28/9/10

Εγκαινιάστηκε ο σινο-ρωσικός αγωγός πετρελαίου

Η Κίνα και η Ρωσία υπέγραψαν μια σειρά συμφωνίες ενεργειακής συνεργασίας, κατά την διάρκεια των εγκαινίων του πετρελαϊκού αγωγού, που σηματοδοτεί μια νέα εποχή για τις σχέσειςτων δύο οικονομικών δυνάμεων.

Οι ηγέτες των δυο πλευρών, συμφώνησαν πάνω σε μια σειρά συμβόλαια για την παροχή φυσικού αερίου, την ενεργειακή επάρκεια, τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και την πυρηνική ενέργεια.

Οι δύο πλευρές πάντως, δεν κατάφεραν ακόμη να συμφωνήσουν για την τελική αποτίμηση ανάλογου έργου για την μεταφορά φυσικού αερίου.

Τα deals υπογράφθηκαν κατά την διάρκεια της επίσης επίσκεψης του Ρώσου προέδρου κ. Dmitry Medvedev στην Κίνα, όπου ο ίδιος και ο Κινέζος ομόλογός του κ. Hu Jintao τέλεσαν τα εγκαίνια του αγωγού, ο οποίος θα παράσχει ρωσικό πετρέλαιο στην ασιατική χρόνια, με βάση 20ετές συμβόλαιο.

Και οι δύο πλευρές χαρακτήρισαν την λειτουργία του αγωγού το βήμα για μια «νέα εποχή» στην μεταξύ τους συνεργασία.

Ο αγωγός Ανατολικής Σιβηρίας – Ειρηνικού Ωκεανού (ESPO) ανοίγει μια νέα εξαγωγικό οδό για το ρωσικό πετρέλαιο. Ένα τμήμα του θα αρχίσει να μεταφέρει 300.000 βαρέλια ημερησίως από τα σύνορα την 1η Ιανουαρίου 2011.
http://www.euro2day.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.