19/9/10

Ξεχειλίζει ο Εβρος από λαθρομετανάστες

Σε κύρια πύλη εισόδου παράνομα εισερχόμενων μεταναστών στη χώρα έχει μετατραπεί ο Εβρος. Η αποτελεσματικότητα των μέτρων που εφάρμοσε η Frontex στο Αιγαίο απέτρεψε τα κυκλώματα να διοχετεύουν τους παράνομους μετανάστες στα νησιά και να προτιμούν την περιοχή του Εβρου, απ’ όπου από τις αρχές του 2010 έχουν εισέλθει στη χώρα περισσότεροι από 14.000 λαθρομετανάστες.

Σύμφωνα με αναφορά που έχει αποστείλει η βουλευτής ΠΑΣΟΚ του Εβρου, Ελένη Τσιαούση, στον πρώην υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μ. Χρυσοχοΐδη, σε σχέση με το 2009 παρουσιάζεται αύξηση της εισόδου των λαθρομεταναστών κατά 313,8% τον Μάιο, κατά 398,8% τον Ιούνιο, και κατά 388,6% τον Ιούλιο.

Ο δήμαρχος Βύσσας Παν. Σιανκούρης.Μόνο τον Ιούλιο του 2010 από την Αστυνομική Διεύθυνση Ορεστιάδας συνελήφθησαν 3.727 μετανάστες, ενώ ο αντίστοιχος αριθμός τον Ιούλιο του 2009 ήταν μόλις 331. Το πρόβλημα τείνει να γίνει εκρηκτικό και ήδη ακούγονται «επίσημες φωνές» να ζητούν να ασφαλισθούν τα χερσαία περάσματα με συρματόπλεγμα?

Οι μετανάστες προέρχονται κυρίως από το Πακιστάν, το Αφγανιστάν, την Παλαιστίνη, τη Σομαλία, το Ιράκ και το Κουρδιστάν. Αυτό που γνωρίζουν πια όλοι, αρχές και πολίτες, είναι πως οι παράνομα εισερχόμενοι μετανάστες δεν κρύβονται πλέον, αλλά αναζητούν οι ίδιοι τις αστυνομικές αρχές για να παραδοθούν και να πάνε στους χώρους υποδοχής, όπου διαμένουν κάτω από άθλιες συνθήκες.

Το πρόβλημα διογκώνεται από την έλλειψη χώρων υποδοχής, αλλά και τη συμπεριφορά της Τουρκίας η οποία δεν εφαρμόζει τις συμφωνίες επανεισδοχής των μεταναστών, επικαλούμενη τυπικούς λόγους. Πρόσφατα 32 μετανάστες εγκλωβίστηκαν στον ποταμό Εβρο και δεν τους παραλάμβαναν από την πλευρά της Τουρκίας με τη δικαιολογία ότι είναι μετανάστες που θέλουν να μπουν παράνομα στη χώρα τους!

Η δύναμη των συνοριακών φυλάκων στον Εβρο είναι 400 άτομα. «Εχουμε φτάσει στα όριά μας», μας λέει ο γ.γ. της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Εβρου, Κωνσταντίνος Χατζηαναγνώστου. «Οι συνθήκες στους χώρους υποδοχής των μεταναστών είναι απαράδεκτες. Στο Τυχερό ο χώρος υποδοχής είναι πρώην σιταποθήκη».

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΒΥΣΣΑΣ
«Τώρα περνάνε τα σύνορα μέρα μεσημέρι»


«Φοβάμαι ότι σε λίγο καιρό θα έχουμε κοινωνική έκρηξη στην περιοχή. Εμείς υπολογίζουμε ότι περισσότεροι από 24.000 λαθρομετανάστες πέρασαν τα σύνορα το τελευταίο δεκάμηνο», μας λέει ο δήμαρχος Βύσσας, Παναγιώτης Σιανκούρης. «Στοιβάζονται στους χώρους υποδοχής όπου διαμένουν διπλάσιοι από όσους μπορούν να υποδεχτούν. Πέρυσι προσπαθούσαν να κρυφτούν, ενώ τώρα περνάνε τα σύνορα μέρα μεσημέρι.

Η περιοχή δίνει την αίσθηση ότι είναι ξέφραγο αμπέλι, γι’ αυτό προτείνω να τοποθετηθεί τουλάχιστον ένα συρματόπλεγμα μήκους 12,5 χλμ. στα χερσαία σύνορα για την προστασία της περιοχής. Αρκετοί μετανάστες είναι αγνώστου προελεύσεως και δεν έχουν έγγραφα, ενώ δεν γνωρίζουμε αν είναι φορείς ασθενειών».

ΕΛΕΝΗ ΤΣΙΑΟΥΣΗ, Βουλευτής ΠΑΣΟΚ
«Να ενισχύσουμε τους χώρους συγκέντρωσης»
«Οι χιλιάδες άνθρωποι που συλλαμβάνονται πρέπει να φάνε, να ντυθούν, να γίνουν οι ιατρικές τους εξετάσεις στο νοσοκομείο, να δοθεί ιδιαίτερη φροντίδα στα παιδιά. Αυτά συνεπάγονται ένα τεράστιο κόστος για την περιοχή μας. Πέρα, βέβαια, από τις συνέπειες στον τόπο μου, να σκεφτούμε ότι όλοι αυτοί οι ταλαιπωρημένοι άνθρωποι μόλις παρέλθει το χρονικό διάστημα που προβλέπει ο νόμος, φεύγουν με ένα χαρτί που λέει ότι πρέπει να εγκαταλείψουν τη χώρα.

Και, βέβαια, κατευθύνονται προς την υπόλοιπη Ελλάδα! Τώρα θα πρέπει να οργανώσουμε καλύτερα την υποδομή παρακολούθησης των συνόρων μας και να ενισχύσουμε τους χώρους συγκέντρωσης και κράτησης των μεταναστών. Θα πρότεινα δε να εγκατασταθεί κλιμάκιο της Frontex στην περιοχή».

ΝΙΚΟΣ Β. ΤΣΙΤΣΑΣ
ΕΘΝΟΣ

25 σχόλια:

  1. ΕΛΕΝΗ ΤΣΙΑΟΥΣΗ, Βουλευτής ΠΑΣΟΚ
    «Να ενισχύσουμε τους χώρους συγκέντρωσης»

    Κα Τσιαούση παρακολoυθώ συστηματικά τις παρεμβάσεις σας.Λυπάμαι αλλά κοιτάτε προς λάθος πλευρά.

    Μια ματιά προς τα αντίστοιχα Βουλγαρικά σύνορα θα σας πείσει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το θέμα της επαναπροώθησης δεν μπορούσε να μπεί ως προυπόθεση ένταξης στην ΕΕ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κάποτε, λόγω Τουρκίας, η περιοχή του Έβρου ήταν ναρκοθετημένη. Υπήρχαν προειδοποιητικές ταμπέλες, ώστε να μην κινδυνεύσει κανείς, αν προσπαθούσε να περάσει τα σύνορα.

    Λόγω λαθρομεταναστών, η ΕΕ μας υποχρέωσε να αποσύρουμε τις νάρκες. Δηλαδή, ακόμη και την εθνική μας ασφάλεια βάζουμε σε κίνδυνο εξ αιτίας των λαθρομεταναστών. Ας έλθει να τους μαζέψει η ΕΕ, αντί να κάθεται να εντολεύει μόνο.

    Η Frontex είναι σκέτη φάρσα.

    Είμαστε άξιοι της μοίρας μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Προσθέστε και τις 100.000 Ρομά που ο Παπανδρέου θέλει να έρθουν στην Ελλάδα αφού τους διώξει η Γαλλία και ίσως και άλλοι από την Ιταλία. Καλά μας λένε η τουαλέτα της Ευρώπης.
    Εγώ θα έλεγα ότι γίναμε η τουαλέτα της υφηλίου. Ομως μια ερώτηση. Αφου έχουμε οικονομική κρίση, αφού γίνονται συνεχως απολύσεις και δεν υπάρχουν δουλειές, αφού οι επιχειρήσεις κλείνουν η μία μετά την άλλη, γιατί έρχονται όλοι εδώ;
    Λογικά θα έπρεπε να πάνε στα πλούσια κράτη της Ευρώπης, αλλά που αλλού θα βρούν τέτοιους βλάκες σαν τους Ελληνες.

    αν θέλανε οι Ελληνες θα τους είχαν διώξει όλους με τον τρόπο τους, αλλά ο κουτοπόνηρος και εγωιστής Ελληνάς κοιτάει μονο το τώρα πως να κονομήσει και πως να φοροδιαφύγει, δεν κοιτάει το μέλλον ούτε των παιδιών του ούτε της πατρίδας του, ούτε της φυλής του.

    Τέτοια ζώα που αδυνατούν να δουν παραπέρα από την μπάκα τους, τέτοια ανθρωπάκια που ζαρώνουν από τον φόβο και αδυνατούν να υπερασπιστούν τα ιερά και τα όσια αξίζουν να έχουν πατρίδα, αξίζουν να λέγονται Ελληνες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ξ'ερετε γιατί αυτή η πλημμυρίς μουσουλμανων λαθρομεταναστων απολαμβάνει ασυλίας? Το αδελφάτο της Ευρώπης βρήκε φθηνούς επιβήτορες και ετσι πιέζει να τους δεχόμαστε χωρίς αντιρρήσεις.

    ΑΖ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πιστευω πως ολοι οι νησιωτες θα ευχαριστουν τους λαθρομεταναστες που επελεξαν το νομο Εβρου.

    Η Frontex απλα τους συλλαμβανει. Κατοπιν αφηνονται στην Αθηνα με ενα χαρτι που δινει 30 ημερες προθεσμια απελασης, οπου και παραμενουν ως παρανομοι περιμενοντας το επομενο κυμα μαζικων νομιμοποιησεων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @ kiko

    Όλα μπορούν να μουν σαν προϋπόθεση, αλλά ποιος θέλεις να τα βάλει; Η ΕΕ; Αυτή δεν ενδιαφέρεται τόσο για το θέμα.
    Η Ελλάδα; Μα αυτή στηρίζει την ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας. Δεν έβαλε σαν προϋπόθεση την άρση του casus belli και θα βάλει την επαναπροώθηση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Υπαρχει Ελπιδα, τουλαχιστον για την Αθηνα! Με αξιους, αξίες και το Γρηγορη!

    http://www.youtube.com/watch?v=48iJwfuK5Uk&feature=player_embedded

    Οσοι πατριωτες, καντε το καθηκον σας! Η Αθηνα θα ανακουφιστει, οπως οταν στην κυβερνηση ηταν η ΝΔ που κρατουσε υπευθυνη σταση στη λαθρομεταναστευση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αφου δε ναρκοθετουμε τα συνορα, δεν υψώνουμε συρματοπλέγματα, δε βαζουμε περίπολα να πυροβολουν στο ψαχνο, δεν, δεν, δεν, και απο τη στιγμή που η ΕΕ βλεπει το πρόβλημα ως αποκλειστικό της Ελλαδας το καλυτερο που εχουμε να κανουμε ειναι το χαρτι που δινει 30 ημερες προθεσμια απελασης να λεει και κατι άλλο. Οτι αυτες τις 30 ημερες εχουν τα δικαιωματα και τις υποχρεωσεις του Ελληνα πολιτη και σαν προσωρινοι πολιτες της ΕΕ να μπορουν ελευθερα και αυτοι να πανε και στις υπολοιπες χωρες της ΕΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Σχετικά με τα Ναρκοπέδια, τα Ναρκοπεδια της Τουρκίας ήταν τα λιγότερα σε σχέση με τα Ελληνικά και τα Βουλγαρικά αλλά δεν είχαν σήμανση.Η Βουλγαρία εχει υπογράψει την συνθήκη της Οττάβας.

    Η επαναπροώθηωση είναι μύθος και αποτελεί μπούμερανγκ ως διαδικασία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Γιατι στα σύνορα Αμερικής και Μεξικου, οργανώνονται Αμερικανοί συνοριακοί πολίτες, οπλισμένοι, και περιπολούν συνέχεια με βάρδειες να πιασουν Μεξικανους λαθρομετανάστες;

    Γιατί αυτοί έχουν δικαίωμα να προστατεύσουν την χώρα τους και μεις όχι; Γιατί αυτοί οργανώνονται και δρούν ομαδικά; Εμείς γιατί όχι; Αν οργανωθούν ομάδες πολιτών για την προστασία των συνόρων μας τι θα μας κάνουν δηλαδή; θα βάλουν τον στρατό εναντίον μας; για ποιό εγκλημα;
    Λειπει το δημιουργικό μυαλό, η αποφασιστικότητα, η οργάνωση. Νενέκοι,ραγιάδες, δειλοί, κομματόσκυλα, εγωιστές, αδιάφοροι, της τελευταίας στιγμής.
    Δεν υπάρχει μέλλον για την Ελλάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ..Αφου δε ναρκοθετουμε τα συνορα, δεν υψώνουμε συρματοπλέγματα, δε βαζουμε περίπολα να πυροβολουν στο ψαχνο...

    Αυτο θα μας βάλει στην θέση του κατηγορουμένου, άρα θα είναι εις βάρος μας.

    Η λύση είναι μία η Ελλάδα να συνδέσει την Τουρκία με το πρόβλημα , να την θέσει πρό των ευθυνών της και να ΥΠΟΣΤΕΙ ΤΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ σε περίπτωση μη τήρησης των συμφωνηθέντων.

    Η Τουρκία νοιώθει την πίεση απο την Βουλγαρία να αυξάνει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ποιούς επιβήτορες; Αυτοί δουλεύουν για την πάρτυ τους, παραοικονομία, τα στέλνουν όλα στην πατρίδα. Η κάθε ευρωπαική χώρα, και η Ευρώπη δεν κερδίζει τίποτα. Χανει, χάνει, χάνει. Διάσπαση, αλλοίωση και γενοκτονία γηγενων πληθυσμών, καταστροφή του ευρωπαικού πολιτισμού
    με τον εισαγώμενο υποπολιτισμό, πολυεθνική σούπα, γκρίζα μάζα ετοιμή για την ηγεμονία των εκλεκτών.

    Μέρος του σχεδίου, ένας άλλος τρόπος άλωσης των ευρωπαικών φυλών - όπως είπε ένας μουσουλμάνος ιμάμης σε ένα συνέδριο στο Βατικανό για την φιλία των πίστεων ῾θα σας κατακτήσουμε βαση των δικών σας δημοκρατικών νόμων῾῾
    δηλαδη με τα ίδια σας τα οπλα θα σας αλώσουμε.

    Αν δεν διαλυθει η ΕΕ θα διαλυθει η Ευρώπη.

    "Jews will play a leading role in multicultural Europe"Says Jewish researcher"
    http://www.youtube.com/watch?v=w_a-25MhRuk

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ειναι τόσο δύσκολο να τοποθετηθούν ηλεκτροφόρα καλώδια υψηλής τάσης κατα μήκος των συνόρων και όποιος τα ακουμπά να αποθαρύνεται ή να γίνεται ψητός?
    Ειναι γελοίο να μήν μπορεί μία χώρα να έχει τον έλεγχο των συνόρων της. Οταν σε μια χώρα όποιος θέλει μπαίνει και όποιος θέλει βγαίνει, είτε οι θεσμοί είναι ανύπαρκτοι και η χώρα είναι υπο κατάρευση, είτε δεν είναι πια χώρα και θα έπρεπε να λέγεται κάπως αλλιώς.
    ευχαριστώ για τη φιλοξενια..
    Δημητρης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Καταλαβετε το, πως η Ελλαδα με τη Συνθηκη Δουβλινο II εχει δεσει τα χερια της. Οσοι ερχονται πρεπει να τους κρατα η Ελλαδα και οσοι δραπετευουν και φτανουν σε αλλες ευρωπαικες χωρες και συλλαμβανονται, αποστελονται πισω στην Ελλαδα και η Ελλαδα εχει την υποχρεωση να τους ξαναπαρει.

    Οσο ΠΑΣΟΚ και ΝΔ δεν καταγγελουν την συμφωνια ή δε ζητουν επαναδιαπραγματευση, αυτο δε θα εχει σταματημο, γιατι η Ελλαδα δεν εχει ουτε τη Λιβυη οπως η Ιταλια που πλεον ξεφορτωνεται τους νεοαφιχθεντες εκει ουτε τις πολιτικες εκφοβισμου και απελασης της Γαλλιας.

    Στην Ελλαδα πλεον εχει βγει η φημη ως της ευκολης πυλης. Αν σε πιασουν στη Χιο, θα πας Αθηνα. Αν σε πιασουν στη Σικελια, θα πας Λιβυη.

    Βεβαια σε περιπτωση που δεν το εχετε αντιληφθει, για τους πολιτικους, δεν υφισταται θεμα. Ψηφο μπορει να δωσει ο Ελληνας, ψηφο και ο αλλοδαπος. Αλλωστε ολες οι κυβερνησεις εχουν διατηρησει πολιτικη πολυπολιτισμικοτητας.

    Αλλα ξερω, ξερω. Ο Αντωνης ειναι αλλιως. Ο Ελληνας ειναι σαν το Αμερικανο. Αλλαζει ο προεδρος και το κομμα αναγενναται απο τις σταχτες του. Φευγει ο Μπους, αλλαξε το Ρεπουμπλικανικο! Εγιναν ξαφνικα ολοι εναρεται και αλλαξαν μυαλα.

    Αλλαξε ο Μανωλιος...

    Αλλα σε μια χωρα που σε φτανουν στη χρεοκοπια κι εσυ συνεχιζεις ΠΑΣΟΚ-ΝΔ , τι αλλο να πεις... Εγω εχω πια απογοητευθει τοσο που και εδω πλεον το εχω ριξει στο χιουμορ. Αναρωτιεμαι μαλιστα, τι αλλο πρεπει να κανουν αυτα τα 2 κομματα στον Ελληνα για να μην τους ξαναψηφισει. Ας ψηφισεις εναν αγνωστο βρε αδερφε. Αυτους τουλαχιστον τοσες δεκαετιες δεν τους εμαθες τι κουμασια ειναι?

    Τι να πω... Δεν ειναι τυχαια η χρεοκοπια. Ουτε οτι η Ελλαδα ειναι ο βοθρος της Ευρωπης ειναι τυχαιο, ουτε πως ολοι γελουν με την Ελλαδα, ουτε πως η Ελλαδα καηκε στα δαση της και την πρωτευουσα της, ουτε οτι εχει ανυποληπτη εξωτερικη πολιτικη εναντι οιοδηποτε στην περιοχη ουτε οτι μπαινουν μαθητες σε ανωτατες σπουδες με βαθμο 1 και 2.

    Αλλα υπαρχει ελπιδα! ΠΑΣΟΚ-ΝΔ!

    Τελευταιες μερες Βυζαντιου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. 200 χρονια μετα, η γκλαβα του Ελληνα δεν αλλαξε... Εγραφε ο Σολωμος.

    "Δυστυχισμένε μου λαέ καλέ και αγαπημένε. Πάντα ευκολόπιστε και πάντα προδομένε".

    Αν ηταν οι αρχαιοι και αυθεντικοι κατοικοι της χωρας σημερα ζωντανοι, το λιγοτερο, θα ειχαν εξοστρακιστει απαξαπαντες οι κυβερνωντες. Αλλα δυστυχως, οι νεοΕλληνες, ειναι μονο εκφυλισμενοι απογονοι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. H δε FRONTEX, που την πολυδιαφημισαν και η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ τωρα, ειναι στην ουσια σταχτη στα ματια του λαου και ενισχυεται απο τους Ευρωπαιους, γιατι βοηθα στο φακελωμα περισσοτερων λαθρομεταναστων, που μετα οι αρχες αλλων χωρων μπορουν να χρησιμοποιησουν ως ατρανταχτα στοιχεια για να επαναπροωθησουν στην Ελλαδα μεταναστες που συλλαμβανουν στη δικη τους χωρα.

    Δεν το κανουν δηλαδη απο καλη καρδια. Απλα, ενω πριν εμπαιναν εντελως ανεξελεγκτα και μετα καποιοι περνουσαν σε ευρωπαικες χωρες, τωρα οι ευρωπαικες χωρες εχουν περισσοτερες πιθανοτητες να τους αναγνωρισουν στη βαση δεδομενων τους που δημιουργειται χαρη στις συλληψεις της FRONTEX και να τους ξαναστειλουν στην Ελλαδα με τη βουλα, χωρις η Ελλαδα να μπορει να αρνηθει πως εφυγαν απο αυτην.

    Βεβαια αυτα δεν τα λεει κανεις στην τηλεοραση απο τους αρμοδιους υπουργους. Μιλουν με δεος για τη FRONTEX, αλλα δε μας λενε, τελικα αυτοι που συλλαμβανονται, που καταληγουν και γιατι το προβλημα σε ολη την Ελλαδα διογκωνεται αντι να ελαφρυνεται παρα την αρωγη της FRONTEX? Γιατι ολοι στην Αθηνα καταληγουν. Και οσοι συλληφθουν σε αλλη χωρα, επιστρεφονται στην Ελλαδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. @ 19 Σεπτεμβρίου 2010 9:44 μ.μ.

    Αυτά κάνουν οι εβραίοι σε όλες τις χώρες φίλε μου φυσικά εκτός Ισραήλ, κερδίζοντας με το σπαθί τους την "αγάπη των λαών".
    Έτσι προσπαθούν να διασπάσουν την συνοχή και την συνέχεια των εθνών ώστε να ανοίξει ο πλατύς δρόμος της εφαρμογής των "Πρωτοκόλλων των Σοφών της Σιών" και της δουλείας των λαών, χωρίς κανένα εμπόδιο.


    Λιάκος Αριστομένης
    Εκπαιδευτικός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. @ 19 Σεπτεμβρίου 2010 7:35 μ.μ.: "...βοθρος της Ευρωπης..." Σωστος φιλε, συμφωνω απολυτα. Ψηφιζουμε κοπρανα και αυτο μας αξιζει.

    Ειναι ενδιαφερον οτι οταν καποιος προτεινει παραπανω να ασφαλιστουν τα συνορα μας - δηλαδη τι αλλη αποστολη εχει ο στρατος εν καιρο "ειρηνης"; - δυσκολα συμφωνουν οι αλλοι ελληνες μαζι του. Προφανως kai η επισημη πολιτικη της χωρας ειναι οτι δεν χρειαζεται να υπαρχει καμια ασφαλεια στα συνορα, τουναντιον εχουμε υποχρεωση να δινουμε φροντιδα στους λαθραιους. Δεν τρεχει τιποτα αν μερικοι ακομα ιθαγενεις διαμαρτυρονται, προσωρινο θα ειναι το φαινομενο.

    Εχουμε καταντησει ελληνες με μικρο το 'ε' και ηδη πρεπει να αρχιζουμε να κρυβουμε την καταγωγη μας γιατι ειμαστε συνωνυμο της ηλιθιοτητας σε ο,τι κανουμε και σε ο,τι λεμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Η Ελλάδα; Να βάλει προϋποθέσεις στην Τουρκία; Χρήστο Χ. πόσο καιρό λείπεις από τον πλανήτη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Γιατι οι μουσουλμανοι μεταναστες δεν παραμενουν στην ταχεως αναπτυσσομενη και μουσουλμανικη Τουρκια αλλα ερχονται στο εξαθλιωμενο χριστιανικο Μπατιρισταν?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ποια φρόντεξ και πράσινα άλογα... Περιμέναμε από τους Λιθουανούς να υπερασπιστούν τα σύνορα μας!!!Κατάντια... Την ίδια ώρα υπάρχουν δεκάδες σκάφη του λιμενικού στα αζήτητα και σαπίζουν λόγω έλλειψης στοιχειώδους συντήρησης. Κατά τα άλλα έχει μελτέμια και φουρτούνες εδώ και πνίγονται γι αυτό πηγαίνουν από τον Έβρο τώρα. Ο νεκροθάλαμος έχει γεμίσει λαθρομετανάστες στο νοσοκομείο...Η λύση είναι μία: Άκατοίκητα νησιά να μετατραπούν σε χώρους κράτησης φυλασσόμενα από τον στρατό με καταναγκαστική εργασία για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα και αφού μάθουν γλώσσα και πίστη σωστή να αφήνονται ελέυθεροι υπό επιτήρηση...Αν δεν γίνει αυτό στη χώρα θα έχουμε εμφύλιο αναπόφευκτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. @ "Γιατι οι μουσουλμανοι μεταναστες δεν παραμενουν στην ταχεως αναπτυσσομενη και μουσουλμανικη Τουρκια αλλα ερχονται στο εξαθλιωμενο χριστιανικο Μπατιρισταν?"

    Γιατι απο το Μπατιρισταν, εχουν ελπιδες να φυγουν και να περασουν σε Γερμανια, Γαλλια, κλπ. Και αν δεν το καταφερουν, ξερουν πως το Μπατιρισταν ειναι χωρα χωρις νομους, που μπορουν να κανουν τα παντα, απο την παρανομη διαμονη, μεχρι την εργασια με Καλασνικοφ.

    Επισης στο Μπατιρισταν, μεχρι προσφατως, περα απο την δωρεαν νοσοκομειακη περιθαλψη για σοβαρα περιστατικα, επαιρναν και επιδομα ενοικιου και επιδομα αλληλλεγγυης. Στην Τουρκια ας μην πω καλυτερα τι θα επαιρναν.

    Τι καθομαστε και συζηταμε. Νομιζει κανεις πως στην Τουρκια ή σε οποιαδηποτε ευρωπαικη χωρα, θα ειχε φτασει το εγκλημα στη μορφη που εχει φτασει στην Ελλαδα, οπου σε λιγο περισσοτεροι θα ειναι οι ενοπλοι παρα οι αοπλοι μετα τις 8 το βραδυ και η πολιτεια το μονο που θα εκανε θα ηταν να μιλα για το ρατσισμο των Ελληνων? Εχετε ακουσει εσεις σε αλλη ευρωπαικη χωρα, καθε μερα να βγαινουν τα Καλασνικοφ στη μεση του δρομου και να γινεται Φαρ Ουεστ στο κεντρο πρωτευουσας?

    Εγω ειμαι κατοικος εξωτερικου. Σας διαβεβαιω πως ΚΑΜΙΑ χωρα δε θα ανεχονταν επι καθημερινης βασης, την ποιοτητα της εγκληματικοτητας που υπαρχει στην Αθηνα και δη στο κεντρο της. Αυτα μονο στο Μπατιρισταν, οπου αν τολμησεις και μιλησεις, θα σε πουν και ρατσιστη-ξεβοφοβο και θα βγουν τα ΜΜΕ και καμποσα κομματα να σε σταμπαρουν ως ακροδεξιο.

    Αλλα τι συζηταμε... Οταν στην Ελλαδα η "δεξια" εχει φτασει να βγαινει υπουργος εσωτερικων και να ευχαριστει τους λαθρομεταναστες που... μας προτιμησαν, τι αλλο να πουμε. Αυτα στην υπολοιπη Ευρωπη δεν τα εχουν πει ουτε σοσιαλιστες υπουργοι. Περιμενετε μετα στην Ελλαδα να ενδιαφερθει κανεις στα εργα για να γινει κατι. Στα λογια, για τους ευκολοπιστους, ναι, ενδιαφερονται. Μολις μπουν στην εξουσια, συνεχιζουν οπως οι προηγουμενοι και οταν τους πεις "μα επιτελους δεν κανετε κατι", απαντουν "ε, ειναι χρονιο προβλημα, γιναν απανωτα λαθη, τωρα πρεπει να τους νομιμοποιησουμε ολους, δεν μπορουμε να κανουμε πως δεν υπαρχουν".

    Αυτη ειναι η ελληνικη μεταναστευτικη πολιτικη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. ΕΛΕΝΗ ΤΣΙΑΟΥΣΗ, Βουλευτής ΠΑΣΟΚ
    «Να ενισχύσουμε τους χώρους συγκέντρωσης»«

    Να τους πάρετε στο σπίτι σας και Τσιαούση...Διότι όλοι σας με ξένα κόλλυβα κάνετε κηδείες.

    Δεν κατανοώ πια την δημοκρατία ως προς πια κατεύθυνση κοιτάζει.
    Γιατί είναι αντιδημοκρατικό να απαγορεύεται η παράνομη είσοδος με όποιο κόστος σε αυτούς τους ανθρώπους και δεν είναι αντιδημοκρατικό να μη μπορώ να κυκλοφορήσω ελεύθερη μετά την δύση του ηλίου στην πατρίδα μου .
    Γιατί είναι αντιδημοκρατικό και ρατσιστικό να μη δέχομαι να γίνουν κέντρα συγκέντρωσης λαθρομεταναστών και δεν είναι επιεικώς απαράδεκτο οι άνθρωποι που μάτωσαν για να μπορούν αυτά τα αρχιλαμόγια να αποφασίζουν για μας να ζουν κάτω από το όριο της φτώχιας πολλοί.
    Γιατί είναι αντιδημοκρατικό να μη τους επιστρέφουμε όπως ήρθαν τη στιγμή που δεν ήρθαν νόμιμα και δεν είναι αντιδημοκρατικό το ότι μας επιβάλουν εμμέσως πλην σαφώς να γίνουμε εμείς μετανάστες σε άλλα κράτη.
    Να του πάρετε όλους πίσω αλλιώς να τους φιλοξενήσετε στα σπίτια σας .
    Και αν θεωρηθεί αυτό που λέω ρατσιστικό , μη ανθρωπιστικό , και ένα κάρο ακόμα επίθετα που δεν μπορώ να σκεφτώ αυτή τη στιγμή ναι είμαι .Αν πάλι μου μιλήσουν περί φιλοξενίας και το Ελληνικό πνεύμα αυτής ,η απάντηση είναι επιλέγω ποιον, πότε, και για πόσο, θα φιλοξενήσω και δεν θα μου τον επιβάλλουν.
    Αρα για να μην έχουμε την κοινωνική έκρηξη που όλοι περιμένουν αλλά δυστηχώς δεν ξέρουν την ακριβή ημερομηνία , καλό θα ήταν να ‘’φυλάξουν’’ με όποιο τρόπο θέλουν τα σύνορά μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Η κυρια Τσιαουση, πολυ καλα κανει και λεει οσα λεει. Αφου ο λαος παντα τους επιβραβευει, ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ?

    Εσεις αν πηγαινατε σε ενα εστιατοριο και σας σερβιριζε κακης ποιοτητας φαγητο, θα ξαναπηγαινατε? Οχι. Ομως ο Ελληνας, ξαναπηγαινει στα ιδια κομματα που δηθεν δεν τον ικανοποιουν. Γιατι προφανως εχει χασει την κοινη λογικη.

    Αν συνεχιζατε να πηγαινατε στον κακο εστιατορα και του λεγατε κι ευχαριστω για το κακο φαγητο που φαγατε, πιστευετε πως ο εστιατορας αυτος θα εμπαινε ποτε στον κοπο να βελτιωσει το φαγητο που σας προσφερει? Οχι βεβαια. Ε, γιατι περιμενετε να αλλαξουν σαπια κομματα που ενω ολοι γνωριζουν πως ειναι βουτηγμενα στη διαφθορα, μολοταυτα ο κοσμος τα επιβραβευει και παλι στις εκλογες?

    Εκει που η λογικη σταματα, αρχιζει ο νους του Νεοελληνα. Αν ζουσε σημερα ο Πλατων στην Ελλαδα, ειτε θα ειχε πιει κι αυτος απο το ιδιο ποτηρι του δασκαλου του ειτε θα ειχε μεταναστευσει στη Σουηδια.

    Μπραβο στην κυρια Τσιαουση, που ειναι συνεπης στην ιδεολογια της!

    Δε φταιει αυτη, αυτος που τη στελνει στη Βουλη φταιει. Και μετα βεβαια ο ιδιος που την εστειλε, διαμαρτυρεται για την εγκληματικοτητα και τη λαθρομεταναστευση. Ο παραλογισμος σε ολο του το μεγαλειο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.