6/9/10

Η μεταστροφή του Ντέιβιντ Χάρρις

ΓΡΑΜΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ-Του Μιχάλη Ιγνατίου
Η συνέντευξη του εκτελεστικού διευθυντή της Αμερικανικής Εβραϊκής Επιτροπής (ΑJC) στον “Φιλελεύθερο” ξάφνιασε όσους από εμάς γνωρίζαμε τις σχέσεις της οργάνωσης με την τουρκική κυβέρνηση και τις τουρκο-αμερικανικές οργανώσεις, αλλά και τους στενούς δεσμούς που ανέπτυξε ο ίδιος ο κ. Ντέιβιντ Χάρρις με τον πρωθυπουργό της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν.

Ο κ. Χάρρις κατηγορεί τον πρώην(;) φίλο του ότι “ήθελε να δείξει στον αραβικό κόσμο τις ηγετικές του ικανότητες και γνώριζε ότι ένας από τους καλύτερους τρόπους να το πετύχει αυτό ήταν να βάλει στο στόχαστρό του το Ισραήλ. Είναι κρίμα”, τόνισε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι η απόφαση για υποβάθμιση των σχέσεων ανάμεσα στην Τουρκία και το Ισραήλ “ελήφθη στην Άγκυρα, και όχι στην Ιερουσαλήμ”.

Η συνέντευξη του αρχηγού των Αμερικανοεβραίων, η ηγεσία του οποίου δεν αμφισβητείται από καμία εβραϊκή οργάνωση στον κόσμο, βρίθει αρνητικών μηνυμάτων για την Άγκυρα ενώ προσφέρει “κλάδο ελαίας” στην Αθήνα και τη Λευκωσία, οι οποίες μέχρι πρόσφατα συναντούσαν την ισχυρή αντίσταση του Εβραϊκού Λόμπι σε οποιαδήποτε προσπάθεια έκαναν για να εξηγήσουν τον ρόλο της Τουρκίας στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου. Είναι χαρακτηριστικό και άκρως ενοχλητικό -έστω και αν οι δικοί μας καμώνονται ότι “σβήστηκαν τα παλιά”- το γεγονός του κυνηγητού της Ελλάδας και της Κύπρου πριν καν κουνήσει το δάκτυλό του ο Ταγίπ Ερντογάν. Όπως έχω αναφέρει πολλές φορές το Εβραϊκό Λόμπι έχει την ευθύνη για την απάλειψη των λέξεων εισβολή και κατοχή από τα παγκόσμια διπλωματικά λεξικά -όχι η Τουρκία.

Η αλλαγή των απόψεων του κ. Χάρρις εάν όντως εννοεί αυτά που εκστόμισε στη Λευκωσία δεν οφείλεται στο ότι είδε ξαφνικά το... Άγιο Φως και ανακάλυψε την αλήθεια. Ας μην κοροϊδευόμαστε. Αυτό που τον ανάγκασε να προειδοποιήσει τον φίλο του στην Άγκυρα ήταν η διαπίστωση ότι ο Ταγίπ Ερντογάν, στον οποίο πρόσφερε γη και ύδωρ, τους πρόδωσε. Πώς τους πρόδωσε; Ιδού τι δηλώνει ο αρχηγός του ΑJC:
“Γιατί η Τουρκία έχει βρεθεί τόσο κοντά στο Ιράν που ως γνωστό είναι ένα κράτος που φιλοδοξεί να μετατραπεί σε πυρηνική δύναμη.

Την ώρα μάλιστα που τόσα άλλα κράτη, τα οποία είναι άξια επαίνου, κινούνται προς την αντίθετη κατεύθυνση. Γιατί η Τουρκία επέλεξε να εμβαθύνει τους αμυντικούς και άλλους δεσμούς με τη Συρία, την ώρα μάλιστα που η Δαμασκός συνεχίζει να διαδραματίζει ένα καταστρεπτικό ρόλο στην περιοχή; Και για ποιο λόγο η Τουρκία έδειξε την υποστήριξή της προς τη Χαμάς, μια οργάνωση που στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη έχει ενταχθεί στους καταλόγους των τρομοκρατικών οργανώσεων; Αυτή δεν είναι η Τουρκία που γνωρίζαμε. Και αυτή δεν είναι, πιστεύω, η Τουρκία που ο Ατατούρκ είχε οραματιστεί”.

Ο κ. Χάρρις δεν κρύβει τα λόγια του όπως πράττουν οι δικοί μας λομπίστες. Άλλαξε στάση μόνο επειδή η Τουρκία άλλαξε θέσεις. Εάν ο κ. Ερντογάν συνέχιζε τον έρωτα με το Ισραήλ, το Εβραϊκό Λόμπι δεν θα σταματούσε την υποστήριξή του στην ανθελληνική πολιτική της Άγκυρας. Θα ήταν και τώρα ο μεγάλος εχθρός της Ελλάδας και της Κύπρου στις Ηνωμένες Πολιτείες. Οι ταγοί του έθνους στην Αθήνα και τη Λευκωσία, όπως και οι ηγέτες του Ελληνικού Λόμπι που έχουν αρχίσει να πανηγυρίζουν γι’ αυτή τη νέα ειδική σχέση που αναπτύσσεται με το Ισραήλ θα έπρεπε προηγουμένως να σκεφθούν αυτό που επίσης δεν κρύβει ο κ. Χάρρις: τι θα συμβεί στην περίπτωση που ο κ. Ερντογάν εξαφανιστεί από το τουρκικό πολιτικό σκηνικό;

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:
Είναι λάθος απόφαση η επίσκεψη του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ουάσιγκτον στις 27 Σεπτεμβρίου χωρίς να διευθετηθεί μία συνάντησή του με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα ή (έστω) με τον αντιπρόεδρο Τζόζεφ Μπάιντεν. Δημιουργούνται λάθος εντυπώσεις και μερικοί κακόπιστοι θα ισχυριστούν ότι ο Αμερικανός ηγέτης αρνείται να τον συναντήσει κρατώντας ίσες αποστάσεις από τον Κύπριο Πρόεδρο και τον κατοχικό ηγέτη Ντερβίς Ερογλου. Η αλήθεια είναι ότι προσπάθησε το Ελληνικό Λόμπι αλλά ο κ. Ομπάμα είχε “γεμάτο πρόγραμμα”. Ετσι οι προσδοκίες μετατέθηκαν για τον Νοέμβριο, αν και ο Αμερικανός πρέσβης στη Λευκωσία έχει κακολογήσει τόσο πολύ τον κ. Χριστόφια που θα βλέπει τον Λευκό Οίκο με τα κιάλια...
ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

11 σχόλια:

  1. το μισος των ανθρωπων ειναι η μεγαλυτερη τους αδυναμια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ακριβώς το αντίθετο, απ' ό,τι μας λένε εδώ οι λίγοι εβραίοι σιωνιστές και οι ντόπιοι φιλοσιωνιστές, συνέβει τελικά!

    Το άρθρο του Ιγνατίου που περιέχει τις δηλώσεις των σιωνιστών της Αμερικής, το επιβεβαιώνει !!!

    Ο Ερντογάν ήταν εκείνος που τους έκανε στην άκρη και δεν ήταν στις προθέσεις των Ισραηλινών να τα σπάσουν με τους Τούρκους τους οποίους υπεραγαπούν και γι΄ αυτό τους βοηθούν με εξοπλισμούς που τους παρέχουν εναντίον της Ελλάδας και του Κουρδιστάν !!!
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εκτός των άλλων, ο κ. Χάρρις έχει το θράσος να εκθειάζει τον Μουσταφά Κεμάλ, που 'ορμαματίστηκε' μια 'καθαρή' Τουρκία, χωρίς χριστιανούς, δηλαδή Έλληνες, Αρμενίους και Ασσυρίους.
    Τον Κεμάλ που απετέλεσε τον δάσκαλο του Χίτλερ.
    Τί να πει κανείς.
    Ας τον κρίνει ο κόσμος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Είδατε πως εξαφανίζονται όταν πέφτει το κατάλληλο εντομοκτόνο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @ ΑΠΕΛΛΗ:
    Μην εκφραζεσαι ετσι για "εντομοκτονα" κλπ. γιατι θα πλακωση το μισθωτο ασκερι μ' ολο το σκυλολοϊ τους- ενας απο δαυτους εχει 5 κοπροσκυλα-(οι Αμερικανοι τους λενε ..."contractors" δηλ. εργολαβοι) και θα αρχιση απειλες και εκβιασμους στον διαχειριστη για λογοκρισια και μυνησεις. Οι "νομομαθεις" δε, θα επικαλεστουν ολους τους νομους για Νεο-Ναζι, Ρατσισμο, Ανθρωπινα Δικαιωματα (εκτος Παλαιστινιων) ξενοφοβιες, και αλλα εβραιο-κουραφεξαλα.
    Προσεχε λοιπον.



    Όμαδεον
    Ανατολικη Ιερουσαλημ
    σκλαβωμενη απο εβραιους γενοκτονους, Παλαιστινη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @ skal
    Απορώ και σε ρωτώ αν είχες ποτέ αμφιβολίες για το ποιόν τους;



    Σαμουήλ Κ. Γιακουμέλ
    Νέα Σμύρνη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. "το μισος των ανθρωπων ειναι η μεγαλυτερη τους αδυναμια"


    Ποιών ανθρώπων εννοείς;
    Αυτών που εφεύραν το μίσος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κι επειδή είπε το άτομο ότι αυτή δεν είναι η Τουρκία (το κοσμικό κράτος) που οραματίστηκε ο Κεμάλ,
    κάποιοι δημοσιογράφοι βρήκανε δικαιολογία για να γλείψουν πάλι τις σόλες του Μεγάλου Σουλτάνου. Και μας παροτρύνουν όλους να σκύψουμε πιο πολύ, μπας και μας ξεφύγει σημείο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. "Εκτός των άλλων, ο κ. Χάρρις έχει το θράσος να εκθειάζει τον Μουσταφά Κεμάλ, που 'ορμαματίστηκε' μια 'καθαρή' Τουρκία, χωρίς χριστιανούς, δηλαδή Έλληνες, Αρμενίους και Ασσυρίους".

    Αυτό μας το δείχνουν και στην πράξη με το υπό κατασκευήν 'Ιουδαϊκόν' τους κρατος.
    Κράτος μόνο για εβραίους, ξεκαθαρισμένο από άλλα 'μίγματα' μας λένε.
    Τελεία και παύλα.


    Στέργος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Είμαι η Galia και ξέχασα να υπογράψω το σχόλιο μου
    (6 Σεπτεμβρίου 2010 5:25 μ.μ.) για τον 'κάποιον δημοσιογράφο'.


    Ευχαριστώ
    Galia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πραγματι, απολυτη ησυχια.
    Μουγκα στη στρουγκα απ' τους σεσημασμενους ελληνοφωνους σαγιανιμ.


    Όμαδεον
    Ανατολικη Ιερουσαλημ
    σκλαβωμενη απο εβραιους
    γενοκτονους Παλαιστινη

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.