1/9/10

Άλλες χώρες τα καταφέρνουν!

Απέδωσε η αύξηση του ΦΠΑ
Στο μισό το ισπανικό έλλειμμα

Η αύξηση του ΦΠΑ βοήθησε την Ισπανία να μειώσει σχεδόν κατά το ήμισυ το έλλειμμα του κυβερνητικού προϋπολογισμού κατά τους πρώτους επτά μήνες του 2010 συγκριτικά με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, εξέλιξη που υποδηλώνει ότι τα μέτρα λιτότητας αρχίζουν να αποδίδουν καρπούς.
Η Ισπανίδα υπουργός Οικονομικών, Ελενα Σαλγάδο.
Στοιχεία που δόθηκαν από το ισπανικό υπουργείο Οικονομικών έδειξαν ότι το έλλειμμα μειώθηκε στα 25,77 δισ.ευρώ, καταγράφοντας πτώση 48,2% από την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.
Το νούμερο αυτό αντιστοιχεί στο 2,44% του ΑΕΠ, μειωμένο συγκριτικά με το 4,73% της αντίστοιχης περιόδου του 2009. Μαζί με τα στοιχεία αυτά, το υπουργείο ανακοίνωσε ότι σημαντικό στήριγμα στον προϋπολογισμό αποδείχθηκε η αύξηση των εσόδων 42,2% από το ΦΠΑ μετά τα φορολογικά μέτρα που ελήφθησαν στις αρχές του έτους.
Το Μάιο, η κυβέρνηση υιοθέτησε δέσμη μέτρων λιτότητας ύψους 15 δισ. ευρώ για φέτος και το προσεχές έτος, στα οποία περιλαμβάνεται μείωση στους μισθούς του Δημοσίου, «πάγωμα» στις συντάξεις και αύξηση του ΦΠΑ από 1ης Ιουλίου κατά δύο ποσοστιαίες μονάδες στο 18%.
Η ισπανική οικονομία εξήλθε από την ύφεση των 18 μηνών στο πρώτο τρίμηνο και η κυβέρνηση αναμένει τώρα ανάπτυξη σε όλα τα τρίμηνα του τρέχοντος έτους, μολονότι οικονομολόγοι εκτιμούν ότι ίσως να δυσκολευθεί να ανταποκριθεί στους στόχους της.
ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

7 σχόλια:

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ο λαος ειναι σε λιτοτητα τα τελευταια 20χρονια
    τα λαμογια δεν ειναι σε λιτοτητα

    θυμαμαι τη λεξει λιτοτητα απο το ΜΗΤΣΟΤΆΚΗ

    κοιτα αμα ξυνεις τον πατο του βαρελιου, τοτε θα βγαλεις μπογια και πλαστικο.........

    το προβλημα στη χωρα ειναι
    ΛΙΤΟΤΗΤΑ ΣΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ
    ΟΧΙ ΣΤΟ ΛΑΟ
    ΛΙΤΟΤΗΤΑ ΣΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και το δικό μας έλλειμα σαρανταφεύγα μειώθηκε και μας λένε όλοι μπράβο. Ως συνήθως άλλα νούμερα αξιολογούν οι κυβερνήσεις και η ΕΕ και άλλα έχουν ουσία και νόημα στην πραγματικότητα. Πόσο πήγε η ανεργία στην Ισπανία δεν μας λέει το αρθράκι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. "Τελειωσαν τα ψεματα,τα χωρατα
    τ'αφηνω/
    και σκεπτομαι προς το παρον
    αναρχικος να γινω/
    Παρμεριστε,Καισαρες,και συ βρε
    Γεωργετο./
    ετοιμασε μου γρηγορα το μυτερο στιλετο..
    Δοσε μου μπομπες,Γεωργη,κι ενα
    μακρυν σωληνα ιδου κι εγω
    διασημος Μπαγιαν αναρχικος ,
    .....
    Ε?Θοδωρη τι καρτερεις ...ανδρισου
    και πολεμα
    και φερτους ανω κατω
    θελω να πιω το ΚΥΑΝΟΥΝ ΤΩΝ
    ΠΡΟΣΤΑΤΩΝ ΜΑΣ ΑΙΜΑ ως ειδος ρετσινατο..."ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΟΥΡΗΣ ΠΟΙΗΤΗΣ "ΓΕΡΟΣ"Θ.Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. "Viva España"
    Η ανεργία στο 2. Τετράμηνο του 2010 βρίσκετε στο 20.09% στους νέους κάτω από 25 ετών 42.06%!!

    Οι πωλήσεις αυτοκινήτων τον Ιούλιο 2010 σύμφωνα με τα στοιχεία του ισπανικού συνδέσμου αυτοκινητοβιομηχανιών ANFAC είναι περίπου -50%, η μεγαλύτερη μείωση τα τελευταία 15 χρόνια.

    Οι πωλήσεις αυτοκινήτων σε επιχείρησης περίπου -32.66% επίσης δραματικά μειωμένες είναι και οι νέες παραγγελίες οχημάτων -60%.

    Το TINSA Real estate price index / Τιμές ακίνητων περιουσιών... τον Ιούνιου 2010 ο δείκτης έκανε βουτιά στις 1'898 μονάδες -16.9%σε σύγκριση με τον Δεκέμβριο του 2007 που ήταν κοντά στις 2.300 μονάδες.

    Η βιομηχανική παραγωγή όπως η βιομηχανία μετάλλων, παροχή ηλεκτρικού ρεύματος, εμπόριο επεξεργασίας και παραγωγή αγαθών δεν ξέφυγε από το επίπεδο κρίσης και τον Ιούνιο 2010 περιστρέφετε ο δείκτης στις 85.18 μονάδες του 1997!!

    info EQN

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ναι, η αύξηση του Φ.Π.Α. ωφελεί τα κρατικά έσοδα, υπό τον όρο το κράτος να τον εισπράττει!

    Εδώ και 30%, που λέει ο λόγος, να τον φθάσουν, δεν πρόκειται να υπάρξει αύξησις εσόδων ..... διότι δεν απλά θα τον εισπράττουν!


    Τώρα, μετά από 11 μήνες, μετά τις καλοκαιρινές του διακοπές (sic!), αρχίζει το προπετέστατο ανθρωπάριο, που καταφορολόγησε τις συντάξεις των συνταξιούχων * και περιέκοψε τους προπληρωμένους Δώρο Χριστουγέννων, Δώρο Πάσχα και Επίδομα Αδείας , τώρα αρχίζει να ανασυγκροτεί τις Δ.Ο.Υ.;

    * Αναφέρομαι σε ταμείο που δεν εισπράττει τον αποκαλούμενο"κοινονικό πόρο", ήγουν οικονομικη ενίσχυση του ταμείου από τον κρατικό κορβανά.

    Ευμένης ο Καρδιανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΤΙΠΟΥΚΕΙΤΟΣ
    Για να εισπράξεις (τους αυξημένους)φόρους πρέπει να έχεις ειπσρακτικό μηχανισμό. Ωραία.
    Άμα όμως μειώνεται η κατανάλωση, τι φόρο να εισπράξεις; Και όσο αυξάνεται ο πληθωρισμός τόσο θαμειώνεται (και γι αυτό το λόγο)ηκατανάλωση. Δεν το είχαν προβλέψει! Οι ατσίδες του ΔΝΤ/ΕΕ/ΕΚΤ/ΠΑΣΟΚ. Τώρα τρέχουν διότι αν φθάσουν στα άκρα οι έμποροι, αν δηλαδή πάψουν να έχουν ελπίδες (αυταπάτες)τότε θα τουςπάρει και θα τους σηκώσει όλους, τους ατσίδες. Δεν φοβο΄νται ούτε τους συνταξιούχους ούτε τους Δημόσιους υπαλλήλους (που όλοι τους φτύνουν). Τους εμπόρους ομως, την ζωντα΄νη οικονομία, τους τρέμουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.