24/9/10

Η Συρία αναγνώρισε την ΠΓΔΜ με τη συνταγματική της ονομασία

Η ΠΓΔΜ και η Συρία σύναψαν διπλωματικές σχέσεις, υπό το λεγόμενο «συνταγματικό όνομα» της ΠΓΔΜ, στη Νέα Υόρκη, κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, το κοινό ανακοινωθέν για τη σύναψη διπλωματικών σχέσεων υπέγραψαν ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, Αντόνιο Μιλόσοσκι και ο Σύρος ομόλογος του, Ουαλίντ αλ Μουάλεμ.

Το ανακοινωθέν, σύμφωνα με το πρωτόκολλο του ΟΗΕ, θα διανεμηθεί σε όλα τα κράτη-μέλη του διεθνούς οργανισμού.

Σύμφωνα με το κοινό ανακοινωθέν, οι διμερείς σχέσεις θα αναπτυχθούν στη βάση των αρχών του αμοιβαίου σεβασμού, της φιλίας, της μη παρέμβασης στις εσωτερικές υποθέσεις, καθώς και της αναγνώρισης της εδαφικής ακεραιότητας και κυριαρχίας των δύο χωρών.

Οι υπουργοί Εξωτερικών των δύο χωρών συζήτησαν, επίσης, το ενδεχόμενο επίσκεψης του Σύρου Υπουργού Εξωτερικών στην ΠΓΔΜ, κατά τη διάρκεια του επόμενου έτους, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της ΠΓΔΜ.

Η πρωτοβουλία σύναψης διπλωματικών σχέσεων με τη Δαμασκό ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2007, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του κ. Μιλόσοσκι στη Συρία, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Η Συρία είναι η 129η χώρα που αναγνωρίσει επίσημα τη ΠΓΔΜ με το συνταγματικό της όνομα.
enet

20 σχόλια:

  1. Είναι προφανές ότι φταίνε οι Εβραίοι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ίσως αποτελεί μια "απάντηση" της Συρίας στην ελληνοισραηλινή προσέγγιση. Θα υπάρξουν άραγε και άλλες από τον αραβικό κόσμο; Αναρωτιέμαι που θα μας οδηγήσει η πρόσδεση στο άρμα του Σιωνισμού.
    Από την άλλη, δεν έχω δει μια θεαματική αλλαγή εκ μέρους του Ισραήλ απέναντι στα εθνικά μας ζητήματα. Φαίνεται πως τζάμπα κάνουμε τις σφουγγαρίστρες....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. το θέμα με την ονομασία των Σκοπίων έχει κλείσει προ πολλού και εμείς ακόμη κοιμόμαστε με τα τσαρούχια και αναρωτιόμαστε πως θα λένε τη γειτονική χώρα. Τι να πει κανείς, κρίμα πήγαν όλες αυτές οι κινητοποιήσεις που γινόταν για το Μακεδονικό ζήτημα τόσα χρόνια.


    ευχαριστώ
    Κοσμάς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κακο νεο, αλλα δεν ειναι τοσο σοβαρο μια τριτοκοσμικη προβληματικη και μειωμενης εθνικης κυριαρχιας χωρα να αναγνωριζει το μπασταρδο ανθυποκρατιδιο....

    ΕΜΕΙΣ δεν πρεπει να το αναγνωρισουμε , ΤΟΥΝΑΝΤΙΟΝ πρεπει να 'βοηθησουμε' (δεν θελει και πολυ..) να διαλυθει ΑΜΕΣΑ το μπασταρδο ΑΥΤΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΑΠΟΚΥΗΜΑ και α λυσουμε μια και καλη το θεμα. ΜΕ ΚΤΗΝΗ ΠΟΥ ΕΠΙΒΟΥΛΕΥΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΑΣ ΜΟΝΟ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΥΖΗΤΟΥΝ... Ελληνες ΠΟΤΕ δεν θα κανανε συζητησεις , θα τους τελειωνανε με τροπο χειρουργικο... ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ - ΚΛΕΙΤΣΕ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ - ΚΥΝΗΓΕΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΟΥ ΜΕ ΒΕΤΟ και 'βοηθειστε' τους να τελειωνουν την αθλια μικρη και βρωμικη ζωη τους..

    ΚΑΘΕ ΑΛΛΗ ΛΥΣΗ ΘΑ ΕΧΕΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΑΣΧΗΜΟ ΕΔΩ ΜΕΣΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Οι μπαγάσες το κάνανε κιόλας στη Νέα Υόρκη, κάτω από τη μύτη του ΓΑΠ. Αλλά βέβαια αυτός δεν ασχολείται με τέτοια ποταπά πράγματα. Αυτός τρέχει τώρα για την παγκόσμια διακυβέρνηση (ή πως οι διεθνείς τραπεζίτες - μαυραγορίτες θα ορίζουν ακόμα και τι βρακί θα φοράει ο άλλος).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η ΣΥΡΙΑ ΕΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΗΝ
    ΤΟΥΡΚΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ.
    ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΠΟΝΗΡΟΙ ΕΚΕΙ
    ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΗ...ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ.ΜΕ ΕΝΑ ΣΜΠΑΡΟ..ΔΥΟ ΤΡΥΓΩΝΙΑ,....
    ΟΤΑΝ ΣΕ ΓΟΝΑΤΙΖΟΥΝ ΟΙ ΔΗΘΕΝ
    ΦΙΛΟΙ ΣΟΥ ...ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΚΑΙ ΣΕ
    ΒΡΙΖΟΥΝ ΣΥΝΕΧΩΣ...ΚΑΙ ΔΗΘΕΝ
    ΕΤΑΙΡΟΙ...ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΑΝΕΙΖΟΥΝ ΩΣ
    ΝΕΟΙ "ΣΑΥΛΟΚ"?
    ΕΜΕΙΣ ΟΜΩΣ ΦΤΑΙΜΕ ΓΙΑΤΙ ΓΙΝΑΜΕ,
    ΑΛΛΑΞΑΜΕ ΟΝΟΜΑ SIEMENSELLHNES,
    KALA NA PATHOYME.
    GIA XARA GHORGI...PAPANTRIO

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Να υπενθυμίσω ότι η "φίλη" Συρία εδώ και αρκετούς μήνες διεξάγει απ' ευθείας δρομολόγια από την Λαοδίκεια στα κατεχόμενα, αναγνωρίζοντας έτσι εμμέσως το ψευδοκράτος και στέλλοντάς μας εκατοντάδες λαθρομετανάστες στην Κύπρο.

    Κωνσταντίνος εκ Κύπρου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ας τους πουν "μακεδόνες" ακόμα κι οι κάτοικοι ...του Άρη !!!
    Εάν δεν τους πούμε εμείς ποτέ, είναι σαν να τους έχει βαφτίσει μη αναγνωρισμένος παπάς !!!
    Αλλά και πόσο θα κρατήσει αυτή η ιστορία;
    Αργά ή γρήγορα θα το κλείσουν το μαγαζί.
    Μόνο να είμαστε κι εμείς εκεί, διότι οι Έλληνες των Σκοπίων (τους οποίους έχουμε εγκαταλείψει) είναι πάνω από 300 χιλιάδες...
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αυτο το θεμα με το ονομα επρεπε να κοπει μαχαιρι οχι να το συζηταμε χρονια τωρα. Λαου λάου αυτοι τους φεραν ολους με το μερος τους. Εκατομυρια εχουν δωθει για προπαγαντα. Που τα βρηκαν οι σκοπιανοι; του τα εδωσαν οι εβραιοι που θελουν την Θεσσαλονικη και τον χρυσο της Μακεδονιας. Ετσι μας καταστρεφουν και την ιστορια μας και μας κλεβουν και την γη μας.

    Με τους εσωτερικους προδοτες τι θα κανουμε. Συσσωμο το ΚΚΕ, τα ουρανια τοξα και τα πασοκοσκυλα θελουν σωνει και καλα οι σλαβοβουλγαροι να γινουν Μακεδονες῎.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΚΑΛΑ ΡΕ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙΑ,...Ο "ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΑΚΟΣ" ΜΑΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΜΕ ΤΑ 18000 € ΜΗΝΙΑΙΩΣ ΚΑΙ "ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΣ" ΦΙΛΟΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΙΑΣ ASSAD=ΛΙΟΝΤΑΡΙ...ΤΙ ΕΚΑΝΕ ΜΩΡΕ ΟΤΑΝ ΠΗΓΕ ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ;
    TO "ΣΑΨΑΛΟ" ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΚΑΛΟΣ ΝΑ ΤΣΕΠΩΝΕΙ ΤΟ ΜΙΣΘΟ ΑΠΟ ΤΟ "ΥΣΤΕΡΗΜΑ" ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΕΙ ΠΟΤΕ-ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΚΑΜΜΙΑ ΑΡΙΣΤΕΡΟ-ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΑΚΗ ΚΟΡΩΝΑ!
    ΒΡΕ ΟΥΣΤ!!! ΓΡΑΙΚΥΛΟΙ...ΘΑ ΦΑΤΕ ΤΕΤΟΙΟ ΜΑΥΡΙΣΜΑ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΤΕ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΣΑΣ...ΜΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Το θέμα της ονομασίας της πΓΔ(Βαρδαρίας) αφορά μόνο ΕΜΑΣ και τους ΒΟΥΛΓΑΡΟΥΣ κατοίκους της χώρας αυτής. Ακόμα και αν ΟΛΟΣ ο κόσμος αναγνωρίσει το μόρφωμα του Τίτο ως "Μακεδονία", αν εμείς δεν συμφωνήσουμε, δεν σημαίνει απολύτως τίποτα. Να υπενθυμίσω απλά τη περίπτωση της Κίνας-Ταϊβάν που είναι αντίστοιχη με τη περίπτωση της Γερμανίας. Οι Ταιβανέζοι ήτο διεθνώς αναγνωρισμένοι ως "Κίνα". Οι μόνοι που δε συμφώνησαν ήταν οι κινέζοι. Για 30 χρόνια δεν υποχώρησαν, μέχρι που η κυβέρνηση Νίξον έκανε το περίφημο διπλωματικό άνοιγμα στο Πεκίνο (δεκαετία 70). Ένα από τα ανταλλάγματα που ζητήθηκε από το Πεκίνο για να προχωρήσει η "μυστική" συνεργασία μεταξύ Κίνας-Αμερικής στη δεκαετία του 70 ήταν η άρση της χρήσης του ονόματος "Κίνα" από τη Ταϊβάν (η οποία από τότε ονομάζεται και Ταϊβάν επίσημα). ΑΝ Η ΚΙΝΑ ΕΙΧΕ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΣΕ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟ ΘΑ ΕΧΑΝΕ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΙΚΑΙΟ ΕΙΧΕ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ. Δε συμβιβάστηκαν όμως. Περίμεναν τη κατάλληλη στιγμή. Αυτό ακριβώς πρέπει να κάνουμε και εμείς. Το μόρφωμα-κράτος δε θα αντέξει για πολύ ακόμα. ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ ΕΜΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΜΕ ΑΝΕΝΔΩΤΟΙ. ΚΑΝΕΝΑ ΣΥΝΘΕΤΙΚΟ Η ΠΑΡΑΓΩΓΟ ΤΟΥ "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ".

    Υ/Γ. Η αναγνώριση της πΓΔΒαρδαρίας με το "συνταγματικό της όνομα" από τη Συρία απλά δείχνει 2 πράγματα: 1. Τη διπλωματική μας ανυπαρξία διεθνώς 2. Την ανυπαρξία της πολυδιαφημισμένης Ελληνοαραβικής προσέγγισης/φιλίας. ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ, ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΧΑΜΠΑΡΙ. ΟΛΑ ΤΑ ΣΟΒΑΡΑ ΚΡΑΤΗ ΚΟΙΤΟΥΝ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ. Καιρός να κάνουμε και εμείς το ίδιο.

    -Ένας Μακεδόνας στο Μιντγουέστ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Το θέμα της ονομασίας της πΓΔ(Βαρδαρίας) αφορά μόνο ΕΜΑΣ και τους ΒΟΥΛΓΑΡΟΥΣ κατοίκους της χώρας αυτής. Ακόμα και αν ΟΛΟΣ ο κόσμος αναγνωρίσει το μόρφωμα του Τίτο ως "Μακεδονία", αν εμείς δεν συμφωνήσουμε, δεν σημαίνει απολύτως τίποτα. Να υπενθυμίσω απλά τη περίπτωση της Κίνας-Ταϊβάν που είναι αντίστοιχη με τη περίπτωση της Γερμανίας. Οι Ταιβανέζοι ήτο διεθνώς αναγνωρισμένοι ως "Κίνα". Οι μόνοι που δε συμφώνησαν ήταν οι κινέζοι. Για 30 χρόνια δεν υποχώρησαν, μέχρι που η κυβέρνηση Νίξον έκανε το περίφημο διπλωματικό άνοιγμα στο Πεκίνο (δεκαετία 70). Ένα από τα ανταλλάγματα που ζητήθηκε από το Πεκίνο για να προχωρήσει η "μυστική" συνεργασία μεταξύ Κίνας-Αμερικής στη δεκαετία του 70 ήταν η άρση της χρήσης του ονόματος "Κίνα" από τη Ταϊβάν (η οποία από τότε ονομάζεται και Ταϊβάν επίσημα). ΑΝ Η ΚΙΝΑ ΕΙΧΕ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΣΕ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟ ΘΑ ΕΧΑΝΕ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΙΚΑΙΟ ΕΙΧΕ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ. Δε συμβιβάστηκαν όμως. Περίμεναν τη κατάλληλη στιγμή. Αυτό ακριβώς πρέπει να κάνουμε και εμείς. Το μόρφωμα-κράτος δε θα αντέξει για πολύ ακόμα. ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ ΕΜΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΜΕ ΑΝΕΝΔΩΤΟΙ. ΚΑΝΕΝΑ ΣΥΝΘΕΤΙΚΟ Η ΠΑΡΑΓΩΓΟ ΤΟΥ "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ".

    Υ/Γ. Η αναγνώριση της πΓΔΒαρδαρίας με το "συνταγματικό της όνομα" από τη Συρία απλά δείχνει 2 πράγματα: 1. Τη διπλωματική μας ανυπαρξία διεθνώς 2. Την ανυπαρξία της πολυδιαφημισμένης Ελληνοαραβικής προσέγγισης/φιλίας. ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ, ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΧΑΜΠΑΡΙ. ΟΛΑ ΤΑ ΣΟΒΑΡΑ ΚΡΑΤΗ ΚΟΙΤΟΥΝ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ. Καιρός να κάνουμε και εμείς το ίδιο.

    -Ένας Μακεδόνας στο Μιντγουέστ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Η ΚΛΟΠΗ ΤΟΥ ΧΡΥΣΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ - ΑΔΕΙΑ ΣΕ ΒΡΕΤΑΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΓΙΑ ΕΞΟΡΥΞΗ ΧΡΥΣΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!!!
    Γινεται
    στην Μακεδονια, μεταλλεια Κασσανδρας.
    Πισω απο την EUROPEAN GOLDFIELDS, ολες οι υποπτες τραπεζες
    ROTHSCHILD, η DEUTSCHE BANK, η DUNDEE BANK, η ROYAL BANK OF CANADA και άλλα ιδρύματα

    http://hellenicrevenge.blogspot.com/2010/09/blog-post_5313.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ο Πρόεδρος είναι θεσμικά ανεύθυνος και δεν φταίει σε τίποτα!Βέβαια θα ήθελα να δω τι σκέφτεται τώρα που οι δικτάτορες φίλοι του μας φέρονται έτσι,εντύπωση μου κάνει πάντως που όλοι λένε αρλούμπες και δεν σχολιάζουν την συμπεριφορά της Συρίας και την έλλειψη βούλησης της ελληνικής διπλωματίας...αλλά μία φίλη σοσιαλιστική και γείτονα να μας φερθεί έτσι;τσ τσ τσ τσ ούτε το κακό δεξιό και επάρατο Ισραήλ να ήταν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Καλά πια, εμείς από "φίλους" έχουμε πήξει τώρα τελευταία. Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Και ύστερα σου / σε λένε: "Φάε λουκούμι ... ΣΥΡΙΑνό"!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΑΠΕΛΛΗΣ είπε...
    Ίσως αποτελεί μια "απάντηση" της Συρίας στην ελληνοισραηλινή προσέγγιση. Θα υπάρξουν άραγε και άλλες από τον αραβικό κόσμο; Αναρωτιέμαι που θα μας οδηγήσει η πρόσδεση στο άρμα του Σιωνισμού.
    Από την άλλη, δεν έχω δει μια θεαματική αλλαγή εκ μέρους του Ισραήλ απέναντι στα εθνικά μας ζητήματα. Φαίνεται πως τζάμπα κάνουμε τις σφουγγαρίστρες....

    24 Σεπτεμβρίου 2010 4:19 μ.μ.


    προσπαθεις καραγγιοζη να δικαιολογησης τους φιλους σου τους
    αραβες,αντε να κανης ενα κρυο μπανιο να βρης τον εαφτο σου κα;ι κοψε τις ..ακακιες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. 'sapphire είπε...
    Είναι προφανές ότι φταίνε οι Εβραίοι!

    24 Σεπτεμβρίου 2010 4:17 μ.μ.'



    ΩΩΩΩ Ναι!!! ΩΩΩΩ Ναι!!!
    Χαχαχαχαχαχαχαχα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. @ 1:45 μ.μ.

    >αντε να κανης ενα κρυο μπανιο να βρης τον εαφτο σου<

    Με κρύο μπάνιο δεν καθαρίζουν οι "άπλυτοι".

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.