3/9/10

Τουρκία: Σκληρή μάχη του «ναι» και του «όχι»

Μάχη στήθος με στήθος δίνουν τα στρατόπεδα του «ναι» και του «όχι» στην Τουρκία, δέκα ημέρες πριν από το δημοψήφισμα της 12ης Σεπτεμβρίου για τις συνταγματικές μεταρρυθμίσεις.

Μάχη στήθος με στήθος δίνουν τα στρατόπεδα του «ναι» και του «όχι» στην Τουρκία, δέκα ημέρες πριν από το δημοψήφισμα της 12ης Σεπτεμβρίου για τις συνταγματικές μεταρρυθμίσεις. Σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας A&G, το 45,2% των ερωτηθέντων θα ψηφίσει υπέρ των αλλαγών που προτείνει η κυβέρνηση Ερντογάν, ενώ το 44% δηλώνει ότι θα τις απορρίψει. Η διαφορά κινείται στα όρια του στατιστικού λάθους, πολύ δε περισσότερο καθώς το 10,2% εξακολουθεί να δηλώνει αναποφάσιστο.

Ισορροπίες
Με βάση τις εξαιρετικά λεπτές ισορροπίες που έχουν διαμορφωθεί, όπως εκτίμησε ο επικεφαλής της εταιρείας Αντίλ Γκιουρ, κάθε λάθος χειρισμός ή δήλωση από την πλευρά των αντιπάλων ενδέχεται να αποβεί αποφασιστικός για την έκβαση αυτής της κρίσιμης αναμέτρησης η οποία, εκτός των άλλων, αποτελεί έναν από τους λίγους παράγοντες αβεβαιότητας για τις αγορές όσον αφορά την Τουρκία.

Επίσης, τα δύο στρατόπεδα προσπαθούν να κερδίσουν την εύνοια ή, έστω, την ουδετερότητα των κοινωνικών ομάδων που μπορούν να αλλάξουν τα δεδομένα. Ανάμεσά τους είναι οι Κούρδοι, στους οποίους η κυβέρνηση υπόσχεται σοβαρές θεσμικές αλλαγές, αλλά και η ένωση βιομηχάνων Tusiad η οποία, παρά τις πιέσεις του Ερντογάν, αρνείται πεισματικά να πάρει δημοσίως θέση.
ΗΜΕΡΗΣΙΑ

1 σχόλιο:

  1. Οποιος και να κερδισει θα αλλαξη τιποτα για εμας (προς το κλαυτερο εννοειται?)ΔΕΝ ΤΟ ΝΟΜΙΖΩ!
    Χρηστος Βουλγραρης απο Λονδινο

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.