12/9/10

Οι Στοές των μυστηρίων και της σιωπής

Θρησκεία ή αίρεση, οι Τέκτονες επί δύο αιώνες προκαλούν απορίες, προβληματισμό έως και φόβο
Της Μαριλένας Παναγή

Το «μυστικό» προκαλεί φόβο, ό,τι δεν ξέρει ο άνθρωπος τον τρομάζει, ό,τι δεν μπορεί να γνωρίζει ένα κράτος το θεωρεί απειλή, ό,τι δεν μπορούν να γνωρίζουν με πάσα βεβαιότητα οι εκκλησιαστικές Αρχές αποτελεί αίρεση. Και καταδιώκονται αυτοί που ασπάζονται το «μυστικό» και όσο καταδιώκονται τόσο περισσότερο κρύβονται, για να προστατευθούν και έτσι το μυστήριο γύρω τους μεγαλώνει όπως μεγαλώνουν και τα μυστικά που κουβαλούν στις «αποσκευές» τους. Από την άλλη, όμως, ευλόγως διερωτάται κάποιος: αφού δεν υπάρχει κάτι το παράνομο, το ανήθικο, το αντιθρησκευτικό, γιατί να είναι μυστικό; Γιατί πρέπει να κλείνονται σε Στοές οι οποίες είναι σφραγισμένες για τους «έξω» και δεν ανοίγουν τις πόρτες τους στους υπόλοιπους, όπως κάνει το κράτος με τις δημόσιες υπηρεσίες ή η Εκκλησία με τους ναούς της;

Γιατί, αφού δεν είναι «θρησκεία», έχουν μυστικές τελετουργίες στις οποίες για να συμμετέχει κάποιος πρέπει πρώτα να «δοκιμαστεί» και να υποσχεθεί ότι ποτέ δεν θα αποκαλύψει τι συμβαίνει πίσω από τις κλειστές πόρτες; Θέσεις αντικρουόμενες οι οποίες, αν και διανύουμε τον τρίτο αιώνα από τότε που άρχισαν να διατυπώνονται στην Κεντρική Ευρώπη δεν έχουν ακόμα αναλυθεί, δεν έχουν ακόμα ξεκαθαρίσει και καμία απάντηση δεν έχει δοθεί τουλάχιστον στο ευρύ κοινό το οποίο, το μόνο που «ακουστά έχει» είναι για τα «μυστικά της Μασονίας» ή αλλιώς του Τεκτονισμού.

Η Εκκλησία θεωρεί τον Τεκτονισμό αίρεση για αυτό και από την εμφάνισή του, τον 18ο αιώνα μ.Χ τάχθηκε ενάντια στην ανάπτυξή του. Η παρουσία βεβαίως, τότε, και κληρικών στις Τεκτονικές Στοές, σύγχυζε κάπως τα πράγματα. Ο τρόπος όμως λειτουργίας τους και η απόλυτη προϋπόθεση για μύηση, που είναι η πίστη σε ένα Θεό, τον «μεγάλο Αρχιτέκτονα», οδήγησε την Εκκλησία στην Ευρώπη να κατατάξει το κίνημα στον κατάλογο των αιρέσεων κάτι το οποίο δεν έχει φυσικά αλλάξει μέχρι σήμερα. Παρόμοια στάση τήρησε και η «Υψηλή Πύλη» επί Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, ενώ και στη σύγχρονη εποχή τα διάφορα πολιτεύματα τάχθηκαν ενάντια στον Τεκτονισμό. Το πιο πρόσφατο παράδειγμα είναι η πρώην Ανατολική Γερμανία, όπου με διατάγματα οι Τεκτονικές Στοές είχαν κλείσει. Οι μελετητές που ασχολήθηκαν με το θέμα καταλήγουν στο γενικό συμπέρασμα ότι η καταδίωξη αυτή οφείλεται στην άγνοια του «μυστικού», αν και οι διάφορες ιστορικές πηγές αποδεικνύουν ότι όντως οι μυστικές αυτές «εταιρείες» διαδραμάτισαν πρωταγωνιστικό ρόλο στα διάφορα επαναστατικά κινήματα της εποχής. Μάλιστα ένα από αυτά τα επαναστατικά κινήματα θεωρείται και η Φιλική Εταιρεία, που προώθησε με μυστικότητα την ιδέα για την Ελληνική Επανάσταση. Στον ευρύτερο ελληνικό χώρο, η μυστικότητα του τεκτονισμού σε σχέση με την ιστορία έχει συνδεθεί αρκετά, αφού εκτός από την Φιλική Εταιρεία, οι Έλληνες Τέκτονες με καλό (ή ύποπτο για κάποιους) τρόπο, συνδέονται ακόμα και με τον απελευθερωτικό αγώνα της ΕΟΚΑ 1955-59 στην Κύπρο.

Μέχρι πριν από μερικά χρόνια κάποιες κυπριακές Τεκτονικές Στοές λειτουργούσαν υπό τη Μεγάλη Στοά της Ελλάδας, γεγονός που προσδίδει στο κίνημα μια εθνική μάλλον διάσταση, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά την ιστορία και τη δομή της κοινωνίας.

Οι πρώτες ελληνικές Στοές άρχισαν να δημιουργούνται από τα πρώτα χρόνια της εμφάνισης του Τεκτονισμού στην Κεντρική Ευρώπη και μέλη τους ήταν κυρίως έλληνες των παροικιών στο εξωτερικό. Στην Κύπρο η αρχή για τη δημιουργία Τεκτονικών Στοών έγινε από Κύπριους που σπούδασαν στην Ελλάδα, εντάχθηκαν στις ελληνικές Στοές και με την επιστροφή τους στο νησί προώθησαν και υλοποίησαν αυτή την ιδέα.

«Ο τεκτονισμός στην ελληνική κοινωνία του 18ου αιώνα»
Προσφάτως κυκλοφόρησε το βιβλίο της καθηγήτριας του Πανεπιστημίου Κύπρου Ίλιας Χατζηπαναγιώτη- Sangmeister, το οποίο αναλύει, για πρώτη φορά, τον Τεκτονισμό στην ελληνική κοινωνία και γραμματεία του 18ου αιώνα. Η μελέτη αυτή που βασίστηκε κυρίως σε γερμανόφωνες πηγές, καταδεικνύει το μέγεθος της συμμετοχής των Ελλήνων, εμπόρων κατά κύριο λόγο, στο τεκτονικό κίνημα της Εποχής.

Η μελέτη και έρευνα του ζητήματος του Τεκτονισμού θεωρείται πολύ δύσκολη υπόθεση. Όπως αναφέρει και η κ. Χατζηπαναναγιώτη στο εισαγωγικό της σημείωμα, «αν αφήσουμε στην άκρη το μεγάλο ζήτημα των ιδεολογικών παραγόντων, και εννοώ κυρίως τις ποικίλες θεωρίες περί συνωμοσιών, οι οποίες από τη Γαλλική Επανάσταση και μετά οδήγησαν στη δαιμονοποίηση του τεκτονισμού, στην περιθωριοποίηση του ως ερευνητικού θέματος, συνέβαλε και το γεγονός ότι ο εντοπισμός σχετικών ιστορικών πηγών είναι εξαιρετικά δύσκολος». Τα κενά στις πηγές πολλαπλασιάστηκαν στον 20ό αιώνα, όταν η απαγόρευση του τεκτονισμού από το Ναζισμό, οδήγησε στην καταστροφή των αρχείων πολλών στοών σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Ωστόσο, φαίνεται ότι έχουν διασωθεί, τουλάχιστον στη Γερμανία, αρκετά στοιχεία τα οποία αποδεικνύουν τη συμμετοχή, αλλά και τη δράση των Ελλήνων στις Τεκτονικές Στοές του 18ου αιώνα.

Η «καταδίωξη» στον ελληνικό χώρο
Η πρώτη Στοά στην Ανατολική Μεσόγειο, φαίνεται να λειτούργησε στη Σμύρνη στα τέλη του 1744 αρχές του 1745 από το Βρετανό τέκτονα Αλεξάντερ Ντρούμοντ, ο οποίος διετέλεσε πολλά χρόνια πρόξενος της Βρετανίας στο Χαλέπι (Συρία). Το 1747, σύμφωνα με άλλη πηγή, (Καισάριος Δαπόντες), λειτούργησε μια δεύτερη Στοά, αυτή τη φορά στην Κωνσταντινούπολη. Η λειτουργία μάλιστα αυτής της Στοάς, σύμφωνα με μαρτυρίες, ήταν και η αφορμή για την αντίδραση του καθολικού κλήρου της Κωνσταντινούπολης. Παράλληλα, σύμφωνα με έγγραφα, καθολικοί αρμένιοι υποκινούμενοι από καθολικούς μοναχούς διέδιδαν τη φήμη ότι τα μέλη της στοάς ασχολούνταν με τη μαγεία και η αναστάτωση αυτή, αλλά και οι κατηγορίες από πλευράς του ορθόδοξου κλήρου ότι οι τέκτονες επιδίδονταν στον προσηλυτισμό ορθοδόξων και μωαμεθανών προκάλεσαν τέλος, την επέμβαση της Υψηλής Πύλης, η οποία και εξέδωσε το απαγορευτικό διάταγμα το 1749.
Η χρονολογικά επόμενη τεκμηριωμένη μαρτυρία για τον τεκτονισμό στον ελληνικό χώρο αφορά στα νησιά του Ιονίου. Αξιοσημείωτο είναι μάλιστα το γεγονός ότι οι πληροφορίες αυτές, που αφορούν την ίδρυση τεκτονικών Στοών στα νησιά του Ιονίου, αφορούν τη βιογραφία δύο τεκτόνων, εκ των οποίων ο ένα κληρικός.

Ο Τεκτονισμός για τους Έλληνες
Σύμφωνα πάντα με τη μελέτη της Ελληνίδας καθηγήτριας, «για τους Έλληνες της διασποράς, η μύηση στις στοές, αποτέλεσε μέσο, για να ενταχθούν στην εκάστοτε τοπική κοινωνία και να διεισδύσουν σε ήδη συγκροτημένα επικοινωνιακά δίκτυα, τα οποία αξιοποίησαν προς όφελος δικών τους οικονομικών και λοιπών δικτύων». Δεν είναι καθόλου τυχαίο λοιπόν το γεγονός ότι από τους 46 Έλληνες που παρουσιάζονται στις γερμανόφωνες χώρες κατά την υπό διερεύνηση περίοδο (τον 18ο αιώνα δηλαδή), οι 33 ήταν έμποροι.

Θρησκεία ή όχι;
Το ερώτημα που μάλλον μένει αναπάντητο καθώς αυτό επιδέχεται μόνο δύο απαντήσεις, το ναι και το όχι, είναι το κατά πόσον ο Τεκτονισμός αποτελεί θρησκεία (αίρεση) ή όχι.
Η Εκκλησία, όπως έχει ήδη αναφερθεί, από τον 18ο αιώνα καταδίκασε τον Τεκτονισμό και τον περιέλαβε στις αιρέσεις. Από πλευράς τους όμως, οι Τεκτονικές Στοές εμμένουν στη θέση τους ότι αρχή του Τεκτονισμού είναι η ανεξιθρησκία και η βαθιά πίστη σε ένα «Υπέρτατο Ον». Αμφιλεγόμενη έννοια είναι αυτή του «Μεγάλου Αρχιτέκτονος του Σύμπαντος». Για τους Τέκτονες όπως αναφέρεται στην επίσημη ιστοσελίδα της «Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος», αυτός ο όρος, χρησιμοποιείται ακριβώς επειδή στις Τεκτονικές Στοές μπορούν να ενταχθούν άτομα (αποκλειστικά άνδρες), τα οποία προέρχονται από διαφορετικές θρησκείες. «Ο Ελευθεροτεκτονισμός αγκαλιάζει όλα τα άτομα που πιστεύουν στο Θεό. Η πίστη σε έναν Θεό είναι απαραίτητη. Ο Τεκτονισμός περιλαμβάνει στις τάξεις του Χριστιανούς, Μουσουλμάνους, Ινδούς, Εβραίους κλπ. και γενικά ανθρώπους που πιστεύουν σε κάθε θρησκεία. Η χρήση της προσωνυμίας «Μεγάλος Αρχιτέκτονας» αποτελεί ύψιστη απόδοση σεβασμού προς τον Θεό που πιστεύει κάθε μέλος του, αποφεύγοντας να προκαλεί θρησκευτικές διαφορές. Επίσης θα πρέπει να τονιστεί κατηγορηματικά ότι δεν επιτρέπονται οι θρησκευτικές συζητήσεις στις στοές. Η Βίβλος του Νόμου που υπάρχει κατά τις τεκτονικές εργασίες, αποτελεί τεκμήριο πίστης στο Θεό κι ανάλογα με το θρήσκευμα που επικρατεί σε κάθε χώρα, αυτή είναι, συνηθέστερα μεν, η Ιερά Βίβλος, άλλοτε δε το Κοράνι για τους Μωαμεθανούς, οι Βέδες για τους Βραχμάνους κ.ο.κ».

Γιατί υπάρχουν τα σύμβολα;
«Σύμφωνα με μια εκδοχή, οι λιθοδόμοι που έχτιζαν τον Μεσαίωνα τους μεγάλους καθεδρικούς ναούς και τα κάστρα είχαν τα παραπήγματά τους κοντά στους τόπους εργασίας τους και τα αποκαλούσαν στοές (lodge) στα οποία έκαναν τις συναθροίσεις τους. Είχαν απλές τελετές μύησης και, δεδομένου ότι τότε δεν υπήρχε κανενός είδους πιστοποιητικό συντεχνιών, κάρτες μελών ή κάρτες ιδιότητας μέλους συνδικάτων, υιοθέτησαν μυστικά σημάδια και λέξεις για να καταδείξουν ότι ήταν εκπαιδευμένοι κτίστες, όταν κινούντο από περιοχή σε περιοχή και από έργο σε έργο. Στα 1600μ.χ. αυτές οι Στοές, λόγω της αίγλης που απέκτησαν, άρχισαν να δέχονται και μη λιθοδόμους/τέκτονες ως ελεύθερους τέκτονες. Βαθμιαία αυτοί οι ελεύθεροι τέκτονες ανέλαβαν τη διοίκηση των Στοών και τις μετέτρεψαν από Στοές λιθοδόμων σε “ελεύθερες και αποδεκτές” ή “θεωρητικές” Στοές».

Μυστικά και τελετουργίες
«Τα μυστικά του Τεκτονισμού έχουν σχέση με τους παραδοσιακούς τρόπους αναγνώρισης. Άλλα μυστικά δεν υπάρχουν και γι’ αυτό δεν είναι μυστική οργάνωση. Όπως κάθε άλλη εταιρεία, θεωρεί ότι κάποιες από τις εσωτερικές υποθέσεις του δεν είναι ανάγκη να δημοσιοποιούνται. Το Καταστατικό και ο Κανονισμός λειτουργίας του, είναι γνωστά στην Πολιτεία η οποία μπορεί να ασκήσει διοικητικό ή οικονομικό έλεγχο. Ο Τεκτονισμός χρησιμοποιεί την έννοια της τελετής για να περιγράψει μια συλλογική εμπειρία που βιώνουν τα μέλη του από κοινού. Η συμμετοχή στη δραματουργική παρουσίαση των μύθων, των αλληγοριών και των συμβόλων εντυπώνεται καλύτερα και πιο σταθερά στο μυαλό κάθε υποψηφίου από το να μεταφερθούν απλά προς αυτόν με μια απλή ανάγνωση. Δεν υπάρχουν όρκοι. Οι Τέκτονες υπόσχονται. Η υπόσχεση που δίνουν είναι σχετική με τη συμπεριφορά τους στις Στοές, στην αδελφότητα και στην κοινωνία. Κάθε μέλος υπόσχεται επίσης να κρατήσει εμπιστευτικές τις παραδοσιακές μεθόδους αναγνώρισης της ιδιότητάς του. Επίσης δίνουν υπόσχεση να προσφέρουν την στήριξή τους σε κάθε τέκτονα που βρίσκεται σε ανάγκη, αλλά μόνο εάν αυτή η υποστήριξη δεν συγκρούεται με τα καθήκοντά τους στο Θεό, το νόμο, την οικογένειά τους ή με τις ευθύνες τους ως πολίτη».

Ο Ρήγας Φεραίος και Επανάσταση
Ο ΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟΣ,σε πολλά και διαφορετικά συγγράμματα, διαφορετικών εποχών, συνδέεται με αρκετά επαναστατικά κινήματα, κυρίως του 18ου αιώνα. Η ίδρυση των μυστικών «εταιρειών» που πολλές φορές αποδείχθηκε ότι είχαν οδηγήσει σε αντικαθεστωτικές εξεγέρσεις ήταν αδύνατο να αφήσουν ανεπηρέαστη και την τότε ελληνική κοινωνία. Η ίδρυση της «Φιλικής Εταιρείας», άρα, δεν έμεινε ανέπαφη και μάλλον δικαιολογημένα, αφού και από τη δομή και τον τρόπο λειτουργίας της παρέπεμπε στις Τεκτονικές Στοές. Άλλωστε ο ένας από τους τρεις ιδρυτές της, ο Εμμανουήλ Ξάνθος ήταν γνωστός τέκτονας και ως εκ τούτου η οποιαδήποτε αμφισβήτηση χωρίς μελέτη θα ήταν ριψοκίνδυνη. Ιδιαίτερο όμως ενδιαφέρον προκαλεί η ζωή και η δράση μιας μεγάλης για το ελληνικό έθνος μορφής, του Ρήγα Βελεστινλή ή πιο γνωστού ως Ρήγα Φεραίου. Αν και δεν υπάρχουν έγγραφα που να εμπλέκουν τον Βελεστινλή στις μυστικές εταιρείες της εποχής, οι ερευνητές κλίνουν να αποδεχτούν μια τέτοια δραστηριότητά του κυρίως, όπως αναφέρει στο βιβλίο της η κ. Χατζηπαναγιώτη, λόγω των γραπτών του ίδιου του Ρήγα και λόγω της «ιδεολογικής συνάφειας που παρουσιάζουν τα πολιτικά κείμενα του Φεραίου με τον τεκτονισμό, αλλά και λόγω της γενικής έξαρσης του μυστικού εταιρισμού στην κεντρική Ευρώπη στα τέλη του 18ου αιώνα». Επιπλέον, και «στο στενό περιβάλλον του Ρήγα υπήρχαν άτομα με εταιρική δράση».

Κυπριακό το πρώτο αποδεικτικό έγγραφο
Αν και δεν υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία, ο Τεκτονισμός έφθασε στον ελληνικό χώρο γύρω στο 1745. Αυτό ενισχύεται από την ύπαρξη ενός ελληνικού κειμένου το οποίο περιγράφει το τελετουργικό της μύησης στον πρώτο βαθμό, εκείνο του «μαθητή». Ωστόσο, «η πρώτη με ασφάλεια χρονολογημένη μαρτυρία ανάγεται στο 1751. Πρόκειται για τις μεταφράσεις «ελεύθερος οικοδόμος» και «τέκτων» που απαντούν σε ένα κυπριακό έγγραφο, ο κτήτορας του οποίου και γραφέας του κειμένου, ο Πετράκης Καρύδης, ήταν και ο ίδιος τέκτονας». Το εν λόγω κείμενο σώζεται ακέφαλο (φαίνεται να λείπουν οι πρώτες έξι σελίδες), ίσως μάλιστα να αποτελεί και την ένδειξη για τη λειτουργία Τεκτονικής Στοάς στο νησί.
ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

79 σχόλια:

  1. τα πραγματα εχουν αλλαξει και οι στοες που αναφερεσαι ειναι απλως γωνιακα μπακαλικα που μαζευουν μονο κοινωνικη σαββουρα με δηθεν πνευματικη αναζητηση.οι πραγματικες στοες ειναι λιγες και για εκλεκτους και καλα κρυμμενες ωστε θα ητανε αδυνατο να τις πλησιασει η ερευνα σου,επομενως τζαμπα εγραψες και τζαμπα κοπιασες.
    οι διακοπτες των στοων ειναι καταβασμενοι απο τον κεντρικο ελεγχο και οι χωροι των στοων ειναι
    "σκοτεινοι" .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όσοι από σας είστε Θεσσαλονικείς την επόμενη φορά που θα διασχίσετε την Εθνικής Αμύνης να παρατηρήσετε κάτι σε ένα σημείο. «Σεντόνι»(μεγάλο σχόλιο) θα γράψω φίλοι μου αλλά αξίζει θα δείτε παρακάτω για ποιο λόγο.
    Επί της Εθνικής Αμύνης με κατεύθυνση απο τα Πανεπιστήμια προς την Τσιμισκή στη δεξιά πλευρά είναι η δημοτική βιβλιοθήκη. Εκεί στο έδαφος (στο πεζοδρόμιο στην κεντρική είσοδο της βιβλιοθήκης μπροστά από μια κολώνα) υπάρχει κοντά ένα καπάκι τύπου ΟΤΕ, ΔΕΗ κτλ. Δεν είναι απλό καπάκι. Δείχνει μια από τις κατευθύνσεις που οδηγούν στη Μασονική στοά Θεσσαλονίκης που είναι εκεί κοντά(εκ των υστέρων το έψαξα δεν ήξερα ότι η στοά Θεσσαλονίκης ήταν εκεί κοντά).
    Το καπάκι έχει στο κέντρο του έναν κύκλο που περιέχει ένα τρίγωνο του οποίου οι άκρες προεξέχουν του κύκλου. Στο κοινό κέντρο του κύκλου και του τριγώνου υπάρχει ένα πράγμα(κυκλάκι) που θυμίζει μάτι ή κόρη ματιού. Όλο αυτό το σύμβολο με τον κύκλο, το τρίγωνο και το κυκλάκι(μάτι) στη μέση είναι μασωνικό σύμβολο. Είναι το μάτι του "μέγα αρχιτέκτονα του σύμπαντος" σύμφωνα με την μασονική ορολογία και είναι σημαντικό σύμβολο για τους μασόνους.
    Το εκπληκτικό δε είναι ότι μέσα στο καπάκι σχηματίζεται μια περίμετρος από ανάγλυφα τετράγωνα ίδιου μεγέθους όλα, τα οποία στη συνέχεια επαναλαμβάνονται(εσωτερικά της πρώτης) μικρότερα σε μέγεθος σε δεύτερη περίμετρο. Στη συνέχεια, εσωτερικά αυτών(πλησιάζοντας όλο και περισσότερο το κέντρο του στρόγγυλου καπακιού) υπάρχουν 3 μακρόστενα, ελαφρώς κυρτωμένα σχήματα. Εσωτερικά της περιμέτρου αυτών των τριών υπάρχει το "μάτι του μέγα αρχιτέκτονος του σύμπαντος" με το κύκλο, το τρίγωνο και το μάτι - ανάγλυφο κυκλάκι στη μέση στη μέση(τα ανέφερα στην αρχή). Το επιπλέον ενδιαφέρον στοιχείο που παρατήρησα είναι ότι η κάθε μια από τις 3 γωνίες του ανάγλυφου τριγώνου σχεδόν ακουμπούσε τα τρία κυρτά σύμβολα στη μέση. Ίσες αποστάσεις(χρησιμοποίησα ένα στυλό που είχα μαζί μου για να δω χονδρικά τα εκατοστά κτλ),. Όλα τα ανάγλυφα τετράγωνα έτσι όπως ήταν κτλ ήταν σαν να δείχνουν το σύμβολο στη μέση. Πολύ καλά μελετημένο σε αποστάσεις, σύμβολα κτλ για να ναι τυχαίο. Πολλές συμπτώσεις.
    Εδώ θα κάνω μια μικρή παρένθεση:
    Είχα διαβάσει ένα μήνα περίπου πριν από αυτό το γεγονός, ένα βιβλίο για τις μασωνικές στοές, τα σύμβολα και ότι είναι γνωστό στους αμύητους για χαιρετισμούς τους κτλ κτλ. Όχι για συνομωσίες κτλ. Απλώς περιέγραφε τι είναι γνωστό για τους Μασόνους χωρίς να παίρνει θέση γι αυτούς είτε θετική είτε αρνητική. Μασωνικές χειραψίες, χαιρετισμοί εκτάκτου ανάγκης όπως ο χαιρετισμός του κινδύνου προς «αδελφό» να βοηθήσει («αδελφέ» έτσι αποκαλούνται μεταξύ τους) Ότι διαβάζει κανείς όφελος είναι.
    Συνεχίζω τώρα κλείνοντας την παρένθεση.
    Το καπάκι το ανακάλυψα μια μέρα τυχαία που περίμενα μια φίλη μου. Είχαμε δώσει ραντεβού στην δημοτική βιβλιοθήκη και περίμενα επειδή είχε αργήσει (βέβαια δεν έφταιγε για την καθυστέρηση της αλλά γυναίκες...πάντα αργούν μα πάντα? Έλεος). Πήγα να πάρω ένα μπουκαλάκι νερό εκεί κοντά και επιστρέφοντας, έριξα τυχαία (ζω με την περιέργεια όπου είμαι και στέκομαι, κοιτάω δεξιά, αριστερά, πάνω, κάτω ) μια ματιά προς τα κάτω και είδα το καπάκι και το σύμβολο πάνω του. Με το που είδα το σύμβολο στη μέση του καπακιού είπα: "Λες? Αλλά εδώ τι έχει για να χει σύμβολο? Σιγά"...κοίταξα ξανά πιο προσεκτικά και πλησίασα πιο κοντά σκύβοντας. Είχα μαζί μου ένα ντοσιέ(πριν είχα μάθημα) και ένα στυλό. Έβγαλα το στυλό και άρχισα με αυτό να μετράω αποστάσεις. Στη συνέχεια είδα μεταξύ άλλων ότι το καπάκι είχε δυο τρύπες κάπου για να μπορούν να το σηκώσουν όπως όλα τα καπάκια. Στις τρύπες είχε σκόνη συμπυκνωμένη, βρωμιές κτλ. Για καλή μου τύχη πάντα μέσα στο ντοσιέ μου κουβαλάω 2 ζευγάρια γάντια latex μιας χρήσης (για τα εργαστήρια κτλ). Έβαλα τα γάντια, τις καθάρισα με το στυλό, και έβγαλα δύο κέρματα των δυο euro από τη τσέπη μου και χτύπησα δυνατά με αυτά κάθετα μέσα στα δυο κενά. Ήταν σκέτο έδαφος...Συνεχίζεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ..συνέχεια...
    Για να βεβαιωθώ εντελώς χτύπησα μετά δυνατά και το καπάκι από πάνω με το ένα κέρμα και ο ήχος που ακούστηκε δεν έδειχνε να υπάρχει κενό από κάτω. Σκέτο έδαφος. Καπάκι άνευ ουσίας ουσιαστικά..ούτε υπόνομος, ούτε τίποτα από κάτω.
    Το αστείο της υπόθεσης είναι ότι ήταν 10 και το βράδυ περίπου και περνούσε κόσμος(όχι πολύ αλλά ούτε και καθόλου... είναι κεντρικός δρόμος στη πόλης η Εθνικής Αμύνης).
    Εγώ για να μην φαίνομαι σαν τον χαζό με τα γάντια πάνω από ένα καπάκι είχα περασμένο γάντι μόνο στο ένα χέρι και με το άλλο κρατούσα το ντοσιέ και όταν πλησίαζε κάποιος περαστικός(μια δυο φορές έτυχε) κάλυπτα το χέρι που είχα το γάντι με το ντοσιέ(που κρατούσε το "ελεύθερο" χέρι) και στεκόμουν κοιτάζοντας μέσα στο ντοσιέ λες και έψαχνα κάτι.
    Κάποια στιγμή όμως δεν κοίταξα καλά μακριά μου και περνούσε μια διοπτροφόρα γιαγιά με μπαστουνάκι που ερχόταν προς το μέρος μου.
    Με κοίταξε με ένα βλέμμα τύπου: "Χμ...τι κάνει ο νεαρός πάνω από το καπάκι? Λες να ναι αναρχικός, να βάζει τίποτα κτλ?". Να έμοιαζε και η εμφάνιση μου τέτοια να πάει στα κομμάτια ρε παιδιά αλλά καμία σχέση! Απλώς φοράω τζιν όπως οι πιο πολλοί 20αρηδες φοιτητές. Πλησιάζει (είχα σηκωθεί ήδη και έκανα τον "χαζό φοιτητή με το ΜP 3 στο αυτί") κοντά μου ενώ έκανα πως διάβαζα στο ντοσιέ. Σταματάει η γιαγιά δίπλα μου:
    "Νεαρέ?", εγώ "κουφός", "Νεαρέ?!(πιο ζωηρή)..."Σε εμένα μιλάτε?"(ευγενικά και ψύχραιμα)..."Ναι.Τι έκανες στο κάλυμα?"..."Τι να κάνω?"(είπαμε το παιζα χαζός)..."Ήσουν κάτω και είχες κάτι άσπρο στο χέρι σου(το γάντι μου είχε δει από μακριά και το πέρασε δεν ξέρω και γω γιατί πράγμα αχαχα)"...
    "Όρίστε? Έπεσε ένα κέρμα από τη τσέπη μου και έσκυψα να το πάρω" (το ένα κέρμα το κράτησα στο χέρι και πριν πλησιάσει πολύ κοντά είχα βγάλει "ανάποδα" το γάντι μέσα στο ντοσιέ και το χωσα ανάμεσα στα χαρτιά και όχι στο κάτω μέρος...μην φώναζε κανα αστυνομικό στα καλά καθούμενα και έβρισκα τζάμπα τον μπελά μου). Τελικά η γιαγιά πείστηκε όταν είδε το κέρμα στο χέρι μου και μου είπε: "Συγνώμη αγόρι μου, φαίνεσαι που είσαι καλό παιδί (καλά που το κατάλαβε γκρρρ) καληνύχτα"…της απάντησα ένα.."Καλό βράδυ"(ευγενικά χαμογελαστά ξανά) και με το που έφυγε σκέφτηκα ένα « Ουφ αντε φύγε κυρά μου,!Ώρα ήταν να πλακώσουν και οι αστυνόμοι σαίνιδες εξ αιτίας σου, να δέσει το γλυκό για ένα κ...καπάκι και αντί για μπαράκι να καταλήξω στα κεντρικά ως μεγάλο λαυράκ του αντοεξουσιαστικού χώρου!».
    Με το που έφυγε η γιαγιά να και η άλλη μετά από ένα 20 λεπτο καθυστέρηση!
    Πάντως άξιζε τον κόπο τελικά που άργησε :) Άθελα της βοήθησε στην ανακάλυψη μου :)

    Γιώργος, φοιτητής Γεωπονίας, Θεσσαλονίκη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γιωργο
    γνωριζει η μητερα σου οτι πιο πολυ
    διαβαζεις Τριτο Ματι,Strange κλπ
    απο οτι τα μαθηματα σου.Δεν θα σε βγαλουν πουθενα αυτα τα παραμυθια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΓΙΩΡΓΟ ΜΑΖΙ ΣΟΥ !!! ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΝΕΩΝ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΙΔΡΥΣΕΙ Ο ΣΚΑΛ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ρε παιδιά χάσαμε και τον sterg

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Observer,

    Θα σε συμβούλευα να μην ειρωνεύεσαι έναν νεαρό 21-22 χρονών καθαρά και μόνο επειδή είναι νεαρός και θεωρείς ότι λέει χαζομάρες-παραμύθια. Μην ειρωνεύεσαι για να τσιμπήσω. Αυτά να τα πεις σε κάνα παιδάκι 15 χρονών.
    Δεν λέω ότι είμαι 40-50αρης αλλά θα με σέβεσαι(δεν σε παρακαλώ..ώρες ώρες παύω να μαι ευγενικός...το απαιτώ να με σέβεσαι λοιπόν) και αντί να κοροιδεύεις πήγαινε εκεί και δες αν λέω αλήθεια ή ψέματα.
    Άσε τη μητέρα μου ήσυχη όπως εγώ δεν ανέφερα τη δικιά σου. Σε μένα θα απευθύνεσαι απευθείας. Πως το λένε..."Μην με αγγίζεις για να μην σε αγγίξω". Δημοκρατικά λοιπόν αποφασίζω ότι σταματάς να αναφέρεις στη συνέχεια για συγγενικά πρόσωπα.
    Είπα ότι είδα και δεν έκανα κανένα άλλο σχολιασμό για τους μασόνους.
    Πάντως και ο πιο χαζός γνωρίζει ότι οι μασόνοι είναι μια κοινότητα ανθρώπων με διασυνδέσεις και δύναμη. Μην μου πεις το αντίθετο γιατί τότε θα πω εγώ ότι λες παραμύθια.
    Υπάρχουν μασόνοι δικηγόροι, γιατροί, καθηγητές πανεπιστημίου(θες να σου πω ονόματα?...όλα τα μαθαίνουμε οι φοιτητές δεν είμαστε μόνο αχαχα και χουχουχου με τον φραπέ στο χέρι. Για τους καθηγητές ξέρουμε πάντα πολλά. Είμαστε η καλύτερη υπηρεσία πληροφοριών οι φοιτητές).
    Για μένα το καπάκι από τη στιγμή που το παρατήρησα ήταν μια ένδειξη(όχι απόδειξη) πόσο μάλλον όταν έμαθα ότι η στοά ήταν εκεί κοντά(αναβαθμίστηκε σε σημαντική ένδειξη αλλά πάλι όχι ατράνταχτη απόδειξη).
    Τυχαίο που ήταν εκεί στα δυο βήματα από τη στοά? Δεν νομίζω και το ψαξα.
    Διηγήθηκα σε φιλικό μου άτομο την παρατήρηση μου και την υποψία μου για κάποιο μασονικό κτίριο εκεί κοντά και μου είπε τι είναι στη περιοχή. Δεν μου το είπε παιδάκι. Ούτε κάποιο άτομο με χαμηλή ευφυία. Πέρασα απ εξω από τη στοά και υπήρχε το ίδιο σύμβολο. Επίσης είχε κάγκελα απ' έξω που είχαν στο πάνω μέρος τους αντί για τα κλασσικά "μυτερά" σχηματισμό διαβήτη με γνώμονα(βασικά μασονικά σύμβολα) Τυχαίο? Δεν νομίζω!
    Στο τέλος όταν είδα και αυτό πείστηκα μέσα μου ότι σωστά είχα σκεφτεί ότι αν όντως ήταν σύμβολο μασωνικό αυτό στο καπάκι που είδα (και δεν έμοιαζε απλώς) θα υπήρχε και στη στοά. Και υπήρχε.
    Μήπως θες να τρυπώσω και μέσα στη στοά να μαγνητοσκοπίσω καμία τελετή πρώτου βαθμού(του πιο χαμηλού) "τυπικού της ένδειας"?
    Αφού τα έχουν οι άνθρωποι τα σύμβολα δεν θα το πω? Τα είδα και το είπα. Τέλος.
    Συνεχίζεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ...συνέχεια...
    Τυχαία παρατήρηση(το ερέθισμα για να ψάξεις κάτι οτιδήποτε)-ανάπτυξη υπόθεσης(μπορεί να ναι αυτό, εκείνο ή το άλλο)- έρευνα- απόδειξη. Απλά πράγματα.
    Δεν διαβάζω περιοδικά παρά μόνο αμυντικού τύπου και πάλι χωρίς να "καταπίνω" ότι γράφει ο κάθε συντάκτης. Έρευνα και διασταύρωση στοιχείων πάντα. Εφημερίδες και Βιβλία διαβάζω. Κυρίως βιβλία γεωπονίας και ιστορικά. Όταν διαβάζω άλλου είδους(πχ ποίηση κ.α.) διαβάζω σοβαρών ανθρώπων. Επίσης διαβάζω ελληνικά blogs και ηλεκτρονικές εκδόσεις εφημερίδων ξένων βαλκανικών χωρών. Όσες από αυτές έχουν στην αγγλική ή γαλλική γλώσσα μετάφραση (Βαλκανικές γλώσσες δεν γνωρίζω).
    Σκοπεύω αυτόν τον χειμώνα να ξεκινήσω τουρκικά σε φροντιστήριο και μάλλον θα χω παρέα έναν φίλο μου που θέλει και αυτός να μάθει. Ότι μαθαίνει από σωστές πηγές ο άνθρωπος είναι γνώση και κατα συνέπεια εφόδιο.
    Όχι κάτι απίθανους τύπους με μια ταμπέλα "Ερευνητής"(χωρίς καμία γνώση και επιστημονικό αντικείμενο) που μαζεύουν από πίσω κάθε λάτρη των συνομοσιών χωρίς την παραμικρή ατράνταχτη απόδειξη.
    Δεν μίλησα για κανένα παραμύθι. Γεγονός περιέγραψα. Επίσης δεν μου φαίνεται(βεβαιώθηκα πλέον αφού είδα το ίδιο και ακριβώς έξω από τη στοά) καθόλου απίθανο οι στοές να έχουν σύμβολα κοντά στα κτίρια τους για καθαρό συμβολισμό από τη στιγμή που έχουν πολλά από τα μέλη τους θέσεις σημαντικές στη κοινωνία.
    Αλήθεια πως ξέρεις γι αυτά τα περιοδικά αφού τα κοροιδεύεις? Εγώ τώρα πάτησα αναζήτηση στο google να βρω τι μου έλεγες και είδα τι είναι το Τρίτο μάτι και το Strange που τα ανέφερες.

    Γιώργος, φοιτητής Γεωπονίας, Θεσσαλονίκη

    ΥΓ: Όσο για τα μαθήματα μου μην ανησυχείς μέχρι στιγμής έχω καλό βαθμό αν έπαιρνα τώρα πτυχίο. Επίσης έχω ήδη δυο προτάσεις από καθηγητές για να κάνω σε αυτούς την διπλωματική μου όταν φτάσει η ώρα. Έχω αποφασίσει ήδη σε ποιον επειδή είναι καλός καθηγητής και άνθρωπος, πατριώτης και όχι κομματόσκυλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Να μην έχουμε φοβίες με κανένα. Κάποιοι άνθρωποι των γραμμάτων κάποτε (17ο αιώνα απ' όσο νομίζω), μετά από μελέτη Ελληνικών κειμένων, ανακάλυψαν το ζήτημα της απάτης στις θρησκείες, έμειναν όμως κολλημένοι στη θεωρία του ενός Θεού. Αυτοί μετέτρεψαν προηγούμενες λέσχες σε Μασονικές. Για να φυλαχθούν από τα θρησκειοκεντρικά κατεστημένα έφτιαξαν μυστικές οργανώσεις. Να μην τους έχουμε ούτε αυτούς για εξουσία στον κόσμο, διότι ούτε αυτοί είναι κοσμοκράτορες. Οι περισσότεροι από τους Τέκτονες προσπαθούν να είναι καλοί και δίκαιοι. Κάποιες στοές, κάποιοι κύκλοι Τεκτονικοί έγιναν έρμαιο κάποιων νηστικών υπηρεσιών και κάποιων οικονομκών συμφερόντων. Είναι αλήθεια ότι σε γενικές γραμμές η Μασονία στηρίζει την Τουρκία, διότι είναι μία από τις ελάχιστες ισλαμικές χώρες που επιτρέπουν λειτουργία στοών. Για αυτούς υπάρχουν πλήθος συγγραμάτων, και οι στοές τους σε άλλα μέρη του κόσμου είναι ανοιχτές για τους περίεργους. Μασόνοι έχουν ανακατευτεί και σε καλές και σε κακές ιστορίες. Τίποτα δεν είναι μόνο άσπρο ή μαύρο. Ο σκοταδισμός στην Ελλάδα δεν είναι έργο Μασόνων και Σιωνιστών, αλλά σκυλάδων. Λάθος είναι ο στιγματισμός τους από τους ακροδεξιούς Θρησκευτικούς μας κύκλους. Οι Ναζιστές ήταν διώκτης της Μασονίας, τους είχαν κατασφάξει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Και μία διόρθωση. Υπάρχουν και άθεοι Μασόνοι. Δηλαδή δεν πιστέυουν όλοι στον ένα Θεό. Ας βγει ένας σχολιαστής Έλληνας Μασόνος να πει μερικά πράγματα εδώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. 'Ο σκοταδισμός στην Ελλάδα δεν είναι έργο Μασόνων και Σιωνιστών, αλλά σκυλάδων'

    Γιωργο.Επιμενω.εισαι επανω στην τρελλα σου,κοιταξε τα μαθηματα σου
    και μη εισαι τοσο εμφανταστος,ξοδευεις τον εαυτο σου υπερβαλλοντας σε ολα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @ Γιωργος ειπε. Μην μου πεις το αντίθετο γιατί τότε θα πω εγώ ότι λες παραμύθια.
    Υπάρχουν μασόνοι δικηγόροι, γιατροί, καθηγητές πανεπιστημίου(θες να σου πω ονόματα?...όλα τα μαθαίνουμε οι φοιτητές δεν είμαστε μόνο αχαχα και χουχουχου με τον φραπέ στο χέρι. Για τους καθηγητές ξέρουμε πάντα πολλά. Είμαστε η καλύτερη υπηρεσία πληροφοριών οι φοιτητές


    Γιωργο
    Μαζεψου και σταματα να παριστανεις
    τον ραμπο σε ολα,γελανε μαζι σου.
    Στις πραγματικες στοες δεν συχναζουν αυτοι που ανεφερες,αυτοι πανε στα μπακαλικα που σου ανεφερα.
    Για τους καθηγητες σας δεν πρεπει να "ξερετε πολλα" οπως με στομφο αναφερεις αλλα πρεπει να ξερετε μονο την επιστημη που σας μεταδιδουν και γιαυτο μπηκες στην σχολη σου και οχι για σαχλαμαρες.
    Δεν πηγες στη σχολη σου για να γινεις η "καλυτερη υπηρεσια πληροφοριων" οπως αναφερεις αλλα
    για να διδαχθεις την επιστημη σου.
    Η Ελλαδα περιμενει απο εσας και να ειστε πολυ προσεκτικοι στις κακοτοπιες που περισευουν στην χωρα μας και αποπροσανατολιζουν τους νεωτερους.
    Γιωργο δεν θα επανελθω στο θεμα και ελπιζω να κρατησες απο αυτα που σου αφιερωσα κατι λιγο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ρε Γιώργο, γιατί ανάμεσα στα άλλα σου προσόντα δεν λες ότι είσαι και ομορφόπαιδο για να καταλάβουμε και για ποιό λόγο σε έκανε ...καμάκι η γιαγιά ;;;!!!
    τζιμης

    (Οι άλλοι, αφήστε το παιδί ήσυχο να την ψάχνει! Εάν δεν το κάνει τώρα στα 20-22 του, πότε θα το κάνει; Δείτε και το Χρηστάκι από Κέρκυρα τι λέει σε αυτή την ηλικία.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. observer μηπως εισαι τεκτονας;
    Σιδηρουντιε, αυτο μας ελειπε.Να μπουκαρουν τωρα και οι τεκτονες στο ιστολογιο.Δεν μας εφτανε η δικη σας παρουσια των πεντηκοστιανω, των ευαγγελικων, των ιαχωβαδων και γενικως ολων των Αμερικανοφερτων παρακλαδιων του προτεσταντισμου, τωρα ζητας ενισχυσεις και απο τους τεκτονες.Δεν ειμαστε καλα.Μου φαινεται οτι η πολλη δημοκρατια εχει αρχισει να βλαπτει τον ινφογνωμονα.Αντι να ευχαριστεις τους διαχειριστες που σου επιτρεπουν να εξασκεις ελευθερα και κατα παραβασιν του νομου τον προσυλητισμο, εσυ ζητας κι αλλα.Αλλα ετσι ειναι."Δωσε θαρρος στον χωριατη και θα ανεβει στο κρεβατι".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ομπσέρβερ....πολύ μυστήριο και ιστορία το παίζεις, και δεν καταλαβαίνω και εγώ γιατί επιτίθεσαι στο Γιώργο...!!!Αλλά καταλαβαίνω οτι σίγουρα δεν έχεις περάσει απο Ελληνικό πανεπιστήμιο..!!!!ή τουλάχιστον αν πέρασες, αυτό θα είχε γίνει πριν 30 χρόνια...!!!ΝΑ σε ενημερώσω λοιπόν, οτι πλέον, οι καθηγητές δεν μεταδίδουν επιστήμη, γιατι απλά κοιτάνε οι περισσότεροι άλλα πράματα (ένας απο τους παράγοντες που πάνε κατα διόλου τα ΑΕΙ/ΑΤΕΙ), επίσης να σε ενημερώσω οτι είναι λογικό οι φοιτητές να ξέρουν πολλά γιατί απλά όπως είπα, οι καθηγητές κοιτάνε άλλα πράματα και η συμπεριφορά τους είναι απο ανεύθυνη έως απρόσεχτη...!!!Και εάν θες παραδείγματα να σου πω, για καθηγητες που κάνουν καμάκι, για καθηγητές που μιλάνε όλο για πολιτική και κάνουν συμφωνίες προκειμένουν να εκλεγούν σε θέσεις, για καθηγητές που ΔΕΝ πατάνε σχεδόν ποτέ...για καθηγητές που επειδή μιλαει κάποιος βλάκας, σηκώνονται και φεύγουν αντί να τον πετάξουν έξω κλπ κλπ κλπ....!!!

    Τελος πάντων, το θέμα είναι οτι οι μασονικές στοές αποτελούν πηγές μυστηρίου ακριβώς λόγω της μυστικοπάθειας που τους διακατέχει...!!ακόμα και τα χειρότερα αν κάνει κάποιοσ...έτσι και βγει να το πέι, θα πάψει να αποτελεί αντικείμενο έρευνας και μυστηρίου ακριβώς γιατί θα το έχει αποκαλύψει...!!όσο κρύβεσαι ή κρύβεις ακόμα και το πιο αθώο, τόσο θα αποτελείς αντικείμενο έρευνας και μυστηρίου...!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. 1)Μασονισμός και Σιωνισμός δεν έχουν καμία σχέση. Για πολλά χρόνια μάλιστα δεν υπήρχε ούτε ένας Ιουδαίος σε Στοά.
    2)Δεν υπάρχει Τέκτονας άθεος. Πρέπει υποχρεωτικά να πιστεύεις σε έναν Θεό.
    Κοινή συνιστώσα είναι ο Μ.Α.Τ.Σ.
    3)Παλιότερα οι Τέκτονες είχαν κάποια ισχύ.Πλέον κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει.Οι περισσότεροι ηλικιακά είναι άνω των 65 ενώ στις τάξεις τους υπάρχουν ελάχιστοι πολιτικοί εως και κανείς. Παλιότερα πολιτικοί όπως ο Μεταξάς ήταν Τέκτονες.
    4)Φιλική εταιρεία ουδέποτε υπήρξε. Η Επανάσταση οργανώθηκε απο Στοά των Επτανήσων. Αυτά είναι πασίγνωστα πράγματα για άτομα που έχουν στοιχειώδης ιστορικές γνώσεις.

    Τελειώνοντας να σας πω πως οι Μασόνοι αν και κάποιοι απο αυτούς είναι ζάμπλουτοι δεν έχουν ουσιαστικά καμία πολιτική δύναμη. Οι κυρίαρχοι παγκοσμίως είναι άλλοι πλέον. (Λέσχες, Τραπεζίτες κτλ).
    Πιθανολογώ πως η Μασονία αποδυναμώθηκε με την πτώση της Αγγλίας μετά τον Β.ΠΠ.
    Ίσως μέχρι τότε ο Τεκτονισμός να εξυπηρετούσε με κάποιους τρόπους τα συμφέροντα της Αυτοκρατορίας.Ίσως!
    Όλα τα άλλα που ακούγονται είναι απλώς τρίχες κατσαρές απο άσχετους ή απλώς κουβέντες για να μαντρώσει η εκκλησία κόσμο ή για να πουλήσει κανένας καραγκιόζης βιβλία με συνωμοσίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Μας έμπλεξαν τους Γιώργηδες. Κάποιος λέει ότι κάνω προσυλητισμό. Πείτε μου και εμένα σε τι να μάθω. Και τους Τέκτονες φοβάστε; Έχουν και αυτοί δόντια και νύχια γαμψά;
    Υπάρχουν και άθεοι Μασόνοι, και αυτή η τάση αθέων Μασόνων ξεκίνησε από Γαλλία και έγινε αφορμή σχίσματος ανάμεσα σε Άγγλους και Γάλλους Μασόνους. Οι Ελληνικές στοές παραδοσιακά είχαν σχέση με Αγγλία, τώρα και με Αμερική και αλλού. Μέχρι πριν από λίγο καιρό αρχηγός των Στοών στην Αγγλία ήταν πρώην αρχηγός Αγγλικών νηστικών υπηρεσιών. Περι δυνάμεως και επιρροή τους στα ελλαδικά πολιτικά σήμερα, μάλλον είναι ελάχιστη. Η κυρίαρχη σκοτεινή δύναμη του μυστικού σκότους στην Ελλάδα είναι ο σατανικός σκυλαδισμός, και οι ναοί του είναι τα γνωστά σε όλους σκυλάδικα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. " Γιωργο.Επιμενω.εισαι επανω στην τρελλα σου,κοιταξε τα μαθηματα σου
    και μη εισαι τοσο εμφανταστος,ξοδευεις τον εαυτο σου υπερβαλλοντας σε ολα."

    Επί της ουσίας θέλω απαντήσεις και όχι υπεκφυγές.
    1) Το που είμαι πάνω είναι δικός μου λογαριασμός όπως και το τι έχω από κάτω.
    2) Τα μαθήματα μου τα κοιτάω και με το παραπάνω.
    3) Δεν είμαι ευάνταστος και επιμένω να απαντήσεις στον συνομιλητή σου έπί της ουσίας και όχι λέγοντας "Είσαι μικρός, παιδάκι, φοιτητής, υπερβάλεις κτλ". Επί της ουσίας λοιπόν:
    Υπάρχει εκεί το σήμα στο καπάκι ή όχι?
    Είναι στα δυο βήματα από εκεί η στοά ή όχι?
    Υπάρχει έξω από τη στοά το ίδιο σήμα ναι ή όχι?

    Τη προσωπική μου άποψη την διατύπωσα επειδή τα είδα και κανένας δεν θα με πει εμένα τρελό ή χαζό.
    Δεν πρόσθεσα τίποτα το αρνητικό περί στοών. Όποιος έχει τη μύγα μυγιάζεται. Τον πιάνουν πχ για τροχαία παράβαση και τραβάει όπλο επειδή είναι υπόκοσμος.
    Ρωτάω τρια πράγματα και άντί να απαντήσεις λες ότι είναι χαζομάρες. Άσε τις υπεκφυγές. Συγκεκριμένα ερωτήματα και θέλω απαντήσεις γι αυτά. Αν τυχόν δεν ξέρεις μην μιλάς και πες μας μόνο γενικά τι ξέρεις περί μασονικών στοών. Συζήτηση κάνουμε. Δεν τους κατηγόρησε κανείς.
    Ηρέμησε μεγαλύτερε μου σε ηλικία και σοφία.
    Αν δεν με πιστεύεις πήγαινε και δες το.

    Γιώργος, φοιτητής Γεωπονίας, Θεσσαλονίκη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Αποσπάσματα από σχόλιο obverver και από κάτω απαντήσεις μου:

    1) "Γιωργο
    Μαζεψου και σταματα να παριστανεις
    τον ραμπο σε ολα,γελανε μαζι σου."

    Ο Ράμπο είναι δημιούργημα του Χόλιγουντ που ο ένας σκοτώνει μια μεραρχία ολόκληρη χωρίς να πάθει ούτε μια γρατζουνιά.
    Μπορείς να μου πεις ποιοι γελάνε σε παρακαλώ? Ισοπέδωση και γενίκευση είναι η απάντηση αυτού που δεν έχει ή δεν θέλει να απαντήσει σε συγκεκριμένα ερωτήματα.


    2) "Στις πραγματικες στοες δεν συχναζουν αυτοι που ανεφερες,αυτοι πανε στα μπακαλικα που σου ανεφερα."

    Στοά από στοά διαφέρει όπως και βαθμός από βαθμό μύησης.
    Πάντως για να πας στο πολυκατάστημα πρέπει να περάσεις από το μπακάλικο γιατί αν πας απευθείας στο πρώτο "τα παιξες" που λένε.

    3) "Για τους καθηγητες σας δεν πρεπει να "ξερετε πολλα" οπως με στομφο αναφερεις αλλα πρεπει να ξερετε μονο την επιστημη που σας μεταδιδουν και γιαυτο μπηκες στην σχολη σου και οχι για σαχλαμαρες.
    Δεν πηγες στη σχολη σου για να γινεις η "καλυτερη υπηρεσια πληροφοριων" οπως αναφερεις αλλα
    για να διδαχθεις την επιστημη σου."

    Δεν μπήκα στη σχολή για να μαι ρομπότ και να παίρνω έτοιμα πράγματα "Αυτά είναι παιδί μου και πάρτα".
    Ακούμε, βλέπουμε,πειραματιζόμαστε, αμφισβητούμε όμορφα με απορρίες μας, ρωτάμε, μαθαίνουμε και βγαίνουμε ικανοί επιστήμονες αλλιώς θα βγούμε έτοιμοι για το λιβάδι...να βοσκάμε.
    Είναι σαχλαμάρες να ξέρω τα πάντα για τον καθηγητή/τρια μου?
    Συγνώμη αλλά έχω διαφορετική άποψη. Αυτή η άποψη που έχω να ψάχνω όταν μου δίνεται η ευκαιρία γενεές 14 που λένε μου έχει φανεί πολύ χρήσιμη μέχρι στιγμής.
    Άσε τους χαρακτηρισμούς "με σαχλαμάρες" κτλ. Γενίκευση και ισοπέδωση είναι τα όπλα εκείνων που δεν μπορούν ή δεν θέλουν να απαντήσουν. Θέλω σαφείς απαντήσεις στα τρια εκείνα ερωτήματα.

    4) Όσο για το τι περιμένει η Ελλάδα από μας είναι να φανούμε αντάξιοι της ιστορίας της και του πολιτισμού της. Αυτό τα καλύπτει όλα σε όλους τους τομείς.

    Γιώργος, φοιτητής Γεωπονίας, Θεσσαλονίκη

    ΥΓ: Η Ελλάδα δεν είχε Ραμπο, ο Ράμπο είναι ψεύτικος δημιούργημα του Χόλιγουντ.
    Ο Κολοκοτρώνης όμως ήταν αληθινός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Σιδηρουντιε παψε να το παιζεις βλακας και να θεωρεις και εμας βλακες.Ξερεις πολυ καλα τι εκανες σε προηγουμενο post.Με την αδεια των διαχειριστων βεβαιως-βεβαιως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ΕΒΡΑΙΟΣ Ο ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΜΑΣΩΝΟΣ;
    http://antipliroforisi.blogspot.com/2010/09/blog-post_8856.html

    (Περίμενα κάτι περισσότερο στα σχόλια εδώ, κι όχι να ασχολούμαστε με τα εσώψυχα και τα εξώψυχα του συμπαθέστατου φοιτητή, έλεος)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Οι άλλοι, αφήστε το παιδί ήσυχο να την ψάχνει! Εάν δεν το κάνει τώρα στα 20-22 του, πότε θα το κάνει; Δείτε και το Χρηστάκι από Κέρκυρα τι λέει σε αυτή την ηλικία.)

    Για αλλη μια φορα απολαυστε τα σχολια του κομλεξικου ιμαμη ΤζιΜΙΤ του "Ελληνα" (Made in Turkey and Saudi Arabia) που απο οτι φαινεται ακομα δεν βρηκε το ghoulam του!
    Αν ο αξιοτιμος Γιωργος απο Θεσσαλονικη εχει μια διαφορετικη αποωη για την Μασσωνια εχει δικαιωμα να την εκφραζει και να την πιστευει "Διαφωνωνω με οτι λες αλλα θα υπερασπιζομαι και με κινδυνο της ζωης μου ακομα το δικαιωμα σου να λες ελευθερα οσα πρεσβευεις" Βολταιρος
    Χρηστος Βουλγαρης απο Λονδινο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Για τον Ιωάννη Καποδίστρια, και την αναλήθεια που γράφουν ότι υπήρξε μασόνος διαβάστε το ακόλουθο αντίγραφο αρχείου:
    EΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ

    Αριθ. 2953

    Μυστική Εγκύκλιος

    Ο ΚΥΒΕΡΝΗΤΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

    Προς το Πανελλήνιον

    Προς τους κατά το Αιγαίον Πέλαγος και την Πελοπόννησον Εκτάκτους Επιτρόπους και τους Αρχηγούς των κατά ξηράν και θάλασσαν Δυνάμεων.

    Γνωρίζει η Κυβέρνησις, ότι Πολίται τινές επιμένουν πιστεύοντες και τους άλλους πείθοντες, ότι αι μυστικαί Εταιρείαι χορηγούσι μέσα σωτήρια εις την Πατρίδα, ή τουλάχιστον Αιγίδα υπό την οποίαν συνδεόμενοι μεταξύ των οι άνθρωποι δια μυστικών δεσμών δύνανται να απολαύσωσιν εντός της Πατρίδος των και δια της ξένης επιρροής αξιώματα, τιμάς, και το πλέον τύχην, ό εστι χρήματα.

    Όσον και αν ελεεινολογή η Κυβέρνησις την απειρίαν των Ελλήνων των από τοιαύτας εισηγήσεις παρασυρομένων δεν ήθελε δώσει την προσοχήν της, αν δεν ήτο καταπεπεισμένη πόσον ολέθρια αποτελέσματα δύναται να φέρη εις την κρίσιμον ταύτην στιγμήν η περί τούτων γνώμη, την οποίαν οι εχθροί της Ελλάδος ήθελον συστήσει και εις τον Κόσμον, και εις τας Ευρωπαϊκάς Κυβερνήσεις.

    Αν η Ελλάς εγκατελείφθη από το 1821 έως τον Ιούλιον μήνα του τελευταίου έτους, τούτο προήλθε διότι οι εχθροί της την παρέσταιναν αδιακόπως προς τους Βασιλείς, ως λαόν επαναστατωθέντα και αγωνιζόμενον υπό την διεύθυνσιν και υπό τους σκοπούς Μυστικών Εταιρειών, όθεν επήγασαν αι καταστροφαί της Ισπανίας και Ιταλίας.

    Εύκολον ήτο αναμφιβόλως να αναιρεθή η σφαλερά αύτη δόξα. Μ'όλον τούτο εχρειάσθησαν ολόκληρα επτά έτη βασάνων και δυστυχιών εις αναίρεσίν της. Μόλις ανηρέθη, και ενώ η Ελλάς αρχίζει να λαμβάνη δείγματα ευνοίας και καλοκαγαθίας εκ μέρους των Συμμαχικών Δυνάμεων, οι εχθροί της θέλουν πάλιν την παραστήσει ως υπεξούσιον των Μυστικών Εταιρειών, και εις απόδειξιν τούτου θέλουν φανερώσει, ότι υπό διαφόροις ονόμασιν αι Εταιρείαι αυταί υπάρχουν και πολλαπλασιάζονται μεταξύ των εν τοις πράγμασι και της πολιτικής τάξεως, και της στρατιωτικής δυνάμεως, ίσως και αυτού του στόλου.

    Τόσον ουσιώδες θεωρεί τούτο η Κυβέρνησις ώστε μη εγκρίνουσα να δείξη διά τινος δημοσίου και επισήμου πράξεως την ύπαρξιν αυτού του κακού, εκπληροί δια του τύπου της παρούσης εγκυκλίου το χρέος, το οποίον δεν ημπορεί να παραμελήση χωρίς να καθυποβληθεί εις βαρυτάτην ευθύνην. Τω όντι τοιούτον δημόσιον έγγραφον μεταξύ των Πολιτικών, οι οποίοι επιμένουσι να μην παραχωρώσιν εις την Ελλάδα έντιμον μέλλον, ήθελε χρησιμεύσει ως μέσον του να αποδείξωσιν, ότι οι Βασιλείς δια των ευεργεσιών των υποθάλπουσιν εις την Ελλάδα τον εχθρόν, τον οποίον και αλλαχού, και τας ιδίας των Επικρατείας πολεμώσι.

    Η παρατήρησις αύτη, Κύριοι, σας διδάσκει με πόσην φρόνησιν και οξυδέρκειαν απαιτείται η εκπλήρωσις της ακολούθου παραγγελίας της Κυβερνήσεως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. συνέχεια....


    Θέλετε κοινοποιήσει δια ζώσης φωνής εις τους υπαλλήλους σας ή τους υπό την οδηγίαν σας αξιωματικούς το περιεχόμενον της παρούσης, και θέλετε τους κάμει να σας φανερώσουν αν ανήκουν εις καμμίαν των Μυστικών Εταιρειών, ή όχι. Αν είναι το πρώτον, θέλετε τους παρατηρήσει, ότι εάν εις την παρελθούσαν κατάστασιν της αναρχίας, και της αταξίας ήταν ίσως αναγκαίον εις τους πολίτας να ζητήσωσι προσωπικήν ασφάλειαν δια του δεσμού μυστικής τινος Εταιρείας, ο δεσμός ούτος διαλύεται καθ' ήν στιγμήν ο του νομίμου όρκου και προς την Κυβέρνησιν, και προς τους Νόμους, χορηγεί εις ένα έκαστον και εις όλους, όλας τας απαραιτήτους ασφαλείας.

    Από τοιαύτην αρχήν ορμώμενοι ευκόλως θέλετε αποδείξει το ασυμβίβαστον των δύο όρκων, ήγουν του υπηρετείν το Κράτος, και υπηρετείν μυστικήν Εταιρείαν, της οποίας ο σκοπός είναι ως επί το πλείστον άγνωστος εις τους Εταίρους.

    Αν λοιπόν οι υπάλληλοί σας ή οι υπό την οδηγίαν σας αξιωματικοί ανήκουσιν είς τινα Εταιρείαν, ανάγκη να παραιτηθώσι, και περί τούτου οφείλεις να μας βεβαιώσεις.

    Εξ εναντίας θέλετε τους εξηγήσει τους κινδύνους εις τους οποίους εκτίθενται πλανώμενοι από ολίγους τινάς όλως διόλου εις τα τοιαύτα ενασχολουμένους. Από την κατηγορίαν των Εταιρειών των μη συμβιβαζομένων με τα κατά Νόμους καθεστώτα δεν αποκλείομεν και την προ αιώνων γνωριζομένην υπό τω ονόματι της Αδελφοποιείας, ή Αγάπης.

    Παραγγέλλεσθε, Κύριοι, κατ' επανάληψιν να κάμετε χρήσιν της κοινοποιήσεως ταύτης κατά τον συνετώτερον και ωφελιμώμερον τρόπον. Προθύμως η Κυβέρνησις θέλει δεχθή τας ειδοποιήσεις, όσας εν καιρώ και τόπω θέλετε δυνηθή να την χορηγήσετε.

    Εν Πόρω τη 8 Ιουνίου 1828

    Ο Κυβερνήτης

    Ι.Α. ΚαποδίστριαςΣτις 22/8/1831 ο Καποδίστριας έστειλε και δεύτερη εγκύκλιον (Αρ. 4286) για το ίδιο θέμα για εφαρμογή σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες με αυστηρότατο τρόπο.


    Λίγο μετά δολοφονείται στο Ναύπλιο.
    Όπως δολοφονήθηκε και ο Τζων Κέννεντυ μετά από την καταγγελία του για τη δράση μυστικών οργανώσεων που έχουν διεισδύσει σε όλους τους τομείς της δημόσιας ζωής και που απειλούν την ελευθερία και την Δημοκρατία του αμερικανικού έθνους (και όχι μόνο)

    Επειδή κάποτε μου προτάθηκε να μπω σε στοά, προκειμένου να έχω επαγγελματική υποστήριξη, όπως μου είπαν, αλλά αρνήθηκα.

    ΜΑΤΣ= Ο Θεός της Πανθρησκείας, ένας για όλους.
    ΝΕΚΑΜ ΑΔΩΝΑΪ.Είναι μια φράση που λέγεται κατά την διάρκεια μιας "τελετής" και συνδυάζεται με μια νηκτική κίνηση εγχειριδίων που είναι στραμμένα προς τον ουρανό.
    Ξέρετε, ή φαντάζεστε τι σημαίνει;
    Ας ρωτήσουμε λοιπόν τον Σιδηρούντιο, που είναι Σιωνιστής, αλλά όχι Μασώνος, να μας πει, μήπως ανάμεσα στα τόσα που ξέρει, γνωρίζει και αυτό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. συνέχεια...


    Θέλετε κοινοποιήσει δια ζώσης φωνής εις τους υπαλλήλους σας ή τους υπό την οδηγίαν σας αξιωματικούς το περιεχόμενον της παρούσης, και θέλετε τους κάμει να σας φανερώσουν αν ανήκουν εις καμμίαν των Μυστικών Εταιρειών, ή όχι. Αν είναι το πρώτον, θέλετε τους παρατηρήσει, ότι εάν εις την παρελθούσαν κατάστασιν της αναρχίας, και της αταξίας ήταν ίσως αναγκαίον εις τους πολίτας να ζητήσωσι προσωπικήν ασφάλειαν δια του δεσμού μυστικής τινος Εταιρείας, ο δεσμός ούτος διαλύεται καθ' ήν στιγμήν ο του νομίμου όρκου και προς την Κυβέρνησιν, και προς τους Νόμους, χορηγεί εις ένα έκαστον και εις όλους, όλας τας απαραιτήτους ασφαλείας.

    Από τοιαύτην αρχήν ορμώμενοι ευκόλως θέλετε αποδείξει το ασυμβίβαστον των δύο όρκων, ήγουν του υπηρετείν το Κράτος, και υπηρετείν μυστικήν Εταιρείαν, της οποίας ο σκοπός είναι ως επί το πλείστον άγνωστος εις τους Εταίρους.

    Αν λοιπόν οι υπάλληλοί σας ή οι υπό την οδηγίαν σας αξιωματικοί ανήκουσιν είς τινα Εταιρείαν, ανάγκη να παραιτηθώσι, και περί τούτου οφείλεις να μας βεβαιώσεις.

    Εξ εναντίας θέλετε τους εξηγήσει τους κινδύνους εις τους οποίους εκτίθενται πλανώμενοι από ολίγους τινάς όλως διόλου εις τα τοιαύτα ενασχολουμένους. Από την κατηγορίαν των Εταιρειών των μη συμβιβαζομένων με τα κατά Νόμους καθεστώτα δεν αποκλείομεν και την προ αιώνων γνωριζομένην υπό τω ονόματι της Αδελφοποιείας, ή Αγάπης.

    Παραγγέλλεσθε, Κύριοι, κατ' επανάληψιν να κάμετε χρήσιν της κοινοποιήσεως ταύτης κατά τον συνετώτερον και ωφελιμώμερον τρόπον. Προθύμως η Κυβέρνησις θέλει δεχθή τας ειδοποιήσεις, όσας εν καιρώ και τόπω θέλετε δυνηθή να την χορηγήσετε.

    Εν Πόρω τη 8 Ιουνίου 1828

    Ο Κυβερνήτης

    Ι.Α. ΚαποδίστριαςΣτις 22/8/1831 ο Καποδίστριας έστειλε και δεύτερη εγκύκλιον (Αρ. 4286) για το ίδιο θέμα για εφαρμογή σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες με αυστηρότατο τρόπο.


    Λίγο μετά δολοφονείται στο Ναύπλιο.
    Όπως δολοφονήθηκε και ο Τζων Κέννεντυ μετά από την καταγγελία του για τη δράση μυστικών οργανώσεων που έχουν διεισδύσει σε όλους τους τομείς της δημόσιας ζωής και που απειλούν την ελευθερία και την Δημοκρατία του αμερικανικού έθνους (και όχι μόνο)

    Επειδή κάποτε μου προτάθηκε να μπω σε στοά, προκειμένου να έχω επαγγελματική υποστήριξη, όπως μου είπαν, αλλά αρνήθηκα.

    ΜΑΤΣ= Ο Θεός της Πανθρησκείας, ένας για όλους.
    ΝΕΚΑΜ ΑΔΩΝΑΪ.Είναι μια φράση που λέγεται κατά την διάρκεια μιας "τελετής" και συνδυάζεται με μια νηκτική κίνηση εγχειριδίων που είναι στραμμένα προς τον ουρανό.
    Ξέρετε, ή φαντάζεστε τι σημαίνει;
    Ας ρωτήσουμε λοιπόν τον Σιδηρούντιο, που είναι Σιωνιστής, αλλά όχι Μασώνος, να μας πει, μήπως ανάμεσα στα τόσα που ξέρει, γνωρίζει και αυτό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Aπελλή
    σε παρακαλώ στείλε μου ολόκληρο το κείμενο του Καπιδίστρια με την απαραίτητη τεκμηρίωση.
    φιλικά

    Σάββας

    skal@infognomon.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Παρά τις θεωρίες που ακούγονται εδώ μέσα για τις Τεκτονικές στοές, στην πραγματικότητα οι περισσότεροι Τέκτονες είναι άνθρωποι απλοί και κατά κανόνα ηθικοί.
    Μαύρα πρόβατα υπάρχουν και στις τεκτονικές κοινωνίες όπως και παντού άλλωστε.
    Επίσης αν και είναι απαραίτητο να δηλώσεις κατά την ένταξη σου ότι πιστεύεις σε μια θεότητα, είμαι σίγουρος ότι στις τάξεις τους υπάρχουν και αρκετοί άθεοι.
    Για το κατά πόσο έχουν τη δύναμη να ελέγχουν τα πράγματα, θα πω την άποψη μου ότι ένας άνθρωπος χωρίς την απαραίτητη οικονομική, κοινωνική ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ισχύ, σε οποιαδήποτε λέσχη κι αν ανήκει σίγουρα δεν μπορεί να πάρει μέρος στη λήψη κρίσιμων αποφάσεων.
    Μέσα στις τεκτονικές στοές λοιπόν, μπορεί να υπάρχει και μια ελίτ τεκτόνων ανώτερου βαθμού που να έχουν την απαραίτητη ικανότητα να εμπλακούν σε τέτοιες διαδικασίες.
    Ένας διοικητής Κεντρικής Κρατικής Τράπεζας για παράδειγμα που τυχαίνει να είναι Τέκτονας, σαφώς και παίζει μεγάλο ρόλο στη λήψη αποφάσεων του Κράτους, αλλά κυρίως λόγω της θέσης του και όχι της συμμετοχής του στη στοά.
    Η στοά μπορεί να προφυλάξει ή να βοηθήσει τα μέλη της σε δύσκολες στιγμές, όπως απόλυση, οικονομική δυσπραγία κλπ. Από εκεί και πέρα, αν κάποιος δεν είναι ικανός σαν προσωπικότητα δεν πρόκειται να τον βοηθήσει καμμία στοά να αναδειχθεί.
    Μην κοιτάτε τους πολιτικούς, αυτοί ανήκουν σε άλλα λόμπυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. @ skal

    To κείμενο του ΑΠΕΛΛΗ υπάρχει σε όλο το διαδίκτυο. Βάλε μερικές λέξεις στο google και θα το βρεις. Να εδώ.

    Το θέμα είναι τι ανάγκασε τον αείμνηστο κυβερνήτη να εκδώσει τέτοια απαγορευτική εγκύκλιο, καθ' ην στιγμήν ήταν και ο ίδιος τέκτων.

    Ο λόγος δεν ήταν άλλος από την ύπαρξη της Φιλογένου Στοάς, για την ύποπτη δράση της οποίας είχε προφανώς ενημερωθεί (από Ρώσους τέκτονες;).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. @ skal


    Δεν έβαλα την πηγή, γιατί θεώρησα ότι είναι πανεύκολο για τον οποιονδήποτε να το βρει στο διαδίκτυο, όπως επισήμανε και ο ανώνυμος 13 Σεπτεμβρίου 2010 6:11 μ.μ.
    Το έγγραφο είναι αληθινό φέρει μάλιστα και τον αριθμό πρωτοκόλλου.

    Ο αείμνηστος Καποδίστριας ήταν, αν όχι πατριώτης τέκτων, τουλάχιστον βαθύς γνώστης της λειτουργίας του άβατου των τεκτονικών στοών. Ας μην ξεχνάμε την υψηλή διπλωματική θέση του στην Αυλή του Τσάρου.
    Λειτουργία που αγνοούν οι απλοί εταίροι που είναι μόνο οι "νεροκουβαλητές" της παγκόσμιας αληθινής μασονικής εξουσίας.
    Το "λάθος" του Καποδίστρια, ήταν η αγάπη του για την Ελλάδα και το ότι την έβαλε μπροστά από τους σκοπούς και τις επιδιώξεις της παγκόσμιας μασονικής Αρχής
    Με την δολοφονία του δολοφονήθηκε και η ανεξαρτησία του μικρού νεοσύστατου κράτους, που έγινε πλέον προτεκτοράτο με Γερμανό βασιλιά (Βαυαρό) και εξαρτώμενο για τα υπόλοιπα 180 χρόνια. Η Ελλάδα υπήρξε ελεύθερη μόνο στα λίγα χρόνια που την κυβέρνησε ο Καποδίστριας.
    Διαβάστε πόσο σαφώς εξηγεί την ζημιά που υπέστη η υπόθεση της Επανάστασης, επειδή οι Ευρωπαίοι μονάρχες που ήταν ορκισμένοι εχθροί των μασόνων ειδικά μετά την Γαλλική Επανάσταση-θεωρούσαν την Ελληνική Επανάσταση δικό τους δημιούργημα και για αυτό την έβλεπαν αρνητικά. Και όχι άδικα, αφού εκμεταλλευόμενοι την Επανάσταση αυτή, οι μασόνοι φρόντισαν παντού να διαδώσουν ότι την είχαν υποστηρίξει, στην προσπάθεια να καρπωθούν την επιτυχία της. Ενώ η αλήθεια ήταν πως οι αίτιοι της επιτυχίας της ήταν ΜΟΝΟ ο ίδιος ο Ελληνικός Λαός και οι αγράμματοι αλλά γνήσιοι οπλαρχηγοί του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. @ skal


    Δεν έβαλα την πηγή, γιατί θεώρησα ότι είναι πανεύκολο για τον οποιονδήποτε να το βρει στο διαδίκτυο, όπως επισήμανε και ο ανώνυμος 13 Σεπτεμβρίου 2010 6:11 μ.μ.
    Το έγγραφο είναι αληθινό φέρει μάλιστα και τον αριθμό πρωτοκόλλου.

    Ο αείμνηστος Καποδίστριας ήταν, αν όχι πατριώτης τέκτων, τουλάχιστον βαθύς γνώστης της λειτουργίας του άβατου των τεκτονικών στοών. Ας μην ξεχνάμε την υψηλή διπλωματική θέση του στην Αυλή του Τσάρου.
    Λειτουργία που αγνοούν οι απλοί εταίροι που είναι μόνο οι "νεροκουβαλητές" της παγκόσμιας αληθινής μασονικής εξουσίας.
    Το "λάθος" του Καποδίστρια, ήταν η αγάπη του για την Ελλάδα και το ότι την έβαλε μπροστά από τους σκοπούς και τις επιδιώξεις της παγκόσμιας μασονικής Αρχής
    Με την δολοφονία του δολοφονήθηκε και η ανεξαρτησία του μικρού νεοσύστατου κράτους, που έγινε πλέον προτεκτοράτο με Γερμανό βασιλιά (Βαυαρό) και εξαρτώμενο για τα υπόλοιπα 180 χρόνια. Η Ελλάδα υπήρξε ελεύθερη μόνο στα λίγα χρόνια που την κυβέρνησε ο Καποδίστριας.
    Διαβάστε πόσο σαφώς εξηγεί την ζημιά που υπέστη η υπόθεση της Επανάστασης, επειδή οι Ευρωπαίοι μονάρχες που ήταν ορκισμένοι εχθροί των μασόνων ειδικά μετά την Γαλλική Επανάσταση-θεωρούσαν την Ελληνική Επανάσταση δικό τους δημιούργημα και για αυτό την έβλεπαν αρνητικά. Και όχι άδικα, αφού εκμεταλλευόμενοι την Επανάσταση αυτή, οι μασόνοι φρόντισαν παντού να διαδώσουν ότι την είχαν υποστηρίξει, στην προσπάθεια να καρπωθούν την επιτυχία της. Ενώ η αλήθεια ήταν πως οι αίτιοι της επιτυχίας της ήταν ΜΟΝΟ ο ίδιος ο Ελληνικός Λαός και οι αγράμματοι αλλά γνήσιοι οπλαρχηγοί του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. @ skal


    Δεν έβαλα την πηγή, γιατί θεώρησα ότι είναι πανεύκολο για τον οποιονδήποτε να το βρει στο διαδίκτυο, όπως επισήμανε και ο ανώνυμος 13 Σεπτεμβρίου 2010 6:11 μ.μ.
    Το έγγραφο είναι αληθινό φέρει μάλιστα και τον αριθμό πρωτοκόλλου.

    Ο αείμνηστος Καποδίστριας ήταν, αν όχι πατριώτης τέκτων, τουλάχιστον βαθύς γνώστης της λειτουργίας του άβατου των τεκτονικών στοών. Ας μην ξεχνάμε την υψηλή διπλωματική θέση του στην Αυλή του Τσάρου.
    Λειτουργία που αγνοούν οι απλοί εταίροι που είναι μόνο οι "νεροκουβαλητές" της παγκόσμιας αληθινής μασονικής εξουσίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. συνέχεια...
    Το "λάθος" του Καποδίστρια, ήταν η αγάπη του για την Ελλάδα και το ότι την έβαλε μπροστά από τους σκοπούς και τις επιδιώξεις της παγκόσμιας μασονικής Αρχής
    Με την δολοφονία του δολοφονήθηκε και η ανεξαρτησία του μικρού νεοσύστατου κράτους, που έγινε πλέον προτεκτοράτο με Γερμανό βασιλιά (Βαυαρό) και εξαρτώμενο για τα υπόλοιπα 180 χρόνια. Η Ελλάδα υπήρξε ελεύθερη μόνο στα λίγα χρόνια που την κυβέρνησε ο Καποδίστριας.
    Διαβάστε πόσο σαφώς εξηγεί την ζημιά που υπέστη η υπόθεση της Επανάστασης, επειδή οι Ευρωπαίοι μονάρχες που ήταν ορκισμένοι εχθροί των μασόνων ειδικά μετά την Γαλλική Επανάσταση-θεωρούσαν την Ελληνική Επανάσταση δικό τους δημιούργημα και για αυτό την έβλεπαν αρνητικά. Και όχι άδικα, αφού εκμεταλλευόμενοι την Επανάσταση αυτή, οι μασόνοι φρόντισαν παντού να διαδώσουν ότι την είχαν υποστηρίξει, στην προσπάθεια να καρπωθούν την επιτυχία της. Ενώ η αλήθεια ήταν πως οι αίτιοι της επιτυχίας της ήταν ΜΟΝΟ ο ίδιος ο Ελληνικός Λαός και οι αγράμματοι αλλά γνήσιοι οπλαρχηγοί του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Το θέμα είναι ότι εγώ δεν είπα καν την προσωπική μου άποψη(και ούτε πρόκειται) για τους μασόνους παρά μόνο όσα είναι γνωστά γι' αυτούς.
    Το μόνο για το οποίο μίλησα ήταν για ένα καπάκι που πρόσεξα τυχαία ένα βράδυ. Κάποιοι έκαναν στο άκουσμα και μόνο τους γεγονότος σαν μικρά παιδιά που γκρινιάζουν όταν θέλουν κάτι. Κάποιος δε ήταν τόσο που δεν μπήκα καν στο κόπο να του απαντήσω.
    Από τη στιγμή που έχουν διασυνδέσεις οι μασόνοι, είναι απολύτως λογικό να υπάρχει ένα σύμβολο κοντά στη στοά τους το οποίο υποδηλώνει ποια κατεύθυνση πρέπει να πάρεις. Δεν τους είναι δύσκολο να μπορέσουν να τοποθετήσουν ένα σύμβολο στο σημείο που θέλουν. Η πρόχειρη έρευνα μου τουλάχιστον τις μέρες που ακολούθησαν εκείνου του γεγονότος εκείνο απέδειξε. Το σύμβολο στο καπάκι και το ίδιο σύμβολο έξω απο τη στοά σε μικρή απόσταση.
    Ο συμβολισμός και η μυστικότητα είναι βασικά χαρακτηριστικά του τρόπου σκέψης τους. Δεν είπα κάτι αρνητικό ή θετικό γι αυτούς. Γεγονός περιέγραψα και κανένας δεν θα με βγάλει χαζό ότι και αν λέει. Σε λίγο θα πουν ότι παίρνω και LSD. Οver and out.

    Γιώργος, φοιτητής Γεωπονίας, Θεσσαλονίκη

    ΥΓ: Την επόμενη φορά που θα διαφωνεί κάποιος μαζί μου θα περιμένω επιχειρήματα και όχι να προσπαθεί να με υποβιβάσει. Τζάμπα θα το κάνει. Ο καθένας φαίνεται τι είναι και ποια είναι τα κίνητρα του. Εντόπισα πριν καιρό αυτό το blog(πόσο καιρό ούτε που θυμάμαι αλλά πάντως όχι στην αρχή του) και άρχισα να γράφω ανάμεσα στο διάβασμα, ανάμεσα στη δουλειά (ακόμα και από τη σχολή κάποιες φορές) επειδή προσωπικά σαν Γιώργος πιστεύω στις καλές και πατριωτικές προθέσεις του διαχειριστή του που έμαθα ξαφνικά γι αυτόν όταν ήμουν 10-11 χρονών το 1999 όπως όλοι(μικροί μεγάλοι). Μπορεί και να μην μάθαινα ποτέ αν είχε ακόμα δυσμενέστερη κατάληξη το θέμα. Άλλους ακόμα τους ψάχνουν!
    Ούτε έχω μιλήσει για μεγάλη Ιδέα, ούτε εναντίον των μασόνων ούτε εναντίον των Εβραίων ούτε τίποτα.
    Πιστεύω σε μια πραγματικά δημοκρατική και πραγματικά ανεξάρτητη Ελλάδα, ελεύθερη από οποιαδήποτε "αλυσίδα" είτε φανερή είτε κρυφή.
    Φυσικά δεν αναφέρομαι στις "αλυσίδες" σούπερ μάρκετ...
    Προσανατολισμός μου πάντα ως απλού νεαρού πολίτη αυτής της χώρας είναι το εθνικό συμφέρον, με κάθε θυσία και αυτό το συμφέρον περνάει μέσω της ενίσχυσης της Ελληνικής εκπαίδευσης, ενίσχυσης της Εθνικής οικονόμίας, ενίσχυσης των ενόπλων δυνάμεων, φυλάκισης των καταχραστών και φυλάκισης οποιουδήποτε πράτει προδοτικές πράξεις είτε φανερά είτε με μυστική πράξη...οποιαδήποτε μυστική πράξη (από οποιονδήποτε) που θα αποδεικνύεται με ατράνταχτα στοιχεία. Πραγματική δημοκρατία από τον λαό για τον λαό. Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. http://www.egolpion.com/protestants.el.aspx

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Ορισμένοι φωστήρες όλα σε ενα τσουβάλι τα βάζουν, όλες τις στοές, όλους τους τέκτονες της ιστορίας, όπως και ο Χίτλερ, που τους έβαλε στα στρατόπεδα και τους έκανε σαπούνι. Οι Άγγλοι τέκτονες το συμφέρον της Αγγλίας θέλουν και ανάλογα πράτουν οι Γάλοι, οι Γερμανοί κτλ. Οι Αγγλόφιλοι τέκτονες και οι Γερμανόφιλοι και άλλοι διχασμένοι Έλληνες, φίλοι ξένων, έβγαζαν τα μάτια του Καποδίστρια διότι ήταν άνθρωπος των Ρώσων. Όλοι οι υπόλοιποι λοιπόν, Άγγλοι, Γάλλοι, Γερμανοί, Αυστορούγγροι, δεν τον ήθελαν τον Καποδίστρια, και φυσικά έβαζαν τα δικά τους τσιράκια να ανάβουν φωτιές, όπως αυτή που έκαψε τότε τον Ελληνικό στόλο.
    Η Επανάσταση του 1821 ήταν έργο ανθρώπων με επιρροές από την διαφώτιση και επίσης έργο μυστικών εταιρειών, όσο και εάν αυτό δεν αρέσει σε κάποιους. Η Ελληνική Επανάσταση έγινε για την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των δούλων της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και την αναβίωση του Ελεύθερου Ελληνικού Πολιτισμού. Όσο για τις Εβραϊκές λέξεις μέσα στα κείμενα κάποιων Μασόνων, η απάντηση είναι ότι οι ιδρυτές των τυπικών ήταν άνθρωποι οι οποίοι ακολούθησαν την Εβραϊκή διδασκαλία περι της υπάρξεως του ενός Θεού, όπως και οι Χριστιανοί Ορθόδοξοι που σήμερα κάθε τόσο μέσα στις εκκλησίες κράζουμε ότι εμείς είμαστε ο αληθινός Ισραήλ, και εμείς είμαστε οι αληθινοί Λεβίτες. Οι πρώτοι ιδρυτές της Μασονίας, σύμφωνα με την δική μου άποψη, ήταν πιστοί Χριστιανοί, αριστοκράτες, 'Αγγλοι του 17ου αιώνα, οι οποίοι μέσα από την μελέτη της Χριστιανικής ιστορίας έμαθαν για τις διάφορες θρησκευτικές απάτες, έχασαν την πίστη τους στο Χριστό - Θεό αλλά ταυτόχρονα προσπάθησαν να διατηρήσουν τα καλά του Χριστιανισμού και να βρουν και τα καλά σημεία από κάθε θρησκευτική φιλοσοφία.

    Μόνο οι μοναχικοί, οι αδύνατοι και οι αμαθείς έχουν φοβίες και από την σκιά τους ακόμα. Της Ελλάδος το πρόβλημα δεν είναι σήμερα οι αναιμικές της στοές, αλλά το υπέρβαρο πρασινομπλέ της έκτρωμα και οι ανεγκέφαλοι ξένοι πάτρωνές του.
    Ανώνυμε και Απελλή, μη χτυπιέστε, η αίρεση που ανήκω λέγετε Αξιοκρατία, και είναι ακόμα άγνωστη στην Ελλάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΚΑΥΚΑΣΙΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΑΡΕ!ΕΙΧΑ ΚΑΠΟΙΕΣ ΕΛΠΙΔΕΣ ΟΤΙ ΤΕΛΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ, ΑΛΛΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΜΟΥ ΤΙΣ ΕΞΑΝΕΜΙΣΕΣ.Η ΠΑΛΙΑ ΣΑΣ ΤΕΧΝΗ ΚΟΣΚΙΝΟ ΤΗΣ ΑΠΟΔΟΜΗΣΗΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ ΚΑΙ ΜΕΘΟΔΟ ΚΑΛΑ ΚΡΑΤΕΙ.ΤΩΡΑ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΑΙΡΕΤΙΚΟΥΣ ΝΑ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΖΟΥΝ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΙΣ ΠΛΑΝΕΣ ΤΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Αφιέρωμα στον Ανώνυμο και τον Απελλή για την μυστική στοά στην οποία είμαι πολύ ενεργό μέλος. Μέσα σε αυτό το βιντεάκι θα τα με δείτε και εμένα, τρίτη κουκούλα αριστερά http://ellinikesaxies.blogspot.com/2010/09/33.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. @ Γιωργο
    13 Σεπτεμβρίου 2010 8:10 μ.μ.
    Ενταξει λογικευτηκες.Παντως τα σηματα που ειδες δεν ειναι οδηγα σημεια προσανατολισμου αλλα σφραγισματα χωρων με μεγαλη "μαγνητικη" δυναμη που ειναι και σημεια- κομβοι του "μαγνητικου δικτυου" της Γης.
    Μη ασχολεισαι με αυτα. Δεν σου απαντουσα παρ'ολες τις αιτιασεις σου για να μη σε βαλω σε δρομο αλλο απο τη Σχολη σου και το μελλον σου.Μη ασχοληθεις με τετοια θα χασεις την αθωοτητα σου.
    Καλο διαβασμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Μακάρι να είμαστε κι τόσο παρατηρητικοί στις απάτες και τις ανώμαλες διοικητικές πράξεις των πολιτικών μας, των ιεραρχών μας και των δημοσίων υπαλλήλων . Θα μπορούσαμε αν θέλαμε να ξεσκεπάσουμε όλες τις κλοπές και τις παράνομες απονομές εργασίας και χρηματισμών που σαν εθνικό άθλημα και εμείς συμμετέχουμε παράνομα.

    Θα βλέπαμε και ότι η εκκλησία μισθοδοτούνται από το κράτος αλλά δεν έχει παραδόσει την περιουσία της στο Δημόσιο όπως η συμφωνία μισθοδοσίας ορίζει.

    Έτσι το κράτος μας χρεώνεται διπλά χωρίς πραγματικές ανταλλαγές, και με υποχρέωση συνταξιοδότησης των θρησκευτικών υπαλλήλων .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Και κάτι για τη λέξη αίρεση, αιρώ σημαίνει ομιλώ τη γνώμη μου, και δεν υπάρχει γνώμη που να είναι θεϊκή αφού στο κόσμο μας μόνο άνθρωποι ζουν και ομιλούν. Η χριστιανική άποψη περί αιρέσεων έχει επιστημονική και κοινωνική αξία όμοια με ολοκληρωτισμό που καταδικάζει σ θάνατο την ελεύθερη γνώμη , βούληση και δημοκρατικό διάλογο στη γη. Τι και αν ο Πέτρος ήταν ο αρχηγός της πίστης; Απλά δε θα υπήρχε χριστιανόπουλο που δε θα ήταν εβραϊκής καταγωγης κα;ι εμείς μπορούσαμε να έχουμε μερικές χιλιάδες φιλόσοφους και επιστήμονες στην ελληνική μας παράδοση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Και κάτι για τη λέξη αίρεση, αιρώ σημαίνει ομιλώ τη γνώμη μου, και δεν υπάρχει γνώμη που να είναι θεϊκή αφού στο κόσμο μας μόνο άνθρωποι ζουν και ομιλούν. Η χριστιανική άποψη περί αιρέσεων έχει επιστημονική και κοινωνική αξία όμοια με ολοκληρωτισμό που καταδικάζει σ θάνατο την ελεύθερη γνώμη , βούληση και δημοκρατικό διάλογο στη γη. Τι και αν ο Πέτρος ήταν ο αρχηγός της πίστης; Απλά δε θα υπήρχε χριστιανόπουλο που δε θα ήταν εβραϊκής καταγωγης κα;ι εμείς μπορούσαμε να έχουμε μερικές χιλιάδες φιλόσοφους και επιστήμονες στην ελληνική μας παράδοση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. "Γνησιε" και "αληθινε Ελληνα" 14 Σεπτεμβρίου 2010 2:33 π.μ.,ξαναξεσκονισε τα αρχαια Ελληνικα σου και θα δεις οτι η λεξη αιρεση προερχεται απο το ρημα αιρεομαι-αιρουμαι που σημαινει προτιμώ. Στη Θεολογια σημαινει μια ιδιαίτερη προτίμηση ορισμένων ανθρώπων οργανομένων προς αυτήν. Μια αποκλιση απο το αυστηρως διατυπωμενο δογμα.Σαν και αυτα που προσπαθουσε και προσπαθει να μας περασει ο εξυπνακιας ο Σιδηρουντιος.
    Αλλα αυτο παθαινει οποιος προσπαθει να μαθει αρχαια Ελληνικα με την μεθοδο του Βλαση Ρασσια.Εκτιθεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Επειδή δεν απαντήθηκε από τον Σιδηρούντιο, που πάλι μας κάνει επίδειξη "ανωτερότητας" και "γνώσεων", το ΝΕΚΑΜ ΑΔΟΝΑΪ που κραυγάζουν οι Μασόνοι στρέφοντας τα εγχειρίδια προς τον ουρανό σημαίνει: ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟΝ ΘΕΟ.

    Έτσι απλά...

    Μασόνοι και Εβραίοι Σιωνιστές είναι συγκοινωνούντα δοχεία με κοινές αρχές και τελικό σκοπό τη "συνένωση" των ανθρώπων-περί υποταγής πρόκειται βεβαίως-υπό την εξουσία μιας παγκόσμιας πολιτικής Αρχής περιούσιων προσώπων και γύρω από έναν παγκόσμιο θεό τον ΜΑΤΣ, που όλως τυχαίως είναι τραγοπόδαρος και έχει κέρατα!
    Οι παρακατιανοί μασόνοι, δε γνωρίζουν τους πραγματικούς σκοπούς των αρχηγών τους, ούτε βρίσκονται στις Στοές εξαιτίας κάποιας ιδεολογίας, αλλά όπως και στα κόμματα αποσκοπούν στην ικανοποίηση των συμφερόντων τους.
    Προς τα έξω η φιλανθρωπία και οι δήθεν φιλοσοφικές και άλλες αναζητήσεις, αποτελούν απλώς την βιτρίνα που εξαπατά αφελείς όπως ο Σιδηρούντιος.
    Φιλανθρωπία ε;
    Που έχετε ξαναδεί ανθρώπους να βάζουν μέσον και να κάνουν ουρά προκειμένου να ενταχθούν σε μια φιλανθρωπική οργάνωση; Πρόκειται για χρήσιμους ηλιθίους, στρατιώτες και αξιωματικούς της στρατιάς της Νέας Τάξης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. @ ampfipolis

    1) Τα σχόλιά σου είναι εντελώς άσχετα με το θέμα.

    2) Την γλωσσική σου ανεπάρκεια σού επεσήμανε ο 8:43 π.μ.

    3) Ούτε για την μισθοδοσία των κληρικών έχεις την παραμικρή ιδέα και γράφεις αρλούμπες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. @ amfipolis

    Όσο για τη μισθοδοσία την κληρικών, αυτή αποτελεί υποχρέωση του κράτους προς την εκκλησία, την οποία αποδέχτηκε και υπέγραψε με δική του πρωτοβουλία το ίδιο το κράτος το 1952, επειδή ακριβώς αδυνατούσε να καταβάλλει το αντίτιμο που είχε συμφωνηθεί 20 χρόνια νωρίτερα και που είχε διογκωθεί πολλαπλάσια και είχε ήδη καταστεί δυσβάσταχτο χρέος ακόμη και για το κράτος.

    http://www1.antibaro.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=930&Itemid=184

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Αποσπάσματα από σχόλια observer και από κάτω σχολιασμός μου:

    " Ενταξει λογικευτηκες. Παντως τα σηματα που ειδες δεν ειναι οδηγα σημεια προσανατολισμου αλλα σφραγισματα χωρων με μεγαλη "μαγνητικη" δυναμη που ειναι και σημεια- κομβοι του "μαγνητικου δικτυου" της Γης."

    Άρα κάποιοι ξέρουν αυτά τα "μαγνητικά" -όπως αποκαλείς- σημεία και έβαλαν το συγκεκριμένο καπάκι? Άρα δηλ όπως παραδέχεσαι δεν μπήκαν τυχαία ενώ μέχρι τώρα με έλεγες χαζό, τρελό, "ράμπο" παραμυθά και ότι γελάνε μαζί μου.
    Ένα γεγονός περιέγραψα απλώς. Λογικός ήμουν και είμαι, δεν έγινα ξαφνικά με το μαγικό ραβδάκι του Χάρυ Πότερ, άλλοι έπεσαν σαν τα κοράκια πάνω μου και άρχισαν κράξιμο. Για ποιο λόγο? Πάντως είχε ενδιαφέρον(από πολλές απόψεις) η αντίδραση τους.
    Όταν μου έκανες προσωπική επίθεση λέγοντας με εμμέσως πλην σαφώς ότι είμαι χαζός κτλ δεν κατάφερες τίποτα. Την επόμενη φορά να πεις ότι παίρνω και LSD. Πάλι όμως δεν θα πετύχεις τίποτα γιατί θα σε προκαλέσω να μου πάρουν αίμα για εξέταση :)
    Όσο για το τι είναι ότι είδα, νομίζω ότι θέλει ψάξιμο και δεν αρκούμαι στα λόγια σου.

    " Μη ασχολεισαι με αυτα. Δεν σου απαντουσα παρ'ολες τις αιτιασεις σου για να μη σε βαλω σε δρομο αλλο απο τη Σχολη σου και το μελλον σου. Μη ασχοληθεις με τετοια θα χασεις την αθωοτητα σου"

    Όχι, ξέρεις, τώρα πέτυχες το αντίθετο. Με τη πρώτη ευκαιρία θα ασχολούμαι,ψάχνοντας, διασταυρώνοντας πληροφορίες και βγάζοντας και μερικές φωτογραφίες όπου εντοπίζω κάτι εκεί που περπατάω. Γενικά θα το ψάξω πολύ το θέμα. Δεν με αρέσει να μην ξέρω κάτι. Θέλω να μαθαίνω.
    Αθωότητα? Αθωότητα έχουν μόνο τα μικρά παιδιά. Απλώς όλοι οι υπόλοιποι έχουμε διαβαθμίσεις. Αλήθεια, εσύ τι διαβάθμιση είσαι?

    "Καλο διαβασμα."

    Ευχαριστώ, αλλά λίγο αργά. Χθες για μένα η εξεταστική τελείωσε. Ότι είχα να να δώσω στην επαναληπτική το δωσα. Τώρα αραχτός από σχολή για ένα διάστημα.

    Γιώργος, φοιτητής Γεωπονίας, Θεσσαλονίκη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. @ ΑΠΕΛΛΗ

    Διαβάζω τα όσα γράφεις για τους τέκτονες κι έχω ξεκαρδιστεί στα γέλια. Δεν μου λες, δεν ήθελες να γίνεις, ή δεν σ' έκαναν τελικά και τώρα γράφεις πικραμένος;

    Μα είναι σοβαρά πράγματα αυτά; Από την μία λέτε ότι για να γίνεις τέκτονας πρέπει να πιστεύεις σε κάποια ανώτερη δύναμη , που συντομογραφικά λέτε ΜΑΤΣ. Από την άλλη, οι τέκτονες επιζητούν τον ... θάνατο του Θεού;

    Και για να μην πάει χαμένη η ευκαιρία, να και το κερασάκι:

    "Μασόνοι και Εβραίοι Σιωνιστές είναι συγκοινωνούντα δοχεία "

    Ώστε και οι Σιωνιστές φωνάζουν "ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟΝ ΘΕΟ"(!!!).

    Εσύ επικοινωνείς με το εγκέφαλό σου καθόλου, ή τον έχεις κάψει;


    ___________________________________

    Κάνω εκτύπωση της σελίδας για να κρατήσω τα σχόλια. Είναι πραγματικά ΞΕΚΑΡΔΙΣΤΙΚΑ!!!! Τι σου είμαστε εμείς οι Ρωμιοί, σε όλα μέσα!! Πού είσαι καημένε Σουρή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. "Τι σου είμαστε εμείς οι Ρωμιοί, σε όλα μέσα!!"

    Εσεις οι Ρωμιοι.Διοτι εμεις οι υπολοιποι ειμαστε ΕΛΛΗΝΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Εάν οι θεολάτρες θέλετε να πληρώνετε ακόμα φόρο υποτελείας στους Οθωμανούς δημοσίους υπαλλήλους που και τον τελευταίο χριστιανό ρωμαίο αυτοκράτορα προδώσανε, αυτό είναι δικαίωμα και τιμή σας που θέλετε να το κάνετε.

    Δεν είναι δικαίωμα σας όμως να φορολογήσετε κάθε ένα υπήκοο τηε Ελληνικής Δημοκρατίας για να πληρώνονται μισθοί και έξοδα κίνησης σε χριστιανούς και μουσουλμάνους θρησκευτικούς ηγέτες.

    Αυτά τα έξοδα ανήκουν στις θρησκευτικές οργανώσεις και μόνο.

    Το κράτος θα έπρεπε να έχει στα χέρια του τη λεγόμενη εκκλησιαστική περιουσία, και αυτός ήταν ο λόγος που δέχθηκε τη μισθοδοσια τους.

    Εάν μόνο οι χριστιανοί ορθόδοξοι και οι μουσουλμάνοι θρησκευτικοί ηγέτες απολαμβάνουν θέσεις δημοσίων υπαλλήλων, αυτό προβάλλει θέμα ισότητας μεταξύ οποιασδήποτε άλλης θρησκευτικής αναγνωρισμένης κοινότητας και των υπολειμάτων της Οθωμανικής κυριαρχίας στην Ελληνική επικράτεια.

    Κανένα από τα λεγόμενα αυτοκρατορικά και Σουλτανικά χρυσόβουλα δεν υπάρχουν στη πραγματικότητα και με βάση το Σύνταγμα της Ελλάδος οι παράλιες περιοχές της χώρας είναι δημόσιες εκτάσεις.

    Ούτε λίμνες, παραλίμνιες, λιμνοθάλασσες, παραλίες, ποτάμια, όχθες ποταμών δεν επιτρέπεται να ανήκουν σε ιδιώτες, άρα και τα χΡουσόβουλα των Βα(λ)τοπεδινών, είναι αραλούμπες και χριστιανική μυθολογία.

    Δεν έχουν δικαίωμα να μου επιβάλλουν φόρο υπέρ καμίας θρησκείας, ούτε οι κυβερνητικοί, ούτε οι μαυροφορούντες χριστιανοί, μουσουλμάνοι, χιλιαστές, πεντηκοστιανοί, βουδιστές, βραχμάνοι, ινδουϊστές ή ταοϊστές της Ελλάδος.

    Ανώνυμε "ο αίρων την αμαρτία του κόσμου" δηλαδή για εσένα τί σημαίνει; Είναι αυτός που προτιμά την αμαρτία του κόσμου; Ή είναι ο προσκολλημένος στην αμαρτία του κόσμου;

    Πολύ εξυπνάδα νομίζεις ότι έχεις αλλά όταν προσεύχεσαι καταλαβαίνεις τί προσεύχεσαι και σε ποιον;

    Μήπως διάβασες και τί σημαίνει Σαβαώθ σατ εβραϊκά ή περιμένεις να ακούσεις το Ρασιά να σου πει; Ο κόσμος είναι γεμάτος λεξικά και αναφορές εάν έχεις την προΑΙΡΕΣΗ να διαβάσεις.

    Αλλά συγνώμη η προαίρεση για εσένα περιέχει ΑΙΡΕΣΗ και ούτε που θα το σκεφτεί κάποιος "ορθόδοξος" να αναρωτηθεί τι σημαίνουν όλα όσα έχει ακούσει και βγάλει από το στόμα του διαβάζοντας εβραιοχριστιανικά ποήματα στις εκκλησίες. Όλοι τους έχουν πνευματικούς οδηγούς και δε χρειάζεται να χρησιμοποιούν το δικό τους εγκέφαλο.

    Εν τω μεταξύ συνέχισε να προσεύχεσαι στον διοικητή πολέμου (= σαβαώθ).

    Τόσο Έλληνες που έγιναν οι χριστιανοί, αφού μόλις ακούσουν ελληνική φιλοσοφία αλλάζουν χρώμα και αρχίζουν να φιλτράρουν ότι ακούν μέσα από τις ιουδαϊκές παραδόσεις.

    Εάν ο Πέτρος είναι ο κορυφαίος και η πέτρα της πίστεως, γιατί υπάρχουν σήμερα χριστιανοί που δεν έιναι Ιουδαίοι; Γιατί λέγεται κορυφαίος αλλά κανείς δε κάνει αυτά που ζήτησε εκείνος; Πως ο Σαούλ έγινε ο ιδρυτής των Παυλικιανών κοινοτήτων που μετέπειτα ονομάστηκαν χριστιανικές (από την Ελληνική λέξη Χρηστός που παραφράστηκε ως Χριστός) και όχι από τη δική του παράδοση ως Μεσσία ώστε να λέγονται Μεσσιανιστές στην ελληνική γλώσσα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Εάν οι θεολάτρες θέλετε να πληρώνετε ακόμα φόρο υποτελείας στους Οθωμανούς δημοσίους υπαλλήλους που και τον τελευταίο χριστιανό ρωμαίο αυτοκράτορα προδώσανε, αυτό είναι δικαίωμα και τιμή σας που θέλετε να το κάνετε.

    Δεν είναι δικαίωμα σας όμως να φορολογήσετε κάθε ένα υπήκοο τηε Ελληνικής Δημοκρατίας για να πληρώνονται μισθοί και έξοδα κίνησης σε χριστιανούς και μουσουλμάνους θρησκευτικούς ηγέτες.

    Αυτά τα έξοδα ανήκουν στις θρησκευτικές οργανώσεις και μόνο.

    Το κράτος θα έπρεπε να έχει στα χέρια του τη λεγόμενη εκκλησιαστική περιουσία, και αυτός ήταν ο λόγος που δέχθηκε τη μισθοδοσια τους.

    Εάν μόνο οι χριστιανοί ορθόδοξοι και οι μουσουλμάνοι θρησκευτικοί ηγέτες απολαμβάνουν θέσεις δημοσίων υπαλλήλων, αυτό προβάλλει θέμα ισότητας μεταξύ οποιασδήποτε άλλης θρησκευτικής αναγνωρισμένης κοινότητας και των υπολειμάτων της Οθωμανικής κυριαρχίας στην Ελληνική επικράτεια.

    Κανένα από τα λεγόμενα αυτοκρατορικά και Σουλτανικά χρυσόβουλα δεν υπάρχουν στη πραγματικότητα και με βάση το Σύνταγμα της Ελλάδος οι παράλιες περιοχές της χώρας είναι δημόσιες εκτάσεις.

    Ούτε λίμνες, παραλίμνιες, λιμνοθάλασσες, παραλίες, ποτάμια, όχθες ποταμών δεν επιτρέπεται να ανήκουν σε ιδιώτες, άρα και τα χΡουσόβουλα των Βα(λ)τοπεδινών, είναι αραλούμπες και χριστιανική μυθολογία.

    Δεν έχουν δικαίωμα να μου επιβάλλουν φόρο υπέρ καμίας θρησκείας, ούτε οι κυβερνητικοί, ούτε οι μαυροφορούντες χριστιανοί, μουσουλμάνοι, χιλιαστές, πεντηκοστιανοί, βουδιστές, βραχμάνοι, ινδουϊστές ή ταοϊστές της Ελλάδος.

    Ανώνυμε "ο αίρων την αμαρτία του κόσμου" δηλαδή για εσένα τί σημαίνει; Είναι αυτός που προτιμά την αμαρτία του κόσμου; Ή είναι ο προσκολλημένος στην αμαρτία του κόσμου;

    Πολύ εξυπνάδα νομίζεις ότι έχεις αλλά όταν προσεύχεσαι καταλαβαίνεις τί προσεύχεσαι και σε ποιον;

    Μήπως διάβασες και τί σημαίνει Σαβαώθ σατ εβραϊκά ή περιμένεις να ακούσεις το Ρασιά να σου πει; Ο κόσμος είναι γεμάτος λεξικά και αναφορές εάν έχεις την προΑΙΡΕΣΗ να διαβάσεις.

    Αλλά συγνώμη η προαίρεση για εσένα περιέχει ΑΙΡΕΣΗ και ούτε που θα το σκεφτεί κάποιος "ορθόδοξος" να αναρωτηθεί τι σημαίνουν όλα όσα έχει ακούσει και βγάλει από το στόμα του διαβάζοντας εβραιοχριστιανικά ποήματα στις εκκλησίες. Όλοι τους έχουν πνευματικούς οδηγούς και δε χρειάζεται να χρησιμοποιούν το δικό τους εγκέφαλο.

    Εν τω μεταξύ συνέχισε να προσεύχεσαι στον διοικητή πολέμου (= σαβαώθ).

    Τόσο Έλληνες που έγιναν οι χριστιανοί, αφού μόλις ακούσουν ελληνική φιλοσοφία αλλάζουν χρώμα και αρχίζουν να φιλτράρουν ότι ακούν μέσα από τις ιουδαϊκές παραδόσεις.

    Εάν ο Πέτρος είναι ο κορυφαίος και η πέτρα της πίστεως, γιατί υπάρχουν σήμερα χριστιανοί που δεν έιναι Ιουδαίοι; Γιατί λέγεται κορυφαίος αλλά κανείς δε κάνει αυτά που ζήτησε εκείνος; Πως ο Σαούλ έγινε ο ιδρυτής των Παυλικιανών κοινοτήτων που μετέπειτα ονομάστηκαν χριστιανικές (από την Ελληνική λέξη Χρηστός που παραφράστηκε ως Χριστός) και όχι από τη δική του παράδοση ως Μεσσία ώστε να λέγονται Μεσσιανιστές στην ελληνική γλώσσα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Κάνεις ότι δεν καταλαβαίνεις. Δεν πειράζει. Χαίρομαι πάντως που σε διασκέδασα.
    Ας είμαι εγώ ο γραφικός και εσύ ο εξυπνάκιας....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Ας ανοίξει κάποιος Σταματάκο, Liddel and Scott, 1855, 1861, 1939, Σοφοκλή 1887, Schmidt μετ. Τζένου 1888, για να δει τι σημαίνει αίρω και αίρεση. Ο Αμφίπολις μίλησε σωστά για την Ελληνοελληνική αρχαία σημασία, και οι αόρατοι άυλοι και ανώνυμοι μίλησαν κορακοθρησκευτικά για το πως καταλαβαίνουν την Ελληνική γλώσσα. Σκοταδισμός διαρκείας έπεσε βαρύς και μαυροντυμένος πάνω στο γένος και το γονάτισε, και το πρόσφερε πεσκέσι στο σουλτάνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Σιδηρουντιε "κυμβαλον αλλαλαζον", αποφασισε επιτελους τι εισαι.Διοτι αποκλειεται να εισαι τα παντα.Τωρα μας την βγαινεις νεοπαγανιστικα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. ΑΠΕΛΛΗ "αφες αυτοις".Αλλωστε το δηλωσε και μονος του.Ρωμιος. Συνωνυμο του μιζερου και καρμιρη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. @ Απελλή 14 Σεπτεμβρίου 2010 6:09 μ.μ.

    Καλά, εσύ δεν βλέπεις ότι γράφεις πράγματα που αντιφάσκουν; Πάντα σαν παπαγάλος γράφεις, χωρίς να εξετάζεις αν αυτά που γράφεις έχουν ίχνος λογικής.

    @ amfipolis

    Είναι απάντηση αυτό στο σχόλιό μου 11:01 π.μ.;


    @ 7:16 μ.μ.

    Ρωμιός είσαι κι εσύ και δεν σημαίνει "μίζερος-κακομοίρης". Εδώ ο Ρίτσος εξύμνησε την Ρωμιωσύνη και ο Σουρής "Ρωμιό" τιτλοφορούσε την εφημερίδα του.

    @ Γιώργο γεωπόνο

    >Δείχνει μια από τις κατευθύνσεις που οδηγούν στη Μασονική στοά Θεσσαλονίκης που είναι εκεί κοντά<

    Καλά, δεν ξέρουνε να πάνε στην Στοά και βάζουν σημάδια στα καπάκια; Ήμαρτον Κύριε! Βρες καμιά γκόμενα τώρα, που τέλειωσε η εξεταστική, να ξελαμπικάρεις και άσε τα καπάκια ήσυχα! :-)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Και το Ρωμιός Ρωμαίος και το Γραικός Γρεκός και πολλά άλλα ονόματά μας είναι ωραιότατα και με ρίζες θαυμάσιες.
    Αλίμονο σε όποιον είναι μονο-ονόματος, μονοκόματος και μονολιθικός, και νοήματα άσχημα δίνει σε όμορφες λέξεις.

    Ανώνυμε, αν είχες διαβάσει τα μικροκείμενά μου περι Αξιοκρατίας και Πανελληνισμού ίσως να με καταλάβαινες λίγο περισσότερο. Είμαι Νεοπαγανιστής όπου οι Νεοπαγανιστές έχουν δίκιο, είμαι Σιωνιστής όπου έχουν δίκιο οι Σιωνιστές, Χριστιανός όπου δίκιο έχουν οι Χριστιανοί, Βουδιστής όπου έχουν δίκιο οι Βουδιστές κτλ. Κανένας μας δεν έχει δίκιο σε όλα και καμία παράδοση, καμία γλώσσα, καμία θρησκεία δεν τα είπε και τα έκανε όλα τέλεια, ούτε όλα λάθος. Όποιος το αντίθετο νομίζει, δικαίωμά του να είναι μονο-ονόματος, μονογενής και μοναχός. Οι άνθρωποι είμαστε ο ένας φτιαγμένος για να γίνει συνεργός του άλλου, ο καθένας με τα δικά του διανοητικά εργαλεία, ο καθένας με τα δικά του ταλέντα και τα δικά του πιστεύω. Το ότι δεν είμαστε άνθρωποι συνεργάσιμοι αιτία έχει το αλάθητό μας, το μεγάλο εγώ μας, που και αυτό με τη σειρά του αιτία έχει την ανασφάλεια που και αυτή αιτία έχει την αμάθεια. Δηλαδή, άνθρωπος με γνώση δεν είναι αμαθής, ο γνωστικός αισθάνεται ασφαλής (έχει δηλαδή γνώση του εαυτού του και του περιβάλλοντός του), και ο ασφαλής ανάγκη δεν έχει την επίθεση στον συνάνθρωπό του, άρα είναι συνεργάσιμος.
    Γιατί αγαπητέ ανώνυμε να μην είμαι τα πάντα και γιατί να έχω ένα μόνο όνομα, μία πίστη, μία μόνο γλώσσα, μία μόνο πατρίδα, μία μόνο παράταξη να ακολουθώ, ένα μόνο αρχηγό; Άλλοι παρομοιάζουν τον εαυτό τους με πρόβατα και ζητούν πνευματικούς ηγέτες που κρατούν γκλίτσες. Εμένα λογάριασέ με σαν ένα άλλου είδους ζωντανό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. Εδώ βρήκα και τον Αμφίπολις. Επιτέλους, να μάθουμε και την μυστικιστική του δράση :
    http://amfipolis.blogspot.com/2010/07/blog-post_1083.html
    Αυτό εδώ τα λέει όλα για την κοινωνική μας συμπεριφορά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Ανώνυμε 14 Σεπτεμβρίου 2010 8:40 είπες:

    "Καλά, δεν ξέρουνε να πάνε στην Στοά και βάζουν σημάδια στα καπάκια; Ήμαρτον Κύριε! Βρες καμιά γκόμενα τώρα, που τέλειωσε η εξεταστική, να ξελαμπικάρεις και άσε τα καπάκια ήσυχα! :-)))"

    Δεν νομίζω να ναι χαζοί ώστε να χρειάζονται τα σημάδια στα καπάκια για να πάνε στη στοά τους.Εσύ αυτό κατάλαβες ή κάνεις πως αυτό κατάλαβες? Έπειτα εγώ μίλησα μόνο για ένα καπάκι όχι για πολλά. Ένα είδα και για ένα μίλησα. Κάποιοι τα πολλαπλασίασαν. Το ίδιο σήμα το είδα στη στοά αλλά όχι πάνω σε καπάκι. Απλώς ο συμβολισμός γι αυτούς είναι βασικό. Οι Μασόνοι χρησιμοποιούν πολύ συμβολισμό.
    Χρειάζεται περισσότερη έρευνα ώστε να απαντηθεί τι ρόλο βαράει το καπάκι. Εγώ είπα μια τυχαία παρατήρηση μου. Από αυτό το σημείο έχω περάσει πολλές φορές με παρέες μου, με συμφοιτητές μου κτλ. Ποτέ δεν το είχα προσέξει και έτυχε ένα βράδυ λόγω μιας καθυστέρησης να το δω και να αρχίσω να το μελετάω. Δεν είχα και τίποτα άλλο να κάνω εκείνη την ώρα...περίμενα στη βιβλιοθήκη μπάστακας ένα 20-25 λεπτο επειδή έχω τη κακιά συνήθεια να είμαι στο λεπτό στα ραντεβού μου, ενώ το 90% των Ελλήνων και των Ελληνίδων δεν την έχει.
    Ευχαριστώ φίλε μου για το ενδιαφέρον για όλους τους τομείς της ζωής μου αλλά μην ανησυχείς, φροντίζω για όλα.
    Αφήστε μερικοί τις λεκτικές επιθέσεις και του "υποβιβασμούς" ανθρώπων (δεν αναφέρομαι μόνο σε λεκτική επίθεση που δέχθηκα εγώ αλλά και άλλοι απ ότι είδα στο ίδιο σχόλιο του ανώνυμου) και απαντήστε με επιχειρήματα. Η κριτική είναι αποδεκτή μόνο όταν συνοδεύεται από επιχειρήματα και όχι από προσωπικές επιθέσεις. Δεν υποβιβάζετε τους "αντιπάλους" σας έτσι παρά μόνο τον ίδιο σας τον εαυτό. Λάθος πρακτική ακολουθείτε.
    Κριτική και ασκούμε και δεχόμαστε όλοι αλλά μόνο με επιχειρήματα. Δεν θα απαντήσω άλλο σε αυτό το θέμα. Ότι είχα να πω το πα και επιμένω στο γεγονός που περιέγραψα. Κανένας δεν θα με βγάλει χαζό. Στην αρχή ένας με είπε "ράμπο" μετά χαζό, μετά πραμυθά, μετά "γελάνε μαζί σου" και στο τέλος άλλος είπε να μην πω τι. Δεν θυμώνω. Δεν χρειάζεται. Τα σχόλια όλων μας υπάρχουν σε σειρά και όποιος τα διαβάσει θα βγάλει τα συμπεράσματα του. Τέλος εκπομπής.

    Γιώργος, φοιτητής Γεωπονίας, Θεσσαλονίκη

    ΥΓ: Ανώνυμε 14 Σεπτεμβρίου 2010 8:40, πέρνα για καμάκι στη φιλοσοφική στο κυλικείο. Θα με θυμηθείς. Αν πάλι δεν βαριέσαι πάρε το αμαξάκι σου και τράβα έξω από τη Θεσσαλονίκη στο ΤΕΙ όπου είναι η σχολή νοσηλευτικής. Σου προτείνω ανεπιφύλακτα να συνδυάσεις ταυτόχρονα νοσηλευτική με φιλοσοφική επειδή:
    1) Βρίσκονται σε απόσταση μεγάλη μεταξύ τους και έτσι μειώνονται κατα πολύ οι πιθανότητες να γίνει θερμό επεισόδιο με εσένα να παίζεις τον διαιτητή.
    2) Είναι οι καλύτερες σχολές για να πας στα κυλικεία λόγω ποιότητας καφέ, ποιότητας καθισμάτων τους και ασταμάτητα "περάσματα". Επιπλέον σκέψου και το εξής ως έξτρα "εξοπλισμό": Αν τραυματιστείς(δεν στο εύχομαι αλλά άνθρωποι είμαστε) θα έχεις αποκλειστική νοσοκόμα ενώ αν νιώσεις την ανάγκη για φιλοσοφική ή ιστορική συζήτηση θα έχεις δίπλα σου άτομο με γνώση του αντικειμένου. Αν πάλι δεν θες να πας στις δύο αυτές σχολές υπάρχει ένα καφέ δίπλα στη Καμάρα που γίνεται κυριολεκτικά χαμός και πιάνει το μισό χώρο μπροστά από αυτήν..."το μικρό μπλε καφέ"..γνωστότατη καφετέρια λόγω πολλών πλεονεκτημάτων της. Αν χρειαστείς επιπλέον πληροφορίες σφύριξε μου να δω αν έλιξες αν και μου φαίνεται ότι ήδη πέρασε η ημερομηνία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. 14 Σεπτεμβρίου 2010 8:40 μ.μ.
    Ο Ριτσος σαν γνησιος κομμουνιστης που ηταν, εξυμνησε την μιζερια της Ρωμιοσυνης.Με τον ιδιο τροπο που εξυμνουσε την μιζερια της εργατικης ταξης της εποχης του.Και επαναλαμβανω, μιλα για τον εαυτο σου.Εμεις οι υπολοιποι ειμαστε ΕΛΛΗΝΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. "Γιατί αγαπητέ ανώνυμε να μην είμαι τα πάντα και γιατί να έχω ένα μόνο όνομα, μία πίστη, μία μόνο γλώσσα, μία μόνο πατρίδα, μία μόνο παράταξη να ακολουθώ, ένα μόνο αρχηγό;"

    Απο αυτο και μονο φαινεται οτι εισαι οπαδος της πανθρησκειας και του οικουμενισμου, αρα αντιθετος με το δογμα της Ορθοδοξου ημων πιστεως και παραδοσεως.Και οπωσδηποτε προβοκατορας με πατεντα.
    Βρε καλα ειχα καταλαβει απο την αρχη τι κουμασι εισαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. Η βλακεία είναι άπειρη και όταν συνδυάζεται με την ημιμάθεια (χειρότερη από την αμάθεια), είναι πραγματικά αήττητη.

    @ 15 Σεπτεμβρίου 2010 7:45 π.μ.

    Ο Έλληνας είναι αυτός που περιορίζεται στο ελλαδικό κράτος. Η Ρωμιοσύνη είναι διαχρονική και παντού. Ο Έλληνας έχει το οικουμενισμό μέσα του (αν καταλαβαίνεις την έννοια και δεν την συγχέεις με τον διεθνισμό).

    Ο Ελλαδίτης, ο οπαδός της "μικράς πλην εντίμου Ελλάδος, είναι ο κακομοίρης που δεν βλέπει πέρα από την μύτη του.

    Διερωτήθηκες ποτέ γιατί ο Μ. Αλέξανδρος ήταν οικουμενιστής, εν αντιθέσει προς τον στενόμυαλο Δημοσθένη, που ήθελε την Αθηνούλα του και ας έτρωγε πέτρες;

    Άλλο αν μερικοί ανόητοι, όπως εσένα, προσέδωσαν στην λέξη νόημα αρνητικό και λένε π.χ. "τι περιμένεις, Ρωμιοί δεν είμαστε;", ή "από το ρωμέικο (ενοώντας, όμως, το ΕΛΛΑΔΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ), όλα να τα περιμένεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. Μα εγω δεν υπηρξα απο τους "εφευρετες" του αρνητικου νοηματος στην λεξη "Ρωμιος".Ετσι την βρηκα.Συνωνυμο της κακομοιριας, της γυφτιας, της μιζεριας, της κακοπερασης, κοκ.
    Νικος Ξανθοπουλος στις ταινιες του 60, "το παιδι του λαου", ο Ρωμιος ο ψωριλος που ολοι τον κατατρεχουν και τον εχθρευονται και που προσπαθει απεγνωσμενα να επιβιωσει. Αυτο αντιπροσωπευει για μενα η λεξη "Ρωμιος".Θελεις να εισαι τετοιος, με γεια σου με χαρα σου.
    Εμεις ομως οι υπολοιποι ειμαστε ΕΛΛΗΝΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. Και ποιος σου ειπε ωρε λεβεντη οτι ο Μ.Αλεξανδρος ηταν απο ιδεολογια "οικουμενιστης";Αυτος οταν ξεκινησε την εκστρατεια του, για αλλο λογο την ξεκινησε.Ασχετα αν στην συνεχεια του βγηκε κατι διαφορετικο.Και γιατι παιρνεις την ακραια περιπτωση του Δημοσθενη που ηταν φανατικος τοπικιστης και δεν αναφερεσαι στον Ισοκρατη που ηταν ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΣΤΗΣ;Δεν σε συμφερει ετσι;Σου χαλαει τη σουπα του "πολυπολιτισμου".Σας μαθαμε πια.Αντε και εσυ να παιξεις βολους με τη Ρεπουση και με τον Ηρακλειδη.Αποτελεις την αλλη οψη του νομισματος του εθνομηδενισμου και της Ελληνοφοβιας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. Η Ρωμιοσύνη βασίζεται στον απ. Παύλο που είπε:

    "Romans 3:7 Greek Study Bible (Apostolic / Interlinear)
    εἰ δὲ ἡ ἀλήθεια τοῦ θεοῦ ἐν τῷ ἐμῷ ψεύσματι ἐπερίσσευσεν εἰς τὴν δόξαν αὐτοῦ, τί ἔτι καγὼ ὡς ἁμαρτωλὸς κρίνομαι;
    KJV with Strong's
    For if the truth of God hath more abounded through my lie unto his glory why yet am I also judged as a sinne".

    Αργότερα ο Ιωάννης της κλίμακος είπε:

    2. Κανείς συνετός άνθρωπος άς μη θεωρή μικρό το αμάρτημα του ψεύδους, διότι το Πανάγιον Πνεύμα εξέδωσε εναντίον του την πιο φοβερή απόφασι: «Απολείς πάντας τους λαλούντας το ψεύδος» (Ψαλμ. ε΄ 7), όπως λέγει ο Δαβίδ προς τον Θεόν. Και εάν συμβή αυτό, τι πρόκειται να πάθουν εκείνοι πού συρράπτουν επί πλέον το ψεύδος με τους όρκους;

    Ποιος από τους δύο ορθοδόξους είναι το παράδειγμα σας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. Κύριε Αμφίπολις, έχετε τρομάξει όλα τα πρόβατα με αυτά που λέτε, όπως ακριβώς είδα και στο παραπάνω βίντεό σας. Και ο Απόστολος Παύλος είχε τρομάξει τους συγγενείς και συνεργάτες του Ιησού Χριστού με αυτά που έλεγε περι του υπερανθρώπου τον οποίο ποτέ δεν γνώρισε, ώστε αυτοί στο τέλος να του επιτεθούν και σύμφωνα με τον Άγιο Επιφάνειο να τον αποκαλέσουν με απέχθεια " Ελληνα, και Ελληνίδος μητρος και Ελληνος πατρος παιδα, " δηλαδή άπιστο παγανιστή, εχθρό της αληθινής πίστεως. Η εικόνα με τους αγαπημένους Παύλο και Ιάκωβο τον Αδελφόθεο δεν έχει καμία σχέση με το τι γίνονταν εκείνη την εποχή ανάμεσα στους δύο αυτούς ηγέτες και τις πολυάριθμες Χριστιανικές αιρέσεις που αλληλοσφάζονταν.

    Και η Οικουμενική Ρωμιοσύνη και ο Οικουμενικός Πανελληνισμός είναι καλά, όταν στο κέντρο τους βάζουν το δίκαιο, την έρευνα, και όχι τον παραθρησκευτισμό.
    Παρ' όλα αυτά, όσοι πιστεύουν ότι οι Μασόνοι, οι Εβραίοι, οι Μπίλντενμπεργκ, οι Καθολικοί, οι Χιλιαστές ή οι Πολυθεϊστές είναι το μεγάλο πρόβλημα της Ελλάδος είναι όχι μόνο βαθιά νυχτομένοι αλλά και εθνικά επικίνδυνοι. Τα σατανικά και σκοτεινά κέντρα που κρατούν την Ελλάδα στα χέρια τους δεν είναι άλλα από τα πρασινομπλέ μαστροποσκυλάδικα, τα οποία εκπέμπουν κωδικά κρυπτομυνήματα αποχαύνωσης και εθνομηδενισμού, και σταδιακά λοβοτομούν και εξισλαμίζουν τη ζωη και τη σκέψη του Νεοελλαδίτη. Το προστάδιου του εξισλαμισμού μας είναι ο πρασινομπλέ σατανοσκυλαδισμός, η κυρίαρχη δηλαδή θρησκοκουλτούρα των νυχτερινών κέντρων η οποία έχει τις ευλογίες των Κακοδόξων και Ανορθοδόξων Πνευματικών και Πολιτικών μας ηγετών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. @ 14 Σεπτεμβρίου 2010 8:40 μ.μ.

    Ανώνυμε,

    Έχω πλήρη επίγνωση ότι ένας περαιτέρω διάλογος μεταξύ μας δε θα οδηγούσε πουθενά. Αλλωστε τα περί παπαγάλων που χαριέντως μου είπες, ως μόνο σκοπό είχαν να υποβαθμίσουν τις πληροφορίες που έδωσα ως αναξιόπιστες (Άραγε και ο Καποδίστριας με το έγγραφο του εναντίον των μυστικών εταιρειών ήταν επίσης παπαγάλος;)

    Για το λόγο αυτό έψαξα στη βιβλιοθήκη μου και βρήκα ένα πολύ παλαιό βιβλίο, άκρως διαφωτιστικό για τη δράση και το αληθινό πρόσωπο των Μασόνων. Θα παραθέσω λοιπόν ορισμένα αποσπάσματα τα οποία θα χρειαστεί να τα γράψω αφού δεν υπάρχουν στο διαδίκτυο. Φυσικά, δε θα κάνω αυτό τον κόπο για σένα, αφού εσύ προφανώς τα γνωρίζεις και ας προσποιείσαι ότι γελάς. Θα το κάνω όμως για όσους φίλους επιθυμούν να μάθουν τι είναι οι Μασόνοι.
    Αν δεν τα γνωρίζεις, κάνε και σε αυτά μια εκτύπωση για να γελάσεις ακόμη περισσότερο.

    "Αι στοαί πράγματι δίδουν τα πρωτεία εις την πολιτικήν. Οι Σύλλογοι ασκούν την λατρεία του πανθεϊσμού. Όσον αφορά τους Αρείους Πάγους, προβαίνουν μακρότερον ακόμη εις την οδόν της ασέβειας. Η λειτουργία των είναι σατανική, απροκάλυπτος, φανερά.
    Δια να παράσχω μίαν ιδέαν αυτής εις τον αναγνώστην, αρκεί ο τούδε την ιεράν λέξιν των ιπποτών Καδόσχ.
    Η λέξις αυτή, ή μάλλον αι λέξεις, διότι είναι δύο, είναι ΝΕΚΑΜ ΑΔΟΝΑΪ!
    (Νέκαμ εβραϊστί σημαίνει "εκδίκησις"*, Αδονάϊ δε είναι το όνομα του Θεού εις τας Αγίας Γραφάς)
    Κατά την έναρξιν των συνεδριάσεων των, οι Ιππόται Καδόσχ αρπάζοντες το εγχειρίδιον το οποίον φέρουν από της ταινίας των και υψούντες αυτό υπεράνω της κεφαλής των με την αιχμήν εστραμμένην προς τον ουρανόν, κινούν τας χείρας των ως να έπληττον τον Θεόν, κραυγάζοντες συγχρόνως.
    "Νέκαμ, Αδοναϊ! (Εκδίκησις εναντίον του Αδοναϊ!).
    Ο δε Πρόεδρος του Αρείου Πάγου, αφού κάμη, συγχρόνως με τους λοιπούς Καδόσχ, την ιδίαν απειλητικήν προς τον Θεόν χειρονομίαν και αφού απευθύνει την ιδίαν αναφώνησιν προσθέτει:
    "Φαράσχ χόλ"
    Δύο λέξεις εβραϊκαί που σημαίνουν "Όλα εξηγούνται".

    συνέχεια....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. @ 15 Σεπτεμβρίου 2010 11:49 π.μ.

    >Και ποιος σου ειπε ωρε λεβεντη οτι ο Μ.Αλεξανδρος ηταν απο ιδεολογια "οικουμενιστης";<

    Διάβασες ποτέ βιογραφία σοβαρή του Μ. Αλεξάνδρου; Η εξάπλωση του ελληνισμού πέρα από τα στενά όρια της Ελλάδας, τι ήταν; Άσε που προχώρησε και παραπέρα και υποχρέωσε του αξιωματικούς του να παντρευτούν Περσίδες, κάτι που έκαναν και οι Άγγλοι στις Ινδίες.

    Κάτσε και διάβασε κανένα βιβλίο και άσε τις χαζές ερωτήσεις του τύπου "Δεν σε συμφερει ετσι;". Η αλήθεια είναι αλήθεια, άσχετα προς τα προσωπικά μου συμφέροντα.

    Ο Ισοκράτης, εν αντιθέσει προς τον Δημοσθένη, στήριζε τον Αλέξανδρο, διότι έβλεπε μακριά.

    Επιμένω ότι δεν ξέρετε τι είναι οικουμενικότητα και την μπερδεύετε με τον διεθνισμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. συνέχεια...

    Όπως βλέπετε ο μυηθείς εις τον βαθμόν του Ιππότου Καδόσχ γνωρίζει καλώς περί τίνος πρόκειται.
    Αλλά μόνον ολίγον κατ΄ολίγον, ανερχόμενος τας βαθμίδας της Τεκτονικής παιδεύσεως και προπαρασκευαζόμενος καταλλήλως και μεθοδικώς, μανθάνει εκείνο το οποίον μετά τόσης επιμελείας κρατείται μυστικόν, όχι μόνον προς τους Βεβήλους αλλά και τους Αδελφούς των κατωτέρων Στοών.....

    και σε άλλο κεφάλαιο "περί Τεκτονικών Συνεδριάσεων και Συμπόσια Αρεοπαγιτών"

    "Οι Καδόσχ είναι οι αληθείς Τέκτονες. Εις τας χείρας αυτών συγκεντρούνται πάσαι αι εκθέσεις. Είναι οι άνδρες, εις ους εμπιστεύεται η υπερτάτη Διεύθυνσις. Είναι τέλειοι μεμυημένοι.
    ...Αλλ΄οι Αρεοπαγίται δεν περιορίζονται εις τας τέσσαρας υποχρεωτικάς κατά τριμηνίαν συνεδρίας. Οι πλείστοι αυτών συνεδριάζουν κατά μήνα, και μερικαί εκ των μηνιαίων τούτων συνεδριάσεων καλούνται "φιλοσοφικαί" και κατά ταύτας ασχολούνται εις έργα "Ερμαϊσμού". Εργάζονται εις την συμπλήρωσιν του "Μεγάλου Έργου", ως λέγουν συνήθως εν τοις Οπισθοδόμοις. Εκεί οι Τέλειοι Μεμυημένοι, κλειόμενοι εν τω ιδιαιτέρω Ιερώ, προσπαθούν να έλθουν εις επικοινωνίαν μετά των Πνευμάτων.
    Αι μαγγανείαι αυτών περιγράφονται λεπτομερώς εις το υπό του Α. Κωνστάντ εκδοθέν "Τυπικόν της Υψηλής Μαγείας". Ο Καββαλιστικός Τεκτονισμός είναι ο ύστατος σκοπός των μυστικών συνεδριάσεων των Καδοσχ τούτων.
    Το Σχεμ Χαμ-Φοράσχ, όπερ είναι η κορωνίς του κυβικού λίθου, η μυστηριώδης και ακατάληπτος αυτή λέξις που έμεινεν ανεξήγητος, αποτελεί επίκλησιν προς τον Ελβίς, τον οποίον οι δυστυχείς καθικετεύουν να εκδηλωθεί εις αυτούς...

    συνέχεια..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  69. συνέχεια...

    Ο Ελευθεροτεκτονισμός δεν δύναται να αρνηθή τα ανωτέρω, διότι πάντας αυτούς τους παραδόξους τύπους των επικλήσεων περιέλαβεν εις τα τυπικά του.
    Ένα πλήθος βάρβαρα κορακίστικα απαγγέλει ο πρόεδρος του Αρείου Πάγου και πάντες οι Καδόσχ, ενούμενοι μετ΄αυτού, πάλλουν τα εγχειρίδια των κατά του ουρανού κραυγάζοντες.
    "Νέκαμ Αδονάϊ".
    Κατά την στιγμήν εκείνην, το Πνεύμα δέον να φανή και ο πρόεδρος του Αρείου Πάγου απαγγέλει την εις τον Εωσφόρον Προσευχήν.
    Η προσευχή αύτη συνετάχθη υπό του Αδελφού Ποσειδών και μετεφράσθη εις όλας τας γλώσσας των χωρών, όπου ισχύει το Σκωτικόν Τυπικόν. Ιδού αύτη:

    "Ελθέ, ώ Εωσφόρε ελθέ!...
    Συ, τον οποίον οι ιερείς εσυκοφάντησαν! Συ, τον οποίον οι βασιλείς κατεδίκασαν! Ελθέ!
    Ελθέ, να σ΄εναγκαλισθώμεν, να σε σφίγξωμεν εις τας αγκάλας μας!
    Προ πολλού σε γνωρίζομεν, και προ πολλού μας γνωρίζεις επίσης..
    Προ των εσκοτισμένων οφθαλμών του χύδην όχλου τα έργα σου δεν φαίνονται πάντοτε ωραία, τα έργα σου δεν φαίνονται πάντα καλά, ώ ευλογημένε της καρδιάς μας!
    Αυτά και μόνα όμως δύνανται να δώσουν την εξήγησιν εις το Σύμπαν.
    Άνευ των έργων σου, ώ Σατάν, το Σύμπαν θα ήτο παράλογον.
    Συ μόνος ζωογονείς, συ μόνος γονοποιείς την εργασίαν, συ εξευγενίζεις τον χυδαίον πλούτον. Συ επισφραγίζεις την αρετήν. Σοι ή αρχή, Σοι ο Θρόνος!
    Συ δε, ώ Αδωνάϊ, θεέ άρπαξ, θεέ άδικε, σε απαρνούμεθα!*
    Μισείς την Επιστήμην, αλλ΄ημείς απεκτήσαμεν αυτήν, εις το πείσμα σου.
    Μισείς την ευτυχίαν, αλλ΄ημείς, δια της Επιστήμης, θα την κερδίσωμεν εις το πείσμα σου! Εκάστη των προόδων μας είναι θρίαμβος, υπό την οποίαν κατασυντρίβεται η θεότης σου!
    Πνεύμα ψεύδους και απάτης η βασιλεία σου ετελείωσε. Ζήτησον θύματα μεταξύ των ζώων. Ήδη εξεθρονίσθης και κατασυνετρίβης.
    Το όνομα σου, το οποίον ήτο έως τώρα η τελευταία λέξις του Σοφού, το κύρος του Δικαστού, η ισχύς του ηγεμόνος, η ελπίς του πτωχού, το καταφύγιον του μετανοούντος ενόχου, αϊ! το όνομα σου αυτό το ανεκλάλητον, από τούδε και εις το εξής θα φέρει την περιφρόνησιν και το ανάθεμα των ανθρώπων, θα σβεσθή δε βαθμηδόν και θα λησμονηθή, θα παραμείνη ως συνώνυμον της υποκρισίας, του ψεύδους, της δεισιδαιμονίας, της τυρρανίας, της αθλιότητος...
    Εφόσον η ανθρωπότης, θα εξακολουθή κλίνουσα το γόνυ προ των τερατωδών θεσμών σου, ώ Αδωνάϊ, η ανθρωπότης θα είναι δούλος των βασιλέων και των ιερέων, και η ανθρωπότης θα πάσχη και η ανθρωπότης θα φθίνη...
    Εφ΄όσον ο άνθρωπος θα ορκίζηται εις το μυσαρόν όνομα σου, η επιορκία θα είναι το θεμέλιον της κοινωνίας. Χάθηκε, ώ δήμιε του λογικού μας, το φάσμα της συνειδήσεως μας!*

    συνέχεια..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  70. συνέχεια...

    Και εν τούτοις, μεταξύ των ανωτέρων βαθμούχων, υπάρχει τις που κατέχει ανωτάτην θέσιν εις τον Καθολικισμόν, υπάρχουν ακόμη και ιερωμένοι!
    Επαναλαμβάνεται η επίκλησις: "Χέμεν Ετάν", κλπ.
    Γονυπετούν ενώπιον του Βαφομέτ, όστις υπέρκειται του Βωμού και όταν ο Άρειος Πάγος κατορθώση να προμηθευθή ιεράν όστιαν (άζυμον άρτον) την βεβηλώνη και την θυσιάζει εις τον Σατανάν, κατατροπών αυτήν δια του εγχειριδίου εν μέσω των αγρίων κραυγών:
    "Νέκαμ Αδωνάϊ!"

    'Εκαστος θα μάθη τώρα τι εννοεί ο Τεκτονισμός δια τους φιλοσοφικούς βαθμούς. Η φιλοσοφία του είναι η καββάλα, ο ερμαϊσμός, αι μαγγανείαι, αι οποίαι ενομίζοντο εκλιπούσαι.
    Όταν ομιλή περί φιλοσοφίας, εννοεί τας μυστικάς επιστήμας. Ο Μέγας Αρχιτέκτων του Σύμπαντος (ΜΑΤΣ)τον οποίον πιστεύει, είναι ο Σατανάς!

    Πηγή: LEO TAXIL "Τα Μυστήρια των Μασσόνων" Αθήναι 1971. (Με εικόνας εκ του Γαλλικού πρωτοτύπου"

    * ΝΕΚΑΜ: Είχα πριν χρόνια διαβάσει το βιβλίο, έτσι σε συνδυασμό με τα εγχειρίδια έγραψα εκ παραδρομής σε προηγούμενο σχόλιο μου ότι σημαίνει Θάνατος αλλά το σωστό είναι Εκδίκησις. Παρόλα αυτά Εκδίκηση+εγχειρίδιο παραπέμπει στην ουσία στο ίδιο συμπέρασμα.

    *Ο Θεός που θέλουν να σκοτώσουν ανώνυμε, που μίλησες για αντιφάσεις, είναι ο δικός μας Θεός, όχι ο δικός τους (Σατανάς) τον οποίον υπηρετούν πιστά.

    * Το πνεύμα αυτό της προσευχής, σας θυμίζει τις ιδέες κάποιων; Διαβάστε προσεκτικά τα σχόλια του ά-μορφου και ά-σχημου Σιδηρούντιου και των ομοίων του.


    14 Σεπτεμβρίου 2010 10:02 μ.μ.

    "Γιατί να μην είμαι τα πάντα και γιατί να έχω ένα μόνο όνομα, μία πίστη, μία μόνο γλώσσα, μία μόνο πατρίδα, μία μόνο παράταξη να ακολουθώ, ένα μόνο αρχηγό;"

    Αγρυπνείτε καλοί μου φίλοι....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  71. Μου αρέσει που οι ορθόδοξοι πολεμούν δυναμικά τη μασωνία (στα καφενεία και τις πλατείες), αλλά για να μιλήσουμε σοβαρά τώρα διαβάστε πόσοι από τους Πατριάρχες, Αρχιεπισκόπους, Μητροπολίτες κλπ ανήκουν στη λίστα που δημοσιεύθη από τις μασωνικές στοές

    http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=78&artid=172012

    Μέσα τους περιλαμβάνεται και ο Μεταξάκης που τους άλλαξε τα αυγά και τα πασχάλια!

    Τα διπρόσωπα στελέχη της θρησκείας του χριστιανισμού , δεν έχουν αφήσει κανέναν πλέον να ερευνά τα γεγονότα, παρά μόνο να πιστεύει στα κυριακάτικα κηρύγματα του άμβωνα.

    Περαστικά σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  72. 16 Σεπτεμβρίου 2010 10:15 π.μ.
    Το σκοπιμο λαθος που κανεις ειναι οτι παραβλεπεις το γεγονος οτι διοργανωτης της εκστρατειας ηταν ο Φιλιππος ο Β' και οχι ο Μ.Αλεξανδρος.Και ο Ισοκρατης τον Φιλιππο καλεσε να ενωσει ολους τους Ελληνες και οχι τον Μ.Αλεξανδρο.
    Για φαντασου τι εκβαση θα ειχε η εκστρατεια, αν επικεφαλης της ηταν ο Φιλιππος, ο οποιος δεν ηταν κουλτουριαρης σαν τον γιο του αλλα ενας αξεστος αγριανθρωπος με φοβερα ομως οργανωτικα προσοντα και αριστος στρατηγος.Εχοντας υπ'οψιν την συμπεριφορα που επεδειξε εναντιον αλλων Ελληνων στις πολιορκιες της Ολυνθου και της Αμφιπολεως και στη μαχη της Χαιρωνιας,θα ελεγες τις ιδιες μπουρδες περι "οικουμενισμου" και για τον Φιλιππο, η θα τον αποκαλουσες σφαγεα των λαων εφαμιλλο του Τιμουρ Λενγκ και του Τεμουτζιν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  73. Από το 30ο Βαθμο μαθαινουν τι ειναι αυτο στο οποιο ειναι μελη. Οι πιο πολλοι πανε για διασυνδεσεις και εξουσια. Δεν ξερουν που γιναν μελη. Οταν ελαχιστοι φτανουν στον 30ο βαθμο και ανω μαθαινουν πολλα.
    http://www.youtube.com/watch?v=ZX0NW2tFOhU

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  74. http://www.youtube.com/watch?v=VWpqhyARZC4&feature=related

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  75. @ Απελλή

    Μην κουράζεσαι, Απελλή, το έχω το "παλαιό" (sic) βιβλίο του LEO TAXIL, ψευδώνυμο του απατεώνα Marie Joseph Gabriel Antoine Jogand-Pagès, ο οποίος είχε εκδιωχθεί από τις τεκτονικές στοές, μετά τη καταδίκη του για πλαστογραφία, μαστροπεία και άλλες ... "θεάρεστες" πράξεις. Θέλησε να πλησιάσει την Καθολική Εκκλησία, μπας και φάει τίποτε κι από κει, και για τον λόγο αυτό έγραψε τον λίβελλο που διάβασες. Σου είπα πολλές φορές, φρόντιζε να διασταυρώνεις τις πηγές σου και μην σπεύδεις να (αντι)γράφεις ό,τι βρεις. Γίνεσαι αναξιόπιστος, δεν το καταλαβαίνεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  76. Δεν πειράζει, θα σου περάσει. Ίσιωσε και την ποδίτσα σου γιατί είναι τσαλακωμένη και δεν κάνει να πας έτσι στη..."συνεδρίαση"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  77. Δεν περίμενα και άλλη απάντηση από έναν παπαγάλο, που ξέρει μόνο να αντιγράφει, αλλά όχι και να ερευνά.

    Όποιος μπλέκει με παπαγάλους, κινδυνεύει από ψιττακίαση!


    ΥΓ: Εμένα, ίσως "μου περάσει". Φοβάμαι ότι εσένα δεν θα περάσει ποτέ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  78. Καλό θα ήτανε πριν βάλουμε μια πηγή να την εξετάζουμε και λίγο. Ο Leo Taxil, ο ίδιος αποδέχθηκε αργότερα ότι δεν ίσχυαν αυτά που έγραψε. Τα πραγματικά τεκτονικά τυπικά κυκλοφορούν, όποιος ξέρει να ψάχνει μπορεί να δει επακριβώς τι κάνουνε σε όλους τους βαθμούς. Είναι πολύ ανεγκέφαλο οτιδήποτε αντιτεκτονικό βρούμε από όπου και αν το βρούμε να το θεωρούμε έγκυρο χωρίς περαιτέρω αποδείξεις, καθώς οτιδήποτε τεκτονικό να είναι "παραπληροφόρηση των μασώνων". Καλά κρασιά με αυτή τη λογική, απλά επιβεβαιώνετε τα ίδια σας τα πιστεύω με ψευδή πηγές. Δεν είμαι μασώνος γιατί είμαι άθεος και στην Ελλάδα δεν μπορώ να γίνω δεκτός, μπορεί και να μην μου αρέσουν καν, αλλά τουλάχιστον ξέρω τι είναι πολύ καλά, και σίγουρα δεν είναι σατανιστές ή άλλες τέτοιες μπούρδες. Το μοναδικό που μπορεί να τους καταλογίσει κανείς σε σχέση με την ορθοδοξία είναι ότι δεν είναι συμβατοί για έναν και μοναδικό λόγο: στις τεκτονικές στοές κάνουν συμπροσευχή, και οι κανόνες της ορθόδοξης εκκλησίας απαγορεύουν ρητά την συμπροσευχή. Αυτή είναι η μοναδική ίσως ασυμβατότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.