13/10/10

Ο Μ. Αχμαντινετζάντ επισκέπτεται από σήμερα τον Λίβανο

Ο Iρανός πρόεδρος επισκέπτεται τον Λίβανο, με σκοπό, σύμφωνα με το BBC, να ενισχύσει τις σχέσεις της Τεχεράνης με τη σιιτική Χεζμπολάχ.

Στο πλαίσιο της διήμερης αυτής επίσκεψης, της πρώτης από την ανάληψη των καθηκόντων του το 2005, ο Ιρανός πρόεδρος θα επισκεφθεί χωριά στον Λίβανο που βρίσκονται κοντά στα σύνορα με το Ισραήλ και θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της χώρας, Μισέλ Σουλεϊμάν, και τον πρωθυπουργό, Σαάντ Χαρίρι.

Η περιοχή στην παραμεθόριο καταστράφηκε κατά τη διάρκεια του πολέμου το 2006 μεταξύ της Χεζμπολάχ και του Ισραήλ και ξαναχτίστηκε εν μέρει με ιρανική χρηματοδότηση, σύμφωνα με το BBC.

Ο αυτοκινητόδρομος από το αεροδρόμιο προς το κέντρο της πρωτεύουσας του Λιβάνου, τη Βηρυτό, έχει διακοσμηθεί με ιρανικές σημαίες και αφίσες για την επίσκεψη του Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Αλλά σύμφωνα με ανταποκριτές, παρόλο που τον Ιρανό πρόεδρο θα τον "καλοδεχθεί" η Χεζμπολά, ορισμένα μέλη της φιλοδυτικής κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας στον Λίβανο χαρακτηρίζουν "πρόκληση" την επίσκεψη αυτή.

Η επίσκεψη του, δε , συμπίπτει με την διεξαγωγή έρευνας για τη δολοφονία το 2005 του τέως πρωθυπουργού, Ραφίκ Χαρίρι.

Πρόκειται για "μία ή για δύο επισκέψεις;" διερωτάται η αραβική εφημερίδα με βάση το Λονδίνο Asharq al-Awsat και σημειώνει πως "η πρώτη είναι η επίσημη επίσκεψη στο κράτος του Λιβάνου και η δεύτερη, η πιο σημαντική, είναι η επίσκεψη στον σύμμαχο του Ιράν, στο κράτος της Χεζμπολά".

Για "διχασμένη" χώρα, λόγω της πρώτης αυτής επίσκεψης του Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ, κάνουν λόγο οι εφημερίδες Christian Science Monitor, Gulf News, The Independent, ενώ σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας The National η δολοφονία του Σαάντ Χαρίρι αποτελεί τον "παράγοντα-κλειδί".

"Ακόμη και εάν το ήθελε ειλικρινά, δεν θα μπορούσε να είναι στην πραγματικότητα φίλος ολόκληρου του Λιβάνου ο εκπρόσωπος ενός συστήματος που βρίσκεται ακριβώς στον αντίποδα από αυτό που αντιπροσωπεύει η χώρα που επισκέπτεται", σημειώνει η αραβική εφημερίδα L'Orient-le-Jour.

"Η απόφαση αυτή του Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ να επισκεφθεί την 'χώρα της Χεζμπολά', σύμφωνα με την ελβετική εφημερίδα Le Temps, το προπύργιο της σιιτικής πολιτοφυλακής στο νότιο Λίβανο", με σκοπό "τον συντονισμό και την ενίσχυση της επανάστασης", σύμφωνα με την ισραηλινή εφημερίδα Ynetnews, "προκαλεί ρίγη στο Ισραήλ", σημειώνουν οι αμερικανικές εφημερίδες The Globe and Mail και Daily Star.

Σύμφωνα με την ισραηλινή εφημερίδα Jerusalem Post, ο βασιλιάς της Σαουδικής Αραβίας, Αμπντάλα, συμβούλεψε τον Ιρανό πρόεδρο να "μην προκαλέσει κάποια ανεπανόρθωτη ζημία" κατά την παραμονή του στον Λίβανο.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

13 σχόλια:

  1. - Ενισχύουμε κι’ άλλες φωνές… αφού συστήσουμε -εκατέρωθεν- μετριοπάθεια.
    Είναι -διαρκές- απάνθισμα σεβασμού της δημοκρατίας για όλους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΨΕΜΑ ΕΧΕΙ ΚΟΝΤΑ ΠΟΔΑΡΙΑ
    ή ΠΩΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΜΑΣ ΘΕΩΡΟΥΝ ΗΛΙΘΙΟΥΣ

    1) "η δολοφονία του Σαάντ Χαρίρι αποτελεί τον "παράγοντα-κλειδί".
    Καταρχήν, ο δολοφονηθείς είναι ο Ραφίκ Χαρίρι, πρώην πρωθυπουργός του Λιβάνου. Γιος του είναι ο Σαάντ, νυν πρωθυπουργός.

    Και τώρα στο προκείμενο: Γιατί η δολοφονία Χαρίρι αποτελεί τον "παράγοντα-κλειδί";
    Διότι τώρα γίνεται το Διεθνές Δικαστήριο για τη δολοφονία του Χαρίρι και ΟΛΑ δείχνουν εμπλοκή της Χεζμπολλά.
    Αυτό "δείχνει" και η επίσκεψη του Άχμι, όπως αναφέρει και το δημοσίευμα.

    Και γιατί κάποιοι μας θεωρούν ηλίθιους;
    Διότι όταν ο γιος του δολοφονηθέντος κατηγορούσε την Συρία (δηλαδή Χεζμπολλάχ-Ιράν) ως υπεύθυνη της δολοφονίας, και μετά το έπαιρνε πίσω για να μην προκαλέσει εμφύλιο στον Λίβανο, ακόμα και το tvxs ανέφερε την είδηση...
    http://tvxs.gr/node/65284

    Galia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 2) Aντίθετα, στα "πατριωτικά" δήθεν ιστολόγια επικρατούσε μούγκα στη στρούγκα.
    Παραδόξως, τα ίδια "πατριωτικά" ιστολόγια οργίασαν να αναδημοσιεύουν τις κατηγορίες του ηγέτη της Χεζμπολλά, ότι ΦΤΑΕΙ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ:
    http://infognomonpolitics.blogspot.com/2010/08/blog-post_1159.html
    http://infognomonpolitics.blogspot.com/2010/08/blog-post_4146.html

    (Και μη βιαστείτε να βγάλετε συμπέρασμα: στο Διεθνές Δικαστήριο κλήθηκε να καταθέσει ο Νασράλα για να κατηγορηθεί το Ισραήλ)

    Και το ΑΜΕΙΛΙΚΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ:
    Γιατί τα "πατριωτικά" ιστολόγια, δεν μετάδωσαν ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ ΟΛΕΣ τις σχετικές ειδήσεις,
    αλλά φέρθηκαν ως γελοία φερέφωνα της ερντογανικής τούρκικης προπαγάνδας;
    Τελικά, όταν κάποιοι δηλώνουν καλοί "πατριώτες" εννοούν ως πατρίδα τους άλλη χώρα;

    Galia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 3) Γιατί, όμως, μίλησα για "ερντογανική" προπαγάνδα;
    Η είδηση από δική τους πηγή, για να μην παρεξηγηθώ ως προπαγανδίστρια:
    http://www.yalibnan.com/2010/10/13/iranian-president-extends-visit-till-friday-report/
    Αναφέρει ότι υπάρχει αναφορά στην ιρανοκινούμενη εφημερίδα As Safir, ότι ο Άχμι θα μείνει παραπάνω μια μέρα για να συναντήσει τον Έρντογαν στον Λίβανο.

    ΚΩΜΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ: Ο Άχμι σχεδίαζε ότι όταν επισκεφθεί τα σύνορα με το Ισραήλ, να ρίξει κατά του Ισραήλ συμβολικά πέτρα! Και το διέδωσε. Η άλλη πλευρά "διέδωσε" κάτι άλλες φήμες για το τί ακολουθεί τις πετριές κατά της Γης του Ισραήλ
    Και ο μάγκας Άχμι, το ξανασκέφτηκε και αποφάσισε να τα βάζει με το Ισραήλ, μόνο με απόσταση ασφαλείας εκατοντάδων χιλιομέτρων:
    http://www.alarabiya.net/articles/2010/10/07/121489.html
    http://www.jpost.com/Israel/Article.aspx?id=191236
    http://www.jpost.com/Home/Article.aspx?id=190509

    Και το πιο σοβαρό: Αυτή τη στιγμή το Ιράν βράζει. Απεργία εμπόρων χρυσού και δυσβάσταχτοι φόροι (μόνο) στον φτωχό λαό (αν σας θυμίζει κάτι)
    έχουν φέρει τον ιρανικό λαό στα άκρα.

    Galia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κοπελιά, κανένας δεν είπε ότι και οι Άραβες δεν σκοτώνονται μεταξύ τους όπως έκαναν και κάνουν όλοι οι ...σωστοί λαοί !!!

    Στην Ελλάδα το ξέρουμε καλά το σπόρ!!!

    Όπως άλλωστε, εβραίος ήταν ο ακρο-δεξιός Ισραηλινός εξτρεμιστής Yigal Amir, ο δολοφόνος του Γιτζάκ Ράμπιν...

    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @ Galia

    >Ο Άχμι σχεδίαζε ότι όταν επισκεφθεί τα σύνορα με το Ισραήλ, να ρίξει κατά του Ισραήλ συμβολικά πέτρα!<

    Όχι, δεν το κάνει συμβολικά. Απλώς το συνηθίζει να πετά πέτρες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κι ο Τζίμης πετριές, όπως:"και οι Άραβες δεν σκοτώνονται μεταξύ τους όπως έκαναν και κάνουν όλοι οι ...σωστοί λαοί !!!". Αδιαφορώντας για την ηθική αξία αυτής της πρότασης (αντάξια ενός "ανθρωπιστή" Τζίμη!) ας δούμε την ιστορική βάση της: οι πόλεμοι που έχουν διεξαχθεί ως τζιχάντ ΜΕΤΑΞΥ ΑΡΑΒΩΝ μόνο τα 40 τελευταία έτη είναι ατελείωτος (σίγουρα δε φταίει η Αμερική και το Ισραήλ σε αυτούς)! Αρχίζουμε με τον εμφύλιο της Υεμένης, μετά με το Ομάν, έπειτα με την πρώην Ισπανική Σαχάρα, μετά στο Λίβανο, στον ιρακινό Κουρδιστάν, στα σύνορα Ιράν-Ιράκ, στο Σουδάν, έπειτα στο Κουβέιτ, μετά κατά των σιιτών του Ιράκ, ύστερα στην Αλγερία και μετά ξανάμανά με το Ιράκ. ΤΖΙΧΑΝΤ: πόλεμοι χωρίς όρια - που αγγίζουν τα όρια της γενοκτονίας - χωρίς ηθικούς ενδοιασμούς... Οι απολογισμοί? Τραγικοί! (180.000 θύματα στο Λίβανο, 150.000 στην Αλγερία, 1.000.000 στον πόλεμο Ιράν-Ιράκ, 700.000 στο Σουδάν, 150.000 οι σιίτες του Ιράκ κ.ο.κ.) ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΣΦΑΓΗ!!! Τίποτε δεν είναι τυχαίο, όμως... Πρόκειται για πολιτισμούς βαρβαρότητας, όπου η θεσμοποιημένη σκλαβιά (http://arabism-islamism.webs.com/Slavery.html), η κακοποίηση των γυναικών, η γενοκτονία (http://www.middle-east-info.org/gateway/genocide/index.htm) και η κακοποίηση των παιδιών είναι καθημερινό φαινόμενο http://www.middle-east-info.org/gateway/womenchildabuse/. "Συγχαρητήρια" σε όσους στηρίζουν αυτούς τους ..."σωστούς" λαούς!!
    ΜΠΡΟΥΝΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Επίσης, αναρρωτιέστε γιατί "η δεύτερη, η πιο σημαντική, είναι η επίσκεψη" του βαφέα κλωστών "στον σύμμαχο του Ιράν, στο κράτος της Χεζμπολά"? Ναι καλά τα λέει σε αυτό το σημείο: πρόκειται για κράτος εν κράτει!!! Ο χιτλερίσκος αυτός λέει ότι αισθάνεται το Λίβανο σαν το σπίτι του!!! Δείτε εδώ http://www.memritv.org/clip/en/2636.htm γιατί!!!
    ΜΠΡΟΥΝΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αυτό το "βαφέας κλωστών" το λες για τον Αχμι; Και δηλαδή είναι κακό αυτό;
    Άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου !!!
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Όντως άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου με το πραγματικό όνομα Μαχμούντ Σαμπορτζιάν που το μετέτρεψε μέσα στη μεγαλομανία και τον ισλαμικό παραλογισμό του σε Αχμεντινετζάν. Σύμφωνα με την ηλεκτρονική εγκυκλοπαίδεια wiki: "Το όνομα του, το οποίο αρχικά ήταν Μαχμούντ Σαμπορτζιάν και έβγαινε από το "χρωματιστής κλωστών", ένα κάποτε σύνηθες και ταπεινό επάγγελμα στο Ιράν, το άλλαξε σε Αχμεντινετζάντ, το οποίο σήμαινε "από την φυλή του Μωάμεθ" ή "από ενάρετη φυλή": το "αχμέντ" σημαίνει ενάρετος στην Αραβική γλώσσα και ήταν ένα από τα ονόματα του Μωάμεθ, και το "νετζάντ" σημαίνει φυλή στα Φαρσί. Σύμφωνα με συγγενείς του, η αλλαγή ονόματος έγινε για θρησκευτικούς και οικονομικούς λόγους".
    Τζιμάκο, το "βαφέας κλωστών" δεν είναι όπως κατάλαβες επάγγελμα (ίσα-ίσα που θα ήταν πολύ καλύτερο και για κείνον και για την ανθρωπότητα να ασχολούνταν με αυτή τη συνηθισμένή για το Ιράν δουλειά αντί να έχει κάνει επάγγελμα το ΜΙΣΟΣ του!) αλλά το ταπεινό - για κείνον - όνομά του! Οπότε το ΚΑΚΟ ψάξτο αλλού!
    ΜΠΡΟΥΝΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ρε μανία με τον Θεό που τους έχει ανακηρύξει σε "περιούσιούς" του !!!

    Ο μεν Άχμι με τον Αλάχ ή δε Γκάλια με τον Γιαχβέ !!!

    Μήπως να ...σκοτώναμε και όλους όσους στην Ελλάδα έχουν ονόματα που σχετίζονται με Θεό/Χριστό και αγίους;
    Όλους τους ...Χριστόδουλους, τους Θεόδωρους και τις Παρθένες (σαν την Φουντουκίδου);;;

    Ενώ να θεωρούμε καλά παιδιά όσους έχουν εβραϊκά ονόματα όπως Μιχάλης, Γαβρίλης κλπ;;;

    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @ΜΠΡΟΥΝΟ
    14 Οκτωβρίου 2010 1:04 μ.μ.
    ------------------
    Δηλαδή για τους εμφυλίους στην Δύση (Αμερική, Ευρώπη), αλλά και στην μη μουσουλμανική Ασία, φταίει το ...τζιχάντ ;;;
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Τζιμάκο, όταν στερεύουμε από επιχειρήματα το ρίχνουμε στη μεταστροφή νοήματος??? Είπε κανείς ότι για τα πάντα φταίει το τζιχάντ? Ωστόσο, αν δεν το ξέρεις στη γειτονιά μας έχουν γίνει και ΣΙΓΟΥΡΑ πρόκειται ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ (δυστυχώς) να γίνουν κάποιοι πόλεμοι με τη μορφή "τζιχάντ" δηλ. πόλεμος για την ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗ επικράτηση του Ισλάμ και του Σαρία! http://www.islam-watch.org/HistoryOfJihad/Jihad-Serbs-Croats-Albanians.htm, http://atlasshrugs2000.typepad.com/atlas_shrugs/2010/03/serbs-had-to-battle-islamic-jihad.html, http://atlasshrugs2000.typepad.com/atlas_shrugs/2010/03/nato-suspends-training-of-kosovo-security-force.html, http://www.jihadwatch.org/2007/05/fitzgerald-selling-out-the-serbs.html.
    Κατά τα λοιπά σου συστήνω γι' άλλη μια φορά να διαβάσεις Ιστορία!
    ΜΠΡΟΥΝΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.