29/10/10

Τιμάται σήμερα η Ημέρα Αγνοουμένων

Τιμάται σήμερα για πρώτη φορά η Ημέρα Αγνοουμένων, όπως έχει ανακηρυχθεί από τη Βουλή των Αντιπροσώπων τον Απρίλιο.
Η Παγκύπρια Οργάνωση Συγγενών Αδηλώτων Αιχμαλώτων και Αγνοουμένων τονίζει την ανάγκη να επισπευσθούν οι διαδικασίες εκταφής και ταυτοποίησης, αφού υπάρχει ο κίνδυνος, 600 περίπου Ε/κ, που έπεσαν στα πεδία των μαχών, να παραμείνουν για πάντα αγνοούμενοι, αν η Τουρκία δεν συνεργαστεί.
Η Οργάνωση καλεί όλους τους πολίτες να λάβουν μέρος στις εκδηλώσεις, δίδοντας το μήνυμα ότι δεν ξεχνούν τους αγνοουμένους μας, και ότι θα συνεχίσουν να αγωνίζονται αταλάντευτα, για αποκατάσταση και σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.
Από το 2007 μέχρι σήμερα έχουν ταυτοποιηθεί τα λείψανα 209 Ελληνοκυπρίων και 54 Τουρκοκυπρίων αγνοουμένων, από το πρόγραμμα της Διερευνητικής Επιτροπής Αγνοουμένων (ΔΕΑ), ενώ άλλοι 1473 Ε/κ και άλλοι περίπου 450 Τ/κ ακόμη αγνοούνται.

3 σχόλια:

  1. Tα οστα 7.500 πεσοντων μας στην Αλβανια περιμενουν 70 χρονια και κανεις δεν ξερει ποσο ακομη θα περιμενουν.Οποτε οι αγνοουμενοι της Κυπρου που ειναι και πολυ ενοχλητικοι για τους κουμπαρους και τις χανουμισες του Ερντογκαν,ποσο αραγε θα πρεπει να περιμενουν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να μην ξεχνάμε καιτο "μπλόκο¨" που έκανε η Τουρκία το καλοκαίρι, χαρακτηρίζοντας κάποιες περιοχές που γινόντουσαν εκταφές από την Επιτροπή, ως "στρατιωτικές ζώνες". Προφανώς το έκανε για να εμποδιστεί όσο γίνεται η εκταφή αγνοουμένων. Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν είναι μόνο αυτό κύριοι, ειναι και κάτι κατακάθια της ελληνικής κοινωνίας που βγαζουν βιβλία για να αμαυρωσουν τη μνημη των πεσόντων αλλα και των αγνοουμένων. Και ξερετε τι εννοώ. Οποιος εδω στην Ελλαδα για να ξεφύγει απο την αφανεια και τη μετριότητα του, για να γινει γνωστός, βρίζει και συκοφαντεί, άλλοτε τα ιερά και όσια και άλλοτε τους ηρωϊκούς νεκρούς, αυτους που έδωσαν το αίμα τους. Και επιτρεπουν σ' αυτά τα θλιβερά κατακάθια της κοινωνίας τα ανθρωπάρια, να ασχημονούν και να ασελγούν στη μνημη τους μετα επαίνων!!! Ντροπή σ' αυτούς τους αρουραίους και διπλή ντροπή σ' αυτους τους σιγοντάρουν και τους επαινούν ή και που τους ανεχονται χωρίς να τους φτύνουν!!
    Θα τρίζουν τα κόκκαλά των νεκρών μας... Κρίμα... Κρίμα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.