30/9/10

Σε υποβάθμιση της Ισπανίας προχώρησε η Moody΄s



Ο οίκος Moody's προχώρησε τελικά σε υποβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης της Ισπανίας, επιβεβαιώνοντας τις φήμες που επικρατούσαν στις αγορές τις τελευταίες ημέρες.

Η αξιολόγηση της Ισπανίας από "ΑΑΑ" αναθεωρείται σε Αa1 με σταθερό outlook και όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση της Moody's "η δέσμευση της κυβέρνησης της Ισπανίας προς την μείωση του ελλείμματος είναι ο βασικός παράγοντας για την υποβάθμιση της αξιολόγησης κατά μόνο μία βαθμίδα".

Η Moody’s είχε θέσει εδώ και τρεις μήνες σε καθεστώς αναθεώρησης την αξιολόγηση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ισπανίας. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι αιτίες της υποβάθμισης είναι οι αδύναμες προοπτικές ανάπτυξης και «οι προκλήσεις που δημιουργούνται (από την αδύναμη ανάπτυξη) για την βελτίωση της δημοσιονομικής κατάστασης», ενώ παράλληλα γίνεται λόγος για «σημαντική επιδείνωση της δημοσιονομική ισχύ της κυβέρνησης».

Βάσει των εκτιμήσεων της Moody’s, ο ρυθμός ανάπτυξης της Ισπανίας θα περιορίζεται στο 1% κατά μέσο όρο τα επόμενα χρόνια.

Το υπουργείο Οικονομικών της Μαδρίτης, έχει ήδη αντιδράσει στην ανακοίνωση της Moody’s χαρακτηρίζοντάς την «υπερβολικά απαισιόδοξη». Παρόλα αυτά, δηλώνει «ικανοποίηση από την αξιολόγηση των δημοσιονομικών μέτρων που έχει λάβει η Ισπανία.
euro2day

2 σχόλια:

  1. Ἄντε νά πᾶμε παρακάτω.

    Θυμάστε,
    μήν πᾶτε μακρυά,
    λίγα χρόνια πίσω,
    οἱ Βρωμοπαίοι ἦταν περήφανοι γιά τήν Εὐρώπη τους. Ἰδανική, σπουδαῖα, ἐπιτέλους πολιτισμένη συνάντηση φίλων -πρώην έχθρῶν- ἕνα βῆμα πρίν τήν οὐτοπία, ἀκόμα ἕνα βῆμα μπροστά τῶν πολιτισμένων κληρονόμων τοῦ ἑλληνικοῦ καί ὀρθολογιστικοῦ πνεύματος, χωρίς τά βάρη τοῦ παρελθόντος.

    Ἄντε τώρα μετά τήν ὀρθόδοξη Ἑλλάδα,
    ἄντε νά πάει στό διάβολο καί ἡ καθολική 'Ισπανία, καί ἄς ἔρχεται πίσω ἡ Πορτογαλία,
    καί πίσω άπό αύτή ἄλλη
    καί μετά ἄλλη βρωμοχώρα
    πού ἀπό κληρονόμοι μας ἔγιναν
    μουνόπανα τοῦ διαλεκτοῦ λαοῦ
    καί σέρνονται καί αὐτοί
    -πάντα δεύτεροι-
    πίσω ἀπό ἐμᾶς στόν ἀφανισμό
    -τῶν βαρβαρικῶν ἐθνῶν τους-

    Ἄντε τώρα νά τελειώνουμε μέ αὐτό τό ἐμετικό πολιτικό σχηματισμό καί τούς εὐρωλιγούρηδες πού ἔφαγαν, ἔφαγαν, συνωμότησαν ἐναντίον τῆς πατρίδας τους καί τήν ἔβγαλαν χῶρα διεφθαρμένων.

    Finis Europae ἐπιτέλους ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.