε αργότερα στην Αθήνα ο Χρ. Ζαχόπουλος ήταν πάντα ο «κολλητός» της κ. Νατάσας Παζαϊτη - Καραμανλή, βοηθώντας την σε κάθε της βήμα.

    Ετσι η «Ηδύπολις» δεν αρκούσε και μετά τη «Θεσσαλονικέων Πολιτεία» ήρθε το 1998 η σειρά της «Ανέμης», που βαπτίσθηκε ως μη κερδοσκοπική και μη κυβερνητική οργάνωση, επικεφαλής της οποίας ως πρόεδρος τέθηκε η Ν. Παζαϊτη με αντιπρόεδρο τον Χρ. Ζαχόπουλο.

    «Η "Ανέμη" έχει το παιδί στο κέντρο του ενδιαφέροντός της, όχι ως παθητικό δέκτη, αλλά ως ενεργητικό συμμέτοχο στην πλούσια πολιτισμική, παιδαγωγική και κοινωνική της δραστηριότητα, έξω από τα κέντρα των μεγαλουπόλεων», όπως το προσδιόριζε η ίδια.

    Ομως αυτό δεν εμπόδιζε καθόλου τον Χρ. Ζαχόπουλο μέσω της «Ανέμης» να στήνει λογής πρωτοβουλίες και εκδηλώσεις γύρω από τον πολιτισμό, το περιβάλλον κ.λπ. μόνο και μόνο για να φτιάξει το συμπαθητικό προφίλ της Νατάσας, με τις πολλαπλές ευαισθησίες και ενασχολήσεις δίπλα στον Κ. Καραμανλή.

    Από τις γιορτές των Υακίνθειων στα Ανώγεια δίπλα στον Ανωγειανό τραγουδιστή Γιώργο Δραμουντάνη ή «Λουδοβίκο των Ανωγείων», στη σπηλιά της Βοσκοπούλας, μέχρι να αναζητούν τα άγρια άλογα στο νησάκι του Αξιού έξω από τη Θεσσαλονίκη κ.λπ.
    "
    Επισης η μονη Βατοπαιδιου παντα "ξεφευγε" απο την πεπατημενη των αλλων μοναστηριων του Αγιου Ορους - το Αγιο Ορος του Ζαχαρια Παπαντωνιου μας δειχνει ποσο πισω πηγαινει αυτος ο "νεωτερισμός " της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Γεια σου ρε Ελευθέριε Β διαφωτιστή, παντογνώστη και νηφάλιε σχολιαστή.

    Τράβα ρε μια τζούρα και για μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. 25 Σεπτεμβρίου 2010 2:14 μ.μ.

    Διαβάσαμε και το φάκελο του Ζαχόπουλου........ή μέρος αυτού......τι ώρα είπαμε κατουρούσε;


    Θα μας πείς τώρα εκτός απο το σεξουλικό θέμα που ακριβώς ο Ζαχόπουλος έβλαψε το δημόσιο συμφέρον,γιατί τόσο καιρό προσωπικά δεν έχω μάθει τίποτα συγκεκριμένο παρά μόνο λεπτομέρειες σεξουαλικού περιεχομένου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Με το που βγαίνει μια είδηση , η οποία ξεκαθαρίζει το τοπίο σχετικά με το πράσινο καθεστώς που κυβερνάει διαχρονικά την Ελλάδα , τις προπαγανδιστικές τακτικές του και ταυτόχρονα ξεβρακώνει το Μιντιακό σύστημα , εμφανίζονται κατευθείαν τα τρωκτικά του καθεστώτος να μειώσουν τον αντίκτυπο , εξισώνοντας για μια ακόμα φορά τους πατριώτες και τίμιους , με τους προδότες και λαμόγια .
    Λοιπά παπαγαλάκια , τρωκτικά και νούμερα . Μην νομίζετε ότι σας ακούει ή σας πιστεύει κανείς . Αυτή η κάμερα δεν εστιάζει άλλο στο δέντρο .
    ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ στην εξουσία όχι άλλο .

    Ζήτω η Ελλάδα και.............
    Περαστικά σας .


    PRO από Συμβασιλεύουσα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Άσε ρε Χρήστο που πιάνεις και συζήτηση με τους πρακτορίσκους του καθεστώτος .
    Είπαμε όχι άλλο εστίαση στο δέντρο . Το θέμα είναι το Βατοπαίδι(ή μάλλον πως θα ρίξουμε πάση θυσία την μόνη κυβέρνηση που έκανε και 5 πράγματα υπέρ της Ελλάδας τα τελευταία 30 χρόνια)

    PRO

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Εφοσον τυπικα οι εκτασεις που ανταλλαχτηκαν ηταν ιδιας αξιας(για παραδειγμα η λιμνη Βιστωνιδας ειχε ιση αξια με τις περιοχες στη Χαλκιδικη!)αυτο σημαινει οτι μεσα απο τα κρατικα εγγραφα δεν προκυπτει ζημια.Αρα το ΣΚΑΙ δεν μας λεει κατι καινουργιο.Θα μας ελεγε κατι καινουργιο αν με καποιον τροπο απεδεικνυε οτι αυτες οι εκτασεις ειχαν οντως την ιδια αξια.Αλλα αυτο δεν μπορει να συμβαινει.Πολυ απλα η αξια της γης στη Χαλκιδικη ειναι πολυ υψηλη της δε στη Βιστωνιδα του νομου Ξανθης οχι.Οι πηγες ειναι ολες απο κρατικα εγγραφα,οποτε ειναι προφανες οτι οι κρισεις τους δεν ειναι αξιοπιστες,οποτε μενει το πορισμα του ανεξαρτητου οικου που μπορει να ειναι "ανεξαρτητος".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ότι να'ναι . Πολύ γέλιο .
    Εκτός από λίμνες ποταμούς βουνά λαγκάδια και αέρα κοπανιστό , τα οποία δεν υπολογίζονται γιατί δεν έχουν μετρήσιμη χρηματική αξία , το μοναστήρι , έδωσε και εκτάσεις (οικόπεδα-χωράφια) .
    Αυτά λοιπόν , τα οποία έχουν αξία που υπολογίζεται , όχι απλά είναι ίσης αξίας με όσα ακίνητα πήρε πίσω το μοναστήρι δια της ανταλαγής , αλλά είναι και μεγαλύτερης . Δηλαδή ζημιώθηκε το μοναστήρι .

    Το μοναδικό σκάνδαλο που υπήρξε στο βατοπαίδι , ήταν ο τρόπος αντιμετώπισης της ανταλαγής από τα ΜΜΕ , και τα κόμματα της αντιπολίτευσης .

    Άλλωστε και ο μεγάλος Πατερούλης , ή αλλιώς Κωλοτούμπας , ή αλλιώς Εξαπτέρυγο , πρόσφατα(κατά την προσφιλή του τακτική της κωλοτούμπας , παίρνοντας πίσω όλα όσα έχει πει όλα αυτά τα χρόνια χωρίς ίχνος ντροπής-ανδρισμού)είπε ότι το Βατοπαίδι δεν είναι σκάνδαλο αλλά..........υπόθεση .

    ότι νάναι . Όπως είπα . Πολύ γέλιο .

    PRO από Συμβασιλεύουσα .

    ΥΓ. Μια συμβουλή . Μην βλέπετε άλλο Mega . Κάνει κακό στο IQ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Χωρίς ζημιές το Βατοπαίδι ..............
    Σε λίγο θα μου πείτε ότι τα έκαναν όλα για να ρίξουν τον Καραμανλή , που δεν τους βόλευε για να βάλλουν στην θέση του έναν προδότη που καταστρέφει την Ελλάδα .

    Ε δεν σας πιστεύω . είσαστε ακραίοι .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ΤΙΠΟΥΚΕΙΤΟΣ
    Δεν ξέρω αν υπάρχει ή όχι ζημία του Δημοσίου. Ξέρουμε όλοι όμως ότι υπαρχουν δυο ξένοι Οικοι που έχουν κάνει αξιολόγηση-καθώς και ελληνικοί Οικοι-με την ίδια διαπίστωση,οτι δεν υπάρχει ζημία. Γιατι ουδείς ενδιαφερόμενος το αναφερει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Αλλαζουν ρωτα τωρα.Τα πηραν τα λεφτα και τωρα φευγουν... απ' το σημειο του εγκληματος.Το εξυπνο χρημα θα κινειται παντα πρωτο... Και το Βημα εχει αρχισει και τα λεει αλλιως και αλλοι πολλοι... Να και κατι καλο που κολλαει:
    Θυμάστε το Δεκέμβρη του 2008. Τότε που οι κουκουλοφόροι ανενόχλητοι έκαιγαν την Αθήνα επί τρεις μέρες.

    Εξέγερση της νεολαίας την χαρακτήρισαν αυτή την καραμπινάτη προβοκάτσια οι καθεστωτικοί μηχανισμοί, οι συριζαίοι, οι «αριστεριστές», οι ποικίλοι ανένταχτοι διανοούμενοι και φυσικά οι επαγγελματίες αντιρατσιστές!!!
    Οι ύμνοι και τα παραληρήματα της «αριστεράς πολυτελείας» ήταν τέτοιοι που κατέγραφαν τα «Δεκεμβριανά» σαν τη μεγαλύτερη «εξέγερση» της νεώτερης ελληνικής ιστορίας.

    Διαβάστε ενδεικτικά μόνο κάποια κείμενα εδώ:
    http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=2918

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Δεν υπάρχει λοιπόν σκάνδαλο κατά ΣΚΑΙ....

    Υπάρχουν όμως οι έρευνες για την σχέση Marfin / Βατοπαίδι

    www.tovima.gr/default.asp?pid=2&artid=343789&ct=32&dt=18/07/2010

    www.ethnos.gr/article.asp?catid=11424&subid=2&pubid=21704948

    http://www.inews.gr/61/oli-i-kinisi-ton-ypopton-logariasmon-tou-vatopediou-meso-tis-marfin.htm

    Οπως υπάρχει η εκτίμηση των ακινήτων και το πώς μεθοδεύτηκε η ανταλλαγή (κατάθεση προέδρου ΣΟΕ)

    http://www.antinews.gr/?p=4228
    &
    http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_politics_1_11/11/2008_291683

    Υπάρχει η αποτίμηση της λίμνης από "ανεξάρτητο" σύμβουλο (και η ανταμοιβή του...)

    http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11378&subid=2&pubid=2064747

    Και μια συνολική εικόνα, με ονόματα και διευθύνσεις

    http://dimolog.blogspot.com/2008/11/golden-boys.html
    &
    http://archive.enet.gr/online/online_text/c=112,id=43524516

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Το Βατοπέδι δεν ήταν σκάνδαλο, ήταν ΣΚΑΝΔΑΛΑΡΑ.
    Στην υπόθεση αυτή ένας ολόκληρος μηχανισμός κινήθηκε με αδιαφανείς διαδικασίες, με λαμόγια και άθλιους πολιτικούς να κουρελιάζουν την τιμή της Ελλάδος.
    Αν ήθελαν να πάρουν τα χωράφια του Βατοπεδίου στο Πόρτο Λάγος με ανταλλαγές και να τα μοιράσουν στους ακτήμονες γόνους προσφύγων, θα έπρεπε να έχουν τα κάκαλα να το κάνουν φανερά και να το έχουν τιμή τους και καμάρι τους.
    Οι μεθοδεύσεις από μόνες τους ήταν άθλιες και απαρέδεκτες και γι' αυτές τιμωρήθηκαν Καραμανλής και Νέα Δημοκρατία.
    Και πάνω εκεί πάτησε η πρεσβεία και διάφοροι άλλοι και έκαναν παιχνίδι εις βάρος της ΝΔ και του Καραμανλή προσωπικά.
    Ας πρόσεχαν.
    Η εξουσία δεν είναι απλό και εύκολο πράγμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. @ sKal

    Φίλε Σάββα, το θέμα είναι να αποδοθούν ΚΑΙ ποινικές, πέρα από τις πολιτικές (εκλογική καταβαράρθρωση). Και δεν αναφέρομαι μόνο στο Βατοπαίδι και την ΝΔ αλλά και στα όζοντα του ΠΑΣΟΚ. Αυτός ο τόπος δέν αξίζει τέτοια κατάντια

    Φιλικά
    Ο Ανώνυμος των 7:13 μμ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΑΤΗ?
    ΚΟΡΟΙΔΕΨΑΝ ΟΙ ΜΟΝΑΧΟΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ?
    ΚΟΡΟΙΔΕΨΑΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΤΟΥΣ
    ΜΟΝΑΧΟΥΣ?
    ΣΕ ΕΝΑ ΚΡΑΤΟΣ ΔΙΚΑΙΟΥ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΘΑ
    ΓΙΝΟΝΤΑΝ..
    ΕΑΝ ΥΠΗΡΧΕ ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ
    "ΗΛΙΑΙΑΣ"ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
    Η ΕΣΤΩ Η "ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΜΥΡΙΩΝ"
    ΤΗΣ ΑΧΑΙΟΡΚΑΔΙΚΗΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ.
    ΟΙ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΕΣ ΕΔΙΝΑΝ ΣΤΙΣ ΜΟΝΕΣ
    [ΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ ΑΜΥΝΑ ],ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ
    ΑΣ ΤΑ ΠΟΥΜΕ ΓΡΑΜΜΕΝΑ ΣΕ ΔΕΡΜΑΤΑ
    ΑΙΓΩΝ,ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΣΒΗΝΟΥΝ ΛΟΓΩ ΥΓΡΑΣΙΑΣ,"ΤΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΣ".
    ΟΠΩΣ ΣΑΣ ΕΙΠΑ ,ΑΡΚΕΤΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    ΗΤΑΝ ΚΕΝΤΡΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ,ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ
    ΕΧΘΡΙΚΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ,ΚΑΙ ΩΣΠΟΥ ΝΑ ΦΘΑΣΟΥΝ ΟΙ ΑΥΤΟΚΡΑΤΩΡΙΚΕΣ ΒΥΖΑΝΤΙΝΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ,ΕΙΧΑΝ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ,ΜΕ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΔΙΟΙΚΗΤΗ.ΚΑΘΕ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΕΣΤΕΛΝΕ ΕΝΑΝ ΣΤΡΑΤΤΙΩΤΗ.ΕΑΝ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΝΤΡΕΣ
    ΠΛΗΡΩΝΕ ΕΝΑ ΤΙΜΗΜΑ.ΕΤΣΙ ΝΤΥΘΗΚΕ
    Η ΑΓΙΑ ΘΕΟΔΩΡΑ ΑΝΤΡΑΣ ΔΙΟΤΙ
    ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΕΙΧΑΝ ΜΟΝΟΝ ΚΟΡΕΣ,
    ΚΑΙ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΗΣ ΗΤΑΝ ΦΤΩΧΟΣ...
    ΑΡΑ ΣΩΣΤΑ Ο ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑΣ ΠΑΡΕΙΧΕ
    ΔΙΕΥΚΟΛΙΝΣΕΙΣ[ΠΧ ΛΙΜΝΕΣ ΝΑ ΨΑΡΕΥΟΥΝ,ΒΟΥΝΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΓΙΔΙΑ,
    ΠΡΟΒΑΤΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΖΩΑ ΓΙΑ ΝΑ
    ΣΙΤΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΜΟΝΑΧΟΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ.
    ΠΕΘΑΝΑΝ ΟΙ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΔΙΟΙΚΗΤΕΣ...
    ΚΑΙ ΕΜΕΙΝΑ ΟΙ ..."ΤΡΑΓΟΙ" ΣΤΟΥΣ
    ΜΟΝΑΧΟΥΣ,ΩΣ ΔΗΘΕΝ ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ...
    ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΟΦΕΛΗΘΗΚΑΝ
    ΠΟΛΛΟΙ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.
    ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΜΟΝΑΧΟΙ ΤΑΓΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΙΕΡΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ ΤΟΥ
    "ΘΙΟΥ",ΝΑ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΣ "ΠΑΝΑΓΙΑΣ"...ΤΑ ΜΑΤΙΑ.ΕΛΕΟΣ.
    ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ?
    ΣΑΡΚΑΣΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. γιατί πίστευε κανείς μυαλωμένος από οποιονδήποτε πολιτικό χώρο προερχόμενος ότι υπήρχε πολιτικό σκάνδαλο του Βατοπαιδίου;
    επειδή η Νέα Δημοκρατία έπραξε ηλιθίως και έκλεισε τη βουλή;
    Ας το βουλώσει τώρα ο χαχόλος ο ελληνικός λαός που πιστεύει τα πάντα από τους ψιττακούς των ΜΜΕ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. κ.Καλεντερίδη είστε άδικος καθότι το θέμα είναι ουσία και καθόμαστε και ψιλολογίζουμε μικροπαρατυπίες της ΝΔ και δεν κοιτάμε τα πραγματικά εγκλήματα που γίνονται αυτή τη στιγμή από τον Παπανδρέου (δεν λέω καν από το ΠΑΣΟΚ και έχει ξεφύγει τόσο πολύ αυτός ο άνθρωπος που θα ήταν άδικο να πω από το ΠΑΣΟΚ)!επίσης φτάνει πλέον με την "προσφυγιά" κτλ...έλεος!!!πέμπτη γενιά έχει πάει,τι πάει να πει πλέον απόγονοι προσφύγων;γιατί δικαιούνται κάτι παραπάνο οι "απόγονοι προσφύγων";πολύ φυλετισμός και τοπικισμός μαζεύεται και δεν μ'αρέσει καθόλου (προσωπικά είμαι από περιοχή που δεν έχουμε τέτοια φαινόμενα και όταν ακούω περί τοπικισμών και φυλετισμών εκνευρίζομαι)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Αγαπητέ skal 7:30μμ, μπορεί να έχεις δίκιο σχετικά με τη σκανδαλώδη κινητοποίηση ενός ολόκληρου μηχανισμού ανθρώπων, φορέων, υπηρεσιών κλπ, πολύ δε περισσότερο σχετικά με τις επιπτώσεις της υπόθεσης αυτής στον Καραμανλή. Όμως τόσο το σκάνδαλο αυτό, όσο και την υπόθεση Ζαχόπουλου (που ουσιαστικά συνίστατο στο ότι ήθελε να γ...σει ο χοντρός και να διοριστεί η άλλη) θα πρέπει να τα δούμε συγκριτικά με άλλα σκάνδαλα για να έχουμε και κάποιο μέτρο "σκανδαλότητας". Και βέβαια δε χωράει καμμία σύγκριση με το σκάνδαλο του χρηματιστηρίου. Σαφώς δεν δικαιώνω αυτούς που χάσανε γιατί κι αυτοί έπεσαν σαν τις ακρίδες στο μέλι, νομίζοντας ότι θα έβγαζαν εύκολο χρήμα. Κακίζω όμως τα αλισβερίσια που έγιναν εντός του χρηματιστηρίου και κυρίως το ότι έβγαιναν πρωθυπουργοί, υπουργοί, τραπεζίτες, μεγαλοεπιχειρηματίες κλπ κάνοντας τα παπαγαλάκια και εξώθησαν πολύ κόσμο να παίρνει καταναλωτικά δάνεια (με επιτόκιο 24%) για να παίξουν στο χρηματιστήριο. Επίσης, πολλά στελέχη και σύμβουλοι των παραπάνω ατόμων βγήκαν πάμπλουτοι από αυτή την υπόθεση. Τελικό αποτέλεσμα: Η μεγαλύτερη αναδιανομή πλούτου (από τους φτωχούς στους πλούσιους) που έγινε ποτέ στην Ελλάδα. Και δεν έτρεξε τίποτα, πέρα από κάποιες γκρίνιες και κάποιες άσφαιρες ντουφεκιές, έτσι για την τιμή των όπλων. Προσωπικά, εκεί ρίχνω περισσότερη ευθύνη στον Καραμανλή που δεν κίνησε γη και ουρανό μόλις πρωτοεκλέχθηκε για να ξεσκεπαστεί αυτή η σκανδαλάρα. Τα αναφερόμενα ποσά για το βατοπέδι ήταν φραγκοδίφραγκα μπροστά της.

    (Φίλε PRO 4:28μμ, παλιά έβλεπα πολύ MEGA, λες από αυτό να μου έμεινε;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Μη σε στεναχωρεί αυτό φίλε I.Q. ΠΙΓΚΟΥΙΝΟΥ . Όλα θεραπεύονται σήμερα. Το μόνο πράγμα που δεν είμαι σίγουρος ότι μπορεί να θεραπευτεί , είναι η Ελλάδα μας , όταν τελειώσει ο GAP μαζί της .

    Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς .

    PRO από Συμβασιλεύουσα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Ο Ζαχοπουλος ηταν στενος φιλος της κα. Παζαιτη, τη βοηθησε να φτιαξει το προφιλ της με το συλλογο Ανεμη, να σπουδασει (με πτυσιο διετους παιδαγωγικης σχολης) με διδακτορικο στην Ιατρικη και μετα να παρει και πτυχιο ιατρικης (αληθεια υπαρχει αλλη τετοια περιπτωση παγκοσμιως - εκτος βεβαια κι αν προκειται για παιδι θαυμα), ανταμειφθηκε δε για ις υπηρεσιες του με το να λυνει και να δενει στο Υ. Πολιτισμου.
    Βεβαια μολις ξεσπασε το ροζ σκανδαλακι η "αγια" οικογενεια τον ξεχασε. ( οπως και τον Αγγελου στην υποθεση Βατοπεδιου)

    Επι ΝΔ χαθηκε καθε εννοια αξιοκρατιας, τα τυπικα προσοντα παντου παραμεριζονταν με το εφευρημα της συνεντευξης.

    Απο σκανδαλα παλι καλα πηγαμε. Υποκλοπες, απαγωγη πακιστανων, Ζιεμενς, Βατοπεδι, υπερκοστολογησεις και απευθειας αναθεσεις εργων, καρτελ γαλακτος (και οχι μονο) ..... ατελειωτος καταλογος.

    Στα εξωτερικα θεματα, αρκει και μονο να θυμηθουμε ποια ηταν υπουργος εξωτερικων,τα λογια της (για την αντιπυραυλικη ασπιδα του ΝΑΤΟ που εμφανιστηκε αμερικανοτερη και απο τον Μπους) τις ενεργειες της ή μη που οδηγησαν στο η Τουρκια να αποκτησει λιμανι στην Αλβανια, παντου κρατουσε την ιδια σθεναρη σταση.

    Αλογιστος δανεισμος και διασπαθιση του δημοσιου χρηματος κλπ
    ολα αυτα ο Σαμαρας τα εσβησε οπως ειπε και η ΝΔ ξεκιναει απο την αρχη - τιλετε κ. Σαμαρα;
    Αν δεν λογοδοτησουν οι υπευθυνοι εξουσια δεν προκειται να ξαναδειτε.
    Γιατι καλυτερα ενας Τζεφρυ μειωμενης εθνικης συνειδησης που εφερε το ΔΝΤ στη χωρα για να περασει πιο ευκολα ολα αυτα τα μετρα που τωρα περναει και μας τσουζουν, παρα μια ΝΔ που ενω τα κανει ολα Σκ.τα μας λεει οτι απλα εγιναν μερικα λαθακια, δηλαδη ανξαναρθει στην εξουσια τα ιδια και χειροτερα θα κανει.

    Υ.Γ ολοι εσεις που κανετε πως πονατε για τα εθνικα θεματα, (αιγαιο, Σκοπια, Κυπρος) οταν αυτα σας αγγιζουν στην τσεπη τοτε οι περισσοτεροι σφυριζετε αδιαφορα.
    Το ξερει καλα ο Τζεφρυ αυτο, οτι δηλαδη οι αντιδρασεις που θα συναντησει ειναι φιλολογικου επιπεδου και γι αυτο τα χειριζεται ποως τα χειριζεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. άρα εσύ ο πασοκος συμφωνείς με τους χειρισμούς Τζέφρυ έτσι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Tόπε τόπε ο παπαγάλος ότι μας ....... αγαπάει άλλος

    "Επι ΝΔ χαθηκε καθε εννοια αξιοκρατιας, τα τυπικα προσοντα παντου παραμεριζονταν με το εφευρημα της συνεντευξης.

    Απο σκανδαλα παλι καλα πηγαμε. Υποκλοπες, απαγωγη πακιστανων, Ζιεμενς, Βατοπεδι, υπερκοστολογησεις και απευθειας αναθεσεις εργων, καρτελ γαλακτος (και οχι μονο) ..... ατελειωτος καταλογος. "

    Ρε ΝΟΥΜΕΡΟ αφού όλα αυτά αποκαλύφτηκαν και καταρίφθηκαν , και μάλιστα για το Βατοπαίδι λέμε μόλις παραπάνω .

    Σβήσε ρε ΠΑΣΟΚΙΣΤΑΝΕ την κασέτα .

    Με έκανες και γέλασα .

    Τώρα για τις γελοιότητες περί Ζαχόπουλου , καλύτερα πάνε γράψτα σε κανένα ...μεσημεριανό Μπλόγκ .

    Όσο για το αν συμφωνείς με την μοναδική επιλογή για σένα ,δηλαδή
    τον Τζέφρυ - οπως ρωτάει και ο/η saphire

    Μην απαντήσεις , γνωρίζουμε ότι η δυνατότητα να συμφωνείς ή να διαφωνείς , σού έχει αφαιρεθεί , όταν σε διόρισαν στο δημόσιο . Τώρα απλά σε προγραμματίζουν .
    Εξ ού και το "ΝΟΥΜΕΡΟ"

    Αντε Γεια . Kαι να ξέρεις ότι η Ελλάδα δεν πεθαίνει ποτέ . Θα μας βρείς πάλι μπροστά σου Γραικύλε , και αυτήν την φορά θα λογοδοτήσεις , για να μην μας παραμυθιάζεις ότι όλοι είναι ίδιοι .

    PRO από Συμβασιλεύουσα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.