29/9/10

Σχέδιο τρομοκρατικών επιθέσεων στην Ευρώπη


Σχέδιο τρομοκρατικών επιθέσεων της Αλ Κάιντα σε Βρετανία, Γαλλία και Γερμανία, το οποίο καταστρώθηκε στο Πακιστάν, αποκάλυψαν και απέτρεψαν μυστικές υπηρεσίες, σύμφωνα με βρετανικά και αμερικανικά ΜΜΕ.
Οι επιθέσεις θα ήταν ανάλογες με αυτές της Βομβάης, τον Νοέμβριο του 2008, όταν ισλαμιστές αντάρτες επιτέθηκαν ταυτόχρονα σε πολλούς στόχους, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 163 άνθρωποι, όπως μεταδίδουν βρετανικά ΜΜΕ.
Ταυτόχρονες επιθέσεις φέρονται να είχαν σχεδιαστεί να πραγματοποιηθούν στο Λονδίνο και σε μεγάλες γαλλικές και γερμανικές πόλεις. Αν και ο σχεδιασμός βρισκόταν σε προχωρημένο στάδιο, οι επιθέσεις δεν θα ήταν άμεσες.
Σύμφωνα με το Sky News, τις επιθέσεις σχεδίαζαν αντάρτες οι οποίοι βρίσκονταν για αρκετό καιρό υπό παρακολούθηση, είχαν έδρα το Πακιστάν και δεσμούς με την Αλ Κάιντα και τους Ταλιμπάν.
Για το «σοβαρότερο σχεδιασμό επιθέσεων που έχει κάνει η Αλ Κάιντα τα τελευταία χρόνια», έκανε λόγο το BBC.
Το σχέδιο τρομοκρατικών επιθέσεων στην Ευρώπη αποκαλύφθηκε χάρη στη συνεργασία των μυστικών υπηρεσιών της Βρετανίας, της Γαλλίας, της Γερμανίας και των ΗΠΑ, διευκρινίζει το Sky News.

Και οι ΗΠΑ μεταξύ των πιθανών στόχων
Το αμερικανικό ABC, επικαλούμενο ανώτατο Αμερικανό αξιωματούχο, υποστήριξε ότι μεταξύ των πιθανών στόχων ήταν και οι ΗΠΑ. Όπως ανέφερε, ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα είχε ενημερωθεί για τις απειλές, τις οποίες ο εν λόγω αξιωματούχος έκρινε ως «αξιόπιστες».
Σύμφωνα με το ΑΒC, αμερικανικές και ευρωπαϊκές αστυνομικές πηγές γνωστοποίησαν πως οι πληροφορίες για τις τρομοκρατικές απειλές βασίζονται στα αποτελέσματα της ανάκρισης ενός κατοίκου της Γερμανίας, ο οποίος θεωρείται ύποπτος για τρομοκρατικές ενέργειες και συνελήφθη στο τέλος του καλοκαιριού όταν προσπαθούσε να επιστρέψει στην Ευρώπη. Από τότε κρατείται στην αμερικανική βάση Μπαγκράμ στο Αφγανιστάν.
Όπως μετέδωσε το αμερικανικό δίκτυο, οι επιθέσεις θα είχαν «οικονομικούς» και «εύκολους» στόχους. Όταν έγινε γνωστό το σχέδιο αυτό, ο αμερικανικός στρατός προσέφερε βοήθεια στους Ευρωπαίους συμμάχους για να εντοπιστούν στο Πακιστάν οι οργανωτές των επιθέσεων, ανέφερε το Sky News.
Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Τετάρτη, η Αμερικανίδα υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας Τζάνετ Ναπολιτάνο τόνισε ενώπιον της Γερουσίας ότι οι χώρες της Δύσης απειλούνται από «αυξημένη δραστηριότητα» ισλαμιστικών εξτρεμιστικών ομάδων.
Πηγές των αμερικανικών υπηρεσιών ασφαλείας δήλωσαν στο Reuters ότι οι πρώτες πληροφορίες για την απειλή αποκαλύφθηκαν κοντά στην επέτειο των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου.

Κλιμάκωση των αμερικανικών επιθέσεων εναντίον Πακιστανών Ταλιμπάν
Εξάλλου, σε χθεσινό της δημοσίευμα η Wall Street Journal ανέφερε ότι η κλιμάκωση των επιδρομών των μη επανδρωμένων αμερικανικών αεροσκαφών της CIA στα προπύργια των Ταλιμπάν και της Αλ Κάιντα στο Πακιστάν -είκοσι εντός του Σεπτεμβρίου- αποσκοπούσε στην αποτροπή επιθέσεων στην Ευρώπη.
Σύμφωνα με ορισμένα αμερικανικά και πακιστανικά μέσα ενημέρωσης, οι επιδρομές των μη επανδρωμένων αεροσκαφών, τα οποία σταθμεύουν στο γειτονικό Αφγανιστάν, ή και στο ίδιο το Πακιστάν, άρχισαν το 2004 στο βορειο-δυτικό Πακιστάν, αλλά από τον Αύγουστο του 2008 έχουν γίνει πολύ συχνές και σχεδόν καθημερινές από τις 3 Σεπτεμβρίου.
Στο δημοσίευμα της Wall Street Journal με τίτλο «Τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη κατά μίας τρομοκρατικής συνωμοσίας», αναφέρεται ότι «στο πλαίσιο προσπάθειας ματαίωσης τρομοκρατικού σχεδίου εναντίον ευρωπαϊκών στόχων, η CIA έχει εντείνει τις επιδρομές με πυραύλους εναντίον ισλαμιστών μαχητών στις πακιστανικές ζώνες των φυλών».
Επικαλούμενη Αμερικανούς εν ενεργεία και πρώην αξιωματούχους, η WSJ δεν αναφέρει τίποτε για το είδος της τρομοκρατικής απειλής, εξηγώντας μόνο ότι θα στρεφόταν εναντίον πολλών ευρωπαϊκών χωρών, όπως η Γαλλία, η Βρετανία και η Γερμανία.
Αμερικανοί αξιωματούχοι που μίλησαν στο Reuters αρνήθηκαν να κάνουν λόγο για συγκεκριμένο τρομοκρατικό σχέδιο, αλλά παραδέχθηκαν ότι οι επιθέσεις μη επανδρωμένων αεροσκαφών έχουν στόχο ομάδες ανταρτών που σχεδιάζουν επιθέσεις.
ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

6 σχόλια:

  1. Σε κάποιο σημείο οι κοιμώμενοι Πακιστανοί πράκτορες θα ενεργοποιηθούν και στην Αθήνα. Το ποιός θα τους ενεργοποιήσει το αφήνω στη φαντασία σας. Πάντως εγώ θα απέφευγα τότε το Μετρό. Λέω...

    Αλήθεια τι λένε οι υπηρεσίες για τον κίνδυνο αυτό??????

    Θα μπορέσουν να σταθούν μπροστά στην οργή του κόσμου μετά από ένα τέτοιο απευκταίο γεγονος????

    ΑΖ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι ελληνικές αρχές έχουν μαύρα μεσάνυκτα σχετικά με την δράση αραβικών οργανώσεων και τις προσβάσεις τους στην Αθήνα αλλά και για τον κίνδυνο από εξτρεμιστικές ενέργειες άλλων μουσουλμανικών μειονοτήτων που λιμαίνονται το κέντρο της Αθήνας. Η δράση Σουδανών , Σομαλών , Νιγηριανών , Πακιστανών Μπαγκλατεσιανών έχει γίνει ανεξέλενκτη στο κέντρο της Αθήνας.
    Η περιοχή της Ομόνοιας έχει μετατραπεί σε τριτοκοσμικό άντρο μουσουλμάνων.
    Τι θα γίνει αν οι αφροασιάτες μουσουλμάνοι ενωθούν και εδραιώσουν καθεστώς μουσουλμανικής επικυριαρχίας στο κέντρο της Αθήνας?
    Ποιός θα μπορέσει να ελένξει την δράση τους όταν έχουν μαζευτεί σε τόσο μεγάλους αριθμούς και συνεχίζουν να έρχονται και άλλοι κατευθήνονται από ξένα κέντρα εξουσίας που έχουν την δική τους αντζέτα και απότερο στόχο την ισλαμοποίηση και την επικυριαρχία του Ισλάμ στην Ευρώπη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΙΠΟΥΚΕΙΤΟΣ
    Η είδηση είναι τουλάχιστον ατελής. Λέει για την προετοιμασία, λέει ότι έστηναν τη δουλειά στο Πακιστάν,αλλά δεν λέει σχεδόν τίποτα για τους δράστες και ιδιώς τις διασυνδέσεις τους στην Ευρωπη. Παλιότερα έδειχναν καποιο πρόσωπο-υποπτο.
    Το περίεργο πάντως είναι ότι η εφημερίδα LE MONDE γράφει πως ανώνυμος αξιωματούχος των γαλλικών μυστικών υπηρεσιών (δηλαδή,λεω, ανωνυμος αξιωματούχος της κυβέρνησης) δήλωσε ότι δεν γνωρίζει την όλη υπόθεση. Και το πιο περίεργο είναι ότι κανείς δεν αναφέρει αυτό το σκέλος του ρεπορτάζ λες και η MONDE είναι κουρελόχαρτο. Ο μπαμπούλας υπάρχει αλλά εμείς δεν είμαστε πια τόσο μικρα΄παιδιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @AZ
    "Θα μπορέσουν να σταθούν μπροστά στην οργή του κόσμου μετά από ένα τέτοιο απευκταίο γεγονος????"
    ------------------------------
    Θα βάλουν το γνωστό παγκαλοτζιμοσύναφο να διαδώσει ότι φταίνε οι "Βησιγότθοι": Το γνωστό διαχρονικό κόλπο να στρέφεις την οργή των αθώων κατά άλλων αθώων

    Galia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γεράσιμε,

    Η Ελλάδα έχει χάσει το παιχνίδι προ πολλού, διότι κυβερνάται από ανθρώπους που δεν ενδιαφέρονται για τέτοιου είδους ζητήματα.

    Όμως, την πρωτιά την έκαναν οι Γάλλοι και οι Άγγλοι, οι οποίοι είχαν πολύ πριν από την Ελλάδα αρχίσει να γίνονται κράτη πολυπολιτισμικά και δη μουσουλμανικά. Η Ελλάδα, απλώς έγινε πολύ γρήγορα και γι αυτό μάς χτύπησε τόσο άσχημα.

    Τώρα η Ευρώπη βλέπει το λάθος, αλλά και πάλι δεν έχει την πυγμή να το επανορθώσει. Ούτε την δυνατότητα καν, αφού γενιές Αφροασιτών έχουν γεννηθεί στα εδάφη της και μάλιστα είναι ενεργοί πολίτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μα τοχουμε ξανδει το εργο αυτο στην Νεα Υορκη, Λονδινο, Μαδριτη κλπ, κλπ.
    Θα μας τρελλανουν οι οβριοι ρε παιδι μου με την αρρωστη φαντασια τους.


    Όμαδεον
    Ανατολικη Ιερουσαλημ
    σκλαβωμενη απο Galioεβραιους γενοκτονους Παλαιστινη

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.