3/10/10

Τζιαμπάο: Θα αγοράσουμε ελληνικά ομόλογα

Ψήφος εμπιστοσύνης από τον Κινέζο Πρωθυπουργό
Την πρόθεση της Κίνας να προχωρήσει σε νέες αγορές ελληνικών ομολόγων στο μέλλον εξέφρασε ο πρωθυπουργός της χώρας Γουέν Τζιαμπάο σε δηλώσεις του μετά την κατ' ιδίαν συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου.
Όπως ανέφερε, ήδη το Πεκίνο έχει στην κατοχή του ελληνικά ομόλογα και σκοπεύει να αγοράσει και καινούργια. «Η Κίνα θα καταβάλει
μεγάλη προσπάθεια για να στηρίξει τις χώρες της Ευρωζώνης και την Ελλάδα να ξεπεράσουν την κρίση».
«Είμαστε έτοιμοι, χέρι με χέρι με την ΕΕ, σας επιβάτες στο ίδιο πλοίο, να ενισχύσουμε τη συνεργασία ... για την αντιμετώπιση της χρηματοοικονομικής κρίσης» σημείωσε.
Ο κ. Τζιαμπάο γνωστοποίησε ακόμη πως το Πεκίνο είναι πρόθυμο να αυξήσει τις εισαγωγές των ελληνικών προϊόντων, ενώ τόνισε πως έχει ήδη προτρέψει κινεζικές επιχειρήσεις να επενδύσουν στην Ελλάδα. Τόνισε ακόμη πως η Κίνα θα αυξήσει τις επενδύσεις στο Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων στο λιμάνι του Πειραιά, ώστε να μπορεί να διαχειριστεί 800 εκατομμύρια εμπορευματοκιβώτια και το 2015 η δυναμικότητα αυτή να φτάσει τα 3,7 δισ.
Παράλληλα προανήγγειλε την ίδρυση ελληνο-κινεζικού αναπτυξιακού ταμείου με 5 δισ. δολάρια για να προσφέρει χρηματοοικονομική υποστήριξη στους Έλληνες εφοπλιστές που κατασκευάζουν τα καράβια τους στην Κίνα.
Ο Κινέζος Πρωθυπουργός έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στη χώρα μας, υπογραμμίζοντας πως η ελληνική κύβερνηση έλαβε εγκαίρως τα αποτελεσματικά μέτρα αντιμετώπισης της χρηματοοικονομικής κρίσης, που όπως σημείωσε, έπληξε πολλές χώρες.
«Όταν η Ελλάδα βρίσκεται στη δύσκολη στιγμή η Κίνα είναι έτοιμη να προσφέρει» συνέχισε, ενώ σημείωσε πως η χώρα μας είναι ο πιο αξιόπιστος φίλος του Πεκίνου στην ΕΕ.
Από την πλευρά του, ο Έλληνας πρωθυπουργός ευχαρίστησε τον ομόλογό του για την ψήφο εμπιστοσύνης στην Ελλάδα μέσω της πρόθεσης του Πεκίνου να συνεχίσει τις αγορές ελληνικών ομολόγων αλλά και της αύξησης των επενδύσεων στον Πειραιά.

Κάνοντας λόγο για στρατηγική εταιρική σχέση με την Κίνα, ο κ. Παπανδρέου εξήρε τη σημαντική, όπως τη χαρακτήρισε, διάσταση της ναυτιλιακής συνεργασίας με την Κίνα, σημειώνοντας πως στις κατ' ιδιάν συνομιλίες συζητήθηκαν τρόποι ενίσχυσης της συνεργασίας των δύο πλευρών και στο λιμάνι του Πειραιά και σε άλλες περιοχες της χώρας.
Η υπογραφή σήμερα τόσων συμφωνιών συνιστούν ένα ακόμη βήμα στην ενίσχυση των διακρατικών μας συνεργασιών στον επιχειρηματικό και πολιτιστικό τομέα, συμπλήρωσε ο Πρωθυπουργός, πρόσθετοντας πως «προσβλέπουμε σε συνεργασία και στον τουριστικό τομέα».
Ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε ακόμη το ρόλο της Κίνας στην αναμόρφωση του χρηματοπιστωτικού συστήματος, τον οποίο χαρακτήρισε σημαντικότατο, επισημαίνοντας πως σε αυτόν τον τομέα θα υπάρξει στενή συνεργασία των δύο χωρών.
Στο πλαίσιο της διήμερης επίσημης επίσκεψης της κινεζικής αντιπροσωπείας στη χώρα μας, υπεγράφησαν μνημόνιο ενίσχυσης της διμερούς συνεργασίας στον τομέα των επενδύσεων, καθώς και έντεκα συμφωνίες επιχειρηματικής συνεργασίας σε ναυτιλία, κατασκευαστικό τομέα και τουρισμό.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, το μνημόνιο εντάσσεται στη συμφωνία μεταξύ της ελληνικής και κινεζικής κυβέρνησης για την οικονομική, βιομηχανική και τεχνολογική συνεργασία και στοχεύει στο να ενισχύσει τις υπάρχουσες, αλλά κυρίως να «φέρει» νέες κινεζικές άμεσες επενδύσεις στην Ελλάδα και ελληνικές αντίστοιχες στην Κίνα, εντοπίζοντας νέους τομείς οικονομικής δραστηριότητας.
Οι δυο πλευρές θα ενισχύσουν τη διμερή ανταλλαγή πληροφοριών σχετικά με την επενδυτική νομοθεσία, πολιτική και επενδυτικές ευκαιρίες προκειμένου να βοηθήσουν ουσιαστικά επενδυτές από τις δύο χώρες. Ταυτόχρονα θα ενθαρρύνουν ελληνικές επιχειρήσεις να συνεργασθούν με κινεζικές επιχειρήσεις στην Κίνα και κινεζικές επιχειρήσεις να συνεργασθούν με ελληνικές επιχειρήσεις στην Ελλάδα.
Για την επίτευξη των στόχων θα συνεργάζονται εθνικοί και τοπικοί φορείς, ενώ θα διοργανώνονται σεμινάρια, επισκέψεις επενδυτικού ενδιαφέροντος, επενδυτικές και εμπορικές συναντήσεις και εκθέσεις, θα ενθαρρυνθεί η χρήση του διαδικτύου και άλλων καταλλήλων μέσων επικοινωνίας.
Κατά την πενταετή διάρκεια του μνημονίου, οι δύο πλευρές θα συναντώνται τακτικά για να αποτιμούν και να προωθούν δράσεις ενθάρρυνσης της επενδυτικής δραστηριότητας στις δύο χώρες.

Τις εγκαταστάσεις της COSCO επισκέφθηκαν οι πρωθυπουργοί Ελλάδας και Κίνας

Τις εγκαταστάσεις της COSCO στο λιμάνι του Πειραιά επισκέφθηκαν το απόγευμα ο Πρωθυπουργός Γ. Α. Παπανδρέου με τον Κινέζο ομόλογο του Ουέν Τζιαμπάο, με αφορμή την συμπλήρωση ενός έτους από την έναρξη των εργασιών της Κινεζικής εταιρίας στην Ελλάδα.
Ο κ. Παπανδρέου τόνισε στον χαιρετισμό του ότι η παρουσία του Κινέζου Πρωθυπουργού στην Ελλάδα έχει πολλαπλή σημασία. Επεσήμανε ακόμη ότι ο Πειραιάς μετατρέπεται με την παρουσία της COSCO σε διαμετακομιστικό κόμβο των κινεζικών προϊόντων στην ευρύτερη περιοχή. Τόνισε ότι Ελλάδα και Κίνα θα γίνουν πρωτοπόροι στην έρευνα, την τεχνογνωσία και την εκπαίδευση σε παγκόσμιο επίπεδο για την ναυσιπλοΐα τις εναλλακτικές πηγές ενέργειας.
Αναφέρθηκε επίσης στη δημιουργία του ειδικού ταμείου ανάπτυξης των Ελλήνων εφοπλιστών το οποίο θα βοηθάει στην ναυπήγηση ελληνικών πλοίων στην Κίνα. Όλα αυτά, είπε ο Πρωθυπουργός, είναι μια ψήφος εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία και στις προσπάθειες που καταβάλουμε να φύγουμε από την κρίση. Είπε ακόμη ότι με την παρουσία του κινέζου Πρωθυπουργού στην Ελλάδα ενισχύεται η στρατηγική θέση των δύο χωρών και ενδυναμώνονται οι σχέσεις Ευρωπαϊκής Ένωσης και Κίνας.
Ο κ. Τζιαμπάο, τόνισε ότι η Κίνα θα ενισχύσει το ειδικό ταμείο με 5 δισ δολάρια ΗΠΑ. Είπε ακόμη ότι έχει συμφωνηθεί με την Ελλάδα η λειτουργία ερευνητικού κέντρου εξοικονόμησης ενέργειας και μείωσης εκπομπής ρύπων της ναυτιλίας. Αναφέρθηκε στη συνεργασία στον τομέα της εκπαίδευσης για το προσωπικό και για τον εκσυγχρονισμό του σταθμού και εξέφρασε την πεποίθηση του ότι ο σταθμός του Πειραιά θα αποτελέσει το διαμάντι της Μεσογείου.
Ο πρόεδρος του ομίλου της COSCO, Γουει Τζιαν Φού, παρουσίασε τα σχέδια της εταιρίας για το λιμάνι του Πειραιά και τόνισε ότι μέχρι το 2015 ο σταθμός θα μπορεί να εξυπηρετεί 3,7 εκατομμύρια κιβώτια.
Τους δύο Πρωθυπουργούς που έφθασαν στο σταθμό εν πλω συνόδευαν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος, μέλη του υπουργικού συμβουλίου και της Κινεζικής αποστολής.
NAYTEMPORIKI

3 σχόλια:

  1. Οι Κινέζοι θέλουν και τον ιστορικο χωρο που εγινε η ναυμαχία Σαλαμινας. Η Νεοέλληνες εως σήμερα καταστρεψαμε πληθος ιστορικων μνημειων του πολυ σημαντικου αυτού ιστορικου χωρου, κανεις δε μιλαει...
    Το αρθρο του ΣΚΑΛ για την επάνοδο του Κομφούκιου στην Κινα και τον αφελληνισμό στην Ελλάδα βρισκεται στην ουσία του προβλήματος που αντιμετωπιζουμε σήμερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΣΧΕΔΙΑ ΣΤΑ
    ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ.
    ΔΕΝ ΓΡΑΦΕΙ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΤΥΧΗ,
    Ο ΚΥΡΙΟΣ ΧΑΝΤΙΓΚΤΟΝ...
    ΟΙ ΠΡΩΗΝ ΕΧΘΡΟΙ ΜΑΣ ,ΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΡΟΙ
    ΜΑΣ ΦΙΛΟΙ...
    ΕΘΝΙΚΟΣΙΟΣΑΛΚΟΜΟΥΝΙΣΜΟΣ,
    ΟΤΙ ΕΙΠΕ Ο Κ ΚΑΡΑΜΑΝ ΛΗΣ ,ΤΟ
    ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Ο Κ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ..
    ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ Ο Κ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ,
    ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ Η Κ ΠΑΠΑΡΗΓΑ.
    ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.
    ΕΝΑ ΤΑΜΕΙΟ ,ΚΑΙ ΜΕΙΟΜΕΝΕΣ
    ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ,ΑΡΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΘΝΙΚΕΣ ΜΑΣ
    ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ.
    ΚΟΨΤΕ ΟΛΑ,ΘΑ ΤΡΩΜΕ ΧΟΡΓΑ η
    επι τω ελληνικοτερον...
    Λαχανα[εκ του Λαχανω=σκαπτω]
    ....και ελιες...και ωα Τουρικιας

    ΓΕΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΣΧΕΔΙΑ ΣΤΑ
    ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ.
    ΔΕΝ ΓΡΑΦΕΙ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΤΥΧΗ,
    Ο ΚΥΡΙΟΣ ΧΑΝΤΙΓΚΤΟΝ...
    ΟΙ ΠΡΩΗΝ ΕΧΘΡΟΙ ΜΑΣ ,ΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΡΟΙ
    ΜΑΣ ΦΙΛΟΙ...
    ΕΘΝΙΚΟΣΙΟΣΑΛΚΟΜΟΥΝΙΣΜΟΣ,
    ΟΤΙ ΕΙΠΕ Ο Κ ΚΑΡΑΜΑΝ ΛΗΣ ,ΤΟ
    ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Ο Κ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ..
    ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ Ο Κ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ,
    ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ Η Κ ΠΑΠΑΡΗΓΑ.
    ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.
    ΕΝΑ ΤΑΜΕΙΟ ,ΚΑΙ ΜΕΙΟΜΕΝΕΣ
    ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ,ΑΡΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΘΝΙΚΕΣ ΜΑΣ
    ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ.
    ΚΟΨΤΕ ΟΛΑ,ΘΑ ΤΡΩΜΕ ΧΟΡΓΑ η
    επι τω ελληνικοτερον...
    Λαχανα[εκ του Λαχανω=σκαπτω]
    ....και ελιες...και ωα Τουρικιας

    ΓΕΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.