2/9/10

Στο σκαμνί η Ελλάδα για παραβίαση δικαιωμάτων Αφγανού αιτητή πολιτικού Ασύλου

Στο εδώλιο της Ολομέλειας του Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων βρέθηκε η Ελλάδα, κατηγορούμενη, μαζί με το Βέλγιο, για σοβαρές παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, στην περίπτωση ενός Αφγανού υπηκόου, που ζήτησε πολιτικό άσυλο στην Ελλάδα, αφέθηκε να ζει στο δρόμο χωρίς μέσα βιοπορισμού και ακόμη περιμένει μια συνάντηση με τις ελληνικές αρχές για την ικανοποίηση του αιτήματός του.

Με βάση το νέο Κανονισμό του Δικαστηρίου, στην όλη ακροαματική διαδικασία παρενέβησαν, ως τρίτοι, ο Επίτροπος για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα του Συμβουλίου της Ευρώπης Τόμας Χάμαραμπεργκ, ο Υπατος Αρμοστής της UNHCR για τους πρόσφυγες και τους απάτριδες, η μη κυβερνητική οργάνωση “Παρατηρητήριο του Ελσίνσκι” και οι εκπρόσωποι των κυβερνήσεων της Αγγλίας και της Ολλανδίας.

Από τις 10 Μαρτίου 2010 είχε κριθεί ότι η υπόθεση του Αφγανού MSW έπρεπε να εξεταστεί από την Ολομέλεια σε δημόσια ακρόαση, γεγονός που προδικάζει την έκδοση καταδικαστικής απόφασης, τόσο κατά της Ελλάδας όσο και κατά του Βελγίου για παραβίαση του δικαιώματος στη ζωή, για παραβίαση των διατάξεων της Σύμβασης που απαγορεύουν την απάνθρωπη και εξευτελιστική μεταχείριση, καθώς και για παραβίαση του δικαιώματος υποβολής μιας πραγματικής προσφυγής κατά της απέλασής του στο Αφγανιστάν.

Σύμφωνα με τα όσα εξιστορεί στην προσφυγή του ο MSW και τα οποία έχουν γίνει, κατ' αρχήν, αποδεκτά από το Δικαστήριο, ο προσφεύγων, περνώντας από την Ελλάδα, κατέφυγε στο Βέλγιο, όπου ζήτησε αρχικά να του χορηγηθεί πολιτικό άσυλο.

Οι βελγικές αρχές, επικαλούμενες τον Κανονισμό «Δουβλίνο ΙΙ», ζήτησαν από την Ελλάδα να υποστηρίξει την αίτησή του και παρά τις αντιρρήσεις του τον έστειλαν, στις 15 Ιουνίου 2009, στην Αθήνα, όπου κρατήθηκε σ' ένα δωμάτιο, δίπλα στο αεροδρόμιο, κάτω από άθλιες συνθήκες διαβίωσης και υγιεινής.

Τρεις ημέρες αργότερα, οι ελληνικές αρχές τον απελευθέρωσαν, δίχως να δώσουν απάντηση στο αίτημά του για χορήγηση ασύλου και τον άφησαν ουσιαστικά στην τύχη του, αφού χωρίς «χαρτιά» και δυνατότητα εξεύρεσης πόρων για τα προς το ζειν ο MSW είναι υποχρεωμένος να κοιμάται στο δρόμο.

Κατά τη διαδικασία της δημόσιας ακρόασής του, ο προσφεύγων παρουσίασε, ενώπιον της Ολομέλειας του Δικαστηρίου, με τα μελανότερα χρώματα τις άθλιες συνθήκες κράτησής του στην Αθήνα και επικαλέσθηκε ότι, στην περίπτωση που απελαθεί στην Καμπούλ, θα κινδυνεύσει άμεσα η ζωή του.

Κατηγόρησε την Ελλάδα ότι δεν διαθέτει επαρκή πολιτική ασύλου και ότι αυτή η πολιτική λειτουργεί ενάντια στο Κοινοτικό Δίκαιο και τη Σύμβαση της Γενεύης για το καθεστώς των προσφύγων.

Κατηγόρησε, ακόμη, τις βελγικές αρχές ότι δεν του επέτρεψαν να υποβάλει προσφυγή στην απόφασή τους να μεταφερθεί στην Ελλάδα και να ζητήσει εκεί πολιτικό άσυλο.

Όπως συνηθίζεται, μετά την ακρόαση, το Δικαστήριο έκανε γνωστό ότι, σε μεταγενέστερη μυστική συνεδρίαση του θα εκδώσει την τελεσίδικη απόφαση του.
SIGMALIVE

20 σχόλια:

  1. kai brhke xrhmata kapoios pou zei sto dromo, gia dikigorous

    giati emas mas noizete h mpanania ths ellas;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Που φτασαμε , τα ευρωπαικα δικαστηρια να μας επιβαλουν να συντηρουμε ταλιμπαν και μουτζαχετιν...
    Επισης δεν μπορω να καταλαβω το πολιτικο ασυλο σε μια δημοκρατικη χωρα σαν το Αφγανισταν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τελικά πιστεύω ότι υπάρχει η ασυνεννοησία μεταξύ Ελλήνων ,γιατί δεν έχουμε εδώ και πολλές γενεές κοινοί παιδεία.
    δηλ.ανάλογα με της περιοχές της Ελλάδας ,με την διαθέσει του εκπαιδευτικού ,την ιδεολογία του,και το που έχει σπουδάσει ,αυτοί έχοντας την ευθύνη του μαθήματος λειτουργούν και τώρα και τότε ανεξέλεγκτα,μπερδεύοντας τους μαθητές και οδηγώντας τους στην βαρεμάρα και ανορεξία που δείχνουν οι μαθητές στα μαθήματα.
    Συνεπώς αν οι εκπαιδευτικοί είχαν κοινα οράματα και φιλοδοξία με κοινό όφελος για Ελληνισμό,τότε πιστεύω και τα παιδιά, στην συνέχεια ,..πολίτες... υπουργοί .. πολιτικοί... και απλοί εργάτες ,διδασκόμενοι να αγαπούν την χώρα τους, θα μιλούν την κοινοί Ελληνική γλώσσα , θα έχουν κοινά οράματα .
    ΠΧ.ο Αριστοτέλης εκπαίδευσε όλο το επιτελείο του Μέγα Αλεξάνδρου μαζί, και τα αποτελέσματα τα είδαμε .
    Εμείς που στέλνουμε τα παιδιά μας στους αλλόθρησκους για θεολογικά, στους Σλάβους για ιστορικά ,στους μασόνους για διδακτορικά ,
    τι περιμένουμε να σκέφτονται όλοι.. αυτοί ...κοινά ...,Ελληνικά...??????
    Άνθρωποι των γραμμάτων αγαπήστε την Ελλάδα αφού στο φινάλε ζείτε και εσείς εδώ... δεν θα είναι καλύτερα να έχετε έναν όμορφο τόπο...??????με ανθρώπους που να σκέφτονται ΕΛΛΗΝΙΚΑ.
    Είναι τόσο δύσκολο να γίνει.
    Όλοι οι ΕΛΛΗΝΕΣ μια γροθιά,ένα όραμα ένα αποτέλεσμα,μια αγάπη ,την ΕΛΛΑΔΑ ρε παιδιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 1) Ποὺ βρῆκε τὰ χρήματα γιὰ νὰ προσφύγη στὸ εὐρωπαϊκὸ δικαστήριο, τὰ ὁποῖα χρήματα εἶναι πάρα πολλά;
    2) Στὴν Ἑλλάδα γίνεται μαζικὴ εἴσοδος λαθρομεταναστῶν καὶ δὲν ἰσχύει αὐτὸς ὁ κανώνας τοῦ διεθνοῦς δικαίου.
    3) Ἐὰν ἡ Ἑλλάδα τοὺς δώση ὅτι ζητᾶνε, ἡ ὑπόλοιπη εὐρωπαῖοι θὰ δεχθοῦν τὴν ἀναλογία τῶν λαθρομεταναστῶν ποὺ τοὺς ἀναλογεῖ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αν πάψουμε να είμαστε αδιάφοροι και κρεμάσουμε τους πεμπτοφαλαγγίτες Δημητράδες, τους συνοδοιπόρους τους και τα λαμόγια δικηγόρους που κονομάνε χοντρά από τους λαθραίους, θα πάψουν αυτά τα φαινόμενα.
    Ο εν λόγω τι πρόβλημα έχει στο αφγανιστάν; Εκεί κατά τους αμερικάνους υπάρχει η δημοκρατική κυβέρνηση Καρζάϊ. Εκτός αν ο ίδιος είναι ταλιμπάν.
    Πάντως μεγάλο μέρος ευθύνης έχουν και οι γελοίες κυβερνήσεις μας που χρηματοδοτούν χοντρά τις προδοτικές ΜΚΟ του τύπου "παρατηρητήριο Ελσίνκι" των προδοτοδημητράδων και το λοιπό σκυλολόϊ, που το μόνο ενδιαφέρον τους είναι να βοηθήσουν εξωγενείς παράγοντες να διαλύσουν την πατρίδα μας.
    Πιστεύω ότι δεν υπάρχει τόσο σκληρή τιμωρία που να είναι αντίστοιχη των μειοδοτικών πράξεων αυτών των θρασιμιών.

    Γιώργος Αιγάλεω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @ konion

    Πού βρήκε τα χρήματα να προσφύγει; Εκεί που βρήκε τα $ 3000.- για να έλθει. Μα δεν καταλαβαίνεις ότι κάποιος πληρώνει για όλα αυτά; Ποιος; Μάλλον η Σ. Αραβία, η οποία έχει βαλθεί να εξισλαμίσει την Ευρώπη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. πόσο απλό είναι να τον στέλνουμε στον αγύριστο.Aφού στην χώρα του έχουμε δυνάμεις συμμαχικές δηλαδή του νατο όπου συμμετάσχουν και ευρωπαϊκές χώρες,δεν έχει λόγο να έρθει εδώ στην χώρα μας και γενικά στην ευρώπη,δεν έχει τίποτα να φοβηθεί το μόνο που του μένει να κάνει είναι να διάλεξη πλευρά.δηλαδή τι θέλει και τον σκύλο χορτάτο και την πίτα ολόκληρη,ας κάνει και αυτός κάτι για την πατρίδα του.μόνο και μόνο με αυτήν τι αιτιολογία έπρεπε ήδη να τον είχαμε στήλη αυτόν και κάνα δυο τρία εκατομμύρια αλλοδαπούς σπίτι τους.τώρα περί χρημάτων για δικαστήρια και ανθρώπινα δικαιώματα αυτά είναι για τους καραγκιόζηδες των ΜΚΟ,άκου εκεί να κάνει δικαστική αίτηση εναντίον μας επειδή δεν τον θέλουμε,μόνο στην ελλάδα γίνονται αυτά.stef

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η μη κυβερνητική οργάνωση “Παρατηρητήριο του Ελσίνσκι” έχει μέλη από αιρέσεις, που έχουν κατηγορηθεί για κατασκοπία στην Ελλάδα(απαλλάχτηκαν λόγο κλοπής των αποδείξεων) ή και καταδικαστεί για απάτη στο εξωτερικό.

    Τα ανθρώπινα δικαιώματα δεν έχουν μεταφραστεί σε πλήρη νομοθεσία σε καμία χώρα του κόσμου, είναι περισσότερο ιδεολογία. Η απόφαση του δικαστηρίου είναι τόσο σημαντική όσο να πεις ότι σκόνταψε στο πεζοδρόμιο, δηλαδή χρησιμοποιείται μόνο για εντυπωσιασμό και δεν είναι υποχρεωτική για το καταδικασμένο κράτος, εκτός αν είναι ραγιάδες-προοδευτικοί όπως οι γραικύλοι.

    Σύμφωνα με τα ανθρώπινα δικαιώματα, το ελληνικό κράτος παραβιάζει τα δικαιώματα όλων των ανέργων γιατί δεν τους παρέχει στέγη και τροφή. Αν καταφύγουν στο δικαστήριο 100.000 άνεργοι, τι θα κάνει το κράτος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Όχι μόνο πού βρήκε χρήματα για δικηγόρο αλλά πού βρήκε χρήματα για να έρθει στην Ελλάδα!! Χίλιες φορές στα δικαστήρια να πάμε, αρκεί να ξεριζωθεί η Ισλαμοασιατική πανώλη από τον τόπο μας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Στο Αφγανιστάν γίνεται εξαγωγή Δημοκρατίας Δυτικού τύπου και ο μεγάλος ηγέτης Καρζαϊ με τον λαθρέμπορο οπίου αδελφό του και την υψηλήν επιστασία της CIA έχουν κάνει τη χώρα πράδεισο. Δεν καταλαβαίνω τι διάολο θελει ο Αφγανός στην Ελλάδα?? Γιατί δεν πάει να πολεμήσει τους υπόλοιπους Ταλιμπανομουλάδες. Το λιγότερο που μπορεί να γίνει είναι να συλληφθεί για λιποταξία.

    ΑΖ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Απόσπασμα του άρθρου και από κάτω σχολιασμός μου

    1) "Κατά τη διαδικασία της δημόσιας ακρόασής του, ο προσφεύγων παρουσίασε, ενώπιον της Ολομέλειας του Δικαστηρίου, με τα μελανότερα χρώματα τις άθλιες συνθήκες κράτησής του στην Αθήνα και επικαλέσθηκε ότι, στην περίπτωση που απελαθεί στην Καμπούλ, θα κινδυνεύσει άμεσα η ζωή του".

    Οι συνθήκες κράτησης οφείλουν να ναι ανθρώπινες. Σε αυτό έχει δίκιο. Γιατί να κινδυνεύσει όμως αν απελαθεί τελικώς? Είναι ενάντια στη δημοκρατική κυβέρνηση του Αφγανιστάν ή έχει κάνει κάποιο αδίκημα? Να αιτιολογήσει λεπτομερώς τον κίνδυνο που θα διατρέξει.

    2) "Κατηγόρησε την Ελλάδα ότι δεν διαθέτει επαρκή πολιτική ασύλου"

    Σωστά η Ελληνική δημοκρατία "δεν διαθέτει επαρκή πολιτική ασύλου" διότι αν διέθετε θα είχαμε σβήσει ήδη σαν έθνος. Πόσους να αντέξει ποια η Ελληνική δημοκρατία?!

    3) "και ότι αυτή η πολιτική λειτουργεί ενάντια στο Κοινοτικό Δίκαιο και τη Σύμβαση της Γενεύης για το καθεστώς των προσφύγων".

    Ας μας δώσουν χρήματα για διαχείριση προσφύγων (που έρχονται από την Ανατολή κατά κύματα) και το συζητάμε. Η Ελληνική δημοκρατία οικονομικά δεν μπορεί να περιθάλψει άλλους και να τους δώσει εργασία. Τόσους μπορούμε ρε παιδιά. Δεν αντέχουμε άλλο σαν χώρα. Λυπούμαστε αλλά κλείσαμε διότι δεν πάει άλλο.

    4) "Κατηγόρησε, ακόμη, τις βελγικές αρχές ότι δεν του επέτρεψαν να υποβάλει προσφυγή στην απόφασή τους να μεταφερθεί στην Ελλάδα και να ζητήσει εκεί πολιτικό άσυλο".

    Για μ@@ έψαχνε? Μικρή χώρα είναι και το Βέλγιο. Δεν αντέχει και αυτό. Πόσους? Έρχονται έρχονται έρχονται και δεν σταματάνε να έρχονται.

    5) "Τρεις ημέρες αργότερα, οι ελληνικές αρχές τον απελευθέρωσαν, δίχως να δώσουν απάντηση στο αίτημά του για χορήγηση ασύλου και τον άφησαν ουσιαστικά στην τύχη του, αφού χωρίς «χαρτιά» και δυνατότητα εξεύρεσης πόρων για τα προς το ζειν ο MSW είναι υποχρεωμένος να κοιμάται στο δρόμο".

    Είναι λυπηρό και απάνθρωπο ένας συνάνθρωπος μας να υποφέρει αβοήθητος χωρίς δουλειά σε μια ξένη χώρα αλλά τι άλλο μπορεί να κάνει αυτή χώρα ποια? Να τους δωσουμε άσυλο πως? Ότι να ναι όλους να τους δίνουμε άσυλο χωρίς σταματημό?
    Ξέρει Ελληνικά? Έχει ανώτερες ή έστω κάποιες εξειδικευμένες γνώσεις ώστε να βοηθήσει την Ελλάδα στην ανάπτυξη της? Αγαπάει την Ελλάδα? Έχει Ελληνική παιδεία? Είναι ηγέτης κάποιου εθνικού δημοκρατικού απελευθερωτικού κινήματος?
    Εδώ δεν μπορούμε οι Έλληνες να βρούμε δουλειά και έχει απαίτηση να βρει αυτός? ΄Πρώτα οι Έλληνες και αν έχουμε ανάγκη και γι άλλο εργατικό δυναμικό βάση κριτηρίων θα επιλέξουμε εμείς οργανωμένα ποιους θέλουμε να φέρουμε στην χώρα μας ως μετανάστες στον αριθμό που θέλουμε ώστε να μπορούμε να εξασφαλίσουμε ασφάλιση και εργασία για όλους. Μια αξιοπρεπή ζωή δηλ.
    Κατανοητά τα αιτήματα του συνανθρώπου μας αλλά κανένας δεν τους είπε να έρθουν. Υποφέρουν αλλά πόσους να αντέξουμε? Δεν αντέχουμε άλλο. Δεν έχουμε τις υποδομές να αντέξουμε άλλους πως το λένε.
    Μια καλή επιλογή είναι να προσφύγει αυτός, οι συνήγοροι του και οι "μη κυβερνητικές οργανώσεις" στο Διεθνές δικασήριο (ανθρωπίνων δικαιωμάτων κτλ) κατά των Ηνωμένων Πολιτειών για τον βομβαρδισμό της χώρας του κτλ κτλ.
    Έχουμε και λέμε:
    1) Εισβολή στο Αφγανιστάν άνευ κηρύξεως πολέμου από το Αφγανιστάν. Η εισβολή βασίστηκε σε μονομερή τρομοκρατική επίθεση κάποιων φανατικών εναντίον των ΗΠΑ.
    2) Κατοχή ξένης χώρας.
    3) Καταστροφή υποδομών της χώρας κατά την εισβολή και κατοχή.
    4) Παράνομη κατοχή κτιρίων και εκτάσεων χωρίς οικονομικό αντίτιμο στο Αφγανικό κράτος.
    5) Βίαιη, μη δημοκρατική ανατροπή καθεστώτος. Επέμβαση δηλ στα εσωτερικά ξένης χώρας.
    6) Εγκλήματα πολέμου από Αμερικανους στρατιώτες κατά Αφγανών πολιτών.
    7) Οι αιχμάλωτοι του εχθρού οδηγήθηκαν σε στρατόπεδα που δεν επισκέφθηκαν κλιμάκια του διεθνούς ερυθρού σταυρού ώστε να εξετασθούν από από τους ελεγκτές αν τηρούνται οι διατάξεις της συνθήκης της Γενεύης...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ...Αντίθετα οι αιχμάλωτοι πολέμου θεωρήθηκαν μονομερώς ως τρομοκράτες και μεταφέρθηκαν σε άθλιες φυλακές τύπου Γκουαντάναμο. Σίγουρα αυτές οι φυλακές έχουν χειρότερες συνθήκες κράτησης από τις συνθήκες που επικρατούν στα κέντρα μεταναστών στην Ελλάδα.
    Με τις ανωτέρω κατηγορίες λοιπόν μπορεί να ζητήσει στο όνομα του Αφγανικού λαού καταδικαστική απόφαση κατά των ΗΠΑ για εγκλήματα πολέμου και υποθήκευση του μέλλοντος του Αφγανικού λαού. Είπατε τίποτα? Η Ελλάδα και το Βέλγιο φταίνε μετά? Ζητήστε τον λογαριασμό από αλλού. Εμείς οι μικρές χώρες τι να κάνουμε άλλο ποια? Πως θα εξασφαλίσουμε τους μετανάστες όταν δεν μπορούμε να εξασφαλίσουμε τους ντόπιους? Είναι και ανθρωπιστικοί και εθνικοί οι λόγοι άρνησης μας.
    Να δώσουν οι μεγάλες δυνάμεις και οι ΜΚΟ χρήματα στην Ελλάδα και το Βέλγιο τα οποία χρήματα θα είναι αρκετά για χτίσιμο και άλλων σχολείων, νοσοκομείων και για επιδότηση των θέσεων εργασίας, ασφάλιση των μεταναστών και τότε ευχαρίστως. Θα σώσουμε τότε προσωρινές άδειες παραμονής αορίστου χρόνου και θα τους εξασφαλίσουμε τα χρήμτα που θα μας δωθούν μια αξιοπρεπή ζωή. Εμείς δεν αντέχουμε ως χώρα άλλο. Βοηθήστε μας να βοηθήσουμε τους μετανάστες. Είμαστε ανθρωπιστές όσο αντέχουμε και εμείς οι ίδιοι. Ν αγίνουν και οι Μεγάλες δυνέμεις ανθρωπιστές. θέλουν? Όχι να κατηγορούν εκ του ασφαλούς τις μικρές χώρες.

    Φιλικά,
    Γιώργος, φοιτητής Γεωπονίας, Θεσσαλονίκη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ...Αντίθετα οι αιχμάλωτοι πολέμου θεωρήθηκαν μονομερώς ως τρομοκράτες και μεταφέρθηκαν σε άθλιες φυλακές τύπου Γκουαντάναμο. Σίγουρα αυτές οι φυλακές έχουν χειρότερες συνθήκες κράτησης από τις συνθήκες που επικρατούν στα κέντρα μεταναστών στην Ελλάδα.
    Με τις ανωτέρω κατηγορίες λοιπόν μπορεί να ζητήσει στο όνομα του Αφγανικού λαού καταδικαστική απόφαση κατά των ΗΠΑ για εγκλήματα πολέμου και υποθήκευση του μέλλοντος του Αφγανικού λαού. Είπατε τίποτα? Η Ελλάδα και το Βέλγιο φταίνε μετά? Ζητήστε τον λογαριασμό από αλλού. Εμείς οι μικρές χώρες τι να κάνουμε άλλο ποια? Πως θα εξασφαλίσουμε τους μετανάστες όταν δεν μπορούμε να εξασφαλίσουμε τους ντόπιους? Είναι και ανθρωπιστικοί και εθνικοί οι λόγοι άρνησης μας.
    Να δώσουν οι μεγάλες δυνάμεις και οι ΜΚΟ χρήματα στην Ελλάδα και το Βέλγιο τα οποία χρήματα θα είναι αρκετά για χτίσιμο και άλλων σχολείων, νοσοκομείων και για επιδότηση των θέσεων εργασίας, ασφάλιση των μεταναστών και τότε ευχαρίστως. Θα σώσουμε τότε προσωρινές άδειες παραμονής αορίστου χρόνου και θα τους εξασφαλίσουμε τα χρήμτα που θα μας δωθούν μια αξιοπρεπή ζωή. Εμείς δεν αντέχουμε ως χώρα άλλο. Βοηθήστε μας να βοηθήσουμε τους μετανάστες. Είμαστε ανθρωπιστές όσο αντέχουμε και εμείς οι ίδιοι. Ν αγίνουν και οι Μεγάλες δυνέμεις ανθρωπιστές. θέλουν? Όχι να κατηγορούν εκ του ασφαλούς τις μικρές χώρες.

    Φιλικά,
    Γιώργος, φοιτητής Γεωπονίας, Θεσσαλονίκη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Φίλοι, επανερχόμενος θέλω να τονίσω ότι είναι γνωστή η ανυπαρξία υποχρεωτικής επιβολής των αποφάσεων των καραγκιόζιδων του ΕΔΑΔ. Το πρόβλημα είναι ηθικοεθνικό και έχει να κάνει με τους πλοσιοπάροχα αμειβόμενους προδότες, που τρέχουν στα διεθνή αμερικανοκίνητα φόρα, ως μάρτυρες κατηγορίας, με αντικειμενικό σκοπό τη διάλυση της χώρας μας.
    Δυστυχώς οι περισσότεροι πολιτικοί παίζουν το παιχνίδι της νέας τάξης. Πρέπει να πάρουμε το ζήτημα στα χέρια μας, ώστε να μην τολμούν να εμφανιστούν, τουλάχιστον δημόσια τα προδοτικά τομάρια.
    Σε λίγο θα καταντήσουμε όχι τριτοκοσμική μπανανία αλλά η ελλάδα θα γίνει γκουαντάναμο για τους Έλληνες. Οι ορατές και αόρατες δυνάμεις του σύμπαντος να μας φυλάνε από τους μουλάδες.
    Ας τρέξουμε πριν είναι αργά.

    Γιώργος Αιγάλεω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. H Ελλάδα μπορεί να ισχυριστεί πως δεν τίθεται θέμα δίωξης του Αφγανού στην πατρίδα του καθώς οι στρατοί του ελεύθερου πολιτισμένου δυτικού κόσμου υπό την ομπρέλα του ΝΑΤΟ με την εκεί αποστολή και παρουσία τους έχουν εξασφαλίσει την ελευθερία τη δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα υποστηρίζοντας και την τοπική κυβέρνηση. Θα είναι λοιπόν παράδοξο να καταδικαστεί η Ελλάδα καθώς οι στρατοί αυτοί προέρχονται από τα έθνη τα οποία λίγο πολύ απαρτίζουν το εν λόγω δικαστήριο: Νορβηγία, Σουηδία, Μεγάλη Βρετανία, Γερμανία. Μη ξεχνάμε δε πως την παρουσία των παραπάνω στρατών και την αποκατάσατη των δικαιωμάτων του Αφγανικού λαού ενισχύει και η Ελλάδα με την δική της στρατιωτική συμμετοχή. Σε περίπτωση πάντως που δεχθεί το δικαστήριο πως ο Αφγανός δικαιούται ασύλου λόγω ενδεχόμενης δίωξής του στην πατρίδα του, καταδίκη της Ελλάδας σήμαινε πως όλα τα παραπάνω έθνη αβαντάρουν την παραμονή στην εξουσία ενός αυταρχικού καθεστώτος που διώκει φυλακίζει και βασανίζει τους ίδιους τους πολίτες του.
    Αυτομάτως η Ελλάδα αποκτά το ηθικό έρεισμα -άλλοθι αν όχι και το δικαίωμα απόσυρσης (κατά άλλους υποχρέωση)των στρατευμάτων της από το Αφγανιστάν και με τη βούλα πια του ίδιου του Διεθνούς δικαστηρίου. Ταυτόχρονα ως κράτος θα όφειλε να καταγγείλει διεθνώς κάθε άλλο κράτος που διατηρεί στρατεύματα στο Αφγανιστάν. Θα έχει πολύ πλάκα. Για να δούμε!

    Σουβλατζής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Συγγνώμη αλλά πρέπει να υπενθυμίσω ως Ελληνας μειονοτικός που μένει σε πακιστανο-αφρικανικο γκαίτο της Αθήνας όπου οι ελληνες είναι μειονότητα, ότι εδώ είναι Καμπούλ. Μέρα μεσημέρι μπροστά σε όλους και μπροστά σε παιδιά, ο άλλος βγάζει το πέος του και τραβάει σύριγγα. Η 15χρονη μαύρη τραβάει τους περαστικούς από το μανίκι και τους λέει ντέκα ευρώ κώλος. Από τα μπαλκόνια βλέπουμε να αλλάζουν χέρια χρήματα και ναρκωτικά. Τα πακιστανικά μαγαζιά φυτρώνουν σαν μανιτάρια. Δεν τολμάς να βγείς στους δρόμους μπας και φας καμμια αδέσποτη σφαίρα. Τρέμει το φυλοκάρδι σου να μπείς σε τράπεζα και προσεύχεσαι να μην μπει μαζί σου και κανένας εγκληματίας που θέλει να κάνει κλοπή. Χρήματα πολλά έχεις δεν έχεις για να βάλεις σίδερα και αδιάρυκτες κλειδαριές στις πόρτες ασφαλείας. Ο αφγανός κακώς ήλθε εδώ αναζητώντας άσυλο. Εδώ άσυλο πρέπει να ζητήσουμε εμείς οι Ελληνες . Εμείς οι Ελληνες που να προσφύγουμε για να ανθρώπινα δικαιώματά μας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ανώνυμε 2 Σεπτεμβρίου 2010 5:06μμ

    Μην ελπίζεις φίλε μου ότι μπορείς να προσφύγεις κάπου. Να σαι ευχαριστημένος που δεν σε σταμάτησαν στο δρόμο να σου ζητήσουν να πάρεις τη θέση της 15 χρονης μαύρης που ανέφερες.
    Το μόνο που μπορείς να κάνεις στη παρούσα φάση είναι να "οχυρώσεις" κάπως το σπίτι σου και να επαγρυπνάς για την ασφάλεια της οικογένειας σου μέχρι να βρεις χρήματα να μετακομίσεις σε μια καλύτερη περιοχή.
    Εγώ μένω σε καλή περιοχή της Ανατολικής Θεσσαλονίκης ωστόσο μερικές φορές που κατέβηκα παλιά Αθήνα με συναθλητές μου για αγώνες Taekwondo..τρόμαξα. Σας λυπήθηκα όλους τους Αθηναίους. Ρε παιδιά τραβάτε μεγάλο ζόρι εκεί κάτω με τα γκέτο σε ορισμένες περιοχές.Εμάς εδώ είναι Παράδεισος τελικά. Ειδικά Ανατολικά δεν υπάρχει τίποτα.
    Μετά τους αγώνες στο Κερατσίνι (άλλο γκέτο εκεί..έτσι το κόψαμε να ναι με μια ματιά που ρίξαμε)περάσαμε από Ομόνοια..είπαμε να περπατήσουμε κέντρο και εμείς να ρίξουμε μια ματιά...
    1) Η Ομόνοια ήταν απαίσια αισθητικά..ένα γκρίζο πράγμα.
    2) Ελληνικά δεν άκουγες.
    3) Για να τη διασχίσει κάποιος πρέπει να ναι με παρέα και μάλιστα να στε όλοι ή φαντάροι των ΛΟΚ ή αθλητές πολεμικών τεχνών. Επίσης να μην κοιτάτε στα πρόσωπα τους άλλους αλλά γενικά να κοιτάτε γύρω σας ο καθένας από ένα τομέα (πχ ένας αριστερά, ένας δεξιά κτλ) και να μιλάτε ψύχραιμα και χαλαρά χωρίς να γελάτε όμως για να μην προκαλέσετε άθελα σας. Αν πάρει το μάτι καμιά συναλλαγή κάντε πως δεν είδατε. Εμπόλεμη ζώνη.
    4)Στην Ακρόπολη πάντως και στη Βουλή ήταν ωραία...δεν υπάρχει φόβος και είχε τουρίστριες! :)
    5) Πάντως ρε παιδιά τι είναι αυτό με το σουβλάκι και το καλαμάκι? Επίσης τη Λεμονάδα τη λέτε λεμονίτα. Τότε γιατί δεν λέτε την πορτοκαλάδα πορτοκαλίτα? Επίσης δεν ξέρετε από μπουγάτσες. Δεν μπορούμε να συννενοηθούμε στο φαγητό Βορράς με Νότο. Τελείωσε! Παρολαυτά σας αγαπάμε ρεεε :)

    Φιλικά,
    Γιώργος, φοιτητής Γεωπονίας, Θεσσαλονίκη

    ΥΓ: Επιστρέφω στο διάβασμα μου...εξεταστική...γκρρρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Στην Ακρόπολη φίλε Γιώργο οι Πακιστανοί πουλάνε το μπουκαλάκι νερό στους τουρίστες για 10 ευρώ.
    Μετά μαζεύουν τα άδεια μπουκάλια από τα σκουπίδια τα γεμίζουν με νερό και τα ξαναπουλάνε.
    Μπροστά στο μουσείο στήνονται τα σεντόνια με τις πραμάτειες. Εχουμε γίνει ρεζίλι διεθνώς. Οι τουρίστες θα νομίζουν ότι Ελληνες είναι καφετί και μαύροι. Μεγάλωσα κάτω από την Ακρόπολη και όποτε επισκέπτομαι σπαράζει η καρδία μου.

    Καλή επιτυχία στις εξετάσεις φίλε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Τελικά μας πήρανε το κέντρο της Αθήνας. Στην Σοφοκλέους εκει που περπάταγαν οι αρχαίοι σοφοί είναι τώρα ξένη περιοχή για τους ελληνες. Είναι ντροπή μας που αφήσαμε να εξελιχτει έτσι η κατάσταση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. είναι ντροπή να μας εξευτελίζει ο κάθε απατεώνας.
    αυτός ο λαός αξίζει κάτι καλύτερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.