27/9/10

Απόγονοι χριστιανών πολλοί Τ/κ…

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣτου νέου «πρέσβη» της Τουρκίας, Καγιά Τουρκμέν, ότι θέλει να αντιληφθεί τους λόγους για τους οποίους οι διαδηλωτές διαμαρτύρονται μπροστά από το γραφείο του και τους λόγους για τους οποίους οι Τ/κ θέλουν να απομακρυνθούν από την Τουρκία και να προσεγγίσουν τους Ε/κ, σχολιάστηκαν αρκετά στα κατεχόμενα.

Ο αρθρογράφος της Αφρίκα, Οζγκιούν Κουταλμίς, προθυμοποιήθηκε να διευκρινίσει τους λόγους και αναφέρει ότι οι Τ/κ προσπαθούν τώρα να διορθώσουν τα λάθη που έκαναν το 1963 όταν, υπακούοντας στην πολιτική Ντενκτάς, αποχώρησαν από την Κυπριακή Δημοκρατία. Ένα άλλος λόγος είναι οι προσβολές που δέχονται από την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία της Άγκυρας και ότι η Άγκυρα δεν έχει στα σχέδιά της σύντομη λύση του Κυπριακού, κάτι που θα φέρει τους Τ/κ πιο κοντά στους Ε/κ.

Ο Κουταλμίς υπενθυμίζει στον «πρέσβη» και τα εξής: «Όταν οι Οθωμανοί κατέλαβαν την Κύπρο επέβαλαν δυσβάστακτους φόρους στον χριστιανικό πληθυσμό, ενώ ο μουσουλμάνοι απαλλάσσονταν της φορολογίας με αποτέλεσμα πολλοί χριστιανοί να ασπαστούν το Ισλάμ. Πολλοί από εμάς, είμαστε τα εγγόνια εκείνων».

Αλλά και ο αρθρογράφος Μεχμέτ Λεβέντ, απευθυνόμενος στον «πρέσβη», τον πληροφορεί ότι οι διαφορές που προέκυψαν μεταξύ εποίκων και Τ/κ οφείλονται :

–Από το 1974 μέχρι σήμερα μεταφέρθηκαν από την Τουρκία 800.000 άτομα έναντι 80.000 Τουρκοκυπρίων.

–Από τους 164.000 εκλογείς μόνον οι 60.000 είναι Τ/κ.

–Διοικητής της λεγόμενη Κεντρικής Τράπεζας διορίζεται άτομο από την Τουρκία.

–Η «Αστυνομία» υπάγεται στις δυνάμεις ασφαλείας, κατ’ επέκταση στο Γενικό Επιτελείο των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων.

–Το 90% των καταδίκων στις φυλακές είναι εκ Τουρκίας.

–Ενώ το ψευδοκράτος καταβάλει εκατομμύρια για νοσήλια Τ/κ στην Τουρκία, οι εκ Τουρκίας νοσηλεύονται δωρεάν στα κατεχόμενα.

–Οι διακρίσεις εμφανίστηκαν όταν αυξήθηκαν κατακόρυφα οι αξιόποινες πράξεις, όταν οι δυνατότητες του ψευδοκράτους δεν ήταν αρκετές για να ικανοποιήσουν τις ανάγκες του λόγω του συνεχώς αυξανόμενου πληθυσμού, όταν οι Τ/κ αναγκάστηκαν να τοποθετήσουν σιδεριές στις πόρτες και παράθυρα για να αποφύγουν βιαστές και κτηνοβάτες.
ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

5 σχόλια:

  1. Οι λεγόμενοι Τουρκοκύπριοι, όταν μάθουν την ιστορία τους θα μεταπηδήσουν στην Ελληνοκυπριακή πλευρά και θα είναι οι πιο φανατισμένοι πολέμιοι της Τουρκίας.
    Αυτό ίσως, το έχει καταλάβει η Τουρκία και άρχισε δειλά δειλά, να προσεγγίζει τους Χριστιανικούς πληθυσμούς.
    Αυτά πιστεύω και ίσως με το πέρασμα του χρόνου να δικαιωθώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κατ' ακρίβεια, απόγονοι χριστιανών της Ανατολίας πολλοί Τ/κ… όπως και πολλοί Τούρκοι, όπως και πολλοί από τους εποίκους που ηλθαν μετά το ‘74. Άρα η θρησκεία που κάποτε είχαν οι παππούδες τους δεν αρκεί για να αγνοήσουμε την εγκληματική διαχρονικά συμπεριφορά τους στην Κύπρο.
    Επίσης εποικισμός της Κύπρου με μουσουλμάνους από την Ανατολία έγινε και πριν 200 χρόνια (πολλοί από αυτούς που τώρα λένε ότι είναι τουρκοκύπριοι).
    Έμειναν απο λεφτά πάλι οι Τουρκοκύπριοι και θυμήθηκαν τους Έλληνες της Κύπρου και την Δημοκρατία που κατέστρεψαν.

    Στέλιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. αυτά να τ'ακούν οι τουρκόφρονες της Θράκης...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σύμφωνα με τον διαπρεπή τουρκολόγο, αείμνηστο πλέον, Κώστα Κύρρη τα 4/5 των "Τ/Κ" είναι απόγονοι εξισλαμισμένων χριστιανών. Ένας απ΄ αυτούς είναι και ο Ραούφ Ντενκτάς, με καταγωγή φραγκοεβραϊκή.

    Κωνσταντίνος εκ Κύπρου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το 90% των κατοίκων της Τουρκίας είναι Βυζαντινοί που εξισλαμίστηκαν και εκτουρκίστηκαν, απόγονοι γειτσάρων, και εξισλαμισμένοι που βρέθηκαν στην Τουρκία από τις ανταλλαγές πληθυσμών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.