2/9/10

Ζακ Λανγκ: Η λύση για την πειρατεία βρίσκεται και στη στεριά

Ο νέος ειδικός σύμβουλος του ΟΗΕ για την πειρατεία στη θαλάσσια περιοχή στα ανοιχτά των σομαλικών ακτών, ο Ζακ Λανγκ, επισήμανε ότι "η λύση για την εξουδετέρωση της πειρατείας βρίσκεται και στη στεριά και στη θάλασσα" ταυτοχρόνως, ενώ δεσμεύτηκε μέσα σε ένα τρίμηνο να έχει ετοιμάσει εγγράφως τις προτάσεις του για την αντιμετώπισή της.

Στις 26 Αυγούστου ο Γάλλος πρώην υπουργός Πολιτισμού διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του γγ του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν, για νομικά θέματα σχετιζόμενα με την πειρατεία στα ανοιχτά των σομαλικών ακτών. "Κύρια αποστολή μου θα είναι η ποινική τιμωρία των πειρατών, δηλαδή ο εγκλεισμός τους στη φυλακή", ανέφερε επίσης ο Ζακ Λανγκ στη Ρώμη, επισημαίνοντας παράλληλα ότι "το δίκαιο είναι αδιαίρετο από τις κοινωνικές και οικονομικές δραστηριότητες".

Όπως υποσχέθηκε δημόσια ο κ. Λανγκ, "θα προσεγγίσει χωρίς καμία προκατάληψη όλα τα σενάρια που διατυπώνονται για την πάταξη της πειρατείας".

Νωρίτερα ο αξιωματούχος συνομίλησε με τον υπουργό των Εξωτερικών της Ιταλίας, Φράνκο Φρατίνι, "με τον οποίο αντήλλαξε απόψεις για την κατάσταση στη Σομαλία και στη θαλάσσια περιοχή μπροστά απ τις ακτές της". Διέρρευσε δε ότι ακολούθως ο Ζακ Λανγκ θα ταξιδέψει στην Κοπεγχάγη, όπου εδρεύει το αρχηγείο του ΝΑΤΟ γιά την καταστολή της πειρατείας.

Το έτος 2009 στην ανωτέρω θαλάσσια περιοχή έγιναν 215 πειρατικές επιθέσεις, από τις 409 που έγιναν σε όλο τον πλανήτη.
NOOZ.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.