18/9/10

Κηδεύεται άλλος ένας ήρωας της εισβολής

ΤΕΛΕΙΤΑΙτην Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2010, και ώρα 11.00 π.μ. από τον Ιερό Ναό Αγίου Κυριάκου του Αντιφωνητή στο Κίτι, η εξόδιος ακολουθία για τον αγνοούμενο μέχρι σήμερα Κώστα Φωτίου, Έφεδρο Ανθυπολοχαγό του 226 Τ.Π. ετών 26, από την Πηγή Αμμοχώστου.

Η τύχη του αγνοείτο από τον Αύγουστο του 1974. Τα λείψανα του ανευρέθησαν σε ομαδικό τάφο στο τουρκοκυπριακό χωριό Αγυιά και ταυτοποιήθηκαν με τη μέθοδο του DΝΑ.Την 1η Σεπτεμβρίου 2010, ενημερώθηκε η σύζυγος και ο γιος του ότι είχαν ανευρεθεί τα οστά του. Επικήδειο λόγο θα εκφωνήσει ο Διευθυντής του Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας και Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Χρίστος Χριστοφίδης.

Αντί στεφάνων παράκληση όπως γίνονται εισφορές στην Εκκλησιαστική Επιτροπή του Ιερού Ναού Αρχαγγέλου Μιχαήλ Πηγής και στη Φιλόπτωχο Αδελφότητα Κιτίου.

Ο Κώστας Φωτίου κατά την εκδήλωση του πραξικοπήματος της ΕΟΚΑ Β΄ στις 15 Ιουλίου 1974, κλήθηκε ως έφεδρος ανθυπολοχαγός για παρουσίαση από τους πραξικοπηματίες για τα δημοκρατικά του πιστεύω και αφέθηκε ελεύθερος στις 18 Ιουλίου. Στις 20 Ιουλίου όταν ξεκίνησε η τούρκικη εισβολή, παρουσιάσθηκε σε στρατόπεδο τη Λάρνακα, όπου αντιμετώπισαν τις τουρκοκυπριακές δυνάμεις της περιοχής. Με την έναρξη της 2ης φάσης της τουρκικής εισβολής, το τάγμα του μεταφέρθηκε στην περιοχή ΠαλαικύθρουΜιάς Μηλιάς. Με το σπάσιμο της γραμμής και την υποχώρηση που ακολούθησε μέσα σε εκείνο όλο το χάος, αγνοείτο η τύχη του.

Από τότε έγιναν πολλές προσπάθειες από την οικογένεια του αλλά και από φίλους του για τη διακρίβωση της τύχης του χωρίς όμως αποτέλεσμα.

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

1 σχόλιο:

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.