8/9/10

Νταβούτογλου: Δεν θα μπορέσω να υποστηρίξω το «όχι»

Η τουρκική εφημερίδα «H?rriyet» στην πρώτη σελίδα της και με τον τίτλο «Εάν το αποτέλεσμα είναι ‘όχι’, δεν θα μπορέσω να το υποστηρίξω στον έξω κόσμο», γράφει ότι ο Υπουργός Εξωτερικών Αχμέντ Νταβούτογλου στη διάρκεια επίσκεψής του στα γραφεία της εφημερίδας ανέφερε και το εξής: «Είμαι σίγουρος ότι στο επικείμενο δημοψήφισμα θα βγει ‘ναι’. Σε αντίθετη περίπτωση θα δυσκολευτώ να υποστηρίξω την επιχειρηματολογία μας ότι ο τουρκικός λαός επιθυμεί ένα πολιτικό Σύνταγμα και το αίτημά του για εκδημοκρατισμό το διευρύνει σε πολλούς τομείς».

* Η «Zaman» στις εσωτερικές της σελίδες με τον τίτλο «Το ΡΚΚ με προκηρύξεις που διένειμε στο Τούντζελι ζητεί να ψηφισθεί ‘όχι’», γράφει ότι η τρομοκρατική οργάνωση του ΡΚΚ έθεσε επί τάπητος και την ξεκάθαρη θέση του αναφορικά με το δημοψήφισμα. Το ένοπλο τμήμα της οργάνωσης HPG με προκήρυξή του στην περιοχή Τούντζελι ζητεί από τους συμπολίτες ή να πουν ‘όχι’, ή να μποϊκοτάρουν το δημοψήφισμα. Στην προκήρυξη αναφέρεται και το εξής: «Το κόμμα το οποίο δεν θα το πραγματοποιήσει, αλλά και όλοι όσοι δεν ανταποκριθούν ανάλογα θα τεθούν ανάμεσα στους στόχους μας».

Η «Sabah» στην πρώτη σελίδα της με τον τίτλο «Επιχείρηση εναντίον της απειλής του ΡΚΚ», γράφει ότι μεταξύ μελών του ΡΚΚ, τα οποία είχαν εισβάλει σε ένα χωριό στο Σίιρτ και είχαν απειλήσει ότι όποιος θα μεταβεί στις κάλπες για το δημοψήφισμα θα καεί το χωριό του, και των πολιτοφυλάκων υπήρξε σύγκρουση με αποτέλεσμα το θάνατο ενός "τρομοκράτη". Παράλληλα και οι δυνάμεις ασφαλείας άρχισαν τις επιχειρήσεις σε περιοχές όπου ενδέχεται να έχουν εγκατασταθεί οι" τρομοκράτες".
ΣΗΜΕΡΙΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.