2/9/10

Χώρες του ΝΑΤΟ θέλουν απόσυρση δυνάμεων τους απ’ το Αφγανιστάν

ΝΑΤΟϊκοί σύμμαχοι εκφράζουν την επιθυμία απόσυρσης των στρατευμάτων τους από το Αφγανιστάν. Ο πόλεμος δεν είναι δημοφιλής στις χώρες-μελη της συμμαχίας κυρίως λόγω των απωλειών τα τελευταία 9 χρόνια.

Ο Βρετανός αναπληρωτής Πρωθυπουργός Νικ Κλέγκ, δήλωσε ότι μέχρι το 2015 δεν θα υπάρχουν Βρετανικά μάχιμα στρατεύματα στο Αφγανιστάν. Ο κ. Κλεγκ έκανε τη δήλωση αυτή στα πλαίσια επίσκεψής του σε Βρετανικά στρατεύματα στη νότια επαρχία Χελμάντ την Τρίτη.

Αλλά και ο Πρόεδρος της Πολωνίας, Μπρόνισλαβ Κομορόφσκι, δήλωσε ότι τα ετήσια έξοδα ύψους 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων για την διατήρηση δυνάμεων στο Αφγανιστάν εμποδίζουν τις προσπάθειες της κυβέρνησης να εκσυγχρονίσει τις ένοπλες δυνάμεις της. Ο κ. Κομορόφσκι, ο οποίος ανέλαβε καθήκοντα τον Ιούλιο, είχε δηλώσει στα πλαίσια της προεκλογικής του εκστρατείας, ότι η Πολωνία θα αποσύρει τους 2.600 στρατιώτες της μέχρι το 2012.

Η ηγέτης της Σουηδικής αντιπολίτευσης Μονα Σαλίμ ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι αν το κόμμα της κερδίσει τις εκλογές το Σεπτέμβριο θα αρχίσει την απόσυρση των 500 Σουηδών στρατιωτών στις αρχές του επόμενου χρόνου. Αλλά ο Σουηδός Πρωθυπουργός, Φρέντρικ Ρέινφελντ, δήλωσε ότι η κυβέρνησή του δεν έχει θέσει χρονοδιάγραμμα απόσυρσης.

Τον περασμένο μήνα η Ολλανδία ήταν η πρώτη ΝΑΤΟϊκή χώρα που τερμάτισε τις μάχιμες επιχειρήσεις της στο Αφγανιστάν με την απόσυρση των 1.900 στρατιωτών της.
http://media.voanews.com

4 σχόλια:

  1. ΤΙΠΟΥΚΕΙΤΟΣ
    Τα ποντίκια πηδάνε ένα-ένα από το καράβι που αργά-αργά βυθιζεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. εκεινο που τους ποναει φυσικα και δεν εχει καμμια σχεση με την ηθικη το δικαιο και το λιγωτερο απο ολα οι ανθρωπινες ζωες αλλα ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ.Η φθορα σε οικονομικο επιπεδο ηταν απο την εποχη του λωρενς της αραβιας μεχρι σημερα το κυριωτερο προβλημα για την αντιμετωπιση της αντιστασης ενος λαου.Σκεφθητε οτι ακομα και η ΗΠΑ με τα 20 τρις δημοσιο χρεος εχουν αρχισει και γονατιζουν ,εξ ου και η αποχωρηση απο το ιρακ.
    ΔΕΝ συμπαθω διολου τους ταλιμπαν αλλα διδασκουν ακομα μια φορα οτι η ελευθερια κερδιζεται ΜΟΝΟ με αιμα και αυτο το λεω για τα αδερφια μας τους κυπριους που ακομη περιμενουν απο τους πουλημενους πολιτικους με λογια να ανακτησουν τα χαμενα τους εδαφη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι «μεγαλοσχήμονες-μεγαλορρήμονες» -πραγματικοί & φερόμενοι- στερούνται παραδεκτού κοινού ήθους.
    Προεκτιμούν κατά το δοκούν. Αποκρύπτουν προθέσεις. Στρεβλώνουν θέσεις. Προσδιορίζουν τάχα, «επί χάρτου». Συσχετίζουν ασχέτους. Κλπ.
    Συνεπώς, ενεργούν κατά παρέκκλιση της φυσιολογικής ιστορίας. Η διαφέρουσα όμως πραγματικότητα υπήρχε, υπάρχει και θα υπάρχει, αποκρινόμενη συνήθως, αργά ή γρήγορα, χλιαρά ή σθεναρά, ενίοτε και πολλαπλάσια.
    Είναι φυσικός ο κανόνας «της αποκατάστασης των καλώς εχόντων πραγμάτων» και -για τους σώφρονες- «ελπίδα» η αναμενόμενη επιβεβαίωσή του, έστω και καθυστερημένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο πόλεμος είναι το σχολείο της αρετής.
    Αριστοτέλης.

    Οι Η.Π. δεν γονατίζουν απο τίποτα ακόμη.
    Μόνο ο κακός εαυτός της θα την γονατίσει όχι ο Ταλιμπάν και 2-3 μαφιόζοι της περιοχής.

    Βρισκόμαστε σε ένα σταυροδρόμι ιστορικών για την ανθρωπότητα γεγονότων. Η ώρα της επιθέσεως στο Ιράν πλησιάζει επικίνδυνα. Ο στρατός των Η.Π. με το πρόσχημα της αποχώρησης απο το Ιράκ και με έτοιμα τα σχέδια για μία νέα εκστρατεία, θα πέρνει δύναμη απο τις βάσεις και τους πολέμους, τις χούντες και τις ραδιουργίες που οργανώνει και πραγματοποιεί σε όλο τον πλανήτη.
    Το παιχνίδι είναι δυνατό και μπλέκουν όλες οι χώρες του κόσμου.
    Η ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ κανονίζει ότι η υπερδύναμη που καλά χειρίζεται τα θέματα της, δεν θα καταρεύσει ακόμη, ή έστω μέχρι την τελική αναμέτρηση, μέχρι τότε όμως όλος ο κόσμος θα πληρώνει πολλά τρις.$ στην ηπερατλαντική αυτοκρατορία που όμοια της δεν έχει γνωρίσει ο πλανήτης.

    Αρκεί να ρίξουν οι ειδικοί μια ματιά στους διαδρόμους των υπουργείων και θα καταλάβουν αφού ακούσουν σε ποια γλώσσα μιλάνε οι γενικοί γραμματείς με προμηθευτές και επόπτες.
    Η Ελλάδα όπως και δεκάδες μεγάλες αλλά και μικρές χώρες δορυφόροι ενός συστήματος που τα δίχτυα του θυμίζουν αρχαία τραγωδία, δεν μπορεί να φύγει απο το άρμα των Η.Π. ειδικότερα όσο οι ηγέτες τους δεν είναι πολέμαρχοι.

    Το πάθημα του Βιετνάμ έχει γίνει καλό μάθημα και οι Η.Π. δεν θα αφήσουν να χάσουν καμία μάχη και ποτέ ξανά για λόγους γοήτρου κυρίως, αλλά και επειδή στην γωνία παραμονεύει μια αρκούδα και ένας δράκος.

    Όπως αντιλαμβάνεστε το παραμύθι μου είναι αληθινό γιατί έχει και δράκο.

    Το άστρο του Δαυίβ που εξιυσιάζει τα πάντα σχεδόν στις Η.Π. και οι χριστιανοί σε όλο τον κόσμο αλλά και στην Ευρώπη (!?!?!) δεν θα αφήσουν το Ισλάμ να νικήσει γιατί αλλιώς η επόμενη μάχη θα δοθεί μέσα στις Ευρωπαικές πρωτεύουσες.

    ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΠΟΛΙΔΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.