4/9/10

Διάψευση Βενιζέλου για συμμετοχή των S-300 σε ελληνοϊσραηλινή άσκηση

Απάντηση του Υπουργού Αμυνας στο ΚΚΕ για τους S- 300

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος απαντώντας σε σχετική ερώτηση βουλευτών του ΚΚΕ διεύψευσε τη συμμετοχή του αντιαεροπορικού συστήματος S-300 σε ελληνοϊσραηλινή άσκηση.

Στην ερώτηση που κατέθεσαν χθες τα μέλη της Κ.Ο. του ΚΚΕ, υποστηρίζουν: «Στην πρόσφατη επίσκεψη του Ισραηλινού πρωθυπουργού Β. Νετανιάχου στην Ελλάδα, ζητήθηκε από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ να παραχωρήσει τους πυραύλους S-300, που αγοράστηκαν για να πάνε στην Κύπρο και κατέληξαν να σταθμεύουν στην Κρήτη, ώστε να χρησιμοποιηθούν στο πλαίσιο ισραηλινής στρατιωτικής άσκησης για να εξοικειωθούν οι Ισραηλινοί πιλότοι και να αναπτύξουν τρόπους εξουδετέρωσής τους. Φαίνεται πως τα πρόσφατα ελληνοϊσραηλινά στρατιωτικά γυμνάσια στην Κρήτη, που καταδίκασε το ΚΚΕ, δεν ήταν αρκετά για την εκπαίδευση των Ισραηλινών πιλότων στην εξουδετέρωση αυτών των πυραυλικών συστημάτων. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως η κυβέρνηση σκέφτεται να κάνει αποδεκτό το αίτημα του Ισραήλ». Απαντώντας, ο Υπουργός Αμυνας δήλωσε: "Δεν υπήρξε και δεν υπάρχει παρόμοιος σχεδιασμός".
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

7 σχόλια:

  1. Ναι μας επεισες τωρα. Αυτονοητο να συμβει αυτο,το Ιραν εχει πολλους τετοιους πυραυλους απλα το θεμα ειναι να μην διαρρευσουν απο τους Ισραηλινους προς τους Τουρκους στοιχεια για το που ειναι αυτοι οι πυραυλοι και το πιο βασικο πως τους αντιμετωπιζεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. και δεν νομιζω να εχει κανεισ
    λαοσ γυρω και κοντα τετοιο
    οπλικο συστυμα
    επισησ το ιραν αν δεν κανω λαθοσ
    ειναι βασικοσ προμηθευτησ μασ
    σε πετρελαιο
    το ισρραηλ γιατινα βοηθηθει
    τι εχει προσφερει στην χωρα μασ?
    ασ θυμηθουμε κωσταντινουπολη
    σμυρνη κυπρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όσο πιο γρήγορα αντιληφθούμε ότι δεν υπάρχουν αιώνιοι εχθροί και φίλοι, παρά μόνιμα συμφέροντα (Λόρδος Πάλμερστον), τόσο το καλύτερο για μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Στις αποθήκες εγκατέλειψαν τους S-300

    Οι S-300 δεν έχουν ποτέ δοκιμαστεί. 11 χρόνια τώρα μένουν αχρησιμοποίητοι σε αποθήκες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @ 10:45 π.μ.

    Εκπλήσσομαι με την αφέλειά σου. Λες να περιμένουν οι Τούρκοι να μάθουν από τους Ισραηλινούς πού βρίσκονται οι S-300; Οι εφημερίδες τα γράφουν κάθε μέρα. Κάνε μία έρευνα στον google και θα βρεις πού είναι.

    Αν οι Τούρκοι ήθελαν, θα μπορούσαν να τους καταστρέψουν με μία αεροπορική επιδρομή, όπως έκαναν οι Ισραηλινοί με τις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράκ και της Συρίας. Προφανώς, ή δεν θέλουν να το κάνουν, ή (το πιθανότερο) δεν μπορούν, διότι αναχαιτίζονται και φοβούνται ότι θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν πολλά αεροπλάνα και θα έχουν απώλειες.

    Οι S-300 είναι συνεχώς φορτωμένοι σε πλατφόρμες και μπορούν να μετακινούνται ανά πάσα στιγμή. Τους μετακινούν όμως; Αμφιβάλλω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. "Αν οι Τούρκοι ήθελαν, θα μπορούσαν να τους καταστρέψουν με μία αεροπορική επιδρομή..."

    Ο «φιλελληνισμός» σου μας υποχρεώνει κοπελιά μας.

    Χ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @ Χ. 5 Σεπτεμβρίου 2010 7:14 π.μ.

    Μάλλον δεν διάβασες καλά, ή δεν κατάλαβες (το πιθανότερο) τι έγραψα. Ουσιαστική αντίρρηση/παρατήρηση δεν βλέπω να γράφεις. Ασφαλώς δεν είμαι "φιλέλληνας", διότι είμαι Έλληνας. Εσύ τι είσαι, τζιμαμοκοπελιά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.