2/9/10

«Ροζ» σκάνδαλο στο υπουργείο Εξωτερικών της Βρετανίας

Ο υπουργός Εξωτερικών Γουίλιαμ Χέιγκ διέψευσε τις φήμες ότι είναι ομοφυλόφιλος και δήλωσε ότι ένας από τους συνεργάτες του παραιτήθηκε εξαιτίας των ψευδών φημών ότι διατηρεί σχέση μαζί του.
Η φημολογία περί των σεξουαλικών προτιμήσεων του Χέιγκ ξεκίνησε πριν από λίγες μέρες όταν οι εφημερίδες δημοσίευσαν φωτογραφίες του με τον βοηθό του Κρίστοφερ Μάγιερς και έγραψαν ότι οι δυό τους είχαν μοιραστεί το δωμάτιο ξενοδοχείου στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας τον Μάιο.
Σε ανακοίνωσή του το βράδυ της Τετάρτης, ο Χέιγκ διαψεύδει τις κατηγορίες ότι ο 25χρονος Μάγιερς δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις για να κατέχει τη θέση του ειδικού συμβούλου και ότι τον διορισμό του υπαγόρευσαν άλλοι λόγοι.
"Διαθέτει τα προσόντα για τη θέση που κατέχει. Ο όποιος υπαινιγμός ότι ο διορισμός του οφείλεται σε ανάρμοστη σχέση μεταξύ μας είναι απολύτως ψευδής, όπως ψευδής είναι και ο ισχυρισμός ότι έχω σχετιστεί ερωτικά με κάποιον άνδρα", αναφέρει ο 49χρονος Χέιγκ.
"Η φήμη φαίνεται ότι προέκυψε από το γεγονός ότι στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, συχνά μοιραζόμασταν το δωμάτιο ξενοδοχείου με δύο κρεβάτια. Κανένας από τους δυο μας δεν θα το είχε επιλέξει αν θεωρούσαμε ότι θα σήμαινε ή θα άφηνε να εννοηθεί κάτι άλλο".
Ως υπουργός Εξωτερικών, ο Χέιγκ είναι ένας από τους πιο υψηλόβαθμους αξιωματούχους στην κυβέρνηση συνασπισμού Συντηρητικών-Φιλελεύθερων, την πρώτη μετά τον ΄Β Παγκόσμιο Πόλεμο, που σχηματίστηκε μετά τις εκλογές.
"Το να είναι ομοφυλόφιλος δεν θα ήταν από μόνο του σοβαρό πολιτικό ζήτημα, αλλά αυτό που θα ήταν είναι το ενδεχόμενο να έχει ευνοήσει με διορισμό εραστή ή φίλο του".
Ο βρετανικός Τύπος έγραψε ότι ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον έχει προσφέρει την πλήρη στήριξή του στον Χέιγκ, παρότι η εφημερίδα Guardian έγραψε ότι η Ντάουνινγκ Στριτ συμφώνησε να δημοσιεύσει την ανακοίνωση για να διαψευστούν οι καταστροφικές φήμες.
Τον Μάιο, ο υφυπουργός Δημοσιονομικών Ντέιβιντ Λος παραιτήθηκε όταν αποκαλύφθηκε ότι χρέωνε στα βουλευτικά έξοδα το ενοίκιο του σπιτιού που διατηρούσε με τον εραστή του. Ο Λος είχε δηλώσει ότι το κίνητρό του δεν ήταν το κέρδος, αλλά η ανάγκη να κρατήσει μυστική τη σχέση του.
Την περασμένη εβδομάδα ο υπουργός αρμόδιος για το σωφρονιστικό σύστημα, Κρίσπιν Μπλαντ, ανακοίνωσε ότι είναι ομοφυλόφιλος και χωρίζει από τη σύζυγό του. Παραμένει, πάντως, στην κυβέρνηση.
Ο Χέιγκ, πρώην ηγέτης των Τόρις, ο οποίος παντρεύτηκε το 1997, αποκάλυψε σε μια προσπάθεια να διαψεύσει τη φήμη ότι ο γάμος του κλυδωνίζεται, ότι η σύζυγός του Φίον, απέβαλε αρκετές φορές στην αρχή του γάμου τους.
"Γνωρίζουμε ότι το άγχος της στειρότητας μπορεί πολλές φορές να πλήξει ένα γάμο, αλλά στην περίπτωσή μας, ευτυχώς, απλώς μας έφερε πιο κοντά. Ηταν μία υπερβολικά τραυματική και επώδυνη εμπειρία, αλλά ο γάμος μας είναι ισχυρός και θα αντιμετωπίσουμε μαζί ό,τι μας φέρει το μέλλον. Θέλουμε όλοι να γνωρίζουν ότι έχουμε έναν ευτυχισμένο γάμο", είχε δηλώσει.
ΕΝΕΤ

8 σχόλια:

  1. Την Ελλάδα ολα αυτα τα χρόνια,(αλλα ας παρουμε την τελευταια 15ετια) πο@στ@δες δεν την κυβερνάνε και την εφτασαν σε αυτο το χαλι; Οι Αγγλοι μας μάραναν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χα! χα! χα!
    Οι μεσήλικες αγγλίδες του ομογενή φοιτητή εκ Λονδίνου.
    Με στραβό αν κοιμηθείς το πρωί θ’ αλληθωρίζεις.


    Φαίαξ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ολη αυτη η ιστορια μου θυμιζει μια άλλη ιστιοριουλα πριν από μερικα χρονια στο Νιου Τζερσεϋ των ΗΠΑ.
    Ψεμματα-βιντεοκασσετες και ....αλλαξοκωλ..ς (Μην μας κατηγορησουν παλι οι βοθρο- ηθικοπλαστες οτι το καταντησαμε καφενειο εδω μεσα).
    Και κει που ο/η κυβερνητης McGreevey αρνειτο τα πάντα για τις σχεσεις του με το ομοφυλλοφιλο εβραιο Γκολαν Σιπελ ξαφνικα αναγκαστηκε να ....παραιτηθη.
    Βεβαια υπηρξαν και τοτε σαγιανιμ που ξεσχιζαν τα μεταξωτα εσωρουχα τους και τα βελουδινα προφυλακτικα τους, (ειδικα για την περισταση) οτι το ντουετο McGreevey/Cipel ηταν αλλο ενα θυμα καθαρου ....αντισημιτσμου.

    http://www.haaretz.com/print-edition/news/israeli-denies-he-was-nj-governor-s-lover-1.131636

    "New Jersey Governor James McGreevey and his former top aid Golan Cipel"

    Καλε μ΄ ακουτε; Συυυυυκα!



    Όμαδεον
    Ανατολικη Ιερουσαλημ
    σκλαβωμενη απο εβραιους γενοκτονους, Παλαιστινη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Απ ότι ξέρω "Ροζ" αποκαλούνται τα σεξουαλικά σκάνδαλα μεταξύ ενός άνδρα και μιας γυναίκας όταν η σχέση αυτή είναι παράνομη.
    Αλλά με τους πούστηδες; Τι "Ροζ" σκάνδαλο; Αυτό είναι σήψη μέχρι το κόκκαλο της κοινωνίας.
    Αυτοί κυβερνούν τον κόσμο γι αυτό και πάμε κατά διαόλου.
    Εσείς οι κατήγοροι του μακαρίτη του Καντιώτη βγείτε να υποστηρίξετε τις αδερφές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Χα! χα! χα!
    Οι μεσήλικες αγγλίδες του ομογενή φοιτητή εκ Λονδίνου.
    Με στραβό αν κοιμηθείς το πρωί θ’ αλληθωρίζεις.


    Φαίαξ

    Απο οτι φαινεται το ΘΡΑΣΥΔΕΙΛΟ ΜΗΔΕΝΙΚΟ που κρυβεται πισω απο ονομα ¨φαιαξ" και το μολυνει προτιμα Αραβες, ghoulam εξ Αγκυρας και "πονοψυχες" καμηλες...Τιν ακνουμε οπως λενε κα ι οι Γαλλοι "chacun a son gout"
    Κατα τα αλλα βλεπουμε την καταντια μιας χωρας...Για κατι τετοια εχω χαρακτηρισει την Αγγλια "Ατλαντιδα"
    Xρηστος Βουλγαρης απο Λονδινο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Φούστηδες και παλληκαρια γίνανε μαλλιά-κουβάρια... Καπνός χωρίς φωτιά ,γίνεται;;; Δεν γίνεται.Από την Θεσσαλονίκη Α.Λ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ε, όχι και Φούστης ο ομογενείς φοιτητής και μελλοντικός δήμαρχος του Λονδίνου. Πολύ πάει δεν νομίζεται;


    Φαίαξ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ε, όχι και Φούστης ο ομογενείς φοιτητής και μελλοντικός δήμαρχος του Λονδίνου. Πολύ πάει δεν νομίζεται;


    Φαίαξ



    To ΘΡΑΣΥΔΕΙΛΟ ΜΗΔΕΝΙΚΟ συνεχιζει να αποδεικνυει ποσο φουστης ειναι! Και εις ανωτερα αντε και δημαρχος του Αστερνταμ μαζι με κατι ghoulam για να τον δαμασουν με τις παλιδρομικες τους δηλωσεις οπως ακριβως του αρεσει!
    Χρηστος Βουλγαρης απο Λονδινο

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.