7/10/10

Τετρακόσιες χιλιάδες μετανάστες απέλασαν οι ΗΠΑ



Τις 392.000 έφτασαν οι μετανάστες χωρίς άδεια παραμονής που απελάθηκαν μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου.

Οι αρχές στις Ηνωμένες Πολιτείες απέλασαν 392.000 μετανάστες χωρίς άδεια παραμονής, αριθμό που αποτελεί ιστορικό ρεκόρ, το οικονομικό έτος 2010, σχεδόν οι μισοί εκ των οποίων είχαν καταδικαστεί για κάποιο αδίκημα ή κακούργημα, ανακοίνωσε η υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας Τζανέτ Ναπολιτάνο χθες Τετάρτη.

Ο αριθμός των απελαθέντων στην διάρκεια του οικονομικού έτους 2010 -το οποίο έληξε την 30ή Σεπτεμβρίου- ξεπέρασε το προηγούμενο ρεκόρ των 389.000, που είχε καταγραφεί το οικονομικό έτος 2009.

Πάνω από 195.000 από εκείνους που απελάθηκαν ήταν «καταδικασθέντες κακοποιοί», ανέφερε η υπηρεσία ελέγχου μετανάστευσης και τελωνείων (ICE) των ΗΠΑ.

«Αυτή η κυβέρνηση έχει επικεντρωθεί στην επιβολή των νόμων για την μετανάστευση με έξυπνο, αποτελεσματικό τρόπο που δίνει προτεραιότητα στην ασφάλεια του κοινού και την εθνική ασφάλεια και καθιστά τους εργοδότες που εν γνώσει τους και επανειλημμένα παραβιάζουν το νόμο υπεύθυνους», δήλωσε η Ναπολιτάνο.

Το μεταναστευτικό έχει καταστεί «καυτό» θέμα, καθώς οι ΗΠΑ διανύουν εκλογική χρονιά, ειδικά σε πολιτείες όπως η Αριζόνα, όπου ο αμφιλεγόμενος πολιτειακός νόμος που προώθησε η Ρεπουμπλικανή κυβερνήτης και απαιτεί από τους αστυνομικούς να ανακρίνουν όσους «νομίζουν» ότι είναι λαθρομετανάστες προκάλεσε έντονες αντεγκλήσεις μεταξύ τοπικής και ομοσπονδιακής κυβέρνησης.

Η Ναπολιτάνο, και η ίδια πρώην κυβερνήτης στην Αριζόνα, χρησιμοποίησε τα νέα στατιστικά στοιχεία για να καταδείξει ότι η κυβέρνηση του Μπαράκ Ομπάμα είναι σκληρότερη στην επιβολή των νόμων για την μετανάστευση από ό,τι εκείνη του προκατόχου του Ρεπουμπλικανού Τζορτζ Ου. Μπους.

Είπε ότι η τυπική, βάσει των κανονισμών προσέγγιση που ακολουθήθηκε είχε ως αποτέλεσμα την απομάκρυνση από τη χώρα «περισσότερων καταδικασμένων εγκληματιών λαθρομεταναστών από ποτέ άλλοτε και την επιβολή περισσότερων χρηματικών προστίμων σε εργοδότες που εν γνώσει τους και επανειλημμένα παραβίασαν τη νομοθεσία για την μετανάστευση από ό,τι στην διάρκεια ολόκληρης της θητείας της προηγούμενης κυβέρνησης».

Πράκτορες της ICE έλεγξαν 3.200 εργοδότες, σε βάρος των οποίων υπήρχαν υποψίες ότι απασχολούσαν εργάτες κι εργαζόμενους χωρίς άδεια, κι επέβαλαν πρόστιμα ύψους 50 εκατ. δολαρίων -ποσό που είναι υψηλότερο από εκείνο όλων των προστίμων που είχαν επιβληθεί σε ολόκληρη τη θητεία της κυβέρνησης Μπους, ανακοίνωσε η ICE.

Οι απελάσεις καταδικασθέντων κακοποιών σημείωσαν αύξηση 70% το 2010 σε σύγκριση με το 2008, τελευταία χρονιά της κυβέρνησης Μπους, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ομοσπονδιακής υπηρεσίας.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

10 σχόλια:

  1. Ειναι προφανες πως χρειαζονται επειγοντως ελληνικη τεχνογνωσια απο το Βουγια, την Αλ Σαλεχ και σε θεματα διαπολιτισμικης παιδειας απο Διαμαντοπουλου-Δραγωνα.

    ΕΥΤΥΧΩΣ, ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ σαν τους Αμερικανους!

    Οσοι πιο πολλοι ειμαστε, τοσο πιο πλουσια χωρα θα ειναι η Ελλαδα!

    Ελληνικο διαβατηριο σε ολους τους κατατρεγμενους απο τον Αμερικανικο ρατσιστικο και αναλγητο ιμπεριαλισμο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εκεί υπάρχει κράτος.
    7 Οκτωβρίου 2010 12:58 μ.μ.

    Μόνο μπούρδες δεν μπορώ να ακούω.

    Στην πολιτεία τις Καλιφόρνιας και του Μαιάμι ,το 80% του πληθυσμού κατοικείτε από μετανάστες πρώτης ,δεύτερης και σύντομα τρίτης γενιάς. Τις περισσότερες επιχειρήσεις , δηλαδή την οικονομία και στις δύο πολιτείες τις έχουν στα χέρια τους οι μετανάστες.
    Το Μεξικό και η Κούβα κατάφεραν δίχως να πέσει μια τουφεκιά να εισβάλουν σε δυο πολιτείες της Αμερικής και αν αύριο το πρωί έκαναν εκλογές για το που θέλουν πραγματικά να ανήκουν , να είστε σίγουροι ότι θα ζητούσαν την ένωση με την πατρίδα τους. Σήμερα έχουμε πολλά παραδείγματα και από τις δυο αυτές πολιτείες , όπου ανήμποροι κυβερνήτες και σώματα ασφαλείας να μην μπορούν να κάνουν τίποτα λόγω της «πολιτισμικότητας», όπου μέχρι σε κυβερνητικά κτίρια να υποστέλλουν την Αμερικανική σημαία και στην θέση τους να κυματίζει η Μεξικάνικη ή Κουβανέζικη αντίστοιχα.
    Αυτούς που μάζεψαν είναι απο τις άλλες πολιτείες και τρέχουν να τους μαζέψουν, αλλά τα πράγματα πλέον δεν μαζεύονται στις μεγάλες ΗΠΑ.

    Θα είναι όμορφα σου λέω όταν χαράζει στο Αιγαίο.
    Πέτρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @ Πέτρο

    Μα, εν τοιαύτη περιπτώσει, όλες οι ΗΠΑ, ολόκληρη η αμερικανική ήπειρος, από μετανάστες κατοικείται...

    Εσύ που δεν λες μπούρδες (λέμε τώρα!), πες μας τότε ποιους απελαύνουν; Και πόσους έχουμε απελάσει εμείς, που έχουμε το 30-35% του πληθυσμού μας (λαθρο)μετανάστες.

    ΥΓ: Θα χαράξει και στο Αιγαίο. Υπομονή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. "Θα χαράξει και στο Αιγαίο. Υπομονή."

    Θα χαραξει ή ειμαστε στη δυση του ηλιου και ετοιμαζεται να φανει ημισελινος?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. 7 Οκτωβρίου 2010 9:08 μ.μ
    Στην φτωχή μας Ελλάδα καταφθάνουν 300-350 λάθρο καθημερινώς επίσημα όπου βάλε ανεπίσημα γύρω στους 500 και σημαίνει 200.000 ετησίως
    Στις «πλούσιες» ΗΠΑ καταγράφονται επίσημα από όλες τις πολιτείες η εισροή τους σε 1200 περίπου σε καθημερινή βάση , ανεπίσημα 1500 , άρα 500.000 ετησίως. Από αυτούς λοιπόν απέλασε τις 400.000. Για να λυθεί το πρόβλημα στις ΗΠΑ πρέπει να απελαθούν πάνω από 20εκ λάθρο. Αυτό όμως δεν γίνεται γιατί ήδη τα 15εκ κυκλοφορούν με USA PASSPORT και οι υπόλοιποι με πράσινη κάρτα.

    7 Οκτωβρίου 2010 9:29 μ.μ.
    Όσο το Αιγαίο κατοικείτε με ΕΛΛΗΝΕΣ μην φοβάσαι για την ημισέληνο.
    Αν και τους έχω στα 500 μέτρα ποτέ δεν τους φοβήθηκα και ούτε πρόκειται.
    Έλα και εσύ παρέα μου να γίνουμε περισσότεροι ,να μάθεις να ζεις σαν άνθρωπος αφήνοντας πίσω σου τους ριψάσπιδες πολιτικούς και την Αθηνοκεντρική σαπίλα.

    Θα είναι όμορφα σου λέω όταν χαράζει στο Αιγαίο
    Πέτρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @ Πέτρο

    >όπου μέχρι σε κυβερνητικά κτίρια να υποστέλλουν την Αμερικανική σημαία και στην θέση τους να κυματίζει η Μεξικάνικη ή Κουβανέζικη αντίστοιχα.<

    Ας ήξερα πού διάβασες/άκουσες αυτές τις αρλούμπες. Υποστέλλουν την Αμερικανική Σημαία μέσα στην αμερικανική επικράτεια; :-))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. 8 Οκτωβρίου 2010 9:42 π.μ.

    Δεν είπα σε όλες τις πολιτείες , αλλά συγκεκριμένα μόνο για δυο πολιτείες.
    Καλιφόρνια και Μαιάμι με τους Μεξικάνους και τους Κουβανούς. Το πρόβλημα υπάρχει , είναι υπαρκτό και πραγματικό και δεν μπουρδολογώ.
    Εάν επισκεφθείς αυτές τις δυο πολιτείες θα δεις στα 100 μαγαζιά ένα –δύο να λένε «we speak English”, θα δείς δίπλα στην Αμερικάνικη σημαία την σημαία του Μεξικού ή της Κούβας και μάλιστα τους τελευταίους μήνες η Αμερκάνικη άρχησε να κατεβαίνει γιατί πλέον δεν την «χρειάζονται».
    Εάν εσύ ακόμη ονειρεύεσαι τις ΗΠΑ της δεκαετίας του 60-70-80 είσαι νυχτωμένος και πολύ μακρά τις πραγματικότητας.
    Αυτές είναι οι ΗΠΑ το 2010 , το πιστεύεις η όχι δεν με απασχολεί , αλλά είναι η πραγματικότητα και ψάξε να βρεις τα προνόμια που έδωσαν στους ισπανόφωνους την τελευταία 5ετία και θα τρίβεις τα ματάκια σου. Η ΗΠΑ μπορεί να τα πηγαίνουν πάρα πολύ καλά στην εξωτερική πολιτική τους , αλλά χάνουν στο εσωτερικό τους .
    Αυτό δε, πρέπει να σε προβληματίσει από την άλλη και να αναρωτηθείς αν όλα αυτά συμβαίνουν στην παντοδύναμη Αμερική , φαντάσου τι έχει να γίνει στην Ελλάδα.

    Θα είναι όμορφα σου λέω όταν χαράζει στο Αιγαίο
    Πέτρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @ Πέτρο

    >Εάν επισκεφθείς αυτές τις δυο πολιτείες θα δεις στα 100 μαγαζιά ένα –δύο να λένε «we speak English”, θα δείς δίπλα στην Αμερικάνικη σημαία την σημαία του Μεξικού ή της Κούβας και μάλιστα τους τελευταίους μήνες η Αμερκάνικη άρχησε να κατεβαίνει γιατί πλέον δεν την «χρειάζονται». <

    Τώρα τ' αλλάζεις λίγο. Αυτοί που έχουν μαγαζιά, δεν είναι λαθραίοι, αλλά έχουν άδεια εργασίας και ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ! Είναι νόμιμοι και όχι λαθρομετανάστες. Το αμερικανικό κράτος απελαύνει τους ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ.

    Το ότι έχει μία άλλη σημαία ΔΙΠΛΑ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ (έγραψες παραπάνω "όπου μέχρι σε κυβερνητικά κτίρια να υποστέλλουν την Αμερικανική σημαία και στην θέση τους να κυματίζει η Μεξικάνικη ή Κουβανέζικη αντίστοιχα") στο ΜΑΓΑΖΑΚΙ τους, αυτό επιτρέπεται. Και οι Έλληνες βάζουν την ελληνική στο Astoria και όχι μόνο, για να διακρίνονται από τους συμπατριώτες.

    Οι αμρικανικές πολιτείες μπορεί να δίδουν δικαιώματα, να νομιμοποιούν κλπ. (όχι προνόμια, διότι αυτό απαγορεύεται από το Σύνταγμα), αλλά το ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ. Κανείς δεν τολμά να κάνει κα΄τι ενάντια στην βούληση του αμερικανικού λαού, διότι ξέρει ότι δεν θα ξαναψηφιστεί.

    Αχ, πότε θα χαράξει στο Αιγαίο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.