30/9/10

Κίνα: Μεταστροφή του τουριστικού ενδιαφέροντος προς Ελλάδα και Ευρώπη



Μεταστροφή του κινεζικού τουριστικού ενδιαφέροντος προς την Ελλάδα και την Ευρώπη, με σημαντικό αριθμό κρατήσεων, φέτος, καταγράφουν κινεζικά τουριστικά πρακτορεία.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανάρτηση στην ιστοσελίδα της Υπηρεσίας Ενημέρωσης της Κινεζικής Κυβέρνησης (china.org.cn), η υπερβολική αύξηση των τιμών ξενοδοχείων στη Sanya, το δημοφιλές τουριστικό θέρετρο της Κίνας, έχει οδηγήσει σε αύξηση του τουριστικού ρεύματος προς Ελλάδα και άλλους ευρωπαϊκούς προορισμούς.

"Χώρες όπως η Ελλάδα, η Βρετανία και η Ισπανία δεν ήταν στο παρελθόν ελκυστικές, αλλά φέτος υπήρξαν πολλές κρατήσεις", αναφέρει εκπρόσωπος του 'Spring Tours', ενός από τα δέκα δημοφιλέστερα τουριστικά πρακτορεία της Σαγκάης.

Μάλιστα, όπως σημειώνει το ίδιο τουριστικό πρακτορείο, η πτώση στις πωλήσεις για τη Sanya έχει βοηθήσει την εταιρία να αυξήσει τις πωλήσεις της στην Ευρώπη, οι οποίες καταγράφουν αύξηση της τάξης του 45% για τη φετινή περίοδο.

Η υπερβολική αύξηση των τιμών στα ξενοδοχεία της Sanya οδήγησαν σε πτώση- κατά 30%- των κρατήσεων από πρακτορεία της Σαγκάης, η οποία προωθεί το 25% των επισκεπτών στο κινεζικό θέρετρο.

Αντίστοιχη αύξηση των κρατήσεων για Ευρώπη καταγράφει και το τουριστικό πρακτορείο "Shanghai Ever Bright International Travel Agency", με τον πρόεδρο της εταιρίας να δηλώνει πως "παρά το γεγονός ότι ένα ταξίδι στο εξωτερικό είναι ακριβότερο, οι τουρίστες έχουν δείξει μεγάλο ενδιαφέρον να επισκεφθούν την Ευρώπη φέτος, πιστεύοντας ότι θα κερδίσουν περισσότερο από τη σχέση κόστους και αξίας του προϊόντος".
express

4 σχόλια:

  1. Τέρμα Καλεντεριδη! Τώρα έρχονται τα χειρότερα!

    http://ellhnkaichaos.blogspot.com/2010/09/blog-post_29.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 30 Σεπτεμβρίου 2010 3:11 μ.μ.

    Τα εμέσματα με σημαία τον ανθελληνισμό στη χειρότερη εκδοχή του,καλή ανάρωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Nαι ναι μου αρεσει οπως αλβανος τουριστας ,μονο που οι κινεζοι τουριστες κρατουν και ενα κυτιον κρεμαμενο εκ του αυχενος και πωλουν καθρεφτακια στους ιθαγενοις.ΤΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΤΙΠΟΥΚΕΙΤΟΣ
    Τι να τους κανουμε τους Κινέζους; Ούτε 1,5 δισεκατομμύρια άνθρωποι δεν είναι. Και μας πουλάνε καθρεφτάκια, ενοχλητικό για΄τι ίσως κυταχτούμε και στενοχωρηθούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.