9/9/10

Μάθημα δημοκρατίας τα Αρχαία Ελληνικά, για τους Γερμανούς....


ενώ για την κ. Θάλεια Δραγώνα, Γενική Γραμματέα του αφελληνισμένου υπουργείου πρώην εθνικής παιδείας, τα ελληνικά είναι μια μικρή γλώσσα και τα αρχαία ελληνικά νεκρή γλώσσα. Και η κυρία αυτή είναι ακόμα εκεί, να 'ρυθμίζει' ομού μετά της κ. Διαμαντοπούλου τις τύχες της παιδείας αυτού του Έθνους. Και τις πληρώνουμε κι από πάνω και μάλιστα ακριβά! Πολύ ακριβά, αφού και οι δυο έχουν διαχειριστεί 'προγράμματα' δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ. Ακούστε τη δήλωση της κ. Δραγώνα στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ.

Σε πρόσφατη έκδοση της γερμανικής εφημερίδας Frankfurter Allgemeine Zeitung δημοσιεύεται ολοσέλιδο άρθρο του δημοσιογράφου και αρχαιογνώστη Konrad Adam, ο οποίος αναφέρει ότι στα πλαίσια ορισμένων εκπαιδευτικών μεταρρυθμίσεων που επιχειρούνται σε αρκετά γερμανικά κρατίδια, πρέπει να ενισχυθεί η διδασκαλία των αρχαίων ελληνικών στα γερμανικά σχολεία. Κύριο επιχείρημά του είναι ότι τα αρχαία ελληνικά ακονίζουν το δημοκρατικό φρόνημα και την πολιτική συνείδηση των παιδιών σε μια κοινωνία καταναλωτική που την χαρακτηρίζει η πνευματική νωθρότητα.
Αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «ποτέ ένας αρχαίος συγγραφέας δε μεταδίδει ένα μόνο μήνυμα, ένα δόγμα ή ένα πρόγραμμα. Συνήθως πρόκειται για δύο ή και περισσότερες αρχές που αντιτίθενται μεταξύ τους και προσπαθεί η μια να επιβληθεί στην άλλη: Ο Κρέων και η Αντιγόνη, ο Ιάσων και η Μήδεια, ο Σωκράτης και ο Καλλικλής, ο Έρως και το Νείκος. Πάντα η πάλη ενός λόγου και ενός αντίλογου, αυτή η πάλη που έφτασε στην τελειότητά της με τους σοφιστές.»
Στη συνέχεια ο κ. Adam θυμίζει στους αναγνώστες του ότι «ο τελευταίος γερμανός αυτοκράτορας ήθελε τα γερμανικά σχολεία να βγάζουν νέους Γερμανούς και όχι Έλληνες και Ρωμαίους. Ορθά ο αυτοκράτορας δεν ήθελε τα αρχαία, αφού γνώριζε ότι μόνο την τυφλή υπακοή στον ανώτατο άρχοντα δεν θα ενστάλαζαν στην ψυχή των παιδιών. Ο φόβος του δεν ήταν μήπως οι γερμανοί μαθητές διδαχτούν κάτι περιττό γι αυτούς, αλλά μήπως μάθουν κάτι περιττό γι αυτόν, μήπως μάθουν να αντιδρούν, να αντιστέκονται, να εξεγείρονται».
«Η ελληνική λογοτεχνία, συνεχίζει το άρθρο, βρίθει από τέτοιους αυτόνομους ανθρώπους. Ας αφήσουμε την Αντιγόνη και τους επώνυμους. Ο Πλούταρχος μας διασώζει την περίπτωση ενός ανώνυμου. Όταν ο στρατηγός Μιλτιάδης ζήτησε από το δήμο των Αθηναίων να του χαρίσουν έναν τιμητικό στέφανο, αυτός ο ανώνυμος αντιτάχθηκε με το επιχείρημα ότι, απ όσο ήξερε, στο Μαραθώνα ο Μιλτιάδης δεν είχε πολεμήσει μόνος του. Αν στο μέλλον πολεμούσε κατά των Περσών μονάχος και τους νικούσε, τότε μπορούσε να υποβάλει πάλι το αίτημά του στο δήμο. Μακάρι να είχαμε τέτοιους πολίτες σήμερα. Όχι να δέχονται τα πάντα, αλλά να υποβάλλουν ενστάσεις».
Τα αρχαία ελληνικά, λοιπόν, μας βοηθούν όχι απλώς να θυμηθούμε τις απαρχές της δημοκρατίας, αλλά, όπως σχολιάζει και ο συνεργάτης της Deutsche Welle Σπύρος Μοσκόβου, να διορθώσουμε τα κακώς κείμενα της δημοκρατίας σήμερα.
Το πιο πάνω δημοσίευμα της Frankfurter Allgemeine Zeitung μας θυμίζει και ένα άλλο δημοσίευμα της αυστριακής εφημερίδας Neue Presse (Βιέννη, 10/8/2004), σύμφωνα με το οποίο ιατροί επιστήμονες κατέληξαν στο παράξενο αλλά και πολύ ενδιαφέρον συμπέρασμα ότι η απαγγελία των ομηρικών επών επιδρά θετικά στην κυκλοφορία του αίματος, αφού με το ρυθμό που επιβάλλει η απαγγελία του δακτυλικού εξάμετρου συντονίζονται οι λειτουργίες της καρδίας και της αναπνοής, με αποτέλεσμα να πέφτει η πίεση του αίματος!
Σήμερα διερωτάται κανείς ποια θέση, για να μην πούμε ποια τύχη, έχουν τα αρχαία ελληνικά στο σύνολο της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης που τελευταία, ομολογουμένως, επιχειρείται με περισσότερη προσοχή και υπευθυνότητα. Τι προνοούν για τα αρχαία ελληνικά τα αναλυτικά προγράμματα που ετοιμάζονται από τις ειδικές επιτροπές; Πόσο λαμβάνεται υπόψη η διαχρονική τους αξία; Θα συνεχίσουμε να μη βλέπουμε και να μην κατανοούμε αυτό που βλέπουν και κατανοούν οι ξένοι όσον αφορά τα αρχαία ελληνικά; Η αρχαία ελληνική γραμματεία είναι γεμάτη από παραδείγματα που βοηθούν το σύγχρονο άνθρωπο να κατανοήσει ότι η διατύπωση μιας θέσης, οδηγεί στην αντίθεση και ότι στη συνέχεια και τα δυο μαζί οδηγούν στη σύνθεση. Ή ότι ο λόγος οδηγεί στον αντίλογο με κατάληξη το διάλογο που είναι και το μόνο μέσο να βρεθεί συναινετική λύση για οποιοδήποτε πρόβλημα. Θα περιοριστεί και πάλιν η διδασκαλία του μαθήματος των αρχαίων ελληνικών σε εκείνους τους λίγους μαθητές που θα «τολμήσουν» να το επιλέξουν; Ας προβληματιστούν περισσότερο οι επικεφαλής της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης και ας δώσουν επιτέλους στα αρχαία ελληνικά τη θέση που τους αξίζει στην εκπαίδευση των παιδιών μας. Και ας μη κρυβόμαστε πίσω από τον μέχρι σήμερα λανθασμένο ίσως τρόπο διδασκαλίας του μαθήματος, γιατί αυτό αποτελεί ένα άλλο ξεχωριστό κεφάλαιο.

* του Χρίστου Παντελίδη φιλόλογου, τ. Πρώτου Λειτουργού Εκπαίδευσης

43 σχόλια:

  1. Τα πάντα είναι θέμα στρατηγικού σχεδιασμού: έχουμε πήξει στις δημόσιες διαβουλεύσεις για την τελευταία τρύπα του ζουρνά αλλά ΚΑΜΙΑ συζήτηση επί ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗΣ πρότασης για στρατηγικό θέμα - μήπως γιατί δεν συμφέρει;

    Ενδεικτικά, ρίξτε μια ματιά στα σχόλια του ΟΥΜ ΟΣΜ:
    http://www.opengov.gr/ypepth/?p=315
    http://www.opengov.gr/ypepth/?p=309

    Αυτό που με φοβίζει περισσότερο είναι ότι μετά από 11 μήνες δουλειάς κατέληξαν σε αυτά τα κείμενα...

    OPEN, Χολαργός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΟΣΟ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΑΠΟΤΙΝΑΞΟΥΜΕ ΤΟ ΖΥΓΟ ΤΗΣ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΤΟΣΟ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ.
    ΝΑ ΑΠΑΓΟΡΕΨΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΟΤΖΑΜΠΑΣΙΔΕΣ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΙΠΟΥΚΕΙΤΟΣ
    Η στάση των Γερμανών και άλλων Ευρωπαίων απεναντι στον αρχαίο ελληνικό κόσμο μας κάνει υπερήφανους ενώ ταυτόχρονα αποποιούμεθα την κληρονομια του, στην πράξη. Διότι το όραμα της κυριαρχης ελιτ της χώρας, από τη δολοφονία του Καποδίστρια και μετά είναινα μοιάσουμε...στην Ευρωπη, να εξευρωπαϊστουμε. Η αρχαία Ελλάδα είναι για μας νεκρός τόπος λατρείας. Το γιατί είναι μεγάλη ιστορία.
    Ωστόσο και με τους Ευρωπαίους δεν είναι απλά τα πράγματα. Ένα είναι ότι κατάλαβαν λίγα πράγματα από την αρχαία ελληνική φιλοσοφία. Την περιόρισαν στον ορθολογισμό τους (όπως αυτοί κατάλαβαν και διαμόρφωσαν τον ορθολογισμό, με στοιχεία φανατισμού που φαίνονται καθαρά σήμερα)και επομένως την διαστρέβλωσαν υπό την επιρροή και του χριστιανισμού. Πέραν αυτού όμως υπάρχει το ερώτημα τι ωφέλησε πρακτικά τους Ευρωπαίους η αγάπη τους για τον αρχαιο κόσμο. Η απάντηση είναι: τίποτα. Γνωρίζουν τον Όμηρο απ΄εξω (όπως γνωρίζουν τον Μπετόβεν)αλλά αυτό διολου δεν τους εμπόδιζει να είναι σκληροί και άπληστοι, ίδιοι με τους προγόνους τους που λεηλάτησαν την Κωνσταντινούπολη το 1204. Είναι βεβαια πιο ισχυροί και θεωρούν δικαίωμά τους να δίνουν μαθήματα όπως οι Αθηναίοι στους Μήλιους, πριν τους σφάξουν.
    Δεν κάνω κήρυγμα εναντιον των Δυτικών ούτε λέω ότι η μελέτητων αρχαιων είναι άχρηστη. Πιστεύω απλώς ότι η μελέτη τους είναι ίσως αναγκαια αλλά όχι επαρκής συνθήκη για να γίνει κανείς καλύτερος ή...πιο πατριώτης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κυριε Παντελίδη μου,

    δεν είναι ολίγον γελοίο να υπερθεματίζεις μια αποστροφή του λόγου της όποιας κυρίας Δραγώνας (πχ "τα ελληνικά είναι μια μικρή γλώσσα") και μετά μέσω του συνδέσμου που παραθέτεις να γίνεται σαφές ότι το "μικρή" δεν είναι υποτιμητικό αλλά αναφέρεται στο πόσοι την μιλάνε τη γλώσσα και συγκριτικά, βεβαίως, με γλώσσες όπως τα αγγλικά, τα ισπανικά κλπ που ομιλούνται απο 100άδες εκατομμύρια ανθρώπους;
    Δεν είναι επίσης γελοίο να αναστατώνεσαι όταν αποκαλούνται τα αρχαία ελληνικά "νεκρή γλώσσα"; Μήπως να κοιτάξουμε σε κανά Μπαμπινιώτη πως ορίζεται η "νεκρή γλώσσα";
    Και για να κλείσω, σε όλο το "άρθρο" γίνεται λόγος για την αναβίωση των αρχαίων ελληνικών στα σχολεία κλπ κλπ Δεν διαφωνώ. Μακάρι να γινόταν σωστά και ολοκληρωμένα η διδασκαλία τους. Αλλά και μια παρατήρηση. Για να διαβάσεις πχ Θουκιδίδη ή Ευριπίδη ή Αριστοφάνη ή Όμηρο και να διδαχτείς απο τα αριστουργήματα τους δεν είναι ντε και καλά απαραίτητο να τα διαβάσεις στα αρχαία. Και ο Σαίξπηρ, υποθέτω, είναι υπέροχος στο πρωτότυπο αλλά και μεταφρασμένος στα νέα ελληνικά πάλι υπέροχος δεν είναι;
    Την ουσία να βλέπουμε και όχι τη φιγούρα. Ας ξέρουμε τα έργα των αρχαίων ελλήνων και ας μην είναι απο το πρωτότυπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η Θάλεια Δραγώνα προωθεί τη διδασκαλία των Αλβανικών ,αφού στις λεγόμενες ζώνες Εκπαιδευτικές Προτεραιότητας οι αλλοδαποί θα διδάσκονται τη μητρική τους γλώσσα.Σύμφωνα με το βιβλίο που μας δίδασκε η Φραγκουδάκη στο μεταπτυχιακό του ΕΑΠ πρέπει να αποδεχτούμε τη γλώσσα ,την ιστορία και την κουλτούρα των ξένων αφού αυτό επιτάσσει η παγκοσμιοποιητική ιδεολογία της πολυπολιτισμικότητας.Βλέπω ότι σιγά σιγά ξεδιπλώνονται τα σχέδιά τους για τον πλήρη αφελληνισμό της εκπαίδευσής μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Θυμάμαι τόν καθηγητή τών μαθηματικών στό γυμνάσιο,έναν ήρεμο άνθρωπο,όταν μιά μέρα κάποιος μαθητής τόν έβγαλε από τά..ρούχα του,λέγοντας ότι τά Αρχαία Ελληνικά δέν τόν ενδιαφέρουν.
    Ο ήρεμος άνθρωπος έγινε θηρίο λέγοντας ότι τά Αρχαία Ελληνικά σέ συνδυασμό μέ τό συντακτικό καί τήν γραμματική είναι η πληρέστερη μορφή μαθηματικής σκέψης,καί έτσι καταλάβαμε γιατί οι βαθμοί του ήταν πάντα πολύ κοντά μέ τούς βαθμούς τού φιλόλογου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμε 9 Σεπτεμβρίου 2010 5:50 μ.μ.
    η ελληνική γλώσσα δεν είναι μικρή, ούτε η αρχαία ελληνική γλώσσα είναι νεκρή.
    Απλά, έτσι θέλουν να την βλέπουν κάποιοι.
    Από τη στιγμή που η ελληνική γλώσσα, νέα και αρχαία, ζει μέσα στις γλώσσες όλου του κόσμου μέσα κυρίως από τις επιστημονικές ορολογίες, η ελληνική γλώσσα είναι μεγάλη γλώσσα μαι τα αρχαία μια ζωντανή γλώσσα.
    Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία, τέτοια πράγματα δεν λέγονται, αποτελούν πολιτικό σκάνδαλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. skal

    >ζει μέσα στις γλώσσες όλου του κόσμου μέσα κυρίως από τις επιστημονικές ορολογίες<

    Όχι μόνο. Ζει μέσα από την δική μας γλώσσα, οι ρίζες είναι οι ίδιες και δεν μπορείς να μιλήσεις σωστά νέα ελληνικά, αν δεν ξέρεις έστω και στοιχειωδώς αρχαία.

    Το μεγαλύτερο έγκλημα που έγινε την δεκαετία του '80, αν δεν απατώμαι, είναι ότι κατάργησαν τα αρχαία από τα σχολεία. Έτσι σήμερα βλέπεις νέα παιδιά (και όχι μόνο πολύ νέα), τα οποία δεν ξέρουν να μιλήσουν ελληνικά και φτάσαμε στο σημείο να μιλάνε μία ιδιότυπη διάλεκτο, εντελώς ακατανόητη για τους παλιότερους.

    Αλλά αποκόψανε (σκοπίμως;) τα παιδιά από τις γλωσσικές τους ρίζες και πες μου πόσα μπορούν να διαβάσουν σήμερα Παπαδιαμάντη ή Ροΐδη(άφησε τα αρχαία κείμενα);

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. αγαπητε 5.50
    η δομηση της σκεψης αλλα και η εννοιολογικη αποδοση δηλαδη συνθεση αλλα και βασικωτερα αποδοση εννοιων εχει αμεση σχεση με την γλωσσα.Αλλο ειναι να μην συμπαθεις τον συντακτικο και την γραμματικη στην ηλικια των 15 και 17 χρονων και αλλιως ειναι οταν αργοτερα αυτη η νεκρη γλωσσα θα σε βοηθησει υποσυνηδητα στην ζωη σου ,αναλογα με το ευρως ενασχολησης σου με αυτη.
    Οσο για το νεκρη εχουμε ζωντανο παραδειγμα οτι και νεκρες γλωσσες αναβιωνουν ποως πχ τα εβραικα που εκτοπισαν τα γιντις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Θουκυδίδης στα Δημοτικά της Αγγλίας

    Πολύ ενδιαφέρουσα η είδηση ότι στη Βρετανία θα εισαχθεί η διδασκαλία των αρχαίων ελληνικών σε δημοτικά σχολεία, διότι, όπως δήλωσε η καθηγήτρια λατινικών Λόρνα Ρόμπινσον, εκτιμάται ότι θα βοηθήσει τα παιδιά να κατανοήσουν καλύτερα τα αγγλικά. Περίεργο που δεν έχει βγει ακόμα η κυρία Δραγώνα να την καταγγείλει για εθνικισμό. Προφανώς δυσκολεύεται, επειδή η Ρόμπινσον είναι Βρετανίδα, άρα πώς να της καταλογίσεις ελληνικό εθνικισμό; Δεν αποκλείεται ωστόσο το υπουργείο Παιδείας να προτείνει να διδάσκονται τα παιδιά στη Βρετανία τουρκικά, όπως υποχρεώνουν τους Πομάκους εδώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. 'ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΥΓΧΥΣΙ.Ο
    ΗΘΟΠΟΙΟΣ ΧΑΝΕΤΑΙ ΟΤΑΝ ΤΟΥ ΛΕΙΨΗ
    ΤΟ Ε Π Α Ι Ν Ο Σ,Ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ
    ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΟΤΑΝ ΤΟΥ ΛΕΙΨΗ Η ΑΓΑΠΗ
    ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ.
    Λ Ι Γ Ο ΚΑΘΑΡΟ Α Ε Ρ Α.ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ
    ΝΑ ΔΙΑΡΚΕΣΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΥΤΗ
    Η ΒΛΑΚΩΔΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΙΣ.
    Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΝΟΠΟΙΗΣΙΣ ΤΗΣ
    ΕΥΡΩΠΗΣ ΘΑ ΕΠΕΛΘΗ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ
    ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΣ,ΑΠΟ ΑΝΤΙΔΡΑΣΙ Ο
    ΦΙΛΕΙΡΗΝΙΣΜΟΣ.ΜΙΑ ΜΕΡΙΔΑ ΦΙΛΕΙΡΗΝΙΣΤΩΝ,ΣΤΕΡΟΥΜΕΝΗ ΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΟΣ,ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ
    ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΗΣΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΚΙΚΟΥΣ ΤΗΣ
    ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΟΛΕΜΟ,ΠΟΥ Θ'ΑΠΑΓΟΡΕΥΗ
    ΝΑ ΚΑΤΑΦΕΥΓΟΥΜΕ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ,
    ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΗ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ
    ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ,ΤΗΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΙ ΚΑΙ ΤΗΝ
    ΚΑΤΑΔΙΩΞΙ.ΕΝΑ ΜΕΡΟΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑΠΙΕΖΟΜΕΝΩΝ ,ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΚΑΤΑ
    ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΜΙΑΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ η Η
    ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ.ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΜΕ ΤΑ ΑΙΣΘΗΜΑΤΑ
    ΤΗΣ ΕΚΔΙΚΗΣΕΩΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΝΗΣΙΚΑΚΙΑΣ.
    ΜΑΙ ΜΕΡΙΔΑ ΦΙΛΟΠΟΛΕΜΩΝ ΜΕ ΤΑ ΙΔΙΑ
    ΑΞΙΩΜΑΤΑ,ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΡΑΧΥΤΗΤΑΠΡΟΣ
    ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥΣ,ΔΡΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΙ..."ΦΡ.ΝΙΤΣΕ

    ΣΕ ΜΙΑ ΑΝΩΤΕΡΗ ΣΤΑΘΜΗ ΥΠΑΡΧΕΙ
    ΑΠΟ ΤΩΡΑ ΜΙΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ,
    ΣΤΑΘΕΡΗ,Η ΓΑΛΛΙΑ ΚΑΙ Η ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ
    ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ..Ο ΒΓΝΕΡ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΙΣΙ.
    Ο ΓΚΑΙΤΕ ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ.."


    ΑΥΤΑ ΓΡΑΦΕΙ Ο ΓΕΡΜΑΝΟΣ...
    ΛΕΤΕ ΝΑΧΕΙ ΔΙΚΙΟ Ο ΝΙΤΣΕ,ΠΟΥ Η
    ΕΥΡΩΠΗ ΕΤΣΙ ΠΟΥ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕ,
    ΜΙΑ ΕΛΙΤ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ,ΧΩΡΙΣ ΠΥΞΙΔΑ
    ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ,ΝΑ ΠΑΕΙ ΑΥΤΑΝΤΡΟΙ ΣΤΟ
    ΒΥΘΟ...ΟΠΩΣ Ο "ΤΙΤΑΝΙΚΟΣ"?
    ΔΙΑΙΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Κοκορευόμαστε, αλλά δεν έχουμε καταλάβει κάτι σημαντικό...

    ...τα "αρχαία ελληνικά" είναι για την Δύση (σύσσωμη) μια νεκρή γλώσσα, όπως τα λατινικά, όπως λένε. Άσχετα αν τα μαθαίνουνε, για να καταλάβουνε (δήθεν) την γλώσσα των αρχαίων φιλοσόφων.

    Τα ελληνικά, τα ρωμέικα ή ρωμαϊκά (πάρτε και διαλέξτε ό,τι χαρακτηρισμό γουστάρετε!) είναι μια ενιαία και ζωντανή γλώσσα.

    Δεν ανήκει σε φυλές.

    Ήδη από τα ελληνιστικά χρόνια ανήκε σε ΟΛΗ την οικουμένη. Με την Pax Romana δε, τα ελληνικά γίνανε υποχρεωτική κοινή γλώσσα, από την Καταλωνία μέχρι τον Νείλο, και την Αγγλία μέχρι την Μαύρη Θάλασσα.

    Όταν διδάσκονται τα "αρχαία ελληνικά", αυτοί που τα διδάσκονται, θα 'θελα να 'ξερα τί ελληνικά μαθαίνουνε...την αττική διάλεκτο της εποχής του Πλάτωνα;

    Οι αυτοκράτορες και οι Πατέρες έγραψαν σε ελληνικά, ρωμέικα, ζωντανά, της εποχής τους, με ένα σωρό λατινικές εξελληνισμένες λέξεις (πραιτώριο, κομενταρήσιοι, νοτάριος, κλπ. κλπ.).

    Αν θέλει κανείς να μάθει ελληνικά, πρέπει να μάθει ΕΛΛΗΝΙΚΑ, και όχι αρχαία ελληνικά, όπως τα εννοούν.

    Να γίνει πιο σαφής;! Να γίνεται ανάγνωση κειμένων από Ησίοδο και Όμηρο, ως τον Πλάτωνα, από τον Αριστοτέλη ως τον Λουκιανό, από τον Μέγα Βασίλειο ως τον Κωνσταντίνο τον Πορφυρογέννητο, από τον Σφραντζή ως τον Μακρυγιάννη, από τον Κόντογλου ως τον Πεντζίκη.

    Αυτά είναι τα Ελληνικά.

    Και όποιος μπορεί ας ακολουθήσει...

    Κ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Τι πάει να πει νεκρή γλώσσα; Οι έννοιες των λέξεων πεθαίνουν ποτέ; Η ροή της σκέψης χάνει την αναλογικότητα της ή η γλώσσα την ρυθμικότητα της,όταν συνδέεται με την ρίζα; Η γλώσσα μεταλλάσσεται, εξελίσσεται, μεταφέρει τον εαυτό της μέσα σε νέες μορφές, αλλά η ρίζα είναι πάντα η πηγή της δύναμης της.
    Δεν θα ξεχάσω την έκπληξη που ένιωσα, όταν ήμουν στην Γερμανία για σπουδές γύρω από την τέχνη και ένας Γερμανός συγκάτοικός μου 23 περίπου χρονών, όσο κι εγώ τότε, φοιτητής της Θεολογίας και απόφοιτος του Ουμανιστικού Λυκείου (κάτι σαν το δικό μας παλαιό Κλασικό Λύκειο),συζητώντας για τον Όμηρο μου είπε ότι γνωρίζει την γλώσσα του και πως τον καταλαβαίνει, όπως και την ιωνική διάλεκτο της κλασικής περιόδου. Δεν τον πίστεψα, νόμιζα ότι μου έκανε εκ του ασφαλούς επίδειξη, αφού δεν υπήρχε κάποιο πρόχειρο αρχαίο κείμενο. Πήγε στο δωματιό του και γύρισε με ένα πακέτο βιβλία και τετράδια. Άνοιξε την Ιλιάδα, που είχε μόνο το πρωτότυπο αρχαίο κείμενο και άρχιζε να μου διαβάζει τελειότατα με μόνη παραφωνία την λαρυγγική παραμόρφωση του ρο, εξαιτίας της δικής του μητρικής γλώσσας που το προφέρει διαφορετικά. "Άνδρα μοι ένεπεν μούσαν πολύτροπον ός μάλα πόλα...". Ευτυχώς, που έτυχε να αγαπώ τα αρχαία ελληνικά και έτσι μπόρεσα να σταθώ στη συζήτηση που επακολούθησε. Φαντάζομαι τι εικόνα θα του έδινα, αν αποδεικνυόταν ότι γνώριζα λιγότερα από εκείνον. Περιττό να πώ ότι ήξερε επίσης να γράφει και να κάνει το μέτρο, μου έδειξε πλήθος χειρογράφων. Γιατί τα λέω αυτά; Επειδή δεν νοείται Παιδεία στην Ευρώπη έξω από τον ελληνικό πολιτισμό, τις τέχνες και τα γράμματα, τουλάχιστον σε ένα μεγάλο κομμάτι των επιστημονικών πεδίων. Η τότε κοπέλα μου ήταν βιολόγος με ειδικότητα την Βοτανολογία και έπρεπε να κάνει ειδικά μαθήματα αρχαίων Ελληνικών. Δεν ισχυρίζομαι ότι ο Γάλλος κρεοπώλης ή ο Γερμανός αστυνομικός είναι γνώστες, αν και ποτέ δεν ξέρεις, όμως αυτοί που γνωρίζουν την ελληνική ιστορία είναι πολλοί. Ίσως στην πατρίδα μας οι ανιστόρητοι να είναι πολύ περισσότεροι, όσο για τους γνώστες των αρχαίων ελληνικών, ας τα αφήσουμε καλύτερα. Πλήρης αποσύνθεση. Ποιοί και γιατί να μας σεβαστούν; Αφού εμείς πρώτα δε σεβόμαστε την ιστορία μας και τη γλώσσα μας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Τι πάει να πει νεκρή γλώσσα; Οι έννοιες των λέξεων πεθαίνουν ποτέ; Η ροή της σκέψης χάνει την αναλογικότητα της ή η γλώσσα την ρυθμικότητα της,όταν συνδέεται με την ρίζα; Η γλώσσα μεταλλάσσεται, εξελίσσεται, μεταφέρει τον εαυτό της μέσα σε νέες μορφές, αλλά η ρίζα είναι πάντα η πηγή της δύναμης της.
    Δεν θα ξεχάσω την έκπληξη που ένιωσα, όταν ήμουν στην Γερμανία για σπουδές γύρω από την τέχνη και ένας Γερμανός συγκάτοικός μου 23 περίπου χρονών, όσο κι εγώ τότε, φοιτητής της Θεολογίας και απόφοιτος του Ουμανιστικού Λυκείου (κάτι σαν το δικό μας παλαιό Κλασικό Λύκειο),συζητώντας για τον Όμηρο μου είπε ότι γνωρίζει την γλώσσα του και πως τον καταλαβαίνει, όπως και την ιωνική διάλεκτο της κλασικής περιόδου. Δεν τον πίστεψα, νόμιζα ότι μου έκανε εκ του ασφαλούς επίδειξη, αφού δεν υπήρχε κάποιο πρόχειρο αρχαίο κείμενο. Πήγε στο δωματιό του και γύρισε με ένα πακέτο βιβλία και τετράδια. Άνοιξε την Ιλιάδα, που είχε μόνο το πρωτότυπο αρχαίο κείμενο και άρχιζε να μου διαβάζει τελειότατα με μόνη παραφωνία την λαρυγγική παραμόρφωση του ρο, εξαιτίας της δικής του μητρικής γλώσσας που το προφέρει διαφορετικά. "Άνδρα μοι ένεπεν μούσαν πολύτροπον ός μάλα πόλα...". Ευτυχώς, που έτυχε να αγαπώ τα αρχαία ελληνικά και έτσι μπόρεσα να σταθώ στη συζήτηση που επακολούθησε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. συνέχεια...

    Φαντάζομαι τι εικόνα θα του έδινα, αν αποδεικνυόταν ότι γνώριζα λιγότερα από εκείνον. Περιττό να πώ ότι ήξερε επίσης να γράφει και να κάνει το μέτρο, μου έδειξε πλήθος χειρογράφων. Γιατί τα λέω αυτά; Επειδή δεν νοείται Παιδεία στην Ευρώπη έξω από τον ελληνικό πολιτισμό, τις τέχνες και τα γράμματα, τουλάχιστον σε ένα μεγάλο κομμάτι των επιστημονικών πεδίων. Η τότε κοπέλα μου ήταν βιολόγος με ειδικότητα την Βοτανολογία και έπρεπε να κάνει ειδικά μαθήματα αρχαίων Ελληνικών. Δεν ισχυρίζομαι ότι ο Γάλλος κρεοπώλης ή ο Γερμανός αστυνομικός είναι γνώστες, αν και ποτέ δεν ξέρεις, όμως αυτοί που γνωρίζουν την ελληνική ιστορία είναι πολλοί. Ίσως στην πατρίδα μας οι ανιστόρητοι να είναι πολύ περισσότεροι, όσο για τους γνώστες των αρχαίων ελληνικών, ας τα αφήσουμε καλύτερα. Πλήρης αποσύνθεση. Ποιοί και γιατί να μας σεβαστούν; Αφού εμείς πρώτα δε σεβόμαστε την ιστορία μας και τη γλώσσα μας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Φίλε 9:37, δυστυχώς την Ιστορία την νόθευσε η Δύση, και αυτό ξεκίνησε συστηματικά από τον Καρλομάγνο, το 794 μ.Χ. Ρίξε μια ματιά στις επιστολές του.

    Κ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. το σχόλιο αυτό μετριάστηκε

    Θέλω να συμπληρώσω και κάτι άλλο, γιατί είμαι νευριασμένος με την ++++ Δραγώνα.

    Το ++++ αυτό +++, που σπούδασε στο πανεπιστήμιο όπου βρίσκομαι, και το εξευτελίζει με τον βίο της.

    Το ++++ που δεν ξέρει να μιλά σωστά τα ρωμέικα, την ζωντανή τεράστια αυτή γλώσσα, που αποτελεί 1/3 της αγγλικής, που δεν την μιλά σωστά η ++++++...

    Ο παπούς μου λοιπόν, ο Βασίλειος, από την Τραπεζούντα, υπήρξε δάσκαλος στην Τραπεζούντα. Στο παρθεναγωγείο της Τραπεζούντας.

    Αποφοίτησε από την Σχολή Ρωμαίων, και επιμένουνε οι δικοί μου και από την Μεγάλη του Γένους Σχολή, αν και δυστυχώς δεν τον βρίσκω στην λίστα: το σίγουρο είναι η Σχολή Ρωμαίων, της Τραπεζούντας.

    Ο άγιος αυτός ο πρόγονός μου, έγραφε ποιήματα στην γαλλική. Μιλούσε άπταιστα αγγλικά, τούρκικα και τα ρωμέικα.

    Κυρία Δραγώνα;! Α πάνε και τίναξε καμιά ελιά κυρά μου, αγράμματη ++++, γιατί όταν πήγαινες, εμείς ερχόμασταν...

    Κ.Π.

    Υ.Γ.
    Ακούς εκεί... "είναι της Ε.Ε. ευχή και στόχος η πολυγλωσσία"...μας λέει ότι η γιαγιά της ήτανε Σμυρνιά...να χαρώ εγώ την Σμυρνιά, που 'βγαλε τέτοιο τέρας εγγονή, τέτοιον Εφιάλτη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΑΣΚΕΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ.

    ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΔΙΝΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ.
    ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΣΤΕΛΕΧΩΝΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΥΤΟ;
    ΑΝ ΔΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΙΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ.

    ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΝΑ ΣΥΜΒΑΔΙΖΕΙ ΑΡΜΟΝΙΚΩΤΑΤΑ ΜΕ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΩΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΕΜΕΝΑΔΩΝ,ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΑΛΛΟΙΩΣΕΩΝ,ΠΡΟ.ΠΟ,ΑΜΥΝΑΣ!!! ΚΛΠ.

    ΕΤΣΙ ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΕΤΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ Η ΕΝΔΟΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ.

    ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟ.
    ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΝΟΜΑΖΟΤΑΝ
    "ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΑΙΔΕΙΑΣ". ΑΣΧΕΤΑ ΜΕ ΤΟ ΤΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ Η ΣΥΝΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΧΗΣ.
    ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΤΟ ΓΝΩΡΙΣΑΜΕ ΩΣ "ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ".
    ΒΙΑΙΕΣ ΜΕΤΑΒΟΛΕΣ ΣΤΗ ΓΛΩΣΣΑ, (ΚΑΘΑΡΕΥΟΥΣΑ-ΔΗΜΟΤΙΚΗ, ΜΟΝΟΤΟΝΙΚΟ ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΔΗΜΟΤΙΚΙΑ) ΔΗΛΑΔΗ ΕΝΑΣ ΑΧΤΑΡΜΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΧΑΡΑΧΤΗΡΙΣΤΕΙ ΩΣ ΠΤΩΧΕΥΣΗ ΤΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΑΛΑΛΛΙΑ ΚΑΙ ΑΓΛΩΣΣΙΑ.

    ΕΙΝΑΙ ΤΡΑΓΙΚΟ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΤΟ ΛΕΞΙΛΟΓΙΟ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ 500-1000 ΛΕΞΕΙΣ ΟΣΕΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙ ΚΑΙ ΕΝΑ ΕΞΥΠΝΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΜΕΝΟ ΖΩΟ (ΣΚΥΛΟΣ-ΑΛΟΓΟ-ΔΕΛΦΙΝΙ ΚΛΠ)

    ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΩΣ ΦΕΥΓΕΙ ΤΟ "ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΩΝ" ΚΑΙ ΜΠΑΙΝΕΙ ΤΟ "ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ".
    ΜΕΝΩ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΑΥΤΟ. ΣΤΗΝ ΣΚΟΠΙΜΗ ΕΥΝΟΙΑ ΕΝΑΝΤΙ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Π.Χ. ΣΑΗΕΝΤΟΛΟΓΙΑ-Η ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΩΝ ΑΣΤΕΡΩΝ ΤΟΥ ΧΟΛΥΓΟΥΝΤ,ΧΙΛΙΑΣΜΟΣ,ΜΑΣΩΝΙΑ,ΡΟΤΑΡΥ ΚΛΠ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΩΣ ΑΠΟΚΛΙΣΕΙΣ ΑΠΟ ΠΑΠΑ ΚΑΙ ΠΡΟΤΕΣΤΑΝΤΕΣ ΗΣΑΝ ΙΣΧΥΡΕΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ ΚΑΙ ΗΘΕΛΑΝ ΤΗΝ ΑΛΛΟΙΩΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ.
    ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΕΣ ΟΙ ΕΠΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΕΚΤΩΝ ΑΥΤΩΝ ΣΕ ΚΑΙΡΙΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ. ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, ΣΤΡΑΤΕΥΜΑ,ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ,ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΑΞΗ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ, ΠΑΝΤΟΥ ΟΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΠΙΜΑΧΟ ΠΟΣΤΟ ΜΕ ΠΡΩΤΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΥΠΟΤΑΣΣΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΓΟΝΑΤΙΖΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΙΣ ΣΕΚΤΕΣ ΔΙΟΤΙ ΣΥΝΔΕΟΝΤΑΙ ΜΕ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΛΛΩΝ ΧΩΡΩΝ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ-ΑΔΕΛΦΑΤΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΧΟΝΤΡΕΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ. ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΜΑΣ ΕΜΦΑΝΩΣ ΠΛΕΟΝ ΣΕ ΠΟΙΕΣ ΛΕΣΧΕΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΓΕΛΑΖΟΝΤΑΙ,ΠΟΙΟΙ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΤΙΣ ΛΕΣΧΕΣ ΑΥΤΕΣ, ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΑΓΑΛΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΚΑΙ ΤΙ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΤΑΙ ΕΚΕΙ.
    ΑΚΟΜΑ ΔΟΘΗΚΕ ΕΥΝΟΙΑ ΕΝΑΝΤΙ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΓΝΩΣΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΙΩΝ,ΠΡΟΤΕΣΤΑΝΤΙΣΜΟΣ,ΠΑΠΙΣΜΟΣ,ΕΒΡΑΪΣΜΟΣ ΚΑΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΣΜΟΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ. ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΕΝΝΟΩ ΤΗΝ ΑΝΕΞΙΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΝΟΜΙΜΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΟΠΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ.
    ΕΝΝΟΩ ΤΗΝ ΕΥΝΟΙΑ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΠΟΥ ΤΕΛΙΚΑ ΕΓΙΝΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ.
    ΚΑΙ ΠΩΣ ΝΑ ΜΗ ΓΙΝΟΤΑΝ ΑΥΤΟ ΟΤΑΝ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΒΑΣΙΛΕΙΣ ΗΣΑΝ ΞΕΝΟΦΕΡΤΟΙ ΠΡΟΤΕΣΤΑΝΤΕΣ,ΠΑΠΙΚΟΙ ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΟΙ ΜΕ ΣΤΟΕΣ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΚΑΙ ΞΕΝΑ ΑΝΟΜΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΚΑΙ ΘΑ ΕΥΝΟΟΥΣΑΝ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΕΔΩ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕ 200 ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΠΡΟΤΕΚΤΟΡΑΤΟ ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΕΡΜΑΙΟ ΤΟΥ ΔΝΤ, ΤΗΣ ΕΚΤ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ;ΚΑΙ ΠΩΣ ΝΑ ΜΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΟΤΑΝ ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΔΕΛΦΟΣ ΕΝΩ Ο ΑΦΕΛΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΝΟΜΙΖΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΥΠΟΣΤΕΙ ΤΗΝ ΠΛΥΣΗ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙ ΤΟΥΤΟ Η ΚΕΙΝΟ ΤΟ ΚΟΜΜΑ;

    ΤΩΡΑ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΛΠ ΕΓΙΝΕ "ΠΑΙΔΕΙΑΣ,ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ!!!(ΤΙ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΟΥΜΕ ΕΔΩ ΠΕΡΑ;) ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ".
    ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΔΕΝ ΠΑΡΑΓΕΙ ΠΑΙΔΕΙΑ ΑΛΛΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΗΣ ΚΑΚΙΑΣ ΣΥΜΦΟΡΑΣ, ΤΟ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΜΠΗΚΕ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑ ΣΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΚΛΠ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΕΙΤΕ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΙΤΕ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΟΗΜΑ.ΠΙΘΑΝΟΝ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ.

    ΑΡΑΓΕ ΓΙΑΤΙ ΕΠΑΙΞΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΚΕΤΟ ΑΜΥΝΑΣ;
    Η ΜΗΠΩΣ ΜΙΣΟΕΓΙΝΕ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΑΣΚΕΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ.

    ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΔΙΝΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ.
    ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΣΤΕΛΕΧΩΝΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΥΤΟ;
    ΑΝ ΔΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΙΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ.

    ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΝΑ ΣΥΜΒΑΔΙΖΕΙ ΑΡΜΟΝΙΚΩΤΑΤΑ ΜΕ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΩΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΕΜΕΝΑΔΩΝ,ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΑΛΛΟΙΩΣΕΩΝ,ΠΡΟ.ΠΟ,ΑΜΥΝΑΣ!!! ΚΛΠ.

    ΕΤΣΙ ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΕΤΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ Η ΕΝΔΟΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ.

    ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟ.
    ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΝΟΜΑΖΟΤΑΝ
    "ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΑΙΔΕΙΑΣ". ΑΣΧΕΤΑ ΜΕ ΤΟ ΤΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ Η ΣΥΝΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΧΗΣ.
    ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΤΟ ΓΝΩΡΙΣΑΜΕ ΩΣ "ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ".
    ΒΙΑΙΕΣ ΜΕΤΑΒΟΛΕΣ ΣΤΗ ΓΛΩΣΣΑ, (ΚΑΘΑΡΕΥΟΥΣΑ-ΔΗΜΟΤΙΚΗ, ΜΟΝΟΤΟΝΙΚΟ ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΔΗΜΟΤΙΚΙΑ) ΔΗΛΑΔΗ ΕΝΑΣ ΑΧΤΑΡΜΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΧΑΡΑΧΤΗΡΙΣΤΕΙ ΩΣ ΠΤΩΧΕΥΣΗ ΤΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΑΛΑΛΛΙΑ ΚΑΙ ΑΓΛΩΣΣΙΑ.

    ΕΙΝΑΙ ΤΡΑΓΙΚΟ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΤΟ ΛΕΞΙΛΟΓΙΟ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ 500-1000 ΛΕΞΕΙΣ ΟΣΕΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙ ΚΑΙ ΕΝΑ ΕΞΥΠΝΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΜΕΝΟ ΖΩΟ (ΣΚΥΛΟΣ-ΑΛΟΓΟ-ΔΕΛΦΙΝΙ ΚΛΠ)

    ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΩΣ ΦΕΥΓΕΙ ΤΟ "ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΩΝ" ΚΑΙ ΜΠΑΙΝΕΙ ΤΟ "ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ".
    ΜΕΝΩ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΑΥΤΟ. ΣΤΗΝ ΣΚΟΠΙΜΗ ΕΥΝΟΙΑ ΕΝΑΝΤΙ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Π.Χ. ΣΑΗΕΝΤΟΛΟΓΙΑ-Η ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΩΝ ΑΣΤΕΡΩΝ ΤΟΥ ΧΟΛΥΓΟΥΝΤ,ΧΙΛΙΑΣΜΟΣ,ΜΑΣΩΝΙΑ,ΡΟΤΑΡΥ ΚΛΠ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΩΣ ΑΠΟΚΛΙΣΕΙΣ ΑΠΟ ΠΑΠΑ ΚΑΙ ΠΡΟΤΕΣΤΑΝΤΕΣ ΗΣΑΝ ΙΣΧΥΡΕΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ ΚΑΙ ΗΘΕΛΑΝ ΤΗΝ ΑΛΛΟΙΩΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ.
    ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΕΣ ΟΙ ΕΠΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΕΚΤΩΝ ΑΥΤΩΝ ΣΕ ΚΑΙΡΙΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ. ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, ΣΤΡΑΤΕΥΜΑ,ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ,ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΑΞΗ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ, ΠΑΝΤΟΥ ΟΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΠΙΜΑΧΟ ΠΟΣΤΟ ΜΕ ΠΡΩΤΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΥΠΟΤΑΣΣΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΓΟΝΑΤΙΖΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΙΣ ΣΕΚΤΕΣ ΔΙΟΤΙ ΣΥΝΔΕΟΝΤΑΙ ΜΕ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΛΛΩΝ ΧΩΡΩΝ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ-ΑΔΕΛΦΑΤΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΧΟΝΤΡΕΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ. ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΜΑΣ ΕΜΦΑΝΩΣ ΠΛΕΟΝ ΣΕ ΠΟΙΕΣ ΛΕΣΧΕΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΓΕΛΑΖΟΝΤΑΙ,ΠΟΙΟΙ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΤΙΣ ΛΕΣΧΕΣ ΑΥΤΕΣ, ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΑΓΑΛΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΚΑΙ ΤΙ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΤΑΙ ΕΚΕΙ.
    ΑΚΟΜΑ ΔΟΘΗΚΕ ΕΥΝΟΙΑ ΕΝΑΝΤΙ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΓΝΩΣΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΙΩΝ,ΠΡΟΤΕΣΤΑΝΤΙΣΜΟΣ,ΠΑΠΙΣΜΟΣ,ΕΒΡΑΪΣΜΟΣ ΚΑΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΣΜΟΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ. ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΕΝΝΟΩ ΤΗΝ ΑΝΕΞΙΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΝΟΜΙΜΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΟΠΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ.
    ΕΝΝΟΩ ΤΗΝ ΕΥΝΟΙΑ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΠΟΥ ΤΕΛΙΚΑ ΕΓΙΝΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ.
    ΚΑΙ ΠΩΣ ΝΑ ΜΗ ΓΙΝΟΤΑΝ ΑΥΤΟ ΟΤΑΝ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΒΑΣΙΛΕΙΣ ΗΣΑΝ ΞΕΝΟΦΕΡΤΟΙ ΠΡΟΤΕΣΤΑΝΤΕΣ,ΠΑΠΙΚΟΙ ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΟΙ ΜΕ ΣΤΟΕΣ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΚΑΙ ΞΕΝΑ ΑΝΟΜΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΚΑΙ ΘΑ ΕΥΝΟΟΥΣΑΝ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΕΔΩ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕ 200 ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΠΡΟΤΕΚΤΟΡΑΤΟ ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΕΡΜΑΙΟ ΤΟΥ ΔΝΤ, ΤΗΣ ΕΚΤ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ;ΚΑΙ ΠΩΣ ΝΑ ΜΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΟΤΑΝ ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΔΕΛΦΟΣ ΕΝΩ Ο ΑΦΕΛΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΝΟΜΙΖΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΥΠΟΣΤΕΙ ΤΗΝ ΠΛΥΣΗ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙ ΤΟΥΤΟ Η ΚΕΙΝΟ ΤΟ ΚΟΜΜΑ;

    ΤΩΡΑ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΛΠ ΕΓΙΝΕ "ΠΑΙΔΕΙΑΣ,ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ!!!(ΤΙ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΟΥΜΕ ΕΔΩ ΠΕΡΑ;) ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ".
    ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΔΕΝ ΠΑΡΑΓΕΙ ΠΑΙΔΕΙΑ ΑΛΛΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΗΣ ΚΑΚΙΑΣ ΣΥΜΦΟΡΑΣ, ΤΟ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΜΠΗΚΕ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑ ΣΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΚΛΠ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΕΙΤΕ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΙΤΕ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΟΗΜΑ.ΠΙΘΑΝΟΝ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ.

    ΑΡΑΓΕ ΓΙΑΤΙ ΕΠΑΙΞΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΚΕΤΟ ΑΜΥΝΑΣ;
    Η ΜΗΠΩΣ ΜΙΣΟΕΓΙΝΕ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ΚΠ έλεος πια με τις ρωμανιδικές ανιστορησίες που φτάνουν τον βαθμό της ηλιθιώτητας μερικές φορές...ο λατρευρός σας μακαρίτης καθηγητής πήρε μερικές πληροφορίες τις ανακάτεψε όπως ήθελε και χωρίς πηγές χωρίς έρευνα τις παρουσίασε κατά το δοκούν...βρίθετε δε εσείς οι ρωμανιδικοί γνήσιου και καθαρού ανθελληνισμού!Το θέμα σας είναι μάλλον ψυχολογικό (αφού κατά την γνώμη μου πηγάζει από το επίθετο του προφήτη σας και το "ρωμανικό" κώλυμα που του δημιούργησε).Δεν διαφέρετε και σε πολλά από τους νεοπαγανιστές ημιαμόρφωτους πενηντάρηδες πάντως...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Η δεύτερη και η τρίτη γενιά Αλβανών δεν γνωρίζουν Αλβανικά.
    Γι αυτό θέλει να τους τα μάθει η Δραγώνα. Υπάρχει κίνδυνος ενσωμάτωσης. Κινδυνεύει το σχέδιο διάσπασης των Βαλκανίων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Πόσο νεκρή είναι μία γλώσσα της οποίας χρησιμοποιούμε σήμερα το 70% των λέξεών της;; Να σάς θυμήσω κάτι που είπε ο γέρων Παΐσιος: Οι νέοι θα τους φτύνουν για την κατάργηση των αρχαίων Ελληνικών και τα αρχαία ελληνικά θα μάς τα ξαναφέρουν από το εξωτερικό οι Γερμανοί. Τι να πούμε για την γραία Δραγώνα; Η θέση της είναι στην πλατεία Συντάγματος σε μία λαιμητόμο.
    Ας σταματήσει επι τέλους αυτή η προστριβή μεταξύ ρωμανιδικών (;) και αρχαιοελληνιστών. Πού βρίσκονται οι μεγαλύτερες συλλογές αρχαίων χειρογράφων στον κόσμο. Θα σάς πω: Ι.Μ. Σινά, ΙΜ Ιβήρων, ΙΜ Μεγίστης Λαύρας και ΙΜ Βατοπεδίου. Ευτυχώς τη διατήρηση και προστασία των ανέλαβε η Εκκλησία και έχουμε σήμερα ό,τι έχουμε. Ει δ' άλλως αλοίμονον.
    Δήμο Τσέλιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. ΑΦΙΕΡΩΝΩ ΣΤΗΝ...ΘΑΛΕΙΑ-ΕΥΘΑΛΕΙΑ,
    ΤΗΝ ΕΥΑΝΑΣΣΑ ...που ως αρχαια
    βακχις ιερεια,μας χορευει καθε
    τοσο,λεγοντας σκληρα λογια για
    την δηθεν "νεκρη"ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ.
    ΕΥ ΓΕ αγαπητη ΘΑΛΕΙΑ...
    [ΜΠΡΑΒΙΣΙΜΟ...ξενολατρισσα]
    ΕΥ ΟΙ [ΟΙ παρευρισκομενοι πινουμε
    το κρασακι μας ομορφα..]
    ΕΥ ΑΝ [ΑΝ ειμαστε καλα...,αν μας
    χορεψεις ωραια..]
    ΕΥΑΣ,-ΑΔΟΣ=αρχαια ελληνις ιερεια
    βακχις..]
    Αυτα που γραφω ειναι :
    EYANAΓΝΩΣΤΑ.
    Ολες δε οι ελληνικες λεξεις που
    εχουν ως συνθετικο το ΕΥ...
    ειναι ΥΠΕΡΟΧΕΣ,ΜΙΛΑΝΕ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ
    ΕΥ=ΤΟ ΚΑΛΟ.
    ΕΥΤΥΧΙΑ.
    Αλλα ως ευρεπης που εισαι,απλωνεις
    τα ΕΥπλοκαμια σου,μας περιτυλιγεις
    ως ΕΥπλοκαμος...και ετσι ως
    ΕΥανασσα...παντανασσα...ΕΥνουχισες
    [με λοβοτομη]και εσυ,την
    ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ...και ολους τους
    ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΤΗΝ ΜΙΛΑΜΕ.
    ΓΙΑ αυτο σου αρμοζει μια
    ΣΟΥ[Ρ]ΒΗ=[ΚΛΑΡΑ]...ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΕΛΕΓΕ
    ΕΝΑΣ ΠΑΠΟΥΛΗΣ ΜΟΥ [δεν ειχε παει
    Σχολειο..βλεπε τουρκοκρατια..1800
    και κατι..]
    "ΚΑΚΙΑ ΣΟΥΒΗ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΣΟΥ"
    ΟΜΗΡΙΚΗ ΛΕΞΗ ΑΠΟ ΣΟΥΡΒΙΖΩ.
    ΕΞ ΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ ΤΗΣ
    Ε Υ Ζ Ω Ι Α Σ,που βγαζει τα μηλα
    [καρπους] μακροζωιας της ΣΟΥΡΒΙΑΣ.
    "ΟΥΚ ΕΝ ΤΩ ΠΟΛΛΩ ΤΟ ΕΥ,αλλ'εν τω
    ΕΥ το πολυ."
    ΕΥΓΕΝΗΣ,ΕΥΑΕΡΟΣ,ΕΥΓΕΣΤΟΣ,
    ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ,ΕΥΑΓΓΕΛΙΟΝ,ΕΥΑΡΕΣΤΙΑ,
    ΕΥΗΜΕΡΙΑ,ΕΥΣΠΛΑΧΝΙΑ,ΕΥΡΟΣΥΝΗ,
    ΕΥΦΗΜΙΑ,ΕΥΓΕΝΕΙΑ,Ε Υ Μ Ο Ρ Φ Η...
    ΣΕ ΧΑΙΡΕΤΩ ΜΕ ΤΙΜΗ ΕΥΑΙΣΘΗΤΗ..
    Ε Υ Α Ν Δ Ρ Ο Σ ο ΑΡΚΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. ρωμανιδικούς αποκαλώ τους οπαδούς του μακαρίτη Ρωμανίδη κ.Τσέλιε,βέβαια μπορούμε να επεκτείνουμε τον όρο και σε πολλούς άλλους που ασπάζονται τις απίστευτες ιστορικά ιδέες που καλλιεργούν ή άλλουν που δεν τις ασπάζονται επιστημονικά αλλά τις υιοθετούν για άλλους λόγους (δες ανθελληνισμών ορισμένων φαναριώτικων κύκλων και εν Ελλάδι Κωνσταντινουπολιτών με τα "εμείς είμαστε άρχοντες Ρωμαίοι και όχι Έλληνες βάρβαροι" ).Φυσικά δε και το πρόβλημα δεν είναι ο μακαρίτης θεολόγος ούτε η συμπεριφορά του,ούτε το θεολογικό του έργο αλλά η λανθασμένη και μη επιστημονική οπτική της ιστοριογραφίας του και ο φανατισμός των επιγόνων του...Ο οποίος ομοιάζει προς αυτόν των εξίσου ανθελλήνων νεοειδωλολατρών

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Μπερδεύτηκα! Έως σήμερα, ήμουν εγώ ο Κ.Π. Από ότι βλέπω, κ. Σ.Κ. ή skal, ένας συμπατριώτης μας υπογράφει τα σχόλια του με τα ίδια αρχικά, απολύτως λογικό, πλην μπερδεψοδουλειά. Στο δια ταύτα, δηλ. περί της εξέχουσας αυτής διάνοιας που όλοι λοιδωρείτε χωρίς να κατέχετε εις βάθος τις μύχιες σκέψεις της, δείτε που είναι καθηγητής ο Μουζέλης (ο "σύζυγος" της "κυρίας"): στο LSE - London School of Economics. Δείτε που εδράζεται το Κέντρο για την Παγκόσμια Διακυβέρνηση που ιδρύθηκε το ’92 ως Centre for the Study of Global Governance (συμπτωσάρα ότι ιδρύθηκε μόλις κατέρρευσε η Σοβιετία). Ποιοί “τρέχουν” το «Κέντρο» αυτό; Οι κ. κ. David Held, Mary Kaldor, Danny Quah. Ουπς! Είπα Μαίρη Κάλντορ και τι θυμήθηκα; Είναι αυτή που χρησιμοποιεί ο Σόρος για να επιβλέπει τις ΜΚΟ του (Helsinki Citizens Assembly, European Council on Foreign Relations, OpenDemocracy.net) και κατά διαβολική σύμπτωση, ουγγροεβραία (όπως ο Μαυρογιώργος ή Γκιόργκι Σβαρτς ή Τζορτζ Σόρος) με μπαμπά διάσημο καθηγητή του Cambridge, τον Νίκολας Κάλντορ, ο οποίος είχε όμως σπουδάσει στο LSE, την σχολή που τέλειωσε κι ο Σόρος το ’52! Άλλη συμπτωσάρα: στο Helsinki Citizens Assembly, ιδρυτικό μέλος και μάλιστα όταν ήταν “υπουργός” “εξωτερικών”, ήταν ο Γιωργάκης! Γυρνώντας στην Μαιρούλα, ως βασικό στέλεχος του European Council on Foreign Relations (ECFR) που ιδρύθηκε τον Οκτώβριο του 2007, η αυτοδημιούργητη αυτή διάνοια είχε κύρια ασχολία το πως θα εδραιωθεί η Ευρωπαϊκή Ένωση σε έναν ειρηνικό κόσμο. Ή καλύτερα, διαβάζοντας τα κείμενα που παράγει το Think Tank αυτό (sorry Θάλεια που δεν γράφω περισσότερες newspeak κατά Όργουελ λέξεις) πως η ΕΕ δεν θα ξεφύγει από την υποτέλεια της στις ΗΠΑ και πως η Κίνα και οι λοιπές BRIC δεν θα μας κάτσουν στον σβέρκο, έχουμε άλλωστε τις ΗΠΑ γι’ αυτό τον ρόλο. Ποια άλλα παιδιά τραβούν κουπί στο ECFR εκτός της Μαίρης; Ο φίλος μας (των τούρκων, δηλαδή) Μάρτιι Αχτισάρι της Φινλανδίας, η αλλήστου Έμα Μπονίνο της Ιταλίας, η Ντόρα της Ελλάδος, ο Βόλφγκανγκ Ίσινγκερ της Γερμανίας που ανέλαβε τον ρόλο του εκτελεστή στο Ντέιτον (Βοσνία), ο Νικόλας ο Μλαντένοφ, ο υπουργός εξωτερικών της Βουλγαρίας, πρωτοπαλλίκαρο του Μπορίσοφ που μας τά ‘πρηξε με τον αγωγό Πύργου – Αλεξανδρούπολης, ο Βόλφγκανγκ Σούσελ της Αυστρίας που αν θυμάστε είχε κυβερνήσει μαζί με τον αλλήστου Γιορκ Χάιντερ (Deutschland, Deutschland über alles, Über alles in der Welt, Wenn es stets zu Schutz und Trutze Brüderlich zusammenhält κλπ), ο Τζορτζ Σόρος (τι σύμπτωση κι αυτή!), ο Γκόραν Στεφανόβσκι που λέει ότι είναι της Μακεδονίας, όπως θα ήθελε και το Ισραήλ, αλλά κι αυτό είναι μια άλλη ιστορία από τον Μεσαίωνα, ο σοσιαληστής αφεντικός μας Ντομινίκ Στρος Καν που είναι και αφεντικό του ΔΝΤ, ο Μίκαελ Στύρμερ της Welt που προετοίμασε το έδαφος για τα γερμανά για να τα χώσουν στην ελληνίτσα, ο φίλος μας ο Λουκάς ο Τσούκαλης του Πανεπιστημίου Αθηνών ΚΑΙ του LSE κι αυτός, στέλεχος και διευθυντής του ΕΛΙΑΜΕΠ ΚΑΙ σύμβουλος στο Τουρκικό Ινστιτούτο Εξωτερικής Πολιτικής ΕDAM (www.edam.org.tr), και συντάκτης του περίφημου «με τρομάζουν τα όνειρα του Χρ. Γιανναρά για τον Ελληνα Πούτιν», και τέλος, ο νέος υπουργός οικονομικών της ελληνίτσας, ο Τομάσο Παντόα – Σκιόπα, οικονομολόγος (από Ιταλικό Μποκόνι και Αμερικάνικό ΜΙΤ αυτός, το LSE του ξέφυγε), τραπεζίτης (από Τράπεζα Ιταλίας ως ΕΚΤ και –ω, τι έκπληξη, ΔΝΤ!). Ο σινιόρε Σκιόπα διετέλεσε και Υπουργός Οικονομικών της Ιταλίας επί Σίλβιο ως το 2008. Από την άλλη, η Μαιρούλα είναι τριπλοθεσίτισα, «τρέχει» και το openDemocracy.net, μαζί με τους Κόφι Ανάν (εκείνος ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ που είχε προσπαθήσει να πουλήσει στην ελληνίτσα το σχέδιο για τον αφελληνισμό της Κύπρου), Τζορτζ Σόρος (ώ! Τι έκπληξη!), το τσιράκι των Κλίντον Σίντνεϊ Μπλούμενταλ, και φιλανθρωπικά ιδρύματα όπως τα Ford Foundation, Rockefeller Brothers Fund, Joseph Rowntree Charitable Trust κ.α. Ο δε Χελντ του

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Κέντρου του LSE, έχει αφιερωθεί ψυχή τε και σώματι στην παγκοσμιοποίηση και είναι κλασικός νεοταξίτης – Sieg – Heil – όλοι όρθιοι με προτεταμένο το δεξί, Θάλεια κι εσύ (έχει γράψει μεταξύ άλλων τα Global Covenant: The Social Democratic Alternative to the Washington Consensus (!), Cosmopolitanism: A Defence, Global Transformations: Politics, Economics and Culture, Re-imagining Political Community. Studies in Cosmopolitan Democracy, Cosmopolitan Democracy: An Agenda for a New World Order (με Daniele Archibugi) και Democracy and the Global Order: From the Modern State to Cosmopolitan Governance). Ο Ντάνι Κουά, είναι κι αυτός του LSE, παρότι Μαλαισιανός αλλά αυτός υποτίθεται ότι ανήκει στην αυστριακή σχολή των καραφιλελεύθερων του Φον Μίσες, αυτός κι αν είναι παγκοσμιοποιημένος, πολυπολιισμικός και φιλελεύθερος. Το résumé: Δεν υπάρχουν χώρες, σύνορα, έθνη, γλώσσες, Ιστορία. Υπάρχει μια γλώσσα (internet newspeak English), μια κυβέρνηση (Παγκόσμια) με έδρα το DC στο Αμέρικα με παραρτήματα στο NYC, μια τράπεζα (World Bank, στο DC κι αυτή), ένα υπουργείο οικονομικών (IMF, το ΔΝΤ ντε!), ένα υπουργείο αμύνης (State Department), και ένα life-style, αυτό με τα τζηνάκια, τα μπλοκμπάστερ, τα χάμπουργκερ, τα τζιπ, την ποπ - ροκ μουσική, τα ουίσκια, τα μιλκ σέικ, τις κόκα κόλες και το σόπινγκ θέραπι. Και μετά, οικόπεδα, πολλά οικόπεδα, όλη η πλάση ένα τεράστιο real estate. Το γιωργάκι στα καθ’ ημάς, ανέλαβε να μειώσει τις τιμές του greek estate, δεν νοείται εν έτι 2010 ο χώρος (κι όχι χώρα, για να μην ξεχνιόμαστε) να έχει τέτοιες τιμές και μάλιστα να τις καρπώνεται ο Μήτσος ο φορτηγατζής, ο Τάκης ο υδραυλικός και η Ρούλα, η κομμώτρια (mon Dieu! Que passe!!!) και να ανακατεύονται (άκουσον, άκουσον!) η Εφορία Αρχαίων και Νεοτέρων Μνημείων, οι Πολεοδομίες, ακόμη και για να τα "πάρουν" και η Γεωγραφική Υπηρεσία Στρατού. Ως αντάλλαγμα το γιωργάκι θα είναι για κάποια χρόνια ή μήνες, αναλόγως των αντιδράσεων μας, που προς το παρόν δεν υπάρχουν, τοπικός κοτζάμπάσης και μετά του είπαν ότι θα του δώσουν διεθνή αξιώματα (Γενικός Γραμματέας ΟΗΕ, Παγκόσμιος Διαγαλαξιακός Πρόεδρος, Πρόεδρος Παγκόσμιας Κωπηλατικής Λέσχης, κλπ.). Τα παραπάνω φιλοξενήθηκαν εδώ και καιρό στο http://kavvathas.wordpress.com/2010/08/26/%ce%bf%ce%b9-%ce%ba%ce%bf%cf%85%cf%84%ce%bf%cf%80%cf%8c%ce%bd%ce%b7%cf%81%ce%bf%ce%b9-%cf%83%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%b5%ce%be%ce%bf%cf%85%cf%83%ce%af%ce%b1/ για όποιον αμφιβάλλει για ποιος από τους... δύο Κ.Π. είμαι. Και επειδή το ζήτημα περί ονομάτων είναι γελοίο κλείνω το μακροσκελές σχόλιο με αγωνιστικούς χαιρετισμούς προς όλους τους συμπατριώτες μου αφγανούς και αλβανούς πού πράγματι γι' αυτούς τα Ελληνικά είναι νεκρή γλώσσα (για χιλιοστή φορά, η γλώσσα είναι η Ελληνική, το αν είναι αρχαϊκή, κλασσική, αλεξανδρινή είναι άλλο ζήτημα, καλό πάντως θα ήταν η επαναφορά των κλασικών (αρχαίων) στον Δημόσιο Βίο επειδή έτσι θα λακωνίζουμε και θα ξοδεύουμε λιγότερο μελάνι και KB - με αυτήν την πρόφαση δεν καταργήθηκε άλλωστε το πολυτονικό;)._Κ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Ετσι ακριβως οπως τα γραφεις 10 Σεπτεμβρίου 2010 9:02 π.μ.Εχουν φτασει σε σημειο να υποστηριζουν δημοσια οτι το Ελληνικο εθνος ειναι ανυπαρκτο και οτι αυτο που γνωριζουμε ως τετοιο ειναι δημιουργημα των Φραγγων.Και αν τους ρωτησεις αν μπορουν να υποστηριξουν ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ αυτην τους την θεση-κολλημα, σου απαντουν οτι απο την στιγμη που τα "Ρωμεϊκα"(δηλαδη τα Βυζαντινα) κειμενα δεν αναφερονται σε Ελληνες αλλα σε Ρωμαιους, τοτε οντως οι Ελληνες ειναι ανυπαρκτοι.Για καθαρα ομως ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ τροπο αποδειξης της αιτιασεως τους, ουτε κουβεντα.Και αν επιμεινεις σε κατι τετοιο, σου κολλουν και την ρετσινια του ρατσιστη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. 4.18, o Ρωμανίδης δεν έκανε τίποτα παραπάνω από το να αναφερθεί στις πηγές.

    Δεν έχει προσθέσει ούτε μία δική του ερμηνεία και λέξη.

    Η αναφορά στην αλληλογραφία των Φράγκων Βασιλέων, πριν το Σχίσμα, αποδεικνύει περίτρανα ότι το 794 μ.Χ. έγινε η πρώτη προσπάθεια νοθείας της Ιστορίας που γνώρισε η ανθρωπότητα.

    Νομίζω ότι δεν αξίζει να συνεχιστεί τέτοιος διάλογος, διότι είναι εύκολοι οι αφορισμοί...και γω μπορώ να φτιάχνω ανώγεια και κατώγια με τα λόγια...το ζήτημα είναι αν έχεις φίλτατε ενδιαφερθεί ποτέ να σκαλίσεις τις ίδιες τις πηγές.

    Όταν ο άνθρωπος του μεσαίωνα, ο απλός άνθρωπος, αυτοαποκαλείται Ρωμαίος, και ο βίος και η Πολιτεία του διαφέρει σε πολλά από τον κλασσικό αρχαίο Έλληνα, τότε κάτι συμβαίνει με την ιστορία μας. Κάτι πάει στραβά...από την στιγμή που ταυτιζόμαστε με ανθρώπους που πολιτιστικά είναι μακριά από μας. Και ας χρησιμοποιούμε την ίδια γλώσσα.

    Κ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Για δες λοιπόν...οι αλβανίτες, που δεν μιλούσανε γρι ελληνικά το 1821, Παλαιοελλαδίτες γαρ, μας το παίζουνε απόγονοι του Περικλή, και βγάζουνε και γλώσσα για τον Ρωμαϊκό/Ρωμέικο Ποντιακό Πολιτισμό.

    Βρε ουστ...

    Κ.Π.

    Read more: http://infognomonpolitics.blogspot.com/2010/09/blog-post_792.html#ixzz0z7QFU3eG

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. οπότε εσύ ΚΠ δηλώνεις ευθέως ανθέλληνας έτσι;υποστηρίζεις δηλαδή όπως ακριβώς και η κ.Ρεπούση ότι "οι Έλληνες εξαφανίστηκαν το 163 πΧ.) έτσι;ότι δεν υπάρχουν πια Έλληνες έτσι;μια φορά εσείς οι ρωμανιδικοί να μιλήσετε ευθέως...
    Τώρα για τις μ... που λες περί ελλαδικών και μικρασιατών καλλιεργείς βλακείες και ηλιθιότητες άλλων εποχών.
    Περί αρβανιτών:όχι ανθέλληνα ρωμανιδικέ οι περισσότεροι Ελλαδίτες ελληνικά μιλούσαν και όχι αρβανίτικα ή κάτι άλλο,δες το και πληθυσμιακά!αλλά σε ξεκολλάει κανείς εσένα αφού τέτοια εντέλεστε από την "Μεγάληνννν του Χριστούνννν Εκκλησίανννν τηςννν Κωνσταντινουπόλεωςνννν" από τους κύκλους ανθελλήνων του Φαναρίου με την ηλίθια μακαρονίστικη διάλεκτός τους!είδες άμα θίγεις εσύ καταγωγές άλλων μπορώ να θίξω κι εγώ...μπορώ να πω και για ποντικούς ανάξιους και για μικρασιάτες και για ανάξιους και ανθέλληνες Πολίτες (καλά εκεί κι αν μπορώ να πω...),όπως και για Ελλαδίτες αλλά θα ήταν γελοίο αν το έκανα...πρόσεχε γιατί πας να γίνεις χειρότερος των νεοπαγανιστών!Είναι ντροπής σου να μιλάς έτσι για συνέλληνες αλλά τι λέω εσύ δεν είσαι Έλληνας;ή μήπως είσαι;είσαι είσαι άρχοντας Ρωμαίος και όχι βάρβαρος Έλληνας όπως λένε οι Φαναριώτες (εδώ γελάμε!!!βάρβαροι οι Έλληνες άρχοντες οι Ρωμαίοι!!!)
    Ο μακαρίτης ο παπάς δε που ακολουθείτε ποτέ δεν έβαζε πηγές και ποτέ δεν έκανε σοβαρή έρευνα!ένα μπέρδεμα πληροφοριών με μύθους και δοξασίες και προσωπικές ιδεοληψίες...ακριβώς όπως κάνουν οι νεοπαγανιστές!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Α, ρε παιδιά, σε μια κουταλιά νερό πνιγόμαστε.
    Η ίδια η ιστορία και οι πρωταγωνιστές της έχουν τον τελευταίο λόγο και όχι οι προφέσορες που ακολουθούν τα δικά τους συμφέροντα.
    Έλληνες ήταν οι αρχαίοι Έλληνες, Έλληνες ήταν και ένα μέρος του πολυπολιτισμικού Βυζαντίου (όχι όλοι). Ελληνικά μιλούσαν οι μεν, ελληνικά μιλούσαν και οι δε. Μόνο η θρησκεία ήταν πλέον διαφορετική.

    Ιδιαίτερα μετά το τέλος της ρωμαϊκής (πρωτοβυζαντινής) εποχής, όταν πλέον η Ρώμη έσβησε στη δύση και η ρωμαϊκή επιρροή στο Βυζάντιο έχασε πλέον την δύναμη της, το Βυζάντιο αργά και σταθερά άλλαζε χέρια και πέρναγε στην εξουσία της ελληνικής ελίτ εκείνης της εποχής.
    Η βασιλεία του Ιουστινιανού και εντεύθεν αποτελεί κατ΄εμέ το ορόσημο αυτής της μετάβασης από το ρωμαϊκό στο ελληνικό-βυζαντινό. Η "Νεαρά" του Ιουστινιανού συντάχθηκε στα λατινικά, ίσως ήταν ένα από τα τελευταία νομοθετήματα που συντάχθηκαν στην λατινική γλώσσα, ενώ για μεγάλο χρονικό διάστημα πριν από αυτό όλα τα δημόσια έγγραφα ήταν δίγλωσσα. Στα Λατινικά λόγω της επίσημης αρχής που βασιζόταν στη συνέχεια του Κράτους που ιδρύθηκε από τον Μ. Κωνσταντίνο και στα Ελληνικά λόγω της γλώσσας που μιλούσε ο λαός της αυτοκρατορίας ένθεν και εντεύθεν του Αιγαίου. (οι διάφορες άλλες εθνικές μειονότητες δεν είχαν καταφέρει και σωστά κατά τη γνώμη μου να εκπροσωπηθούν γλωσσικά)
    Στο διάστημα αυτό, η λόγια παραγωγή, οι επιγραφές των εκκλησιών και άλλα πολλά στοιχεία χαρακτηρίζονται από την ελληνική επίδραση.
    Από την πάλαι ποτέ ρωμαϊκή εποχή επέζησαν τομείς όπως η νομοθεσία, η στρατιωτική οργάνωση και οι δημόσιες κατασκευές.

    Αρκετοί βυζαντινοί-κυρίως οι μορφωμένοι-γνώριζαν ότι ήταν Έλληνες, ο δε λαός απομακρυσμένος από την αρχαία γραμματεία και δίνοντας προτεραιότητα στη θρησκευτική του ταυτότητα αποκαλούνταν Ρωμιοί, έχοντας διδαχθεί ότι Έλληνας σήμαινε ειδωλολάτρης. Λάθος, βεβαίως, που όμως δεν ακυρώνει την ουσία ότι ο λαός ήταν όντως ελληνικός και μιλούσε ελληνικά. (επαναλαμβάνω ότι δεν περιλαμβάνω τις όποιες εθνικές μειονότητες που δεν είχαν το εκτόπισμα της ελληνικής παρουσίας μέσα στο κράτος)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. συνέχεια....

    Από τον Ηράκλειο και μετά η αυτοκρατορία εξελληνίζεται διαρκώς.
    Οι Έλληνες Βυζαντινοί θεωρούν τους εαυτούς τους κληρονόμους της Ανατολικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας και για αυτό δεν αποποιούνται τους τίτλους και την ονομασία "Ρωμαίος".
    Τα ελληνικά επικρατούν πλήρως με εξαίρεση τα ονόματα των αξιωματούχων που απλώς εξελληνίζονται (οφικάριος, νοτάριος κλπ).
    Οπωσδήποτε στο θρόνο της Αυτοκρατορίας στο πνεύμα του ανταγωνισμού, ανέβηκαν και ορισμένοι μη Έλληνες όπως οι Ίσαυροι (Σύριοι), αλλά μάλλον για διάλειμμα επρόκειτο καθώς από τη δυναστεία των Μακεδόνων (10ος-11ος αι.) και μετά, το Βυζάντιο μπορεί να θεωρείται ασφαλώς ελληνικό, καθώς η ελληνική εθνική ομάδα υπερισχύει σε κάθε επίπεδο της κρατικής εξουσίας. Και το κυριότερο έχει αρχίσει να συνειδητοποιεί την ελληνικότητα του, παρόλο που εξακολουθεί να χρησιμοποιεί την ονομασία Ρωμαϊκό.
    Κομνηνοί-Παλαιολόγοι υπήρξαν ελληνικές δυναστείες.

    Και για να μην λέμε περισσότερα, ας δούμε πως έβλεπαν οι Φράγκοι τους Βυζαντινούς.
    Ο Αυτοκράτορας των Γερμανών Μαξιμιλιανός, που ο ίδιος επιθυμούσε να είναι ο νόμιμος διάδοχος της "Αγίας Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας",(όπως και ο Καρλομάγνος εξου και η πλαστογράφηση της ιστορίας), όταν ο Ιωάννης ο Παλαιολόγος έψαχνε ο δύστυχος βοήθεια στη Δύση έναντι των Τούρκων, του έγραψε (ο Μαξιμιλιανός) σε επιστολή που υπάρχει ακόμη ότι:
    "Κακώς ισχυρίζεσαι ότι είσαι ο νόμιμος διάδοχος της Ρώμης και υπογράφεις ως Βασιλεύς των Ρωμαίων, αφού όλοι γνωρίζουμε ότι εσύ είσαι Βασιλεύς των Ελλήνων."

    ο Μαξιμιλιανός ήθελε τον τίτλο όπως είπαμε για τον εαυτό του. Από τότε χρονολογείται ο μεγαλοιδεατισμός των Γερμανών. Έτσι, σιγά-σιγά μας φάγανε αδέλφια. Τους βοηθήσαμε βέβαια και εμείς. Και θα μας ξαναφάνε με το κεφάλι που μας κυβερνάει..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Φίλε Απέλλη, βλέπεις πόσο επικίνδυνη είναι η ανάγνωση πηγών με πρωταρχικό στόχο να ικανοποιήσουμε το μικρό μας Εγώ...

    Το 794 μ.Χ., επαναλαμβάνουμε, οι Φράγκοι κατέλαβαν την (Ρωμαϊκή μέχρι τότε) Παλαιά Ρώμη, και ανακύρηξαν το βασίλειό τους ως Αγία Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία. Τους δεν Ρωμαίους της Νέας Ρώμης τους αποκάλεσαν "Γραικούς".

    Το μεγάλο λάθος που κάνεις είναι ότι το ερμηνεύεις φυλετικά το όλο θέμα, και δυστυχώς πέφτεις στον λάκκο των υπερεθνικιστών.

    Ήδη στα ελληνιστικά χρόνια η ελληνική γλώσσα είναι κτήμα πολλών εθνών. Οι Γαλιλαίοι μιλούσανε ελληνικά, φερειπείν. Ο Απόστολος Φίλιππος ήτανε Εβραίος, με ελληνικό όνομα...

    Εκεί κάπου τα συγχύεται όλα...

    Στα Ρωμαϊκά χρόνια (η Ρωμαιοσύνη έχει ελληνιστικό υπόβαθρο, υπογραμμίζουμε) το να μιλάς ελληνικά δεν σήμαινε ότι ήσουνα Έλλην της Αθήνας του 5ου αι. π.Χ.

    Η λέξη Ρωμαίος είναι πιο δυνατή από αυτή του προσδιορισμού Έλλην. Γιατί τον εμπεριέχει, σε ένα βαθμό, αλλά ξεπερνά τον φυλετισμό.

    Επειδή έχω αναφερθεί σε παραδείγματα σε άλλες αναρτήσεις, και γράφω σε ώρα δύσκολη, επανερχόμαστε...

    Κ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Αγαπητε 10 Σεπτεμβρίου 2010 1:57 μ.μ. ιδου τα πιστευω του Κ.Π. για την Ελλαδα και τους Ελληνες απο μια παλιοτερη αναρτηση του Ινφογνωμονα.Εκει θα διαβασεις και την δικη μου προταση περι δημιουργιας Ελληνικου πατριαρχειου κατα τα προτυπα του Σερβικου.
    ΓΕΝΝΗΘΗΚΑΜΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΠΕΘΑΝΟΥΜΕ ΕΛΛΗΝΕΣ.ΑΥΤΟ ΑΣ ΤΟ ΒΑΛΟΥΝ ΚΑΛΑ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥΣ ΟΙ ΝΕΟ-ΦΑΝΑΡΙΩΤΕΣ.
    Το τραγικο ειναι οτι και οι Φαναριωτες της περιοδου του εθνικοαπελευθερωτικου αγωνα του 1821, λειτουργησαν ως σαρκοφαγοι του Ελληνισμου, με το να ζωσουν την Ελλαδα στο αρμα του Αγγλικου ιμπεριαλισμου.Φαινεται οτι το'χει το ειδος να δρα ανθελληνικα.


    http://infognomonpolitics.blogspot.com/2010/06/blog-post_9695.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Σωστά μιλάς Απελλή!Ειδικά η λέξη Ρωμαίος και Ρωμαϊκός δεν ήταν τίποτε άλλο από μια στιγμή και έπειτα παρά μια λέξη που σήμαινε δικαίωμα στην παγκόσμια εξουσία,λόγω των μεσαιωνικών τότε αντιλήψεων.Εκτός δε από τους Κομνηνούς και τους Παλαιολόγους και οι Μακεδόνες ήταν Έλληνες παρά τον μύθο που οι ίδιοι καλλιέργησαν περί καταγωγής από βασιλικής αρμενικής οικογένειας καθώς ντρέπονταν που ήταν ταπεινής καταγωγής,επίσης και άλλες μικρότερες δυναστείες,αλλά το θέμα δεν είναι τόσο φυλετικό όσο ιδεολογικό-πολιτισμικό,γιατί και Αρμένιος να είναι κάποιος όταν μεγάλωνε και πίστευε τα ίδια με τον Έλληνα της εποχής εκείνης είναι Έλληνας,εφόσον αυτό το στοιχείο κυριαρχούσε στο κράτος εκείνο.Ήδη δε η λέξη Έλληνας (που στο κάτω κάτω δεν θα παίζουμε με τις λέξεις) επανεμφανίζεται στα πιο λόγια πολιτικά στρώματα ήδη από το 1000 και μετά,στον λαό τον καθημαγμένο από επιδρομές,λοιμούς (μην το παραβλέπουμε κι αυτό),λιμούς και κακοδιοίκηση μάλλον τα θέματα αυτά δεν έλεγαν και πολλά,σε μια εποχή που εθνική συνείδηση που με την σημερινή έννοια δεν υπήρχε.Ίσως μετά το 1204 τέτοια συνείδηση τολμώ να ισχυριστώ ότι πρώτα εδώ εμφανίστηκε και όχι στην "Φραγκιά" όπως θέλουν ρωμανιδικοί να μας πείσουν (να μας πείσουν καθώς εθνική συνείδηση πλην της περίεργης έννοιας της "ρωμαϊκότητας" την θεωρούν πολύ κακό πράγμα και μεγάλη αίρεση).Σας παραμπέμπω σε Βατάτζη και Λάσκαρη (γαμπρός και πεθερός αντίστοιχα,αυτοκράτορες της Νίκαιας)
    Το θέμα Απελλή είναι ότι στα τέλη του '90 άρχισαν να εμφανίζονται αυτοί οι ξενοκίνητοι νεοπαγανιστές που με απίστευτη "δημιουργική" φαντασία άρχισαν να κατασκευάζουν "νέα ιστορία" για να διασπάσουν το Έθνος μας και να εξυπηρετήσουν άλλα συμφέροντα (την ίδια εποχή έχουμε και την εμφάνιση των αποδομιστών της ιστορίας...τυχαίο;).Για να απαντήσουν σ'αυτούς εμφανίζονται οι ρωμαιολάγνοι οι οποίοι φτάνουν στο άλλο άκρο (αν και πράγματι πιο συγκαταβατικοί,με λιγότερο φανατισμό και με καλύτερη γνώση της ιστορίας από τον αγράμματο όχλο που ακολούθησε τους νεοπαγανιστές) σε αρκετές περιπτώσεις.Χωρίς να το θέλει φαντάζομαι οι "ρωμαιολάγνοι" χρησιμοποιούνε ως ιδεολογία τις εργασίες του μακαρίτη καθηγητή π.Ρωμανίδη,σίγουρα πολύ πιο μορφωμένου από τον κάθε άσχετο Βλάσση Ρασσιά,αλλά πάλι υποκύπτοντα σε αρκετά λάθη.Επίσης τα περί "ρωμαϊκότητας" καλλιεργήθηκαν και από κύκλους του Φαναρίου βρύθοντες συνειδητού αλλά και λανθάνοντος ανθελληνισμού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. "και δυστυχώς πέφτεις στον λάκκο των υπερεθνικιστών."

    "ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΦΕΙΛΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΝ ΤΩΝ ΕΙΣ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΝ ΤΩΝ"

    ΑΠΑΝΤΑ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ ΕΚΔΟΣΕΙΣ "ΜΕΡΜΥΓΚΑ"

    Αλλα ξεχασα, ο Κολοκοτρωνης ηταν ενα χουφταλο που δεν "ηξευρε" τι του γινοταν και ηγετο και εφερετο απο τους δυτικους αξιωματικους. Εγραφε αυτα που του υπαγορευαν. Ετσι δεν ειναι Κ.Π.;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Κύριοι, αν θεωρείτε την αλήθεια "ανθελληνισμό", τότε υπ' αυτή την έννοια ΝΑΙ, ΕΙΜΑΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝ.

    Δηλώνω Ρωμαίος τηι καταγωγηι, Χριστιανός.

    Αυτή είναι η ταυτότητά μου.

    Όσον αφορά τα "δίκιο έχεις δεινα και ταδε", θα σας αφήσω να συνεχίσετε το παιγνίδι με τα κουβαδάκια και τα φτιαράκια σας.

    Δεν είστε σε θέση καν να διαβάσετε μια επιστολή στα λατινικά, προς τον πάπα Λέοντα Ι, και να ερμηνεύσεται το γκρεκορουμ ερρορουμ.

    Καλη...νύχτα!

    Κ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. 4.09 άσχετε...δεν έχεις διαβάσει το πρωτόκολλο του Λονδίνου για την δημιουργία "Γραικίας" (Ελλάδας για εσωτερική κατανάλωση).

    Είσαι που είσαι αδιάβαστος, κάνε μας την χάρη και σταμάτα να διαβάζεις τα σχόλιά μας, αν δεν τα γουστάρεις..

    Κ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. "Δηλώνω Ρωμαίος τηι καταγωγηι"

    Πολυ καλα!Την επομενη φορα που θα εμφανιστεις στο ιστολογιο κοιτα να εισαι και καταλληλα εξοπλισμενος.Ως Ρωμαιος φυσικα.Φροντισε να φερεις tuga, lorica, pilum, gladius, scutum και φυσικα caligae.Διοτι δεν νοειται Ρωμαιος λεγεωναριος χωρις caligae.
    ΚΑΛΗ ΝΥΧΤΑ ΚΑΙ ΣΕ ΣΕΝΑ...ΨΩΝΑΡΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Και κατι απο την προγενεστερη αντιπαραθεση μας για το ιδιο θεμα το οποιο ουδεποτε απαντηθηκε.Για να δουμε τωρα, θα απαντηθει;
    ----------------------
    Προς Ρωμαίους καισαρες, πατρικίους, πληβείους, τριβούνους, πραίτορες, προτέκτορες, λεγεωναρίους, βοεβόδες, δραγουμάνους, κλπ, κλπ, κλπ της ανατολικης υμων Ρωμαϊκης αυτοκρατοριας.
    Τι ειναι αυτο που διαφοροποιεί σημερα τους Σερβους τους Βουλγαρους τους Αρμένιους τους Αλβανους κλπ απο το να αυτοαποκαλούνται Ρωμαίοι, εφοσον στο παρελθόν ηταν ενσωματωμενοι και αυτοι στην ανατολικη Ρωμαϊκη αυτοκρατορια ; Είναι Ορθοδοξοι Χριστιανοι -τουλαχιστον οι Σερβοι και οι Βουλγαροι- και ειχαν υιοθετησει την Ελληνικη ως επισημη γλωσσα τους;Ευτυχως σωζονται ορισμενα εγγραφα του κραλη της Σερβίας Στέφανου Δουσαν που ειναι γραμμενα στα Ελληνικα. Αλλα και στην παλια πρωτευουσα της Βουλγαριας την Πλισκα ανευρεθη-υστερα απο εκτεταμενες ανασκαφες- μια πετρινη στηλη στην οποια υπαρχει χαραγμενο το χρονικο του χαν των πρωτο-Βουλγαρων Ασπαρουχ-δηλαδη αρκετα χρονια πριν τον εκχριστιανισμο τους- το οποιο επισης είναι γραμμενο στα Ελληνικα, κατι που δηλωνει οτι η Ελληνικη γλωσσα ομιλειτο στην βορεια Βουλγαρια πολυ πριν τον εκσλαβισμο αυτου του λαου.Γιατι λοιπον-εσεις οι Ρωμαίοι προύχοντες-επιτρεπετε στον σημερινο Σερβο, Βουλγαρο και Αρμενιο να αυτοπροσδιοριζεται οπως επιθυμει και μονον στον Ελληνα στερειτε αυτο το δικαιωμα; Μηπως τελικα το ολο θεμα εχει να κανει με την δημιουργια των ανεξαρτητων πατριαρχείων Σερβίας, Βουλγαρίας και Αρμενίας και δεν σχετιζεται τοσο με τους ατερμονες βερμπαλισμους και φορμαλισμους με τους οποιους μας φλομωσατε ολο αυτο το διάστημα; Και επειδη γνωριζω οτι ΕΤΣΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΙΝΑΙ,για αυτο προτιθεμαι να στηριξω με ολες μου τις δυναμεις την δημιουργια ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ κατα τα προτυπα της Σερβιας, οψεποτε προκυψει τετοιο θεμα. Για να μπορουμε και εμεις οι ΕΛΛΗΝΕΣ να αυτοαποκαλουμαστε και τυποις με το ονομα μας. Εφοσον σας αρεσουν τοσο πολυ οι τυποι και οχι η ουσια.

    http://www.kroraina.com/pliska/do_s83.jpg

    http://www.kroraina.com/pliska/vb_57.jpg

    http://www.kroraina.com/pliska/pl_1.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. ΚΠ Μάθε εσύ Ελληνικά και μετά κάνε παρατηρήσεις... "...και να ερμηνεύσεται το γκρεκορουμ ερρορουμ".
    Κάτι για ενεργητική και παθητική φωνή... μάλλον έλειπες σε κείνο το μάθημα...
    AVE...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Η λέξη Αλβανία, σημαίνει Λευκή Χώρα από το λατινικό ΑΛΜΠΑ: λευκή. Είναι όρος με γεωγραφική και όχι εθνολογική σημασία.

    Ο όρος Αρβανίτης που αφορά τους Σουλιώτες, τους Υδραίους, τους Σπετσιώτες και πολλούς κατοίκους των Μεσογείων, προέρχονται από τελείως διαφορετική ρίζα. Συγκεκριμένα από τη λέξη "Άρβανον", τοπωνύμιο της Βορείου Ηπείρου, που το βρίσκουμε ήδη από τον 11ο αιώνα στα κείμενα της Άννας Κομνηνής.

    Από το Άρβανον, δηλαδή από την Ελληνικοτάτη Βόρειο Ήπειρο, κατέβηκαν σε πόλεις και νησιά της Νοτίου Ελλάδος ελληνικοί πληθυσμοί που μιλούσαν αρβανίτικα. Δηλαδή μία διάλεκτο ανάμικτη με αρχαία ελληνικά, λατινικά, τουρκικά και εντόπια βαλκανικά γλωσσικά στοιχεία.

    Οι αρβανιτόφωνοι Έλληνες ουδέποτε είχαν διαφορετική συνείδηση από τους υπόλοιπους Έλληνες. Ο Μάρκος Μπότσαρης, στην μνήμη του οποίου ασεβούν πολλοί, ήταν Έλλην αρβανιτόφωνος, όπως όλοι οι Σουλιώτες. Η ελληνική του συνείδηση φαίνεται και από την περίφημη φράση που είπε όταν πρωτοπάτησε στα Επτάνησα. "Ο Έλλην δεν μπορεί να αισθάνεται ελεύθερος εκεί όπου κυματίζει η Βρεττανική σημαία". Το δε Λεξικό που έγραψε ήταν της αρβανίτικης - όχι αλβανικής - και ρωμαίικης απλής (νεοελληνικής).

    Παρεμφερές παράδειγμα μας δίδουν οι σλαβόφωνοι Μακεδονομάχοι Κώττας, Κύρου, Νταλίπης και άλλοι, οι οποίοι πολέμησαν υπέρ της Ελλάδος κατά των Βουλγάρων κομιτατζήδων.

    Η σύγχυση μεταξύ των λέξεων Αλβανός και Αρβανίτης δημιουργείται μόνον στην ελληνική γλώσσα, διότι φαίνονται να μοιάζουν οι δύο όροι ηχητικά. Η ομοιότης είναι μόνο επιφανειακή. Στην ουσία διαφέρουν κατά πολύ. Άλλωστε οι ίδιοι οι Αλβανοί αποκαλούν εαυτούς Σκιπετάρ και την χώρα τους Σκιπερία : χώρα των Αετών. Τι κοινό μπορούν να έχουν ένας Σκιπετάρ και ένα Έλλην αρβανιτόφωνος;

    Ίσως ο ένας να μπορεί να καταλαβαίνει κάποιες λέξεις από τον άλλο. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είχαν η έχουν την ίδια εθνική συνείδηση. Μην ξεχνούμε ότι Σέρβοι, Κροάτες και Βοσνιομουσουλμάνοι μιλούν ακριβώς την ίδια γλώσσα, παρά ταύτα συγκρούσθηκαν μεταξύ τους με οδυνηρές συνέπειες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.