2/10/10

Η Τουρκία επιδιώκει να γίνει «νησί» σταθερότητας

Η παγκόσμια ύφεση έδωσε νέα ώθηση στο σχέδιο της τουρκικής κυβέρνησης να "μετατρέψει" την Κωνσταντινούπολη σ' ένα νέο διεθνές οικονομικό κέντρο, τόνισε ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης και υπουργός Επικρατείας με αρμοδιότητα επί των οικονομικών θεμάτων, Αλί Μπαμπατζάν.

Σε συνέντευξή του στη "Wall Street Journal", ο κ. Μπαμπατζάν εξέφρασε την πεποίθηση ότι, έπειτα από την παγκόσμια οικονομική κρίση, η Τουρκία γίνεται –όλο και περισσότερο– αντιληπτή ως ένα "νησί" σταθερότητας, σε μια περιοχή που εκτείνεται από την Ιρλανδία μέχρι την Ινδία.

Μάλιστα, ο κ. Μπαμπατζάν πρόσθεσε ότι ο χρηματοπιστωτικός τομέας της Τουρκίας έχει δοκιμαστεί και απέδειξε την ανθεκτικότητά του στη διάρκεια της κρίσης. Σύμφωνα με τον ίδιο, η Κωνσταντινούπολη είναι σε θέση να κερδίσει την αγορά της Μέσης Ανατολής, σε μακροπρόθεσμη βάση. Μάλιστα, επ'Α αυτού, ο κ. Μπαμπατζάν ανέφερε τον αυξημένο αριθμό των Αράβων που αγοράζουν ακίνητα στην Κωνσταντινούπολη. Επίσης, η Βόρεια Αφρική μπορεί, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της τουρκικής κυβέρνησης, να αποτελέσει μέρος της εμπορικής "σφαίρας" της Τουρκίας.
ΕΞΠΡΕΣΣ

2 σχόλια:

  1. ΤΙΠΟΥΚΕΙΤΟΣ
    Η Τουρκία κινειται δυναμικά. Εμείς έχουμε δυο δρόμους: Α) Να συνεχισουμε να τους αποκαλουμε περιφρονητικά Μογγόλους και να κοιμόμαστε ήσυχοι για την υπεροχή μας-αυτό κάνουν πολλοί, ένα μεγάλο μέρος του λαού. Αντίστροφα η ηγεσία έχει αποδεχθεί την τουρκική υπεροχή και είναι έτοιμη να δώσει μεγάλο μέρος της εθνικής κυριαρχίας και περιουσίας-μην υποτιμάτε το τελευταίο, από την περιουσία εξαρταται η κυριαρχια.
    Β)Ο δευτερος δρομος είναι να συνειδητοποιήσουμε την υπαρξη επικίνδυνου ανατγωνιστή, να ανασκουμπωθούμε και να τον αντιμετωπίσουμε επιλέγοντας την κατάλληλη ηγεσία-απαιτώντας να είναι σαφής και καθαρή στα εθνικά θέματα. Αυτό δεν το βλέπω πουθενά, εκτός από πυρινες λογάδικες διακηρύξεις εδώ κι εκεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ότι η Τουρκία κινείται δυναμικά,είναι πέρα ως πέρα αληθές...Αυτό που επίσης είναι αληθές, είναι ότι για να σταθεροποιηθεί θα πρέπει να λύσει το ΜΕΓΙΣΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΥ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ...Έτσι,πρέπει όλοι να καταλάβουμε, ότι το προμοτάρισμα που γίνεται στην τουρκία,γίνεται για προφανείς πολιτικούς λόγους, διότι αποτελεί μια σταθερή και ΑΧΟΡΤΑΓΗ αγορά πολεμικού υλικού,καθώς και μια εμπορική αγορά περίπου 80 εκατομυρίων ανθρώπων.Απο εκεί και πέρα αυτά που ακούγονται για ρυθμούς ανάπτυξης εφάμιλλους της Κίνας , είναι το ελάχιστο για γέλια...Ρυθμός ανάπτυξης σημαίνει ΚΑΙ ΕΥΗΜΕΡΙΑ.....κάντε μια βόλτα στην αντολική πλευρά του Βοσπόρου και την ΝΑ Τουρκία και θα δείτε ΡΥΘΜΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ....Έτσι λοιπόν επιχειρείται μια πλύση εγκεφάλου,προκειμένου να καταστεί με το έτσι θέλω περιφεριεκή δύναμη...όμως όπως βλέπετε,μετά τις φάπες που έφαγε απο το ΙΣΡΑΗΛ, την συνέχιση των επιχειρήσεων με τους ΚΟΥΡΔΟΥΣ,καθώς και την συμεχή κόντρα ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ και ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ(ΟΙ ΟΠΟΊΟΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΣΤΗ ΓΩΝΙΑ ΤΟΝ ER-DOGAN)...μάλλον δεν μπορούμε να μιλάμε για ευημερία....Σε κάθε περίπτωση, η γνώμη μου είναι να κοιτάξουμε εμείς τα δικά μας και να ΜΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΦΩΤΟΒΟΛΙΔΕΣ!!!Γιατί πιστέψτε με(το ξέρω καλά)ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ είναι σε ένα πράγμα ΣΙΓΟΥΡΑ ΚΑΛΛΙΤΕΡΟΙ μας......ΣΤΗΝ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.