28/10/10

Μείωση του κόστους του ΕΣ κατα 60%, ανακοίνωσε ο ΥΕΘΑ

Από τα 25 δις ευρώ που κοστίζει σήμερα ο Στρατός Ξηράς θα πέσει στα 10 δις! Τη κάθετη μείωση κόστους που αγγίζει το 60% ανακοίνωσε ο ίδιος ο υπουργός Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος μιλώντας από το βήμα της Ένωσης Ελληνικών Εταιρειών Αεροδιαστημικής και Άμυνας σε εκδήλωση στο πλαίσιο της Defensys.

Το νούμερο του κόστους είναι συγκλονιστικό,όπως και το ποσοστό της μείωσης που σίγουρα δεν μπορεί να επιτευχθεί χωρίς μαζικό κλείσιμο στρατοπέδων αλλά και δραστική μείωση του Στρατού Ξηράς.

Σε πρώτη φάση υπάρχουν εισηγήσεις για κλείσιμο της Στρατιάς στη Λάρισα, λουκέτο σε πολλές μονάδες των βορείων συνόρων που είχαν ανοίξει το 2004 και κλείσιμο πολλών μονάδων στην ενδοχώρα. Επειδή οι τοπικές ανιδράσεις είναι αναμενόμενες,η ηγεσία του Πενταγώνου προσανατολίζεται στο να δώσει σε αντάλλαγμα σημαντικές εκτάσεις από τα στρατόπεδα σε δήμους.
http://www.onalert.gr

9 σχόλια:

  1. Δεν κλείνει από τώρα και όλες τις μονάδες στα νησιά και τη Θράκη, για να πέσει το κόστος στο 1 δις; Τι μας νοιάζει κι αν περιμένει ο Τούρκος απέναντι;
    Ας κάνει και μια τροποποίηση της αποστολής του στρατού και εκεί που λέει ότι ο στρατός υπερασπίζεται την εδαφική ακεραιότητα της Πατρίδας, να προσθέσει το "εφόσον το επιτρέπουν οι οικονομικές δυνατότητες αυτής".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι "τοπικές αντιδράσεις" όπου αυτές σημειωθούν είνια για φτύσιμο.
    Εδώ η χώρα χάνει τον στρατό της, και εμείς κλαίμε που δεν θα έχουμε δοκίμια να τους νοικιάζουμε τις γκαρσονιέρες μας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. δεν περιμενουμε και τιποτα καλυτερο απο αυτους...

    φοβερη η φωτογραφια, διανοιξη και σημανση ναρκοπεδιου, αν ειναι απο τον παρμενιωνα 2000 σας ευχαριστω για την τιμη που μου κανατε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αν τα "κλείσει" όλα και απολύσει τα μόνιμα στελέχη θα κάνει οικονομία 100%....... Από την Θεσσαλονίκη Α.Λ (με μετακίνηση σε νησί του ΒΑ Αιγαίου)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Περιμένω να δώ παντελονάτους αστεράτους να διαμαρτύρηθούν, αν έχει μείνει κανείς τέτοιος πλέον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ''Οι τοπικές αντιδράσεις είναι αναμενόμενες και η ηγεσία του Πενταγώνου προσανατολίζεται στο να δώσει σε αντάλλαγμα σημαντικές εκτάσεις από τα στρατόπεδα σε δήμους΄΄.

    Δεν ήξερα ότι το κράτος ήταν υποχρεωμένο να διατηρεί άχρηστα στρατόπεδα για να ενισχύονται οικονομικά οι επιχειρήσεις εστιάσεως και οι ιδιοκτήτες γκαρσονιέρων των τοπικών κοινωνιών.

    Δεν ήξερα ότι οι στρατιώτες είναι μέτρο οικονομικής στήριξης των τοπικών κοινωνιών.

    Ας κοιτάξουν να προωθήσουν παραγωγικές δραστηριότητες και ας ξεχάσουν το εύκολο χρήμα από την εκμετάλλευση φαντάρων,τουριστών και φοιτητών σχολών που αρκετές από αυτές δεν προσφέρουν καμία απολύτως επαγγελματική προοπτική και δεν έχουν λόγο ύπαρξης.

    Στη Ρόδο ο φαντάρος ούτε δωρεάν εισητήριο στα αστικά λεωφορεία της πόλης δεν δικαιούται.Ξεφτίλα και αίσχος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εμ βέβαια. Αφού μας ήρθε ο Ερντογάν εδώ και τα ψιθύρισε με τον δικό μας, τι περιμέναμε; Να χαλάσουμε την "ατμόσφαιρα";

    Οχι τίποτα άλλο, αλλά διάλεξαν και τη μέρα της 28ης Οκτωβρίου για να το ανακοινώσουν. Ακου στη στρατιά της Θεσσαλονίκης και της Λάρισας!!
    Ακου να μείνει ο Εβρος αφύλακτος! Ξέφραγο αμπέλι η Ελλάδα και επισήμως "ορίστε περάστε" δηλαδή;
    Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Εκτελούν διατεταγμενη υπηρεσία απο-
    δόμησης τής Ελλάδος.

    Μετά τούς μετανάστες,θά περάσουν τά αφύλακτα σύνορα καί οι γείτονες.

    Οπου δέν υπάρχει αστυνομία,τό νόμο
    τό παίρνουν στά χέρια τους οι πολί-
    τες,όπου δέν υπάρχει στρατός,φτιάχ-
    νεται εθνοφυλακή,ήλθε ή ώρα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Aυτούς που μέσα σε ένα χρόνο παρέδωσαν την Ελλάδα, βορά στο ΔΝΤ κλπ, που έδωσαν άφεση στους φταίχτες της Μικρασιατικής καταστροφής (ή σωστότερα της Ελληνικής Γενοκτονίας) (εννοώ την πρόσφατη ακύρωση της δίκης τω Έξι από τα ελληνικά Δικαστήρια), αυτούς που αποδομούν φανερά πλέον το κράτος και το Στρατό, αυτούς που θέλουν να επιβάλλουν με νόμο (που ισχύει ήδη ως νόμος του κράτους), την υποχρεωτική εκμάθηση της τουρκικής γλώσσας στους Έλληνες μαθητές, αυτόν που προσλαμβάνει τουρκάλα σύμβουλο για τα θέματα της πράσινης ανάπτυξης, έ αυτόν και αυτούς, πρέπει στις αυτοδιοικητικές εκλογές, στις βουλευτικές εκλογές, αλλά και στις ευρωεκλογές να τον/τους στείλουμε για πάντα τόσο εκτός Βουλής, όσο και εις το πυρ το εξώτερον!...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.