29/9/10

Φωτογραφική διάταξη υπέρ επιχειρηματία στην περαίωση;

Μια κατηγορία εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ και του ΛΑΟΣ για φωτογραφική διάταξη στο σχέδιο νόμου για την περαίωση προκάλεσε κόντρα στην Βουλή μεταξύ του υπουργού Οικονομικών και βουλευτών που μετέχουν στην επιτροπή οικονομικών.

Ο Δημήτρης Παπαδημούλης από τον ΣΥΡΙΖΑ, είπε οτι ορίζονται εξαιρέσεις και υπάρχουν και εξαιρέσεις στις εξαιρέσεις… "Αναφέρομαι", είπε χαρακτηριστικά, "σε επιχειρήσεις με πλαστά και εικονικά τιμολόγια. Επιχειρήσεις για τις οποίες το ελληνικό δημόσιο κατέφυγε στα δικαστήρια. Αντί να επικαλείται ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες οφείλει να μας πει γιατί μπήκε η ρύθμιση.

Ποιους αφορά και με πόσα θα καθαρίσουν οι κύριοι αυτοί. Να μας πείτε εσείς ποιους αφορά και γιατί βάλατε τώρα τη διάταξη και δεν υπήρχε στο αρχικό νομοσχέδιο. Μίλησα για φωτογραφική ρύθμιση και δεν ανακαλώ.Αφορά μεγαλοοφειλέτες του δημοσίου. Εσείς να μας τους πείτε."

Από το ΛΑΟΣ ο κ.Καράογλου είπε: "Όχι απλώς η διάταξη είναι φωτογραφική αλλά είναι σκάνδαλο. Υπάρχουν υπόνοιες σκανδάλου! Να την πάρετε πίσω. Τους κλείνετε το μάτι και τους λέτε ότι κάνατε, κάνατε. Πληρώστε κάτι για να τελειώνουμε! Αυτό προσβάλει και αδικεί βάναυσα τους συνεπείς πολίτες.Δεν μπαίνανε (σε περαίωση) οι εκδότες και οι λήπτες πλαστών και εικονικών τιμολογίων και δεν φτάνει αυτό αλλά τους εξαιρείτε από το όριο των 20 εκατ. ευρώ."

Απαντώντας ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, είπε σε έντονο ύφος για τις κατηγορίες του κ. Παπαδημούλη για την φωτογραφική διάταξη: "Να πειτε ποια επιχείρηση. Δεν το δέχομαι! ‘Η θα αποσύρετε όσα είπατε ή θα πείτε ονοματεπώνυμο εδώ και τώρα να γίνει συζήτηση. Αυτές οι αναφορές με προσβάλουν πολιτικά και δεν θα το αποδεχτώ. Κάνατε προσωπική αναφορά που εμπεριέχει και ποινικές ευθύνες."
http://www.hbnews.gr

10 σχόλια:

  1. φωτογραφικες υπαρχουν σε ολα τα νομοσχεδια ,
    και φορολογικα και ασφαλιστικα και πολεοδομικα και ....
    πρωτη φορα ειναι ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. skal,

    είπε τέτοιο πράγμα ο Δρούτσος και το αφήνετε ασχολίαστο ;

    «Σήμερα το πραγματικό ζήτημα έγκειται στην ανάγκη να επιβεβαιώσουμε τη σημασία της παγκόσμιας διακυβέρνησης, ώστε να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η παγκόσμια κοινότητα.

    Εάν καθένας από εμάς μπορέσει να αντιληφθεί πλήρως και να δεχθεί αυτόν τον φαινομενικά αυταπόδεικτο ισχυρισμό, τότε δεν θα υπάρξει καμία αμφιβολία για τον κεντρικό ρόλο των Ηνωμένων Εθνών στη διαδικασία αυτή.

    Εν προκειμένω, θεωρώ ότι όλοι μπορούμε να συμφωνήσουμε ότι τα Ηνωμένα Έθνη είναι ο μόνος παγκόσμιος φορέας που φέρει καθολική νομιμοποίηση.

    Είναι ο Οργανισμός τον οποίο πρέπει όλοι ενεργά να στηρίζουμε ώστε να επιτύχουμε συλλογικές και επομένως βέλτιστες λύσεις στο διαρκώς αυξανόμενο αριθμό πολύπλευρων ζητημάτων που αντιμετωπίζουμε.

    Η ιδέα της παγκόσμιας διακυβέρνησης, ωστόσο, είναι πολύ πιο ευρεία από αυτό. Παρόλο που είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς ότι η έννοια αυτή συνεπάγεται τη δημιουργία του Λεβιάθαν του Hobbes σε παγκόσμια κλίμακα, παραμένει ωστόσο σε κάθε περίπτωση γεγονός ότι η προσπάθειά μας να ικανοποιήσουμε τις ανάγκες μας είναι πέρα από τις μεμονωμένες δυνατότητες των κρατών.

    Σε αυτό το σημείο αναδεικνύεται ο ρόλος των Ηνωμένων Εθνών και γι’ αυτό και η συζήτησή μας για τη μεταρρύθμιση και την αναζωογόνηση του Οργανισμού είναι πρωταρχικής σημασίας.

    Την ίδια στιγμή, εμείς, τα κράτη-μέλη των Ηνωμένων Εθνών, πρέπει να συγκεντρώσουμε το δυναμικό μας, τις εμπειρίες και την τεχνογνωσία μας και να ενεργήσουμε ως συνεκτικό σύνολο, αυτό που είναι και η έννοια της παγκόσμιας διακυβέρνησης».


    Το ειδα στο: http://peripatris.blogspot.com/2010/09/blog-post_7551.html#ixzz10wtFEv8N

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φωτογραφική διάταξη για τα 80 εκατομμύρια πλαστά τιμολόγια του Αλτερ και των άλλων αρχιλαμόγιων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ομιλία υπουργού Εξωτερικών Δημήτρη Δρούτσα στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ

    http://infognomonpolitics.blogspot.com/2010/09/blog-post_3016.html

    ριίξε και μια ματιά εδώ 10:36

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Oh mon Dieu!Ce n'est pas possible!Αποκλείεται το ΠΑΣΟΚ να έκανε τέτοιο πράγμα,αρνούμε να το πιστέψω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @29 Σεπτεμβρίου 2010 11:07 μ.μ.
    Πες το ρε χριστιανε μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μάγκες...την δρουτσίσαμε και με δαύτους !!!
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. τζιμης όπως... "τζιπάκος;"

    Δεν με τρομάζει η ένοια της "παγκόσμιας διακυβέρνησης". Το ότι είναι σε κάποιο βαθμό αναγκαία, είναι αυταπόδεικτο.

    Με τρομάζει η έλλειψη δημοκρατικών διαδικασιών και η ελιτίστικη δομή του μηχανισμού εξουσίας της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @ Ανώνυμο 9.00μμ
    Και η περαίωση, προς τα εκεί πάει. Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ο θεόδωρος Καράογλου είναι βουλευτής της ΝΔ και όχι βουλευτής του Καρατζαφέρη... Διορθώστε το

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.