8/9/10

Η ΠΑ δεν αναμένεται να προμηθευτεί το T-50

Η Ελλάδα δεν συγκαταλέγεται μεταξύ των πιθανών προμηθευτών του ρωσικού μαχητικού πέμπτης γεννεάς, το γνωστό T-50 του προγράμματος PAK FA, ούτε ακόμη και στο μακρινό μέλλον. Ο όγκος των παραδόσεων για την εξαγωγική αγορά του μαχητικού της Sukhoi θα μπορούσε να υπερβαίνει τις 600 μονάδες, αναλόγως των διεθνών εξελίξεων σε σχέση με την εμφάνιση νέων εστιών έντασης σε διάφορες περιοχές του πλανήτη.

Με ένα ευνοϊκό οικονομικό σενάριο, η πολεμική αεροπορία της Ρωσίας θα προμηθευτεί 400-450 μαχητικά του τύπου, σύμφωνα με δηλώσεις του διευθυντή του ρωσικού κέντρου ανάλυσης για το παγκόσμιο εμπόριο όπλων, κ.Igor Korotchenko.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ένας πραγματικός ανταγωνιστής του T-50 στο προσεχές μέλλον θα υπάρχει μόνο στην κατασκευή του F-35 Lightning II, και λιγότερο στην κατασκευή του F-22, διότι το τελευταίο είναι πολύ δαπανηρό στην παραγωγή - περίπου 250 εκατομμύρια δολάρια ανά αεροσκάφος με εξαγωγικές επιδόσεις.

Οι εμπειρογνώμονες από την Ρωσία αναφέρουν πάνω από δώδεκα χώρες ως πιθανούς προμηθευτές του ρωσικής κατασκευής T-50. Μεταξύ αυτών είναι: η Αλγερία με υποτιθέμενη αγορά 24-36 μονάδων κατά την περίοδο του 2025-2030, η Αργεντινή με 12-24 μονάδες κατά τα έτη 2035-2040, η Βραζιλία με 24-36 μονάδες κατά τα έτη 2030-2035, η Βενεζουέλα με 24-36 μονάδες κατά τα έτη 2027-2032, το Βιετνάμ με 12-24 μονάδες κατά τα έτη 2030-2035, η Αίγυπτος με 12-24 μονάδες κατά τα έτη 2040-2045.

Επίσης, στον κατάλογο αναφέρεται η Ινδονησία (6-12 μονάδες κατά τα έτη 2028 - 2032), το Ιράν (36 - 48 μονάδες κατά τα έτη 2035 - 2040), το Καζακστάν (12-24 μονάδες κατά τα έτη 2025 - 2035), η Κίνα ( έως και 100 μονάδες το 2025 -2035 χρόνια), η Λιβύη (12-24 μονάδες κατά τα έτη 2025 - 2030), η Μαλαισία (12-24 μονάδες κατά τα έτη 2035 - 2040) και η Συρία (12-24 μονάδες κατά τα έτη 2025-2030). Η Ινδία αναμένεται να προμηθευτεί τουλάχιστον 250 μαχητικά T-50.

http://www.dni.ru/economy/2010/9/8/198600.html

http://fox2e-mag.blogspot.com/2010/09/t-50.html

12 σχόλια:

  1. http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=14136&Itemid=139

    Τί έγινε ρε παιδιά - ποιός έχει δίκιο τελικά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 1:15 υπάρχει και η ρωσική πηγή στην ανάρτηση.Απο την μετάφραση μέσω τπυ Translate δεν βρήκα κάποια αναφορά σε Ελλάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εγώ νομίζω ότι όποιος έμπλεξε με ρωσικά αεροσκάφη βρίζει ( βλέπε Ινδία )...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΠΟΥΜΕ Η ΓΡΑΨΟΥΜΕ -ΟΙ ΡΩΣΣΟΙ ΔΙΝΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑ -ΒΑΣΗ ΝΑΥΤΙΚΗ ΤΟΣΟ ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ ΟΣΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΙΟΝΙΟ -ΓΙΑ ΕΠΙΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΣΤΕΝΩΝ--ΕΙΔΙΚΑ ΤΟ ΣΤΕΝΟ ΤΙΣ ΑΔΡΙΑΤΙΚΗΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΗ ΤΗΝ ΒΑΣΗ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ-ΑΣ ΘΥΜΙΘΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΟΙΟ ΠΛΟΙΟ ΡΩΣΙΚΟ ΗΤΑΝ ΣΤΑ ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΟΤΡΑΝΤΟ ΚΑΙ ΤΙ ΕΠΡΑΞΕ-ΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΕΥΚΟΛΑ ΘΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΗ ΣΤΑ ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ-ΑΛΛΑ ΓΙΝΟΝΤΕ ΚΑΙ ΕΞΑΙΡΕΣΗΣ ΑΠΟ ΚΑΜΙΑ ΦΟΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @ 1:33 μ.μ.

    Ναι, ενώ όποιος έμπλεξε με F-16 είναι χαρούμενος... Σημασία έχει ο τρόπος που σε αντιμετωπίζουν: αν σου δίνουν ανταλλακτικά για τα σκουπίδια επειδή δεν περιμένουν να πάρεις το επόμενο από αυτούς...

    Μήπως οι επιλογές μας είναι είτε Super Hornet + FXX είτε Su-35BM + T-50;...

    Είμαι βέβαιος ότι η αποτελεσματική διαχείριση προγραμμάτων που εφαρμόζεται από τα σχετικά στελέχη του κράτους θα μας δώσουν μια σωστή εικόνα.

    Καλά ντε, μη βαράτε, ένα αστείο έκανα!

    ΥΓ. Πρέπει να δείτε αντιμετώπιση από ελληνογάλλο, μόνιμο κάτοικο Παρισίου (δεν θα πω την εταιρία που δουλεύει), για το επίπεδο διαχείρισης τέτοιων ζητημάτων στο ΥΠΕΘΑ, στο οποίο η εταιρία του εργαζόταν, τουλάχιστον μέχρι πριν από 10 μήνες που τον είδα στη Γενεύη, ως σύμβουλος:
    "Με έναν πάλι θρήσκο: τόσες πολλές φορές έκανα το σταυρό μου..."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. λέει αν πάρουμε το su-35 τότε μπαίνουμε στην αλυσίδα λογιστικής υποστήριξης,αν δεν κατάλαβες εννοεί ουσιαστικά να γραφτούμε στην λίστα πελατών.ωσάν υπάρχοντες πελάτες και όχι σαν νέοι,και πάμε πίσω στην σειρά εξυπηρέτησης πελατών,δηλαδή να το παραγγείλουμε τώρα και να το πάρουμε μετά από 20 χρόνια,απλό είναι,όπως στο f-16 είμαστε πελάτες και έχουμε σειρά προτεραιότητας με τους πιο νέους πελάτες του σκάφους αυτού από την εταιρία,ακόμα περισσότερο με το νέο αμερικανικό σκάφος f-35 όπου προτεραιότητα,το λένε για την εκπλήρωση παραγγελιών έχουν οι χώρες που έχουν ενεργεί συμμετοχή στο πρόγραμμα κατασκευής,όπως η τουρκια,ακριβώς το ίδιο συμβαίνει και εδώ και ουσιαστικά μιλάμε για πελατολόγιο.δηλαδή φέξε μου και γλίστρησα.λόγια είναι μην δίνεις σημασία,σκέψου να πάρουμε σου-35,με τι λεφτά;από τα λεφτά των μελών της E.E.,και πότε θα έρθουν;του χρόνου,με τι υποδομή σκέψου.τώρα ο λόγος τις δήλωσις κατά την άποψη μου είναι καθαρά εμπορικού ενδιαφέροντος,πελάτες θέλουν και πελάτες που να μπορούν να διαφημίσουν το προϊόν,όπως έγραψε κάποιος ότι η india βρίζει,μήπως όμως τίθεται και θέμα όπως η συντήρηση και η ποιότητα τwν πιλότων κτλ.μην βγάζουμε άχρηστο το σκάφος,πιλότος δεν είμαι αλλά αν ήταν σκάρτο οι ρώσοι θα το είχαν αλλάξει η βελτίωση και δεν μιλώ για το νέο σκάφος.stef

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τέτοιους καταλόγους βγάζουν όλες οι εταιρείες για πιθανές πωλήσεις ανάλογα των αναγκών κάθε χώρας.
    Αλλά δεν νομίζω να πει όχι η Ρωσία σε συμμετοχή του T-50 σε διαγωνισμό ή ακόμα και παραγγελία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. εάν εσείς δείτε αεροπλάνα υπερσύγχρονα από τη Ρωσσία (SU-35, T-50), άρματα εξ ίσου υπερσύγχρονα (Τ-80) και ρωσσική ναυτική βάση στη Σύρο μας, εγώ θα κάτσω να με γχχχχετε κι ας ζοριστώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. μην αγχένεστε, αδέλφια, με την φιλοπατρία που διακατέχει την κυβέρνηση (ο Θεός να την κάνει κυβέρνηση) μας βλέπω το πολύ πολύ να 5-6 spitfire, ανακατασκευασμένα για πολλαπλούς ρολους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Τι να προμηθευτούμε και γιατί; Μήπως πρόκειται ποτέ να το χρησιμοποιήσουμε;

    Εδώ αφήσαμε ολόκληρο σύστημα S-300 να σαπίζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ
    ΓΚΟΛΝΤΜΑΝ ΣΑΚΣ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΠΡΩΤΑ
    ΝΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕΙ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ
    ΝΑ ΕΓΚΡΙΝΕΙ Ο ΠΑΓΚΑΛΟΣ
    ΝΑ ΕΞΕΤΑΣΕΙ Ο ΜΠΕΝΙ
    ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΛΕΦΤΑ Ο ΠΑΠΑΦΡΑΓΚΑΣ
    ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΜΑΣ ΦΤΑΝΟΥΝ ΟΥΤΕ
    ΓΙΑ ΣΠΙΡΤΑ ΝΥΚΤΟΣ
    ΕΔΩ ΧΑΝΕΤΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΣΥΖΗΤΑΜΕ
    ΟΝΕΙΡΑ ΧΩΡΙΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ
    ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ ΟΛΑ ΚΑΙ
    ΤΙ ΑΛΑΖΕΙ
    ΔΕΝ ΤΑ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΤΩΡΑ
    ΤΩΡΑ Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΕΛΕΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΖΕΣΤΟΥΣ ΝΑ ΚΑΙΓΟΝΤΑΙ ΝΑ ΔΙΩΞΟΥΝ
    ΤΗΝ ΧΟΥΝΤΑ ΤΗΣ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΗΣ 60ΕΤΙΑΣ
    ANTI NA ΔΙΩΞΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ
    ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΚΟΙΤΑΜΕ ΤΟΥΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ
    ΝΤΡΟΠΗ ΜΑΣ ΚΑΡΑΤΣΙ ΓΙΝΑΜΕ
    ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΟΧΗ ΜΑΣ
    SUHOI

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Να κατασκευάσουμε εμείς αεροπλάνο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.