7/10/10

"Απόβαση" Ισραηλινών αύριο στην Ανδραβίδα

Καταφθάνουν από αύριο στην Ανδραβίδα επίλεκτες αεροπορικές δυνάμεις από το Ισραήλ για μα συμμετάσχουν, μαζί με ελληνικές δυνάμεις, σε μεγάλες ασκήσεις εναέριου ανεφοδιασμού που θα διαρκέσουν μέχρι τις 21 Οκτωβρίου.Συγκεκριμένα οι Ισραηλινοί "προσγειώνονται" στην Ανδραβίδα για κοινή άσκηση με την Πολεμική Αεροπορία (10-14/10) σε σενάρια έρευνας- διάσωσης μάχης, με τη συμμετοχή μονάδων ειδικών δυνάμεων. Το ιδιαίτερα εντυπωσιακό στοιχείο της άσκησης, σύμφωνα με πηγές του ΓΕΕΘΑ, θα είναι η συμμετοχή ισραηλινών επιθετικών ελικοπτέρων AH-64D Apache, αλλά και ελληνικών "A". Θα είναι η πρώτη φορά που ισραηλινά Apache θα συμμετάσχουν σε ασκήσεις με ελληνικές δυνάμεις.

Στην άσκηση οι Ισραηλινοί φέρνουν συνολικά 4 επιθετικά ελικόπτερα ΑΗ-64 Apache (το ένα εφεδρικό) και 4 UH-60 (το ένα εφεδρικό). Από ελληνικής πλευράς θα διατεθούν 2 Apache, δύο Super Puma AS-332 και δύο μαχητικά (F-16 ή F-4). H άσκηση θα διεξαχθεί σε διαδοχικές φάσεις στης εξής περιοχές: Κρήτη, Κύθηρα, Καλαμάτα, Ανδραβίδα.

Η ισραηλινή Αεροπορία θα εκτελέσει σε διαδοχικές φάσεις ασκήσεις εναέριου ανεφοδιασμού που θα ξεκινήσουν την Κυριακή 10 Οκτωβρίου και θα κορυφωθούν στις 21 Οκτωβρίου. Τα σενάρια είναι μικτά με ανεφοδιασμούς αεροσκαφών και ελικοπτέρων. Θα διατεθούν τουλάχιστον τρία αεροσκάφη τάνκερ της ισραηλινής Αεροπορίας και θα ασκηθούν τόσο F-15, όσο και F-16, αλλά και ελικόπτερα (UH-60). Θεωρείται πιθανό στην ισραηλινή άσκηση να μετάσχουν και ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη.

Οι πρώτοι ανεφοδιασμοί θα περιλαμβάνουν τα ισραηλινά ελικόπτερα που θα μεταβούν στην Ανδραβίδα για τις συνασκήσεις έρευνας- διάσωσης μάχης (CSAR) με την Πολεμική Αεροπορία. Τουλάχιστον στις 10 και 11 Οκτωβρίου, στο σκέλος μετάβασης τα ισραηλινά ελικόπτερα θα ανεφοδιαστούν από αεροσκάφη ΚC-130.

Εκτός από την ισραηλινή Αεροπορία, στην άσκηση θα μετέχει και η τουρκική Αεροπορία στο FIR Aθηνών. Τα τουρκικά KC-135 θα ανεφοδιάσουν μεταξύ Ρόδου και Κύπρου είκοσι περίπου τουρκικά μαχητικά F-16 την Παρασκευή 8 Οκτωβρίου. Το σενάριο της τουρκικής άσκησης προβλέπει διπλό ανεφοδιασμό των τουρκικών μαχητικών και συμπίπτει με την τελευταία ημέρα της άσκησης ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2010.
http://www.thebest.gr/news/index/viewStory/34120

35 σχόλια:

  1. ΟΟΟ Σαλομ Σαλόμ! ¨Ηρθαν οι δικοί μας! Να κάνουν ασκήσεις πάνω απο την Κρήτη για να πολεμήσουν το Ιράν(;;;!!!) Η Θεσσαλονίκη θα γινει δικη μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. το ισραηλ δεν εχει αναγνωρισει τα σκοπια ενω κατι αλλοι μελαψοι..φιλοι μας το εχουν κανει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το Ισραήλ δεν αναγνωρίζει κανένα από τι στιγμή που δεν του κάνουνε τα κέφια, τώρα δε θα αναγνωρίσει τα Σκόπια κι ως μέρος της Μακεδονίας προσαρτίζοντας τα, στη Θεσσαλονίκη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. "...δε θα αναγνωρίσει τα Σκόπια κι ως μέρος της Μακεδονίας προσαρτίζοντας τα, στη Θεσσαλονίκη!"
    Λες??? Για να πάρουν έτσι πίσω τις περιουσίες που τους φάγανε οι "ευγενείς" προγόνοι σου (12.000 δοσίλογοι που άρπαξαν τις περιουσίες τους ως μεσεγγυούχοι και κάνανε και σύλλογο μετά την κατοχή για να τις προστατέψουν? αυτό κι αν είναι θράσος!) Φυσικά, για να μη βιαστούν κάποιοι να ξιφουλκήσουν δοσίλογοι υπήρχαν και στην εβραϊκή πλευρά και πήραν και αυτοί την κατάλληλη απάντηση http://www.jewishvirtuallibrary.org/jsource/Holocaust/Collaboration.html! Επίσης, για να μιλήσουμε και για την "αδέκαστη" ελληνική δικαιοσύνη από τις 600 αγωγές δικαιώθηκαν οι 300 κι εκτλέστηκαν οι 30!!!
    Το ελληνικό κράτος όμως έκανε το χρέος του - σύστησε τον ΟΠΑΙΕ http://www.kis.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=358&Itemid=98 κι ένιψε εν συνεχεία τα χείρας του! Αυτά εν ολίγοις για τον Δικαιο-πολη!
    ΜΠΡΟΥΝΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αμ τι σας νομίζει ότι τζάμπα προπαγανδίζω τόσα χρόνια εδώ μέσα; Οι Έλληνες μου χρωστάνε, ΜΑΣ χρωστάνε και θα τα πάρουμε νταηλίκι ούτως η άλλως.
    Στην πραγματικότητα είμαι η Galia και ξέχασα πάλι να υπογράψω το σχόλιο μου
    7 Οκτωβρίου 2010 2:30 μ.μ.


    Ευχαριστώ
    Galia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. >Λες??? Για να πάρουν έτσι πίσω τις περιουσίες που τους φάγανε οι "ευγενείς" προγόνοι σου (12.000 δοσίλογοι που άρπαξαν τις περιουσίες τους ως μεσεγγυούχοι και κάνανε και σύλλογο μετά την κατοχή για να τις προστατέψουν? αυτό κι αν είναι θράσος!<

    Προσέξτε το θράσος και το μίσος που σιγοβράζει στην ψυχή του "αντιΤουρκου" και "φιλλεληνα" ΜΠΡΟΥΝΟ.
    Καταλαβαίνετε με τι είδους ανθρώπους έχουμε να κάνουμε καθημερινώς. Αρκετές φορές τους είναι αδύνατον να κρύψουν τον φλέγοντα "φιλλεληνισμό" τους.



    Φρατζέσκα Πέσσαχ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εκδηλώσου μπράβο ετσι μην το κρατας μεσα σου (σας)). Δηλαδή μας λένε πως τις περιουσίες που αποκόμησαν εξαιτίας των ειδικών προνομίων απο τους δυναστες Οθωμανούς, που;;; στη Θεσσαλονίκη παρακαλώ, τις θέλουν πίσω. Τους έφεραν οι Οθωμανοι απο την Ισπανία (απο όπου τους έδιωξαν οι Ισπανοί το 1500 τοσο, Τυχαίο;; Δε νομίζω) και τους έδωσαν προνόμια για να περιοριστεί ο Ελληνικός πληθυσμός. Οταν πάλι τους κυνήγησαν αυτη τη φορά οι Ναζί (και οι Σοβιετικοί) πάλι ξεριζώθηκαν. Να θυμήσω οτι πριν μπει ο Ελληνικός στρατός στην Θεσσαλονικη είχαν συνταχθεί με τους Τούρκους για πολεμήσουν ποιούς;;Τους Ελληνες.
    Παιδιά αφού θέλετε τις περιουσίες (που τις κάνατε όταν οι Ελληνες ήταν σκλάβοι των Οθωμανών), γιατι δεν κινήσατε ολο αυτο το λομπι σας στην Αμερική για να πάρει η Ελλαδα τις αποζημιώσεις απο την Γερμανία;; Καλά κάνετε και εκδηλώνεστε για να ξέρουμε τουλάχιστον ποιος κυβερνά αυτη τη χωρα και που το πηγαίνει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @ 'Καλά κάνετε και εκδηλώνεστε για να ξέρουμε τουλάχιστον ποιος κυβερνά αυτη τη χωρα και που το πηγαίνει.'


    Πιο λεπτομερώς.

    "Δούκισσα της Πλακεντίας, οι Ρότσιλντς και ο Όθωνας
    Η ισραηλιτική Κοινότητα της Αθήνας υπήρξε μεταξύ των κοινοτήτων εκείνων που κατεστράφησαν κατά την Ελληνική Επανάσταση εναντίον της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας (1821 – 1829. Δεν μας λένε το γιατί)).

    Μετά το 1834, όμως, και την ανακύρηξη της Αθήνας ως πρωτεύουσα της ανεξάρτητης Ελλάδας, αναπτύχθηκε μία μικρή εβραϊκή κοινότητα. Αριθμός εβραϊκών οικογενειών από τη Γερμανία ήρθαν και εγκαταστάθηκαν στην Αθήνα. Μεταξύ αυτών και ο χρηματιστής Μαξ ντε-Ρότσιλντ,
    ο οποίος συμμετείχε στην ακολουθία του βασιλιά Όθωνα. Μέσω της Δουκίσσης της Πλακεντίας αποκτήθηκε μια μεγάλη έκταση για την ανέγερση της Συναγωγής (1843). Η Δούκισσα εγκαταστάθηκε στην Αθήνα το 1831 και ανέπτυξε μέσω της μελέτης της Βίβλου μια βαθειά συμπάθεια για τον Ιουδαϊσμό. Το 1847 οι ελληνικές αρχές απαγόρευσαν τη δημόσια περιφορά του ομοιώματος του Ιούδα του Ισκαριώτη, για να μην προσβληθεί ο βαρόνος ντε-Ρότσιλντ, ο οποίος βρισκόταν τότε στην Αθήνα. Σε αντίποινα ένα μέρος του πλήθους έκαψε την κατοικία του Ισραηλίτη Δαβίδ Πατσίφικο, Βρετανού υπηκόου και επίτιμου προξένου της Πορτογαλίας. (Εδώ μας τα τσαμπουνάνε οι εβραίοι ολίγον τι περίεργα). Η βρετανική κυβέρνηση απαίτησε την καταβολή αποζημίωσης και, τελικά, ο υπουργός των Εξωτερικών λόρδος Πάλμερστον απέκλεισε το 1850 με αγγλικά πλοία το λιμάνι του Πειραιά. Το 1852 η δημοτική αρχή αποποιήθηκε τη δωρεά της Δούκισσας της Πλακεντίας για ανέγερση Συναγωγής.
    Η εβραϊκή παρουσία αυξήθηκε από 60 άτομα το 1877 σε 250 το 1878. Η εβραϊκή Κοινότητα αναγνωρίστηκε επίσημα το 1889. Το 1890 πρόεδρος της Κοινότητας διετέλεσε ο Κάρολος Ρότσιλντ (1843 – 1918). Την εποχή εκείνη, λειτουργούσαν έλλειψη Συναγωγής 3 μικροί ευκτήριοι οίκοι.

    πηγή: το Κεντρικό Εβραϊκό Συμβούλιο Ελλάδος
    http://www.kis.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=476&Itemid=46 "


    Να συμπληρώσουμε οτι ΔΕΝ πληρώνουν φόρους οι εβραίοι στην Ελλάδα.
    Φοροφυγάδες και με τον νόμο δηλαδή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ρε συ, εσύ θα βγάλεις τις μισές οικογένειες στη Θεσσαλονίκη ότι είχαν και από ένα μέλος τους δοσίλογο...
    Ο ανθελληνισμός σας δεν τρώγεται με τίποτα !!!

    Ζήλεψες την δόξα της γνωστής εβραίας "δημοσιογράφου" από Θεσσαλονίκη που όπου βρεθεί και όπου σταθεί κατηγορεί τους Έλληνες για δοσιλογισμό.
    Η οποία όμως όταν μαζί με την δωδεκαμελή οικογένειά της βρέθηκε να την κρύβουν από τους ναζί στην Σκόπελο, ΟΥΔΕΙΣ Έλληνας εκ των 7.000 κατοίκων, που όλοι τους ήξεραν ότι είναι εβραίοι, άνοιξε το στόμα του να τους καταδόσει στην πολιάριθμη γερμανική φρουρά του νησιού...

    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Η συνάσκηση αυτή είναι συνέχεια της άλλης που διακόπηκε όταν οι σιωνιστές πειρατές έκαναν την δολοφονική επίθεση κατά του "Μαβί Μαρμαρά" και των άλλων πλοίων με την ανθρωπιστική βοήθεια για την κατεχόμενη Γάζα...
    Ετοιμάζονται για το Ιράν, αλλά τους βλέπω πολύ σκεπτικούς !!!
    Φοβούνται ότι θα τους βγεί ξυνό !!!
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ρωτήθηκαν οι νόμιμοι κάτοικοι της Θεσ/νικης όταν ήρθαν οι Εβραιοι απο την Ισπανία και αγόρασαν τις περιουσίες τους απο τους παρίσακτους Τουρκομογγόλους;
    Και ποιά ήταν η συμπεριφορά τους στους δύστυχους υπόδουλους Έλληνες
    θεσσαλονικείς;
    Βοήθησαν ποτέ τον αγώνα τους έναντι των απολίτιστων Μογγόλων;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @ Αμύντα,

    οι "νόμιμοι" όπως λες κάτοικοι της Θεσσαλονίκης, όταν οι Εβραίοι ήταν πλειοψηφία και "έχτιζαν" μια ερημωμένη από λοιμό, Θεσσαλονίκη,

    οι "νόμιμοι" λοιπόν, αυτοί κάτοικοι, δεν είχαν ακόμα έρθει από τον Πόντο. Διωγμένοι από τους Τουρκους. Ήρθαν μετά από 400 χρόνια και βάλε...

    Οπότε τον 15ο αι. δεν υπήρχαν και πολλοί "νόμιμοι" κάτοικοι για να τους ρωτήσουν οι διωγμένοι Εβραίοι...

    @ τζιμη,

    Τί θα γίνει, φίλε μου;
    Για ποιά "δημοσιογράφο" μιλάς από τη Σαλονίκη; Μήπως για την κα Ρένα Μόλχο; Δεν είναι "δημοσιογράφος" είναι επιστήμων και διδάσκει στην Πάντειο.
    Αν μιλάς για αυτήν, θέλεις να μας τρελάνεις ότι είχε γεννηθεί στην Κατοχή;
    Για πάρτο αλλιώς

    Galia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @ Αμύντα και πάλι.
    Οι νόμιμοι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης ήταν εβραίοι από τα αρχαία χρόνια.
    Εσείς οι Ελλαδίτες κουβαληθήκατε μετά απο 400-450 χρόνια και βάζετε εμπόδια και τρικλοποδιές στην προσπάθεια τους να ξανακάνουν τη Θασσαλονίκη μαρτυρική και εβραϊκή πόλη. Όπως θα έπρεπε να είναι κανονικά.


    ΜΠΡΟΥΝΟ/Galia/BRUNO

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @ 7 Οκτωβρίου 2010 8:24 μ.μ.

    Φυσικά και υπήρχαν Εβραίοι πάντοτε στη Θεσσαλονίκη.
    Και οι Οθωμανοί τους μετέφεραν αναγκαστικά αλλού (Sürgün)

    Όσο για τις άλλες αθλιότητες που λες, φαντάζομαι τις λες για να "δικαιολογήσεις" και καλά,
    το Έγκλημα που έγινε στη Σαλονίκη επί Κατοχής;

    Και καλά, ότι οι κακοί Εβραίοι ήθελαν να "αρπάξουν" την πόλη
    και ΚΑΠΟΙΟΙ (μόνο ΚΑΠΟΙΟΙ)
    καλοί Χριστιανοί, αναγκάστηκαν να συμπράξουν με τους Ναζί και να τους κουνάνε με χαρά το μαντήλι, όταν τους εκτόπιζαν στα γκέτο και μετά στα στρατόπεδα;

    Και είσαι εσύ άνθρωπος; Αλήθεια, τί κάνεις στον ελεύθερο χρόνο σου; σφάζεις μωρά;

    Galia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. @ Galia είναι γεγονός ότι η συμβίωση μεταξύ Ελλήνων και Εβραίων στη Θεσσαλονίκη τα χρόνια της τουρκοκρατίας δεν ήταν και η καλύτερη,επίσης η Θεσσαλονίκη δεν ήταν η εβραϊκή ντίσνεϋλαντ που θέλουν κάποιοι να παρουσιάζουν...εγώ φανατικός δεν είμαι,είμαι ορθολογιστής και αγαπάω την ιστορία και δεν θα αβαντάρω υπέρ κανενός!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Κοπελιά, να το πάρω αλλιώς;

    Όταν έγραψα ότι "Ζήλεψες την δόξα της γνωστής εβραίας "δημοσιογράφου" από Θεσσαλονίκη που όπου βρεθεί και όπου σταθεί κατηγορεί τους Έλληνες για δοσιλογισμό", ΑΜΕΣΩΣ κατάλαβες ότι αφορά την ανθελληνίδα Μόλχο.

    Δεν είχα πρόχειρη την συνέντευξή της στον Γιάννη Τριανταφύλλου στην "Ελευθεροτυπία" ώστε να έχω και τα ακριβή νούμερα, θυμώμουν όμως πως μιλούσε για την οικογένειά της και ότι η ίδια δεν θα υπήρχε εάν αυτή δεν κατέφευγε στην Σκόπελο.

    Μια φορά που την είχα δει μου φάνηκε αρκετά ηλικιωμένη, ώστε να πιστέψω ότι μπορεί να έχει γεννηθεί και πριν την Κατοχή.
    Εκτός κι αν φταίει το φρικοατιμέλητο στυλ της που της έχει μείνει από την εποχή των κιμπούτζ και των χίπις που την δείχνει γερασμένη.
    ---------------

    Μόλχο: " Αν δεν υπήρχε η συνείδηση κάποιων χριστιανών, εγώ δεν θα υπήρχα, ούτε ο μπαμπάς μου ούτε η μαμά μου ούτε ο πεθερός μου ούτε η πεθερά μου.
    Ο πατέρας μου υπηρετούσε στο πυροσβεστείο και έλειπε όταν ήρθαν οι Γερμανοί να τον βρουν. Όταν επέστρεψε, ο διοικητής του, με δική του πρωτοβουλία, τού έδωσε ψεύτικη ταυτότητα και πήγε στην Αθήνα και σώθηκε.

    Ούτε παρακάλεσε κανέναν ούτε τίποτε. Ο διοικητής του ήταν ένας συμπολίτης του, ένας άνθρωπος ο οποίος απλώς κατάλαβε με ποιους είχε να κάνει.

    Κατεβαίνοντας στην Αθήνα κι επειδή οι Γερμανοί είχαν κάνει μπλόκο στη Θήβα, ο πατέρας μου πήγε στα χωράφια κι εκεί τον έπιασε ένας χωρικός το πρωί, ο οποίος αμέσως τον κατάλαβε από την προφορά του ότι ήταν Εβραίος και του είπε: "Εγώ είμαι κομμουνιστής κι εσύ είσαι Εβραίος. Κακομοίρη μου, είσαι μουγκός! Έτσι και μιλήσεις τη βάψαμε και οι δύο!".

    Η μητέρα μου σώθηκε στη Θεσσαλία, από χριστιανούς και Εβραίους Θεσσαλούς, ο πεθερός μου, ο Σόλων Μόλχο, βιβλιοπώλης, με 13 μέλη της οικογένειάς του σώθηκε στη Σκόπελο, με τη συμπαράσταση του δημάρχου της Γλώσσας.
    Στη Γλώσσα πρέπει να ήταν και 3.000 άτομα. Αυτό σημαίνει ότι όχι μόνο ο δήμαρχος Σκοπέλου βοήθησε τον πεθερό μου, αλλά ότι συνέπραξαν 3.000 άτομα για να μην προδώσουν αυτούς τους 13 Εβραίους σε μια γερμανοκρατούμενη Σκόπελο. Ένας να βρισκόταν και να κατέδιδε, έφτανε...».

    Επίσης λέει: "Όχι μόνο δεν υπήρξε καμία αντίδραση (στον διωγμό των Εβραίων της Θεσσαλονίκης) αλλά πολύ μεγάλη μερίδα του ελληνικού πληθυσμού συνεργάστηκε με τον κατακτητή."

    ..."οι χριστιανοί κάτοικοι εκεί που ήθελαν διέσωσαν τους Εβραίους κι εκεί που δεν ήθελαν τους κατέδωσαν, ασχέτως αν δεν γνώριζαν ακριβώς τι τους περίμενε.
    Στη Θεσσαλονίκη οι χριστιανοί περίμεναν από πριν, από τον μεσοπόλεμο, από τη μεγάλη πυρκαγιά του '17, πώς και πώς να φύγουν οι Εβραίοι.

    Μετά τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο, η Θεσσαλονίκη μετατράπηκε σε πρωτεύουσα προσφύγων. Αυτοί μεταξύ άλλων ζούσαν σε συναγωγές, πήγαιναν και σε εβραϊκά σχολεία που επιτάχθηκαν γι' αυτόν τον σκοπό.

    Ξέρετε ότι η Θεσσαλονίκη είχε περίπου 100 συναγωγές. Τώρα έχει 2,5... Το '12, εάν η Θεσσαλονίκη είχε πάνω, κάτω 157.000 κατοίκους, οι 75.000 ήταν Εβραίοι, οι 40.000 μουσουλμάνοι, οι 30.000 χριστιανοί ορθόδοξοι και οι 5.000 λεβαντίνοι, οι διαφόρων εθνοτήτων. Δηλαδή, το 1912, το 50% -τουλάχιστον- του πληθυσμού της πόλης ήταν Εβραίοι».

    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Κοπελιά, την πόλη την λένε Θεσσαλονίκη και όχι Salonico!!!
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Παιδιά, να σας θυμίσω ότι η Ανδραβίδα είναι στην Ηλεία...

    切腹

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Όλοι εσείς που φωνασκείτε περί "εθνικού φρονήματος" (αμφιβάλλω αν έστω κι ένας από εσάς τους πατριδοκάπηλους έκανε τη θητεία του χωρίς το γλύψιμο και τις οσφυοκαμψίες που είχαν συνηθίσει από τους προγόνους τους επί Τουρκοκρατίας) καλό θα ήταν να αναρωτηθείτε τι είναι αυτό που σας ενοχλεί περισσότερο… Μήπως το γεγονός ότι πολλοί συμπατριώτες μας έκαναν πλιάτσικο στις περιουσίες άλλων συμπατριωτών τους?
    Φυσικά, το περίμενα ότι είσαστε τόσο Ελληνάρες ώστε απέναντι στο δίκαιο του νόμου εσείς καταφεύγετε στις πιο ανιστόρητες βλακείες! Ίσως δεν έχετε ακούσει μέσα στη γελοιότητά σας ότι το στράτευμα του Μ. Αλεξάνδρου είχε και Εβραίους! Ότι η ύπαρξη Εβραίων αναφέρεται ήδη ιστορικά από τον Φλάβιο Ιώσηπο το 10 μ.Χ. Αυτοί οι Εβραίοι εξελληνίστηκαν γελοίοι Ελληνάρες ήτοι αποδέχτηκαν τον πολιτισμό των Ελλήνων και μιλούσαν την ελληνική γλώσσα. Μετείχαν εν ολίγοις του ελληνικού πολιτισμού! Αυτό συνέβη και το 1492, όταν ήρθε μεγάλος αριθμός Εβραίων από τη Δυτική Ευρώπη σε μαζικό διωγμό κι εγκαταστάθηκε, όπως πολύ καλά λέει η Galia, σε μια σχεδόν έρημη Θεσσαλονίκη. Εσείς, Ελληνάρες μου, προφανώς αγνοείτε ότι ΑΥΤΟΙ οι Εβραίοι ήταν συμπατριώτες μας, όπως συμπατριώτες μας έγιναν και πολλοί Αρβανίτες που μετακινήθηκαν την ίδια περίπου χρονική περίοδο. Οι περιουσίες που έκαναν δεν προήλθαν από κλοπές και συνεργασία με γενοκτόνους σαν τους Ναζί, όπως έκαναν οι δοσίλογοι Θεσσαλονικείς (12.000 "μεσεγγυούχοι", σας αρέσει δε σας αρέσει!). Θα συμφωνήσω για άλλη μια φορά με τον sapphire ότι η περίοδος της Τουρκοκρατίας ήταν μια περίοδος σκοτεινή, με εντάσεις μεταξύ των Ελλήνων Χριστιανών και Εβραίων. Δυστυχώς και χωρίς να θέλω να κάνω το δικηγόρο του Διαβόλου οι θρησκευτικοί φανατισμοί των Χριστιανών Ορθόδοξων και των Εβραίων μαζί με το προνομιακό καθεστώς που απολάμβαναν επί Τουρκοκρατίας οι τελευταίοι έπαιξαν καταλυτικό ρόλο στη συμμετοχή των Εβραίων στον Αγώνα της Απελευθέρωσης. Ας θυμηθούμε όμως και πόσοι από τους ταγούς της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας έπαιξαν ένα αντίστοιχο ρόλο http://www.logia.gr/quote/%CE%B5%CE%BA%CE%BA%CE%BB%CE%B7%CF%83%CE%AF%CE%B1/%CE%BF-%CE%B1%CF%86%CE%BF%CF%81%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B5%CF%80%CE%B1%CE%BD%CE%AC%CF%83%CF%84%CE%B1%CF%83%CE%B7%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85-1821-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%B5%CE%BA%CE%BA%CE%BB%CE%B7%CF%83%CE%AF%CE%B1. Όπως και να ‘χει όμως ΑΥΤΟ δε δικαιολογεί σε ΤΙΠΟΤΑ τη στάση κάποιων συμπατριωτών μας κατά τη διάρκεια της κατοχής. Ακόμη περισσότερο δε δικαιολογεί τη ΔΙΚΗ ΣΑΣ στάση απέναντι σε αυτό το έγκλημα. Αν θέλουμε να μιλάμε για δικαιοσύνη ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ!
    Σχετικά με το πρόσωπό μου, δεν έχω πραγματικά καμιά διάθεση να απολογούμαι για την καταγωγή μου σε τύπους όπως εσείς, για τελευταία φορά, όμως, σας λέω ότι είμαι Έλληνας, Χριστιανός και πατριώτης - περισσότερο ίσως από πολλούς Ελληνάρες πατριδοκάπηλους τύπου Αϊβαλιώτη. Η διαφορά μου μ' εσάς είναι ότι εγώ θέλω μια Ελλάδα ενωμένη που θα κοιτάει με σεβασμό αλλά και κριτικό μάτι το παρελθόν της χωρίς να προσποιείται μονίμως την άμωμη παρθένα!
    ΜΠΡΟΥΝΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Στον
    "Και είσαι εσύ άνθρωπος; Αλήθεια, τί κάνεις στον ελεύθερο χρόνο σου; σφάζεις μωρά;"

    Όχι αυτά τα αφήνω για τους εβραίους ειδικούς του Ιουδαϊκού σου κράτους!
    [ARIEL TOAFF
    BLOOD PASSOVER
    EUROPEAN JEWS AND RITUAL MURDER
    Διάβασε όλο το βιβλίο στον κάτωθι σύνδεσμο.
    http://www.israelshamir.net/BLOODPASSOVER.pdf]
    Εγώ απλώς ξεσκεπάζω ψεύτες σαν και σένα.
    Ψεύτες που έχουν τον χάρτη του Ισραήλ ζωγραφισμένο στα μούτρα τους.
    Ψεύτες που εποφθαλμιούν την ελληνική Θεσσαλονίκη και θέλουν να την κάνουν πόλη εβραϊκή.
    Ψεύτες και κλέφτες που είναι μαθημένοι στην ψευτιά και στα κλεμένα.
    Απλά πράγματα δηλαδή.
    Σε παρακολουθώ αρκετό καιρό και διαπίστωσα ότι σ΄ έχουν πάρει χαμπάρι ΟΛΟΙ εδώ μέσα.



    ΜΠΡΟΥΝΟ/Galia/BRUNO

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Το ΚΟΡΙΤΣΙ δουλεύει υπερωρίες. Μην μου το κουράζετε.
    Μας λέει από την ΙΣΤΟΡΙΑ που το έχουν μάθει.....
    "Μετείχαν εν ολίγοις του ελληνικού πολιτισμού! (οι εβραίοι!!!! ας γελάσω)
    Αυτό συνέβη και το 1492, όταν ήρθε μεγάλος αριθμός Εβραίων από τη Δυτική Ευρώπη σε μαζικό διωγμό κι εγκαταστάθηκε, όπως πολύ καλά λέει η Galia, σε μια ΣΧΕΔΟΝ ΕΡΗΜΗ Θεσσαλονίκη.
    Σας/μας θυμίζει τίποτα αυτό;
    Τους έχουν τελειώσει τα παραμύθια και ανακυκλώνουν και αναμασούν τα ίδια και τα ίδια.
    "Λαός χωρίς πατρίδα βρήκε πατρίδα χωρις λαό" λένε για την Παλαιστίνη.
    Για την Θεσσαλονίκη χρησιμοποιούν δειλά-δειλά την φράση ΣΧΕΔΟΝ ΕΡΗΜΗ.
    Αγάλι-αγάλι γίνεται η αγγουρίδα των άλλων ...δικό μας μέλι.
    Έριξε και παραλιακά το μίσος της εναντίον του Χριστιανισμού και της Ορθοδόξης Εκκλησίας. ("Ας θυμηθούμε όμως και πόσοι από τους ταγούς της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας έπαιξαν ένα αντίστοιχο ρόλο")
    Και γιατί σας έδιωξαν μαζικά από την "Δυτική" Ευρώπη παρακαλώ;
    Δεν σας αρέσανε οι Λόντρες και τα Παρίσια και θέλατε Θεσσαλονίκες;
    Τι λένε τα ΙΣΤΟΡΙΚΑ βιβλία σας;
    Επίσης δεν ήξερα ότι από το 1492 είχαν χωρίσει την Ευρώπη σε δυτική και ανατολική.
    Ο Τζίμης θα μπορούσε να μας το εξηγήσει αυτό με τα σημεία του ορίζοντα, όπως πχ βόρεια Κυπρος, ανατολική Κύπρος κλπ. κλπ.


    Με λένε Κώστα
    και όποιος θέλει το πιστεύει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ΨΕΥΤΟ-ΜΠΡΟΥΝΟ/Galia/BRUNO
    Η μόνη απάντηση που σου αξίζει απέναντι στις ανοησίες που ακόμη κι ο ίδιος ο Toaff στη δεύτερη έκδοση του βιβλίου του παραδέχεται ότι πρόκειται για επινοήσεις των αντισημιτών σα του λόγου σου το Μεσαίωνα είναι η παρακάτω από την εγκυκλοπαίδεια wiki:http://en.wikipedia.org/wiki/Antisemitic_canard#Accusations_of_ritual_murder_and_blood_libel
    Μέχρι και μερικοί Άραβες που τους αρέσει να τσαλαβουτάνε στον αντισημιτικό βούρκο έχουν παραδεχτεί ότι πρόκειται για ανοησίες. Αντί να μας "αποκαλύπτεις" συνέχισε να ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΣΑΙ...
    ΜΠΡΟΥΝΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Κώστα - και όποιος θέλει το πιστεύει - καλώς ήλθες στο club της ανιστόρητης βλακείας!
    ΜΠΡΟΥΝΟ (άντρας όσο κι αν δεν το πιστεύεις!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. "είμαι Έλληνας, Χριστιανός και πατριώτης - περισσότερο ίσως από πολλούς Ελληνάρες πατριδοκάπηλους τύπου Αϊβαλιώτη"


    Εισαι τοσο "Ελληνας Χριστιανος και πατριωτης", οσο εμεις ειμαστε Ινουιτ και σαμανιστες.
    Υπερωριες δουλευετε πουλακια μου.Αλλα οσο και να δουλευετε, θα κανετε μια τρυπα στο νερο γιατι πλεον ο Ελληνικος λαος εμαθε τι κουμασια ειστε.Και αν δεν πιστευεις εμενα, κανε μια βολτα στην πιατσα και ρωτα το ποπολο τι γνωμη εχει για τους Εβραιους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. @8 Οκτωβρίου 2010 10:16 π.μ. το πως μετατραπηκαν σε 12000(!!!)οι 800 οπαδοι του ταγματασφαλιτη Δαγκουλα, που εδρασε στην Θεσσαλονικη κατα την διαρκεια της κατοχης, αυτο μονο εσυ και ο Σιδηρουντιος το ξερετε.Και παλι καλα που εσυ τους βγαζεις 12000, γιατι ο Πεντηκοστιανος φιλος σας τους βγαζει 30000(!!!!!!!!!). Ειπαμε οτι ο ρεβιζιονισμος της ιστοριας ειναι καλος αλλα οχι και ετσι.Με εσας αγορια μου(και κοριτσια μου)θα ξεχασουμε και αυτα που ξερουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. @ ΜΠΡΟΥΝΟ (άντρας όσο κι αν δεν το πιστεύεις!)
    Για το λόγο που σας διώξανε από την Δυτική Ευρώπη δεν μας είπες ακόμα τίποτα.
    Να προσέχεις μην σκίσεις καμιά ζαρτιέρα.
    Με λένε Κώστα
    και όποια θέλει το πιστεύει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Ανώνυμε της 8ης Οκτωβρίου 2010 2:37 μ.μ. στη βιασύνη σου να βγάλεις λάδι μια ένοχη τοπική κοινωνία κάνεις ολοφάνερους λογικούς ακροβατισμούς. Ακόμη κι ένας αδαής θα καταλάβαινε ότι το να μοιράσεις 12.000 περιουσίες σε 800 άτομα "οπαδούς του Δάγκουλα' απαιτεί ένα αριθμητικό τρυκ! Για να μην κουράζεσαι όμως, σου λέω ότι ο ίδιος ο Α.Ν. 205 της 29 Μαϊου/1 Ιουν. 1943 "περί διαχειρίσεως των παρά των Αρχών Κατοχής κατασχομένων και εγκαταλειπομένων Ισραηλιτικών περιουσιών" (καταργήθηκε με τον ν. 337/1945) επέτασσε την ανάθεση της διαχείρισης των περιουσιών υπό μεσεγγύηση σε συνετούς οικογενειάρχες!!! Ο διαγκωνισμός της τοπικής κοινωνίας για την υφαρπαγή των περιουσιών αυτών ήταν τέτοιος που ένας δοσίλογος δημόσιος υπάλληλος ομολόγησε σε δίκη μετά τον πόλεμο στο Ειδικό Στρατοδικείο Εγκλημάτων Πολέμου ότι:"Στην Θεσσαλονίκη ήταν πασίγνωστο ότι πολλοί άνθρωποι σώθηκαν από τον Μέρτεν και τον επαινούσαν, γιατί τους έδωσε Ισραηλίτικες περιουσίες".
    Φυσικά θα γνωρίζεις την τύχη του Μέρτεν αλλά και τις δηλώσεις του μετά τη φυγή του από την Ελλάδα!
    Σύμφωνα επίσης με δηλώσεις της ίδιας της κατοχικής δοσίλογης "κυβέρνησης" Ράλλη αυτές οι περιουσίες δημεύτηκαν από το ελληνικό κράτος και θα αποδίδονταν σε άστεγους, πρόσφυγες και άνεργους της Θεσσαλονίκης με σκοπό την επίλυση των προβλημάτων που προκάλεσαν στην πόλη η πυρκαγιά του 1917, το κύμα προσφύγων του 1922 και η οικονομική κρίση του 1932. Και πράγματι τέτοιες περιουσίες πήραν πολλοί πρόσφυγες, κυρίως από Βουλγαρία.
    Για να μη μιλήσουμε καλύτερα για την καταστροφή του εβραϊκού νεκροταφείου που έγινε με τη συμμετοχή του κλήρου και της Εκκλησίας και την ένοχη σιωπή του ελληνικού κράτους ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ!

    ΜΠΡΟΥΝΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. "Και αν δεν πιστευεις εμενα, κανε μια βολτα στην πιατσα και ρωτα το ποπολο τι γνωμη εχει για τους Εβραιους".
    Εγώ πάντως έχω την καλύτερη γνώμη για μας.

    Μωϋσής Κάπελας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. @ 7 Οκτωβρίου 2010 11:16 π.μ.
    Το Ισραήλ έχειν αναγνωρίσειν τον εαυτόν του;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Θαυμα...θαυμα...ο Ζαφειρης αρχισε να διαβαζει νεοτερη Ελληνικη ιστορια.
    Ζαφειρη αν θελεις να μαθεις περισσοτερες λεπτομερειες για την δραση των φιλων σου κατα τη διαρκεια της Τουρκοκρατιας, διαβασε τα απομνημονευματα των καπεταναιων του αγωνα.Κυκλοφορουν απο διαφορους εκδοτικους οικους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. @9 Οκτωβρίου 2010 2:19 π.μ ετσι οπως τα γραφεις, εμφανιζεις συνενοχο το Ελληνικο κρατος σ'αυτην την θλιβερη ιστορια.Μηπως αυτη η αποψη ειναι ελαφρως παρατραβηγμενη;Και εν τοιαυτη περιπτωσει, γιατι οι μεταχουντικες Ελληνικες κυβερνησεις-μηδε εξαιρουμενων και των κυβερνησεων του ΠΑΣΟΚ που κοπτεται για τα ανθρωπινα δικαιωματα-δεν φροντισαν να αποκαταστησουν αυτην την αδικια;Αν τελικα υπαρχει αδικια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. @ 9 Οκτωβρίου 2010 9:17 π.μ.
    Καλά με τους παρακολουθητές και φακελωτές του ΚΙΣ συνομιλούμε εδώ μέσα; Η με απλούς επισκέπτες του Ιστολογίου;
    Εκτός και μας παρουσιάζονται σαν απλοίεπισκέπτες

    Λογικός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Λογικε, αργησες πολυ να παρεις φωτια.Τωρα ανακαλυψες την Αμερικη;Δεν ξερεις οτι το παρον ιστολογιο αποτελει στοχο της Ισραηλινης πρεσβειας απο την ημερα που δημιουργηθηκε;Αλλα εστω και ετσι, καλιο αργα παρα ποτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Ούτε ένα Λογικό επιχείρημα, λοιπόν... Μόνο οι συκοφαντίες περί "παρακολουθητές και φακελωτές του ΚΙΣ"! Τέτοιος μισανθρωπισμός, κακία και καχυποψία... Όσο για κείνον που αναρωτιέται για το αν είναι παρατραβηγμένη η συνενοχή του ελληνικού κράτους ας δει εδώ http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A5%CF%80%CF%8C%CE%B8%CE%B5%CF%83%CE%B7_%CE%9C%CE%AD%CF%81%CF%84%CE%B5%CE%BD κι εδώ http://jungle-report.blogspot.com/2010/04/blog-post_26.html. Το ελληνικό κράτος έχει τους λόγους του για την ένοχη σιωπή σχετικά με το εβραϊκό νεκροταφείο αφού στα ερείπιά του κτίστηκε αργότερα το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο (αυτό κι αν είναι σκάνδαλο). Διάβασε εδώ http://www.paratiritis-news.gr/detailed_article.php?id=136755&categoryid=11 όπου, μεταξύ άλλων, λέει ότι "Ως το 1946, το Κοιμητήριο είχε δοθεί στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο (το οποίο είχε ιδρυθεί το 1920) από την Ελληνική Κυβέρνηση. Με την καταστροφή του Κοιμητηρίου, οι Έλληνες πήραν τις πλάκες των τύμβων και τις χρησιμοποίησαν για να κατασκευάσουν τις κατοικίες τους."
    Τόσο καλά...
    ΜΠΡΟΥΝΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.