20/9/10

Ισραηλινή οργή για την πώληση ρωσικών πυραύλων στη Συρία

Διαμαρτυρία στη Μόσχα
Επίσημη διαμαρτυρία στη Ρωσία αναμένεται να υποβάλλει το Ισραήλ σχετικά με την προγραμματισμένη πώληση στη Συρία σύγχρονων πυραύλων Yakhont αξίας 300 εκατ. δολαρίων.
Η υλοποίηση της συμφωνίας για την πώληση στη Συρία των πυραύλων Yakhont ανακοινώθηκε την περασμένη εβδομάδα από τον Ρώσο υπουργό Άμυνας Ανατόλι Σερντιούκοφ, ο οποίος τόνισε στο πρακτορείο RIA ότι η συμφωνία αυτή υπεγράφη το 2007 και ότι σε αυτήν αντιδρούν οι ΗΠΑ, σύμμαχος του Ισραήλ.
«Η πώληση αυτή περιπλέκει την κατάσταση. Δεν ευνοεί τη σταθερότητα και την ειρήνη στην περιοχή. Θα μεταφέρουμε στη Ρωσία τις θέσεις μας» φέρεται ότι δήλωσε ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών Αβινγκτορ Λίμπερμαν στην ισραηλινή εφημερίδα Hayom.
Ο Σερντιούκοφ δήλωσε την Παρασκευή στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA ότι οι ΗΠΑ φοβούνται πως τα όπλα αυτά ίσως καταλήξουν σε χέρια «τρομοκρατών» -αναφορά στη Χεζμπολάχ, η οποία αιφνιδίασε το Ισραήλ πλήττοντας με πύραυλο πολεμικό της πλοίο το 2006.
Ο Λίμπερμαν τόνισε ότι ο ισραηλινός υπουργός Άμυνας Εχούντ Μπαράκ, ο οποίος επισκέφθηκε τη Μόσχα αυτόν τον μήνα για να υπογράψει συμφωνία στρατιωτικής συνεργασίας, αναφέρθηκε στο θέμα των πυραύλων, «αλλά τα πράγματα δεν πήγαν καλά»
Η Ρωσία, η οποία δημιουργεί στόλο μη επανδρωμένων αεροσκαφών ισραηλινής κατασκευής, ικανοποίησε πρόσφατα το Ισραήλ, υποσχόμενη να μην προχωρήσει στην πώληση αντιαεροπορικών πυραύλων S-300 στο Ιράν, εφόσον επιβλήθηκαν νέες κυρώσεις από τον ΟΗΕ για το πυρηνικό του πρόγραμα.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Reuters

11 σχόλια:

  1. Η πώληση αυτών των πυραύλων στη Συρία δημιουργεί τρομερή αγορά για τη Ρωσία: μόνο ρωσικοί πύραυλοι μπορούν να τον αναχαιτίσουν, συνεπώς όντως η στρατηγική ισορροπία της ευρύτερης περιοχής αλλάζει υπέρ της ρωσικής πολεμικής βιομηχανίας - άσε που δημιουργεί και την ανάγκη για την αντιπυραυλική άμυνα των ΗΠΑ στην περιοχή, ανεξαρτήτως της αποτελεσματικότητάς της...

    OPEN, Χολαργός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εγω χαιρομαι παντως που εξακολουθει να υπαρχει και ενας Πουτιν για να τα βαζει με τους παγκοσμιους νταβατζηδες. Οπως και να το κανουμε βαζει λιγο φρενο στην αλαζονεια τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τα χρήματα που παιρνουν οι Ελληνες(;;) πολιτικοί (χοντρικα) 12000Ευρω μηνιαίος μησθός( 6500 ο βασικός και αλλα τόσα περίπου ειναι η αποζημίωση για συμμετοχή σε επιτροπές) πολλαπλασιάζοντας επι 300 μεσα σε τεσσερα χρόνια έχουμε: 12000ευρώ χ(επι) 300 άτομα χ(επι) 12 μήνες χ(επι) 4 χρόνια=172.800.000 Ευρώ(εκατον εβδομήντα δυο εκατομμυρια οκτακόσιες χιλιάδες)
    Τα κόμματα παίρνουν (στο περίπου) : 30εκατ.ευρω το Πασόκ
    22 εκατ.ευρω ΝΔ
    7εκατ.ευρώ ΚΚΕ
    3 εκατ ευρω ΛΑΟΣ
    3 εκατ ευρω ΣΥΝ
    ---------------------
    Αθροισμα 65εκατ.ευρώ το χρόνο ή 65χ4=260 εκατομμυρια ευρω

    Συνολικα λοιπόν 260+172,8=432.800.000 Ευρω

    Πόσα δις. πληρωσε και θα πληρωσει ακόμα η Ελλάδα ΓΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΎς , οταν απο το κόστος μόνο των πολιτικών μπορούσαν να γινουν αγορες οπλικών συστηματων;;;;
    ΠΑΡΑΣΙΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ. Ο ΚΟΣΜΟΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΞΑΝΑΨΗΦΙΣΕΙ!!!!!!!

    ΥΓ ΚΑΛΑ ΤΑ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑΣ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΟΛΑ ΟΣΑ ΕΦΑΓΑΝ ΔΕΝ ΣΑΣ ΑΓΑΝΑΚΤΟΥΝ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @ 20 Σεπτεμβρίου 2010 5:14 μ.μ.

    Κι αυτός νταβατζής είναι. Έχει άλλη πιάτσα.

    @ 20 Σεπτεμβρίου 2010 5:39 μ.μ.

    Τραγικό. Είμαστε λαός χαχόλων. Μας είχαν πείσει ότι πρέπει να διώξουμε τους βασιλιάδες, διότι στοίχιζαν πολύ!!

    _______________________

    Το έχω στείλει δύο φορές (τούτη είναι η τρίτη) και βγάζει "Service Unavailable
    Error 503"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το δικό μου σχόλιο με τους ανθρωποφάγους που είναι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. 20 Σεπτεμβρίου 2010 6:54 μ.μ.

    Κι αυτός νταβατζής είναι. Έχει άλλη πιάτσα.


    Πολύ σωστή η παρατήρηση σου,μεσίες να μην ψάχνουν μερικοί,καλή η συνεργασία με τη Ρωσία,συμφωνώ αλλά να μη τους θεωρούμε και παιδιά των λουλουδιών.


    Τι λέτε να κάνουμε ένα έρανο όλοι μαζί να δώσει ο καθένας ότι αγροτικά προιόντα διαθέτει να πάρουμε απο τη Ρωσία Yakhont;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. [According to Vernochet of the Réseau Voltaire, the Russian policy ‘appears to reflect a certain schizophrenia at the highest level of the state,or an openly diverging policy with two heads...]
    http://garizo.blogspot.com/2010/09/obama-is-preparing-to-bomb-iran.html

    Η Ρωσία γρήγορα θα πρέπει να διαλέξει , γιατι και το σκυλί χορτάτο και η πίτα αφάγωτη δεν γίνεται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Και εμείς έπρεπε να είχαμε διαμαρτυρηθεί έντονα στο Ισραήλ και μάλιστα μέχρι του σημείου να διακόψουμε διπλωματικές σχέσεις μαζί του, όταν πούλησε παρόμοιους πυραύλους στην Τουρκία για να χρησιμοποιηθούν εναντίον μας !!!
    Αλλά πού είναι ο πατριωτισμός των νενέκων μας ;;;
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Το θέμα δεν είναι να αλλάζουμε προμηθευτές. Το ζητούμενο είναι προχωρήσουμε σε συμπαραγωγές. Αυτό είναι το στοίχημα.

    Η Ελλάδα έχει άθλια οικονομικά, αλλά χρειάζεται αμυντική θωράκιση, αφού κακή τη μοίρα μπλέξαμε με κακούς γείτονες. Έτσι λοιπόν, η συμπαραγωγή θα μειώσει το κόστος των εξοπλισμών και θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας.

    Δεν έχομε κράτος, αυτό είναι, δυστυχώς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. φιλε σάββα,διάβασε και αυτό...
    http://www.zougla.gr/Image.ashx?fid=235830&q=100

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ντροπή!νά...βομβαρδιστεί αμέσως η Ρωσσία!καί νά τής (ξανά)επιβληθεί κομμουνιστικό-σοσιαλιστικό καθεστώς.πώς ξεφύγαν αυτοί οι καταραμένοι από τά κιμπουτς καί τά κολχόζ.θάνατος τώρα!σαλόμ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.