19/9/10

Κρίσιμη σύσκεψη στο γραφείο του Ερντογάν

Erdoğan'dan çok kritik terör zirvesi

Έκτακτη σύσκεψη στο γραφείο του Τούρκου πρωθυπουργού, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με τη συμμετοχή των ανωτάτων αξιωματούχων των ενόπλων δυνάμεων και των αρχών ασφαλείας.

Στη σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε σήμερα Κυριακή, τις μεταμεσημβρινές ώρες, στο γραφείο του Τούρκου πρωθυπουργού, στην Άγκυρα, συμμετείχαν ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Ισίκ Κοσανέρ, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός επικρατείας, Τζεμίλ Τσιτσέκ, ο υπουργός δικαιοσύνης, Σαντουλλάχ Εργκίν, ο αρχηγός της ΜΙΤ, Χακάν Φιντάν, ο αρχηγός του Στρατού Ξηράς, στρατηγός Ερντάλ Τζεϊλάνογλου και ο υφουπουργός του νεοσύστατου υφυπουργείου ασφάλειας και δημόσιας τάξης, Μουαμέρ Γκιουλέρ.
Το θέμα της σύσκεψης, που λαμβάνει χώρα ημέρα Κυριακή, κάτι που γίνεται μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις, είναι το ενδεχόμενο να αρχίσουν και πάλι οι επιθέσεις του ΡΚΚ από αύριο, 20 Σεπτεμβρίου, οπότε, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΡΚΚ, λήγει η προσωρινή μονομερής εκεχειρία που κύρηξε τον Αύγουστο, με την έναρξη της γιορτής του Μπαϊραμιού.
Επίσης, από αύριο αρχίζει και η εβδομαδιαία αποχή των μαθητών από δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια, σε όλες τις περιοχές του τουρκικού Κουρδιστάν, ως πράξη διαμαρτυρίας για την συνεχιζόμενη απαγόρευση της διδασκαλίας κουρδικής γλώσσας στα δημόσια σχολεία καθώς και για την συνεχιζόμενη άρνηση παραχώρησης συνταγματικών δικαιωμάτων στα 20 εκατομμύρια Κούρδους που κατοικούν στην τουρκική επικράτεια.

5 σχόλια:

  1. Κακώς,έπρεπε να πήγαινε και ο Νταβούτογλου,έτσι και αλλιώς σε λίγο καιρό θα χρειάζοντε διαβατήριο για να πάνε σε αυτές τις περιοχές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπορεί κάποιος άνθρωπος δημόσια, και υπεύθυνα, να μας πει τί ετοιμάζεται για την Θράκη;

    Έστω και ανώνυμα...

    Αν παρακολουθήσει κανείς τί γίνεται σε youtube, facebook και γενικότερα στο διαδίκτυο, μπορεί εύκολα να καταλάβει ότι η Τουρκία προωθεί την απόσχιση, με την στήριξη των τουρκογενών της μουσουλμανικής μειονότητας.

    Οι συναυλίες που έλαβαν χώρα το Καλοκαίρι, με αφορμή το "Balkan Express" με ανησύχησαν προσωπικά, διότι η συμμετοχή των τουρκοφώνων μουσουλμάνων ήταν ΤΕΡΑΣΤΙΑ. Σε βαθμό που μου θύμησε τους παλιούς καλούς καιρούς:

    1) http://www.youtube.com/watch?v=_jtTaTBI6nk

    2) http://www.youtube.com/watch?v=fY-1GTfbhTY&feature=related

    3) http://www.youtube.com/watch?v=7-EOQpDuwwE&feature=related


    Κύριε Καλεντερίδη, θα σας φέρω σε δύσκολη θέση αν σας ρωτήσω τί προβλέπετε για το μέλλον; Αν δεν θέλετε να απαντήσετε, θα σας δικαιολογήσω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ωχ, έχει γούστο να ζητήσει στρατό από τον Γιώργο για βοήθεια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Νομίζω ότι, αυτή η έκτακτη σύσκεψη δεν είναι τίποτε άλλο, παρά η προσπάθεια του Ερντογκάν να ρίξει στάχτη στα μάτια των στρατιωτικών. Να ''στηρίξει'' τρόπον τινά την απολεσθείσα αξιοπρέπεια των στρατιωτικών μετά το δημοψήφισμα. Έτσι προσπαθεί να χρυσώσει το χάπι για να το καταπιούν πιο εύκολα, αλλά και να προσπαθήσει να κρατήσει την συνοχή του κράτους του. Ο αριθμός των Κούρδων νομίζω είναι λίγο τραβηγμένος. Μιλάμε για 15 περίπου εκατομμύρια.
    Δήμο Τσέλιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η συνέχεια του "κυριακάτικου ξυπνήματος" θα φανεί. Ιδωμεν.Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.