1/9/10

Θέμα παρεμβολών από τους Τούρκους στο FIR Λευκωσίας θέτει στην Κομισίον ο Ι. Κασουλίδης

Το θέμα των παρεμβολών από το παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου στην εναέρια κυκλοφορία του FIR Λευκωσίας και τις πιθανές συνέπειες για την ασφάλεια των πτήσεων έθεσε ενώπιον της Κομισίον ο ευρωβουλευτής Ιωάννης Κασουλίδης.

Ο κ. Κασουλίδης τονίζει ότι η τουρκική στάση δεν παραβιάζει μόνο τις σχετικές διατάξεις της Σύμβασης του Οργανισμού Διεθνούς Πολιτικής Αεροπορίας (ICAO) αλλά και την πολιτική της ΕΕ για τον «Ενιαίο Ευρωπαϊκό Ουρανό.

Υπογραμμίζοντας την άρνηση της Τουρκίας για οποιαδήποτε συνεργασία με την Κυπριακή Δημοκρατία σε θέματα πολιτικής αεροπορίας καθώς και την τουρκική διαφωνία στην προσπάθεια της Κομισιόν, του ICAO και του EUROCONTROL για την επίτευξη προσωρινής τεχνικής διευθέτησης του προβλήματος, ο κ. Κασουλίδης ζήτησε από την Κομισιόν να τον ενημερώσει για τις ενέργειες στις οποίες προτίθεται να προβεί προς την κατεύθυνση της Τουρκίας, προκειμένου να την υποχρεώσει να σεβαστεί το διεθνές δίκαιο και τις σχετικές πολιτικές της ΕΕ και εν τέλει να περιορίσει τους παραπάνω κινδύνους για την ασφάλεια της εναέριας κυκλοφορίας.
SIGMALIVE

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.