30/9/10

Οκτώ τουρκικά μαχητικά πάνω από το Αγαθονήσι!

Αποστολή εικονικής προσβολής του Αγαθονησίου εκτέλεσαν –σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις αξιωματικών της Πολεμικής Αεροπορίας- τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη νωρίς το απόγευμα της Πέμπτης.

Σχηματισμός οκτώ τουρκικών μαχητικών, αποτελούμενος από τέσσερα αεροσκάφη τύπου F-16 και ακόμη τέσσερα F-4 (Phantom) πέταξαν συντεταγμένα πάνω από το Φαρμακονήσι.

Τα οκτώ τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη έκαναν υπερπτήσεις σε διάφορα ύψη. Άλλα πέρασαν χαμηλά στα 6.000 πόδια ενώ τα τουρκικά αεροσκάφη που προσέφεραν κάλυψη πετούσαν ψηλά στα 24.500 πόδια.

Με την προσομοίωση βομβαρδισμού του Αγαθονησίου, αποστολή που επαναλαμβάνεται για τέταρτη φορά από την αρχή του χρόνου στο ίδιο νησί, τα τουρκικά μαχητικά ολοκλήρωσαν την παράνομη πτήση τους.

Ο σχηματισμός των οκτώ μαχητικών εισέβαλε στο FIR Αθηνών δύο λεπτά μετά τις τέσσερις το μεσημέρι της Πέμπτης από την περιοχή βορείως της Χίου, 25 λεπτά αργότερα πραγματοποίησε την υπέρπτηση στο Αγαθονήσι και στις 16.30 βγήκε εκτός του FIR Αθηνών.

Τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίσθηκαν και αναχαιτίσθηκαν εικονικά, σύμφωνα με τους διεθνούς κανόνες και κατά πάγια τακτική, από τετράδα δύο ελληνικών Phantom και δύο Mirage 2000 που βρίσκονταν σε επιφυλακή.

Η σημερινή εικονική προσβολή του Αγαθονησίου είναι η έβδομη πτήση τουρκικών μαχητικών πάνω από ελληνικό νησί από την αρχή του 2010.

Η προηγούμενη πτήση τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών πάνω από ελληνικό έδαφος καταγράφηκε στις 20 Ιουλίου και πάλι στο Αγαθονήσι.

Τουρκικά μαχητικά είχαν και πάλι πετάξει πάνω από το νησί των Δωδεκανήσων στις 7 και στις 14 Ιουλίου, ενώ οι υπόλοιπες επιθετικές πτήσεις τουρκικών πολεμικών αεροσκαφών πάνω από ελληνικά εδάφη ήταν στις 5 Ιουλίου πάνω από τους Καλόγερους, στις 21 Μαρτίου και στις 9 Φεβρουαρίου πάνω από το Φαρμακονήσι.
http://www.protothema.gr

6 σχόλια:

  1. Tι βλάκες αυτοί οι Τούρκοι .
    Τόσες πρόβες και ακόμα δεν έχουν μάθει να το κάνουν σωστά . Αλλιώς δεν εξηγήται η επιμονή τους .........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. TOR-M1 σε Αγαθονήσι και Φαρμακονήσι ΤΩΡΑ !!!
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πάνω απ' το σπίτι του Σημίτη του Πάγκαλου του Λυμπέρη και του Αρσένη να πετάξετε... τιμής ένεκεν δηλαδή... όχι τίποτ' άλλο...!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κάποια από αυτές τις υπερπτήσεις δεν θα είναι βέβαια "απλή". Γι' αυτήν άραγε τη στιγμή είμαστε όλοι έτοιμοι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ε στον χώρο του "κοινού μας σπιτιού" δεν ήρθαν για "άσκηση"; Τι κλαιγόμαστε μετά; Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Οταν οπλισμένο α/φ κάνει προσβολή και εγκλωβίζει σημαίνει επίθεση.Και εμείς τι κάνουμε;;;Περιμένουμε να τελειώσουν τα μεμετια και μετά την ονομάζουμε "εικονική".... Ωρε ντουβάρια,κάποια στιγμή με εικονικές προσβολές που δεν θα είναι εικονικές θα ξεπατώσουν ολα τα νησιά.Ντροπή σας.Από την Θεσσαλονίκη Α.Λ(με μετακίνηση σε νησί του ΒΑ Αιγαίου).

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.