4/9/10

Η απόσυρση των αμερικανικών όπλων από το Ιράκ δεν θα γίνει μέσω Τουρκίας

Διέψευσε ο αρχηγός του Μεικτού Γενικού Επιτελείου των ΗΠΑ, ναύαρχος Μάικλ Μιούλεν, το ενδεχόμενο οι ΗΠΑ να χρησιμοποιήσουν το τουρκικό έδαφος για να αποσύρουν τον οπλισμό τους από το Ιράκ.

Ο αμερικανός στρατιωτικός αξιωματούχος δήλωσε από την Άγκυρα, ότι "δεν βρίσκεται στην περιοχή για να διαπραγματευτεί την απόσυρση από το Ιράκ του βαρέως οπλισμού και των όπλων μέσω του τουρκικού εδάφους"

Να σημειωθεί ότι ένας Τούρκος αξιωματούχος δήλωσε την περασμένη Παρασκευή ότι η Ουάσιγκτον είχε ζητήσει την άδεια να διοχετεύσει τεχνικό εξοπλισμό, αλλά όχι όπλα από την Τουρκία.ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Eπίσκεψη του Μάικ Μιούλεν στην Τουρκία
ΑΓΚΥΡΑ. Την τουρκική πρωτεύουσα αναμενόταν να επισκεφθεί χθες ο Αμερικανός αρχηγός του γενικού επιτελείου, ναύαρχος Μάικ Μιούλεν, ο οποίος θα είχε συνάντηση με τον Τούρκο ομόλογό του, στρατηγό Ιτσίκ Κοτζανέρ.

Αν και η επίσκεψη χαρακτηρίσθηκε εθιμοτυπική από τον τουρκικό Τύπο, ο ναύαρχος Μιούλεν αναμενόταν να ζητήσει άδεια διέλευσης από την Τουρκία για λογαριασμό αμερικανικών στρατευμάτων που θα αποχωρούν από το Ιράκ.

Η άσκηση «Αετός»
Την ίδια στιγμή, οι δύο αξιωματικοί δεν θα μπορούσαν να μη συζητήσουν το θέμα της αμερικανικής συμμετοχής στην αεροπορική άσκηση «Αετός της Ανατολίας» στην περιοχή του Ικονίου. Δημοσιογραφικές πηγές ήθελαν την Ουάσιγκτον να αρνείται τουρκική πρόσκληση συμμετοχής στη μεγάλη άσκηση, εφόσον η Αγκυρα αρνείτο να προσκαλέσει σε αυτή το Ισραήλ. Αξιωματούχος της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αγκυρα ερωτηθείς από την εφημερίδα Hurriyet απέρριψε τις παραπάνω αιτιάσεις, λέγοντας ότι οι ΗΠΑ δεν θα λάβουν μέρος στην άσκηση καθώς τα αεροσκάφη τους είναι δεσμευμένα σε άλλες αποστολές.

Ο στρατηγός Κοτζανέρ ανέλαβε την αρχηγία των ενόπλων δυνάμεων στις 30 Αυγούστου.
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

1 σχόλιο:

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.