25/10/10

ΥΠΟΚΛΟΠΕΣ Εφ. Χουριέτ 25-10-2010

Ανακαλύφθηκε πως οι υπηρεσίες πληροφοριών των Ρωμιών πέρσι με έναν ¨όμορφο¨ πράκτορα είχαν παγιδεύσει την Σόνια Μπάχμαν γραμματέα του ειδικού απεσταλμένου του ΟΗΕ για το Κυπριακό Αλεξάντερ Ντάουνερ. Με την έγκριση του ηγέτη των Ρωμιών Χριστόφια, παρακολουθούνταν οι υπολογιστές και τα τηλέφωνα των εκπροσώπων του ΟΗΕ, και έτσι 6.500 κρυφά έγγραφα πέρασαν στα χέρια των Ρωμιών. Ο ΟΗΕ διεξάγει έρευνα με τη βοήθεια του FBI και οι άνθρωποι του ΟΗΕ είναι πολύ οργισμένοι.

Το σκάνδαλο με τις υποκλοπές στους υπολογιστές και τις τηλεφωνικές υποκλοπές παρουσιάστηκε πέρσι. Με την έγκριση του ηγέτη των Ρωμιών Δημήτρη Χριστόφια και με τις διαταγές του διοικητή της ΚΥΠ Αντρέα Κριακού κνητοποιήθηκαν πράκτορες και άρχισαν να παρακολουθούνε την Σόνια Μπάχμαν ειδική γραμματέα του απεταλμένου του ΟΗΕ για το Κυπριακό Αλεξάντερ Ντάουνερ, που είχε εγκατασταθεί στο ξενοδοχείο Χόλιντεϊ ιν στον τομέα των Ρωμιών. Εμφανίσιμος πράκτορας κέρδισε την εμπιστοσύνη της και ενημέρωνε για κάθε της κίνηση τους ανωτέρους του. Μάλιστα ο πράκτορας που σε σύντομο διάστημα κέρδισε την ¨φιλία¨ της γραμματέας, όταν ολοκληρώθηκε η επιχείρηση, ξαφνικά εξαφανίστηκε.

Η κλοπή των εγγράφων άρχισε στις 10-9-2010, στην ημερομηνία που άρχισαν οι απευθείας συνομιλίες στις οποίες αναμενόταν να παίξει πολύ πιο ενεργό ρόλο ο ΟΗΕ. Ο εμφανίσιμος πράκτορας ήξερε το πλήρες πρόγραμμα της Ιταλικής καταγωγής Ελβετίδας Μπάχμαν που κρατούσε πρακτικά σε όλες τις επίσημες συνομιλίες. Οι Ρωμιοί πράκτορες πρώτα τοποθέτησαν ένα ειδικό πρόγραμμα παρακολούθησης στον κεντρικό υπολογιστή του ξενοδοχείου. Για να τοποθετηθεί τέτοιο πρόγραμμα είναι ανάγκη να είναι γνωστός ο κωδικός του ιδιοκτήτη του υπολογιστή.

Με αυτό το πρόγραμμα οι Ρωμιοί πράκτορες χρησιμοποιώντας τους κωδικούς της ηλεκτρονικής αλληλογραφίας της Μπαχμαν υπέκλεψαν 15 φακέλους που με την μορφή PDF περιείχαν 6.500 σελίδες με απόρρητα έγγραφα.

Η υπηρεσία πληροφοριών των Ρωμιών για να πιέσει τους Τουρκοκύπριους και τον Ντάουνερ που ¨έτρεχε¨ τις συνομιλίες, διέρευσαν κομμάτι κομμάτι τα έγγραφα στην εφημερίδα Φιλελεύθερος που ανήκει στον Βενιζέλο Κώστα, οικογενειακό φίλο του Γιώργου Ιακώβου. Μάλιστα η εφημερίδα Φιλελεύθερος για να συσκοτίσει την πηγή της διαρροής δημοσίευσε τα κλεμμένα έγγραφα με την υπογραφή του ανταποκριτή της εφημερίδας στη Νέα Υόρκη.

Μεταξύ των εγγράφων που υποκλάπηκαν από τους Ρωμιούς ήταν και οι συνομιλίες του Αλεξάντερ Νταουνερ με τον ΥΠΕΞ Αχμέτ Νταβούτογλου και τον πρόεδρο της δημοκρατίας Μεχμέτ Αλή Ταλάτ.
http://tourkikanea.wordpress.com/

17 σχόλια:

  1. ΓΑΤΕΣ.ΕΧΟΥΜΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΚΑΙ ΠΙΑΝΟΥΝ
    ΟΜΟΡΦΑ ΠΟΝΤΙΚΙΑ.ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΗΓΕΤΕΣ
    ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ.ΚΑΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΙΣ ΓΑΤΕΣ.
    ΜΑΡΤΥΡΙΑΡΗΔΕΣ.....
    ΓΕΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλά, η ΚΥΠ είναι πολύ πίσω, λειτουργεί με παλαιολιθικές μεθόδους!

    Η ΕΥΠ δεν χρειάζεται καν τέτοια προγράμματα ή σχετικό εξοπλισμό: εφαρμόζει πιο εξελιγμένες μεθόδους

    http://www.youtube.com/watch?v=PqSx-V1b_ec&p=F5BAAA2701EBAF1D&playnext=1&index=27

    切腹

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μακάρι να αληθεύουν όσα αναφέρει το δημοσίευμα!

    Να το πιστέψω ...;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 2:19 Οι Τούρκοι τρέχουν να μαζέψουν τα αμάζευτα.Τα έχει αυτά η ζωή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αμφιβάλλω αν είναι αλήθεια.

    Με την ίδια λογική πιστεύω ότι κάπου στα φαράγκια της Ηπείρου η Ελλάδα αναπτύσει πυρηνική αποτροπή υπό το project Ηφαιστός όπως το περιγράφει το μυθιστόρημα του Κυριαζή ,Παιχνίδια με την Φωτια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. 1) "Εμφανίσιμος πράκτορας κέρδισε την εμπιστοσύνη της και ενημέρωνε για κάθε της κίνηση τους ανωτέρους του. Μάλιστα ο πράκτορας που σε σύντομο διάστημα κέρδισε την ¨φιλία¨ της γραμματέας, όταν ολοκληρώθηκε η επιχείρηση, ξαφνικά εξαφανίστηκε".

    Άξιος! Μετάλλιο εξαίρετων πράξεων και προαγωγή...και γρήγορα! ;):)

    2) "Μεταξύ των εγγράφων που υποκλάπηκαν από τους Ρωμιούς ήταν και οι συνομιλίες του Αλεξάντερ Νταουνερ με τον ΥΠΕΞ Αχμέτ Νταβούτογλου και τον πρόεδρο της δημοκρατίας Μεχμέτ Αλή Ταλάτ".

    Σχόλιο Καυκάσιου απάντηση σε ανώνυμο:
    " Οι Τούρκοι τρέχουν να μαζέψουν τα αμάζευτα.Τα έχει αυτά η ζωή."

    Θα θελα από τη πλευρά μου να συμπληρώσω το σχόλιο του Καυκάσιου. Θα κάνω ένα σχόλιο στα τουρκικα. Άνοιξα τώρα το βιβλίο και προσπάθησα να βρω τις λέξεις για να το γράψω. Έχω κάνει μόλις ένα μαθήμα τουρκικών στο φροντιστήριο(μαζί με τον κολλητό μου...είχαμε αποφασίσει εδώ και καιρό να μάθουμε τουρκικά).
    Η τελευταία λέξη στα αγγλικά επίτηδες έτσι για ποικιλία επειδή στο βιβλίο που έχω δεν υπήρχε! Δεν θέλουν να μαθαίνουμε και "κακές" λέξεις ;)
    Θα αγοράσω όμως πλήρες λεξικό για να μαι καλυμμένος. Συγχωρέστε με λοιπόν για τυχόν λάθη διότι είμαι ένας πολύ αρχάριος υποψήφιος πτυχιούχος του Temel Seviye. θα βελτιωθώ όμως. That's a promise :)

    Iyi şanslar dahaki sefere... assholes!

    Γιώργος, φοιτητής Γεωπονίας Θεσσαλονίκη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ποιοι είναι αυτοί οι Ρωμιοί που αναφέρει το άρθρο; Μήπως αναστήθηκε η Ρωμαική Αυτοκρατορία;

    Αφελής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Συμπαθητικό ξενοδοχείο το "Holiday Inn" στη Λευκωσία. Έχει δική του-κατά κάποιο τρόπο-"ιδιωτική" παραλία, δίπλα από ένα μικρό ορμίσκο. Χαρακτηριστικό γνώρισμα η "μαύρη" άμμος που με το νερό μετατρεπόταν σε λάσπη. Μια μικρή πισίνα. Εξίσου μικρό εστιατόριο. Ένα γυμναστήριο και συνεδριακό κέντρο 100-150 θέσεων. Καλό και όχι "χτυπητό" ξενοδοχείο (όπως το "Marriott" πιο ανατολικά). Ιδανικό για "κάλυψη". Απόμερο και ήσυχο... Το καλοκαίρι του '08, αγναντεύαμε από ένα μπαλκόνι του, τα δεξαμενόπλοια στα ανοιχτά που μετέφεραν νερό από το Μαραθώνα μετά από σχετική συμφωνία Σουφλιά-Κυπρίων....

    Ε, μα τι άλλο να πεις. Αν αληθεύουν όλα αυτά που αναφέρει το δημοσίευμα, πρόκειται για μια ακόμη επιτυχία και συμφωνώ οτι αυτές δεν πρέπει ποτέ να ανακοινώνονται...


    Με εκτίμηση,

    Κωνσταντίνος Ν. (Πάτρα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τι να κάνουν οι Οθωμανοί, τα έχουν πάρει που δεν τους έχουν βγει οι συμφωνίες κάτω από το τραπέζι με τους Αμερικάνους...
    Αυτά έχει η ζωή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Συμπαθητικό ξενοδοχείο το "Holiday Inn" στη Λευκωσία. Έχει δική του-κατά κάποιο τρόπο-"ιδιωτική" παραλία, δίπλα από ένα μικρό ορμίσκο.

    Έχει και η Λευκωσία παραλία και δεν το ξέραμε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Κοίτα κάτι συμπτώσεις...

    http://www.topontiki.gr/article/10786

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Κωνσταντίνε Ν. (Πάτρα) το ho;iday inn που αναφερεται στο αρθρο βρισκεται στη Λευκωσια.
    Αυτο που περιγραφεις εσυ βρισκεται στο παραλιακο μετωπο της Λεμεσου.
    Μαλλον τα εχεις μπερδεψει λιγο...

    Παντως δεν ξερω αν πρεπει να πιστεψουμε στο αρθρο ή αν δημοσιευθηκε για να εξυπηρετηση κατι αλλο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Όπως λέμε Λιμεναρχείο...Καρπενησίου !!!
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Κληθείς από το ΚΥΠΕ να σχολιάσει το άρθρο, ο Εκπρόσωπος Τύπου της ΟΥΝΦΙΚΥΠ Ρολάντο Γκόμεζ είπε ότι τα ΗΕ δεν σχολιάζουν άρθρα εφημερίδων τα οποία δεν αποδίδουν τις πληροφορίες τους σε πηγές, δεν αναφέρονται σε στοιχεία στα οποία βασίζονται και είναι ανυπόγραφα.

    SIGMALIVE

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. δεν ξερω αν εγινε ετσι οπως τα γραφουν οι τουρκοι. το οτι έγινε υποκλοπή είναι γεγονός και εχει κυκλοφορήσει βιβλίο τώρα που αναλύει τα πρακτικά. τους τρεις συγγραφείς του βιβλίου εχει καλέσει η βουλή για κατάθεση.
    http://www.sigmalive.com/simerini/politics/reportaz/305531

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.