29/10/10

Κυρώσεις κατά ευρωπαϊκών εταιρειών επέβαλλαν οι ΗΠΑ

Οι ΗΠΑ επέβαλαν κυρώσεις σε βάρος 37 Ευρωπαϊκών εταιρειών και 5 Ιρανών πολιτών που πιστεύεται ότι συνεργάστηκαν με την εταιρεία εξαγωγών του Ιράν για επιχειρηματική δραστηριότητα.



Το Αμερικανικό Υπουργείο προσδιόρισε ''37 εταιρείες-βιτρίνες'' οι οποίες εδρεύουν στα λιμάνια του Αμβούργου (Γερμανία) της Λεμεσού (Κύπρο) και της Σλιέμα (Μάλτα) που εργάζονται υπέρ της Ιρανικής εμπορικής ναυτιλίας.
Οι εταιρείες αυτές καθώς και πέντε ατομικές επιχειρήσεις από τη στιγμή που περιελήφθησαν στον μαύρο κατάλογο θα υφίστανται τις ίδιες κυρώσεις με αυτές του Ιρανικού εμπορικού ναυτικού.
Το Αμερικανικό Υπουργείο Οικονομικών έχει θέσει υπό απαγόρευση την Ιρανική εμπορική ναυτιλία από τον Σεπτέμβριο του 2008 .

Ο Κύπριος Υπουργός Εξωτερικών Μάρκου Κυπριανού, υποστήριξε ότι  η Κυπριακή Δημπκρατία ως μελος της ΕΕ εχει υιοθετησει ολα τα μετρα τα απαγορευτικα εναντιον του Ιραν και της ναυτιλιας του Ιραν και τα εφαρμοζει πιστα. Συμφωνα παντοτε με το Αμερικανικο Υπουργειο Οικονομικων η υπο κατηγορια κυπριακη εταιρια με εδρα τη Λεμεσο ονομαζεται LANCELIN SHIPPING COMPANY LIMITED. Στη μαυρη λιστα βρισκονται αλλες 6 επιχειρησεις με εδρα τη Σλιεμα της Μαλτας, 25 με εδρα το Αμβουργο της Γερμανιας και 5 ατομικες επιχειρησεις.

onalert.gr ,voanews.com 

2 σχόλια:

  1. H επέμβαση των ΗΠΑ στα εσωτερικά των χωρών της Ε.Ε. είναι πλέον απροκάλυπτη αφού υπαγορεύουν σε αυτές τι πρέπει να κάνουν, με ποιούς μπορούν και με ποιούς δεν μπορούν να έρχονται σε επαφή.
    Πολλά ζόρια βλέπω να έρχονται !!!
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Απροκάλυπτη είναι όντως. Διότι ο στόχος είναι η υποβάθμιση και υποταγή της Ευρώπης, μέσω οικονομικού πειθαναγκασμού. Και μάλιστα βιάζονται. Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.