3/9/10

Νέα άρματα για την Εθνική Φρουρά

Με νέα άρματα εξοπλίζεται η Εθνική Φρουρά, αφού η μια από τις επιλαρχίες ΑΜΧ 30 που διαθέτει, θεωρείται επιχειρησιακά αναξιόπιστη. Η νέα επιλαρχία 40 μεταχειρισμένων Τ80 που θα αυξήσει σημαντικά την δύναμη πυρός της Εθνικής Φρουράς, αναμένεται μέχρι το τέλος του χρόνου στην Κύπρο.

Τα άρματα θα στοιχίσουν 100 εκατομμύρια ευρώ και προμηθευτής μας θα είναι η Ρωσία. Η απόφαση έχει ήδη παρθεί στα πλαίσια της αναδιοργάνωσης της Εθνικής Φρουράς, καθώς η μια από τις επιλαρχίες που διαθέτει, απαρτίζεται απο τα Γαλλικά Άρματα μάχης ΑΜΧ 30G, τα οποία διαθέτουν πεπαλαιωμένη τεχνολογία του 60 και φυσιολογικά θεωρούνται πλέον επιχειρησιακά αναξιόπιστα. Με κάποιες αναβαθμίσεις, η Εθνική Φρουρά κατάφερε να τα κρατήσει μέχρι το 2007, η περαιτέρω όμως χρήση τους εγκυμονούσε κινδύνους. Στην αρχή έγιναν σκέψεις για καταστροφή τους δια "ακρωτηριασμού". Η πιλοτική όμως καταστροφή ενός άρματος που έγινε τον περασμένο Μάιο, κατέδειξε δυσβάστακτο κόστος και έτσι αποφασίστηκε όπως αυτά αξιοποιηθούν καλύπτοντας παρεμφερείς επιχειρησιακές ανάγκες.
SIGMALIVE

4 σχόλια:

  1. σε περιπτώσει που γινει πραγματικοτητα η ηλιακη καταιγιδα το 2012-2013 τα μονα που θα δουλευουν
    οπλικα συστηματα ειναι αυτα με τεχνολογια 2παγκοσμιου πολεμου και φυσικα 1960......

    αρκει να μην εχουν ηλεκτρονικα-ηλεκτρολογικα συστηματα......
    οποτε καλυτερα να τα κρατησουν 3χρονια ακομα για σιγουρια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΟΙ ΚΥΠΡΙΟΙ ΕΞΟΠΛΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΡΩΣΙΚΑ ΟΠΛΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΟΠΟΥ ΝΑ ΝΑΙ ΘΑ ΕΞΟΡΥΞΟΥΝ ΤΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΤΟΥΣ. ΜΑΓΚΕΣ ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. TA AMX 30 ΜΠΟΡΟΥΝΕ ΝΑ ΤΑ ΧΡΕΙΣΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΝΕ ΚΑΙ ΣΑΝ ΣΤΑΘΕΡΑ ΠΟΛΥΒΟΛΕΙΑ ΟΠΩΣ ΚΑΝΑΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ.ΑΧΡΕΙΑΣΤΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝΕ ΣΕ ΩΡΑ ΚΡΙΣΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το Αλβανικό οπλοστάσιο στην Καστοριά το είδατε

    http://www.thermopilai.org/content/entopisteke-thammeno-oplostasio-sten-kastoria

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.