6/10/10

Μέτα το BBC και το 'παπούτσι', τώρα άλλα κέντρα προσπαθούν να πλήξουν την αξιοπιστία του Έλληνα πρωθυπουργού!!!

«ΓΝΩΡΙΖΕ ΓΙΑ ΧΡΕΟΣ» ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ Ο ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΤΗΣ ΜΕΡΚΕΛ
Ο Στάινμπρουκ καρφώνει τον Γιώργο για «τα λεφτά»

Αν πέσει ο εν λόγω ύποπτος στα χέρια των Ελλήνων δημοσιογράφων, όπως έπεσε ο δυστυχής γιατρός που πέταξε το παπούτσι στον κ. Παπανδρέου, χάθηκε. Πάντως το σίγουρο είναι ότι θα διδαχτεί δεοντολογία!!!
Του ΚΩΣΤΑ ΜΟΣΧΟΝΑ

Από τον Ιανουάριο του 2009 ήταν ενήμερος ο Γ. Παπανδρέου για την πραγματική κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, αποκαλύπτει ο Γερμανός τότε υπουργός Οικονομικών Πέτερ Στάινμπρουκ, σε βιβλίο του που μόλις εκδόθηκε.
Συνεπώς, όταν κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου αναφώνησε ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης από τη Θεσσαλονίκη «λεφτά υπάρχουν», γνώριζε πολύ καλά ότι «δεν υπάρχουν»... Μάλιστα, όπως υποστηρίζει ο σοσιαλδημοκράτης πρώην υπουργός, ο Γ. Παπανδρέου αναρωτήθηκε τότε αν πράγματι θέλει να κερδίσει τις εκλογές. Του περασμένου Οκτωβρίου...

Ο Στάινμπρουκ, τον Ιανουάριο του 2009 ήταν υπουργός Οικονομικών στην κυβέρνηση συνασπισμού της Ανγκελα Μέρκελ. Το βιβλίο του, με τίτλο «Under Strich» (σε ελεύθερη απόδοση «Ο απολογισμός»), εκδόθηκε στα μέσα Σεπτεμβρίου και από χθες κάνει το γύρο του κόσμου μέσω του αμερικανικού πρακτορείου «Μπλούμπεργκ». Αναφέρεται κυρίως στην παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση και στις επιπτώσεις της στην Ευρώπη.

«Ζήτησε συμβουλές»
Σε ένα σημείο του βιβλίου, ο Γερμανός πρώην υπουργός αναφέρεται σε μία συνάντηση που είχε με τον Γ. Παπανδρέου στο Βερολίνο , στην οποία του περιέγραψε την κακή κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, ιδίως όσον αφορά το δημοσιονομικό έλλειμμα της χώρας. Και γράφει ότι ο τότε αρχηγός της αντιπολίτευσης «του ζήτησε συμβουλές για τη μείωση του ελλείμματος». Αφού τον άκουσε, ο Γ. Παπανδρέου του είπε ότι «δεν είναι πλέον σίγουρος αν πραγματικά θέλει να κερδίσει τις εκλογές»...
Οπως φαίνεται λοιπόν, ο Γ. Παπανδρέου ήταν ενήμερος για την κατάσταση των ελλειμμάτων στην Ελλάδα, επί κυβέρνησης Ν.Δ., σε σημείο που ταλαντεύτηκε ως προς την επιθυμία του να κερδίσει τις εκλογές. Κι όμως, η συνάντηση με τον Γερμανό υπουργό ξεχάστηκε γρήγορα. Οπως και οι συμβουλές του. Ισως γι' αυτό, έπειτα από μερικούς μήνες, τον Σεπτέμβριο στη ΔΕΘ ο Γ. Παπανδρέου διαβεβαίωσε ότι «λεφτά υπάρχουν».

Βλέπει «καταστροφές»
Ο Π. Στάινμπρουκ εμφανίζεται αρκετά απαισιόδοξος για την πορεία της ευρωζώνης, εκτιμώντας ότι μετά τη χρηματοπιστωτική κρίση του 2008, που προκάλεσε η κατάρρευση της αμερικανικής τράπεζας Lehman Brothers, το μέλλον είναι ζοφερό για την Ευρώπη των 16. Και η ελληνική κρίση δεν είναι παρά μια «πρόγευση», αν οι χώρες της ευρωζώνης δεν καταφέρουν να μειώσουν τα ελλείμματά τους. Μάλιστα, δεν αποκλείει το ενδεχόμενο διάλυσης της ευρωζώνης, που θα είναι «καταστροφή» για την Ευρώπη.
ΕΝΕΤ*

27 σχόλια:

  1. Δεν ειναι δα και παραξενο. Και νωριτερα ειχε επισημανθει πως απο την ανοιξη ο Τρισε εκρουε τον κωδωνα του κινδυνου και φυσικα οποιος νομιζει πως ο ΓΑΠ δεν ηξερε, πλαναται.

    Επισης ουτως η αλλως και ο διευθυντης της ΤτΕ ειχε πει πως ειχε ενημερωσει αμφοτερους τους πολιτικους αρχηγους.

    Αλλα οταν εισαι στην αντιπολιτευση, τα λες ολα οπως αρεσουν στον αμυαλο ελληνικο λαο.

    Λεφτα υπαρχουν! Και απατεωνες υπαρχουν! Το θεμα ειναι, ποτε επιτελους ο Ελληνας θα μαθει το διαχωρισμο μεταξυ λαικισμου και ρεαλισμου, γιατι φαινεται πως το μονο που ξερει ειναι να αναβει την τηλεοραση, να ακουει τις παροχολογιες των πολιτικων και να σβηνει το μυαλο του.

    Ο ΓΑΠ ειναι ο,τι αξιζει για τετοιο λαο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η Γερμανία, η Αγγλία, η Γαλλία, οι ΗΠΑ από πότε ήξεραν την πορεία της Ελλάδας, τα ψέμματα των στατιστικών της στοιχείων και επί πόσο καιρό με τις πράξεις τους και τους σχεδιασμούς τους έσπρωχναν ακόμη περισσότερο προς τον γκρεμό την Ελλάδα;
    Όχι ότι φταίνε αυτοί για τα χάλια μας -πάνω απ'όλους εμείς ευθυνόμαστε- αλλά όχι απο συνένοχοι ή και εγκληματίες να γίνουν και θεματοφύλακες της ηθικής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 8 Ιουνίου 2009:
    O κ. Παπανδρέου σημείωσε:
    «Εδώ και καιρό το ΠΑΣΟΚ ζητούσε εκλογές για να λυτρωθεί ο τόπος από πολιτικές που μας βουλιάζουν και μας προσβάλουν όλους. Σήμερα αυτό το αίτημα γίνεται λαϊκή απαίτηση. Είναι μήνυμα της κάλπης των Ευρωεκλογών. Ο πρωθυπουργός δεν μπορεί άλλο να εμποδίζει τους Έλληνες πολίτες από το να αλλάξουν πορεία»

    Και να πάμε στο ΔΝΤ συμπληρώνω εγώ
    Αφού ήξερε γιατί ζητούσε εκλογές στις 8 Ιουνίου; Αν θεωρούσε πως η κατάσταση εκεί που οδηγούνταν ήταν αδιέξοδη γιατί δεν συναινούσε στην εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας εφόσον δεν είχε ενστάσεις για το όνομα όπως αποδείχτηκε εκ των πραγμάτων ώστε να αφήσει τον Καραμανλή να οδηγηθεί σε αδιέξοδο; Δηλαδή ποιο θα ήταν το χειρότερο από το ΔΝΤ ή το –14% στους μισθούς των ΔΥ και τις προσεχείς μαζικές απολύσεις στο Δημόσιο; Ας μην ξεχνάμε είχε ακόμα δύο χρόνια. Άρα κανονικά οι επόμενες εκλογές ήταν το 2011. Γιατί λοιπόν έκανε όσα έκανε; Από ηλιθιότητα ή μήπως ήταν από μικρόψυχη ανοησία; Σε κάθε περίπτωση σε ένα ιδιώτη αυτά τα ελαττώματα μπορούν να συγχωρηθούν άλλωστε είναι γνωστή η ρήση «μακάριοι οι πτωχοί τω πνεύματη» αλλά δυστυχώς και οι δύο περιπτώσεις είναι εγκλήματα καθοσιώσεως για ένα πολιτικό. Και το χειρότερο απ’ όλα είναι η οργή αυτών που προδόθηκαν. Εγώ δεν έχω οργή διότι δεν τον θεωρώ σοσιαλιστή δεν τον θεωρώ οτιδήποτε παρά μόνο απλά Μαυρογιαλούρο που δεν θα έκανε καμιά καριέρα και πουθενά αν δεν έφερε το όνομά του. Ας ξυπνήσουν αυτοί που τον στηρίζουν ακόμα γιατί θα προδοθούν πικρά.-

    Ελευθέριος Β.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ευγε Ελευθεριε Β.!

    Ολοι πλεον εχουν παρει χαμπαρι τον Τσαρλατανο ΓΑΠ, εκτος βεβαια απο τους διαχρονικα καθυστερημενους υποστηριχτες του.

    Καλο ξεμπερδεμα!

    - Νότης Μαριάς, "Οι Σκοτεινοί Όροι του Δανεισμού της Τρόικας",
    http://www.livestream.com/114news/video?clipId=flv_f604493d-313b-4899-b822-b6f3dff8dd3b&utm_source=lsplayer&utm_medium=ui-play&utm_campaign=click-bait&utm_content=114news

    [...] Κοιτάξτε το βίντεο τι λένε ξένοι δημοσιογράφοι για τις δηλώσεις του πρωθυπουργού σχετικά με την μεσογειακή διατροφή...":
    http://peripatris.blogspot.com/2010/09/blog-post_2736.html
    (28 Σεπτεμβρίου 2010 9:06 π.μ) [...]
    http://infognomonpolitics.blogspot.com/2010/09/blog-post_8975.html

    Δημοκριτος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. EINAI GIA GELIA, KAI STHN ELLADA GNORIZE O KATHE ELLINAS PSIFOFOROS,....ALLA GELOYSANE KAI ELEGAN KOYTOFRAGOYS TOYS KSENOYS....OLOI GNORIZAN...KALA NA PATHETE....ARHS...EIMAI STO EKSOTERIKO :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ε, δε χρειάζεται και προσπάθεια να...πληγεί η αξιοπιστία του Τζέφρυ!

    Πυροβολητής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αρη,

    Απο οτι βλεπω βγαζεις την παρτη σου απεξω, με το "παθετε"..

    Εμεις εδω θα ξανα αναστησουμε τον τοπο.. Ας τον ρημαξαν οι γενιες που περασαν.

    Μην κοκορευεσαι που την κοπανησες... Απο χεστηδες και τεμπεληδες η Ελλας αλλο τιποτα.. Αλλα οχι να κανουν και τους πονηρους...

    Κωστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μην πεφτουμε στην "παγιδα"των
    ξενων Μ.Μ.Ε.{MEDIUM},kai των
    ξενων ΕΞΟΥΣΙΑΣΤΩΝ.
    Και ο ΓΕΡΜΑΝΟΣ γνωριζε ως ΥΠΟΥΡΓΟΣ
    Οικονομικων της Ευρωζωνης.
    Γιατι δεν καλουσε τον πρωην
    Πρωθυπουργο Κωστα Καραμανλη,
    [της γνωστης Δυναστειας],
    και να του πει πρεπει να κανεις
    "ετσι και ετσι,δηλαδη το και το".
    Αραγε που να ειναι κρυμενη η
    πραγματικη "ΑΛΗΘΕΙΑ"?
    Λενε οι ΠΑΝ κοσμοποιητες,μην ακουτε
    τιποτε ,δεν υπαρχει αληθεια.
    Γιατι το λενε?για να χαζεψουμε
    εμεις,να ψαρωσουμε,και να μην
    ερευνουμε-ψαχουμε για την ΑΛΗΘΕΙΑ.
    Ποιος εφαγε τα "λεφτα" ΡΕΕΕ
    Θα τιμωρηθει καποιος ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ,
    ΚΥΡΙΕ ΓΕΡΜΑΝΕ?
    "ΤΩΡΑ ΞΕΡΕΙΣ,ΕΧΕΙΣ ΤΟ ΓΕΡΜΑΝΟ ΣΟΥ"
    ΣΑΡΚΑΣΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Η Γερμανοί μία δίνουν βραβεία στον ΓΑΠ και μία τον κατηγορούν. Μπας και τώρα που έφαγαν οι πασοκοι, εφαγαν και οι απεξω, και το σχεδιο να μας παρουν τα παντα παει καλα, μηπως αποφάσισαν οι απἐξω που πραγματικα μας κυβερνουν να αλλαξει το σκηνικο; ετσι για να μην ειναι κανεις στενοχωρημενος.. ή νουδού ή πασοκ για να μας εγλωβιζουν στον δικομματισμο, να μας κοροιδευουν και να μας κλεβουν; απο το ενα μανδρι στο αλλο, τετοια προβατα που ειμαστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλά πλάκα μου κάνετε;
    Εγώ το ήξερα από το Πάσχα του 2009, όλοι το ξέραμε ότι δεν υπάρχουν λεφτά, και ότι το έλλειμμα είχε ξεπεράσει το 13,5 .
    Δεν καταλαβαίνω γιατί γίνεται τόσος ντόρος για κάτι που το ξέραμε όλοι αλλά δεν το ξεστόμιζε ο Καραμανλής όσο και άν τον πίεζε ο ΓΑΠ να του πει, πιο είναι το πραγματικό έλλειμμα, δεν το θυμάστε;
    Ο Αντωνάκης διαφήμιζε ότι το έλλειμμα βρίσκετε λίγο πάνω από το 4% αλλά τότε ποιος του έδινε σημασία.
    Όλα γινόντουσαν για τις εκλογές, ακόμα και οι ξένοι μούγκα στην στρούγκα, δεν βγάζανε μιλιά τότε.
    Αναρωτιόμουνα μα κανείς δεν είχε το θάρρος να το ξεστομίσει βούιζε ο κόσμος από κάτω άλλος 13% άλλος 15% και οι ξένοι 15+% , εε όπως και να το κάνουμε ήταν πάντα πιο ενημερωμένοι....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αύριο το βραδάκι θα σας πω και τα νούμερα του τζοκερ,

    άντε τα πιάσαμε τα λεφτά μας πάλι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Προσέξατε αυτό που ανέφερε ο Ελευθέριος Β. για το θέμα εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας;
    Εγώ θυμάμαι ότι τη βραδιά (3/9/09) που ο Καραμανλής ανήγγειλε τις εκλογές είπε τα εξής "Η κρίση βρήκε και την Ελλάδα. Θα χρειαστούν σκληρές αποφάσεις και σκληρά μέτρα-ίσως πάγωμα μισθών και συντάξεων, περικοπών κλπ. Η αξιωματική αντιπολίτευση δεν δείχνει διάθεση συνεργασίας-φαίνεται αυτό και από την στάση που τηρεί για το θέμα της εκλογής του Προέδρου Δημοκρατίας. Λέει ότι δεν θα τον ψηφίσει-αν είναι αντιπολίτευση, ενώ αν γίνει κυβέρνηση.. θα τον ψηφίσει.Με αυτά τα δεδομένα, υποχρεούμαι να ζητήσω την ετυμηγορία του ελληνικού λαού.."
    Ασχέτως Καραμανλή, ΝΔ ή οτιδήποτε άλλο, να θυμόμαστε τη στάση του ΠΑΣΟΚ σε "ώρες ευθύνης". Εχει σημασία. Ελινα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμε 6 Οκτωβρίου 2010 7:49 μ.μ.
    μπορεί να το ξέραμε όλοι, όπως λες, αλλά δεν λέγαμε όλοι προεκλογικά "ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ".
    Γι' αυτό επικρίνεται ο Παπανδρέου, και για το ότι αν και γνώριζε ότι αυτό θα επιδεινώσει την κατάσταση της χώρας, με την απειλή της μη συναίνεσης στην εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας, πρώτα έβαλε τη χώρα σε μια παρατεταμένη προεκλογική περίοδο και στη συνέχεια προκάλεσε εκβιαστικά πρόωρες εκλογές.
    Η στάση του αυτή επιδείνωσε την κατάσταση της οικονομίας, εν μέσω παγκόσμιας οικονομικής κρίσης.
    Γι' αυτό επικρίνεται και όχι για τα άλλα που αναφέρεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΤΗΝ 1η Μαιου 1825,το βουλευτικο,
    με ψηφισμα του,εξαναγκαστηκε να
    προτεινει στο εκτελεστικο,να δοθει
    αμνηστια στους φυλακισμενους της
    ΥΔΡΑΣ[ΘΕΟΔΩΡΟ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ,ΠΛΑΠΟΥΤΑ
    κ.α...
    Εκκλησια Αγιου Γεωργιου.
    ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟ
    και ολοι τους,εχθροι και φιλοι
    λειτουργηθηκαν.Ο παπας βγαζει το
    Ευαγγελιο ,και καλεσε τους αποφυλα-
    κισμενους να ορκισθουν,οτι
    "θα υπηρετησουν την Πατριδα"
    Ο Κολοκοτρωνης απαντησε:
    "Monon εμεις θα ορκισθουμε?Οι
    αλλοι δεν εχουν πατριδα?".
    Προχωρησε και ορκισθη πρωτος ο
    Κ Ω Λ Ε Τ Η Σ ....τελευταιος ο
    "ΓΕΡΟΣ".Επειτα μιλησε στο μαζωμενο
    κοσμο που τον αγαπουσε.
    Ανεβηκε σε μια πετρα και λεει:
    "Eλληνες,πριν εβγω στ'Αναπλι,ερριψα
    στη θαλασσα τα περασμενα.Κανετε
    και σεις το ιδιο.Στο δρομο,που
    ερχομουν στην εκκλησια,ειδα κατι
    ανθρωπους να σκαβουν.
    Τι κανετε αυτου?τους ειπα.Απαντησαν
    ανοιγουμε ενα λακκο,να βρουμε
    κρυμμενο θησαυρο.Καντε και σεις το
    ιδιο.Ανοιξτε και σεις ενα λακκο
    και ριχτε μεσα τα μιση.Ετσι θα
    βρεθει ο χαμενος θησαυρος".
    ΑΓΑΠΗ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ,
    ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ.
    ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΑΓΡΙΑ
    ΘΗΡΙΑ ,Ξ Ε Ν Α ΚΑΙ Δ Ι Κ Α Μ Α Σ.
    Μας δενουν με τα δεσμα της
    "οικονομικης σκλαβιας"
    ΑΦΥΠΝΗΣΗ ΤΩΡΑ.
    ΔΙΑΙΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Φυσικά και ήξερε τουλάχιστον σε γενικές γραμμές ο ΓΑΠ την κατάσταση, όπως είναι αληθές ότι έκανε ακριβώς ότι χρειαζόταν για να καταστήσει το ΔΝΤ μονόδρομο, με φανερό στόχο να εράσει εύκολα τα μέτρα που περναει εδώ και 8 μήνες (και αφανή στόχο να εξυπηρετήσει Αμερικάνικα και όχι μόνο συμφέροντα)
    Αλλά αφου ήξερε ο ΓΑΠ από τον Ιανουάριο του 2009 είναι λογικό να υποθέσουμε οτι ο Καραμανλής και η ΝΔ ήξεραν ακόμα καλύτερα την κατάσταση από ακόμα πιο νωρίς.
    Και τι μέτρα είχαν λάβει; Το απόλυτο τίποτα. Συνέχιζαν το παραμυθάκι για το ελλειμα στο 4-6% και σκορπούσαν απλόχερα χρήματα (από μπόνους σε ημέτερους, διορισμούς από το παράθυρο, κα).
    Τον ΓΑΠ και το ΠΑΣΟΚ τους έχουν καταλάβει όλοι πλέον. Το ανησυχητικό είναι ότι η ΝΔ ακόμα και τώρα αποποιείται των ευθυνών της, μιλάνε για τον Καραμανλή ότι θα επιστρέψει ώς μεσσίας, ο Σαμαράς νομίζει ότι ξεμπέρδεψε με το παρελθόν και κρατάει μεσα στο κόμμα όλους τους υπευθυνους.
    Και η πλειονότητα των ψηφοφόρων όταν ξαναγίνουν βουλευτικές εκλογές θα τους ξαναψηφίσουν όλους αυτούς γιατι όπως η που....να θέλει τον νταβα της έτχι τον θέλουμε και εμεις πάνω από το κεφάλι μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. @ skal

    Δεν έχω απολύτως κανένα πρόβλημα με το πιός κρίνεται κάθε φορά, αυτό που με ενοχλεί είναι η αποδοχή της κάθε δήλωσης σαν την απόλυτη αλήθεια που κρυβόταν μέχρι σήμερα, γιατί εδώ παίζει ρόλο τι ειπώθηκε, πως ειπώθηκε, και κυρίως με πια στοιχεία; αφού εδώ και χρόνια ξέρουμε ότι τα μαγειρεύανε οι καλύτεροι σεφ.
    Όταν τα στοιχεία είναι παραποιημένα μια ζωή, εγώ δεν γνωρίζω κάποιον να μπορεί να βγάλει σοβαρά συμπεράσματα, εκτός απο την εικόνα και την δυναμική της οικονομίας.
    Όσο για το “ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ” εγώ το βρίσκω σαν ένα καλό τέχνασμα (που πέτυχε) για να στριμώξει τον Καραμανλή στη γωνία με δύο εκδοχές α) να δεχθεί ότι το έλλειμμα έχει εκτοξευθεί στα ύψη άρα κερδίζει ο ΓΑΠ και β) να μην πει τίποτα όπως και έγινε και να ελπίζει ότι τα σκάνδαλα δεν των έχουν βλάψει τόσο πολύ, κακή μαντεψιά όμως. Στης εκλογές έχουμε ακούσει τα απίστευτα τόσα χρόνια αυτό μας ενόχλησε τόσο πολύ, ή ότι και οι δύο μας κρύβανε την αλήθεια;
    Στον εκτροχιασμό των τελευταίων ετών θεωρώ αναγκαίο κακό την επιπλέον επιδείνωση της οικονομίας προκειμένου να υπάρξει αλλαγή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Πια αξιοπιστία πλάκα κάνουμε, αξιοπιστία ο πιο αναξιόπιστος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Θα ήθελα να ρωτήσω αν παρατήρησε κανείς άλλος ότι φέτος οι μεγάλες φωτιές ΔΕΝ έκαναν την εμφάνιση τους.

    Θα ήθελα να ρωτήσω αν θυμάται κανείς την πρώτη εμφάνιση του Παπανδρέου στην καμένη Πελοπόνησο,όπου είπε ότι ΔΕΝ ήταν η κατάληλη στιγμή για πολιτική αντιπαράθεση μιας και η πύρινη κόλαση συνέχιζε το έργο της,(εκεί τον παραδέχτηκα)την ΕΠΟΜΕΝΗ όμως ημέρα εξαπωλύει σφοδρότατη επίθεση στην κυβέρνηση Καραμανλή(προφανώς κάποιοι εκνευρισμένοι τον ενημέρωσαν ότι δεν είναι δυνατόν αυτοί να καίνε τη μισή Ελλάδα για να τον βγάλουν Πρωθυπουργό και αυτός να παριστάνει τον large τύπο).

    Θα ήθελα να ρωτήσω αν θυμάται κανείς το δαχτυλίδι της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ απο τον Αμερικανόδουλο Σημίτη στον Αμερικανόθρεφτο Παπανδρέου,η χήρα του Ανδρέα Παπανδρέου είχε πεί μια μεγάλη κουβέντα,Ο ΑΝΔΡΈΑΣ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΤΟ ΠΗΡΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥ.

    Τη στάση του στο Κυπριακό όλοι την ξέρουμε,η ποταπή ενέργεια του να προχωρήσει σε ανοιχτή στήριξη του ΝΑΙ λίγες μόνο ώρες πρίν το διάγγελμα του αείμνηστου Προέδρου τότε της Κυπριακής Δημοκρατίας Τάσου Παπαδόπουλου φανερώνει πολά για το ήθος του ανδρός.

    Το γεγονός ότι ήταν ο μοναδικός Πρωθυπουργός ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ ο οποίος περιφερόταν απο τη μια χώρα στην άλλη δηλώνοντας ΠΑΝΤΟΥ και με κάθε ευκαιρία ότι η Ελληνική οικονομία είναι ένας Τιτανικός.

    Το γεγονός ότι ήταν αυτός ο οποίος δεν είχε το σθένος ακόμη και μετά την εκλογική του νίκη,να ενημερώσει τον Ελληνικό λαό ότι τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα,ανταυτού μοιράζουν επίδομα κοινωνικής αλλυλεγγύης(το οποίο υποσχέθηκαν) στον κόσμο,στο λαό εκείνο που μόλις μέσα σε λίγους μήνες θα βρεθεί απέναντι σε μια πρωτόγνωρη οικονομική επίθεση σε όλα τα επίπεδα.

    Ήταν ο ίδιος άνθρωπος ο οποίος σε συνεργασία με το συνάφι του άφησαν την έγγριση για την είσοδο στο μνημόνιο απο τη Βουλή των Ελλήνων για την τελευταία στιγμή,βάζοντας το μαχαίρι στο λαιμό των κυβερνητικών βουλευτών,απειλώντας με διαγραφές όσους δεν υποκείψουν στον ΕΚΒΙΑΣΜΟ,βουλευτές διαγράφηκαν,αλλά βρήκε υποστηρικτές στο έργο του τη Ντόρα και τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη,το ίδιο και ο Καρατζαφέρης(ΑΝ ήταν μονόδρομος το μνημόνιο γιατί δεν το έθεσε προς ψήφιση με τη διαδικασία των 3/4 της βουλής ώστε να τους στριμώξει ΟΛΟΥΣ στον τοίχο;)

    Τα πρώτα δείγματα δόθηκαν απο τη πρώτη σύνθεση της Κυβέρνησης Παπανδρέου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. O Προβοπουλος αναφερομενος στο χρεως δυλωσε οτι ειχε ενημερωση τον μικρο ιμαμανδρεα. τι ακουσατε για Τ3-τ10 ποιος εφαγε τα λεφτα μουνγκα στην στρουνγκα ,που ειναι οι εισαν γκελοις,ακουσατε καμμια διωξη εδω ειναι πολλα τα λεφτα και κανεις φυλακη .ΤΑΛΩΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Σήμερα μόνο οι ηλίθιοι κάνουν δικτατορίες με τανκς, από τη στιγμή που υπάρχει η τηλεόραση.

    Umberto Eco, 1932-, Ιταλός συγγραφέας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ήξερε δεν ήξερε, πάλι το ΠΑΣΟΚ θα κέρδιζε ακόμα και αν έμενε αμίλητο προεκλογικά.

    Και επειδή συνεχίζουμε να ψάχνουμε για φανταστικούς εχθρούς και όχι τον διπλανό μας με την αντεθνική συμπεριφορά του, παίρνω το παράδειγμα που αναφέρει ο Χρήστος Χ: τις φωτιές. Εκ των έσω σας λέω ότι θα είχε καεί όλη η Πελ/σος εάν δεν είχε επέμβει ένας ναύτης!...

    Συγκεκριμένα, ενώ καιγόταν το σύμπαν, κατέβηκε αν θυμάστε ο Καραμανλής για να δει τί συμβαίνει. Ενώ λοιπόν ο καθένας ντόπιος έπαιρνε τηλέφωνο το Βουλευτή για να κατευθύνει τα πυροσβεστικά αεροπλάνα στο χωράφι του, μαζεύτηκαν όλοι οι προύχοντες μπροστα από έναν χάρτη -από αυτούς που έχουν στα δημοτικά σχολεία- για να δείξουν στον Καραμανλή τί γίνεται. Όταν ο Καραμανλής κατάλαβε ότι ΚΑΝΕΙΣ δεν γνωρίζει πού ακριβώς είναι το μέτωπο και πώς εξελίσσεται, και το χειρότερο ότι αν δεν επενέβαιναν πρωΐ-πρωΐ τα αεροπλάνα στα σωστά σημεία, η κατάσταση θα γινόταν ολοκληρωτικά και δια παντός εκτός ελέγχου, ρώτησε τον Μεϊμαράκη αν μπορούν μεσα στη νύχτα να κάνουν αποτύπωση του μετώπου, και ο ίδιος του είπε πως πως δεν είχαν διαθέσιμα σε ετοιμότητα τα απαραίτητα τεχνικά μέσα στα Απάτσι (κάποιοι κακοί είπαν ότι δεν ήθελε να φορτωθεί την ευθύνη της αποτυχίας έγκαιρης παρέμβασης). Απεγνωσμένος λοιπόν κάποιος από το τότε Μαξίμου, μίλησε -για να πει τον πόνο του, όχι για να βρει λύση- με κάποιον ναύτη, ο οποιός έσωσε τη χώρα: "μα τα S-70B του ΠΝ έχουν τέτοιο σύστημα, πες το"!!! Εντός 2 ωρών εστάλη το σχετικό σήμα και από το πρωΐ άρχισε να αντιστρέφεται η κατάσταση.

    ΤΕΤΟΙΟ ΧΑΛΙ ήταν τότε: η πραγματικότητα ήταν πιο πεζή και... τραγική αν το καλοσκεφτούμε. Ο λόγος που δεν είχαμε φωτιές φέτος ήταν ότι εφαρμόστηκε ο σχεδιασμός που υπήρχε εδώ και 10 χρόνια...

    Ηθικό δίδαγμα: αν δεν κάνουμε τα απλά, προβλεπόμενα βήματα, στο τέλος ψάχνουμε για μαγικούς, φανταστικούς εχθρούς.

    切腹

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ο λόγος που δεν είχαμε φέτος φωτιές και ούτε του χρόνου θα έχουμε, είναι ένας και μοναδικός, διότι το ΠΑΣΟΚ είναι πλέον στην εξουσία!!!!
    Ηρέμησαν ακόμη και τα δάση.

    ΣΥΓΚΑΤΟΙΚΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. * Ston Sarkasti

    Giati den eimaste antikeimenikoi ?
    Giati den anagnorizoume tin pragmatikotita kai apofefgoume na paradexthoume oti kaname lathos me tin eklogi tou GAP ??

    I Elibna, o Eleftherios B kai orismenoi alloi skiagrafisan tin katastasi opos exei:

    O Karamanlis katebike gia nees ekloges me programma litotitos, pagoma afksiseon misthon kai ena soro periorismous pou tha diorthonan ta oikonomika mas, o de GAP diatympanize oti "lefta yparxoun" kai o laos apefanthi.

    Giati ftaine tora oi Germanoi kai o Steinbruk kai oxi o pseftis GAP kai aftoi pou ton psifisan epeidi yposxethike oti "yparxoun lefta" ??

    Xenokrates apo Bienni

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Na sou po Xenokrates. Asxeta an itan o Karamanlis i allos sti thessi tou kai asxeta apo to ti psifeizei kaneis,ego pistevo oti itan olethrio na paraplanissei o Papandreou ton elliniko lao, legontas pragmata pou den isxioun.
    Osso gia afto pou leei o Christos X. gia tis foties, simfono giati to paratirissa kai ego kai alloi kai malista to kouventiassame kiolas fetos to kalokairi.
    Exoume piastei asxima stin xoverga omos. Elina

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. προς Xenokrates και παρόμοιους...

    Δηλαδή τη χώρα θα την έσωζαν καλύτερα αυτοί που την κατέστρεψαν; Ο Καραμαλά... με το τρισάθλιο επιτελείο του από λωποδύτες, ανίκανους, τσάτσους, χαραμοφάηδες, όλοι χωμένοι ως το λαιμό με τα σκάνδαλα τις υπόγειες υποσχέσεις και τις προμήθειες; Ήταν καλύτερα να αφεθεί ο λύκος να σώσει το μαντρί επειδή χόρτασε;

    ΚΟΥΤΌΧΟΡΤΟ ΤΡΩΤΕ και τα λέτε αυτά; Η σας δίνουν ειδικές μερίδες ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗΣ ΑΠΟΒΛΑΚΩΣΗΣ και ΥΠΟΤΑΓΗΣ αυτοί που ψηφίζετε; Η ΤΑ ΠΑΙΡΝΕΤΕ και είστε μαζί με τα υπόλοιπα ΛΑΜΟΓΙΑ και σας ΠΟΝΕΣΕ ΠΟΛΥ;

    Και είσαστε και έτοιμοι να ψηφίσετε τον γελοίο, αποτυχημένο Σαμαρά; ΣΑΣ ΚΟΡΟΙΔΕΥΕΙ ΣΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ρε! Φαίνεται και από το ύφος του, ούτε τον ίδιο του τον εαυτό δεν πείθει!

    Αλλά ξέρει που πατάει, ΠΑΤΑΕΙ ΣΤΟΥΣ ΧΑΖΟΥΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ!
    Αυτό το 40-50%, που βλέπουμε κάθε φορά στις εκλογές, τους αποβλακωμένους-αποπροσανατολισμένους που δεν μπορούν να ξεχωρίσουν το σωστό από το λάθος μαζί με τους συμφεροντόπιστους που η πραγματική θρησκεία τους είναι πως θα κλέψουν και θα κοροϊδέψουν ανά πάσα στιγμή, τον πλησίον τους, τον πελάτη τους, τη χώρα τους, αφού βλέπουν την πραγματικότητα μονίμως με παρωπίδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. ' Ston Dikaio

    Kat arxin "dikaie" na matheis na eisai kosmios, otan theleis nasyndialegeasai me allous.

    O karamanlis den einai to didaiodes mou, alla den sygkrinetai me tis olathriotites tou PASOKIKON Kyberniseon.

    Ean de prezveveis oti o Karamanlis sta pentemisi xronia mporese na katastrepsei tin Ellada kai oxi o Andreas me ton Simiti sta 18, tote
    katalabaino tin synxisi sou.

    Bebaios parablepeis oti mia Kybernisi pou stirizetai se ena monon Boulefti me 151 psifous, einai adynato na syngrithei me mia pantodymnami Pasokiki pleiopsifia ton 160

    Afta

    Xenokrates apo Bienni

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.