5/10/10

Οι Τούρκοι καταγράφουν οθωμανικά μνημεία στην Ελλάδα

Είδηση που καταχωρήθηκε στην τουρκική ιστοσελίδα του NTV με τον τίτλο «10.000 Οθωμανικά μνημεία στην Ελλάδα», αναφέρει ότι στην Ελλάδα εντοπίστηκαν 10.000 μνημεία με οθωμανική αρχιτεκτονική και ετοιμάστηκε ένας κατάλογος των μνημείων αυτών, από τα οποία τα περισσότερα δεν είναι Μουσεία.

Η έρευνα που έγινε, έδειξε ότι τα οθωμανικά τεμένη και τα ανώτατα εκπαιδευτήρια της εποχής εκείνης, σήμερα χρησιμοποιούνται ως κατοικίες. Ακόμα και σε εξώστες μιναρέδων έχουν τοποθετηθεί πλυντήρια.

Η έρευνα που έγινε στην Ελλάδα για λογαριασμό του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών από την ιστορικό Νεβάλ Κονούκ κράτησε τέσσερα χρόνια. Η Κονούκ περιόδευσε όλη την Ελλάδα και κατέγραψε ένα προς ένα τα οθωμανικά μνημεία φέρνοντας έτσι στο φως 10.000 οθωμανικά μνημεία σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας. Όμως δεν έχει μετατραπεί κανένα από τα μνημεία αυτά, που είναι πολιτιστική κληρονομιά, σε Μουσείο.

Σύμφωνα με την έρευνα, κατά τα πρώτα χρόνια της Ελληνικής Δημοκρατίας και κατά την ανταλλαγή μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας οι Ρωμιοί που έφυγαν από την Ανατολία εγκαταστάθηκαν σε αυτά τα τεμένη, τα οποία άρχισαν να χρησιμοποιούν ως σπίτια.

Ο κατάλογος που ετοιμάστηκε, έλαβε τη μορφή βιβλίου από το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών στην Τουρκική, στην Αγγλική και στην Ελληνική.

Στο ίδιο θέμα αναφέρεται περιληπτικά η Bug?n σε μονόστηλο των εσωτερικών της σελίδων.

10 σχόλια:

  1. Τουρκικα μνημεια πολιτισμου στην Ελλαδα και μαλιστα 10000.Με την εισροη χιλιαδων τουρκων τουριστων θα ριξουμε το ελλειμα και πιθανως θα χασουν την αξια τους τα μετριου αναστηματος μνημεια μας οπως η ακροπολη, οι δελφοι κ.λ,κ.λ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ισως δεν απέχει πολύ η ώρα που θα μιλήσουμε για την γενοκτονία που υπέστησαν οι Τούρκοι του Μωριά.

    Στα forum τους μιλάνε για τα στραβά μάτια που έκανε η Ευρώπη στη δική τους γενοκτονία σε αντίθεση με των Αρμένιων που τους προτρέπουν τώρα σε αναγνώριση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι Τούρκοι καταγράφουν και οι Έλληνες τους γράφουν.
    Εάν έχουν καταγράψει 10.000 μνημεία στην Ελλάδα και μπήκαν στον κόπο της καταγραφής και τα χώρεσε ένα βιβλίο , τότε δεν θα είναι εύκολο να καταγράψουν τα Ελληνικά μνημεία στην σημερινή Τουρκία , γιατί θα χρειαστούν εκατοντάδες βιβλία και εκατονταπλάσιο ανθρώπινο δυναμικό για την καταγραφή.
    Η μπουρδολογία πάει και έρχεται με δαύτους.
    Μήπως μπορούν να μας αναφέρουν 100 μνημεία στην χώρα τους να τα μάθουμε και εμείς.

    Θα είναι όμορφα σου λέω όταν χαράζει στο Αιγαίο
    Πέτρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. NAI EXOUN DIKIO...KAI GW NOMIZW THN AKROPOLI THN EKTISE O OMER XASAN KARATSOGLAN...KAI STO MANTEIO TWN DELFWN IERIA HTAN H AISE-FATME SOUTZOUKLAR

    ALLO TI THA AKOUSOUME
    (pontios ek germanias)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @ 11:35 π.μ.

    >Οι Τούρκοι καταγράφουν και οι Έλληνες τους γράφουν.<

    Από λόγια καλά πάμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εμείς φταίμε που μετά την απελευθέρωση δεν κάναμε μια συγκροτημένη πανελλαδική εκστρατεία εξαφάνισης κάθε τουρκικού κατασκευάσματος να καθαρίσει ο τόπος. Τώρα θα μας ζητήσουν και τα ρέστα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΓΕΝΗΘΗΚΑ "ΕΛΛΗΝΑΣ" ΚΑΙ ΣΑΡΑΝΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΜΕ ΓΕΝΙΤΣΑΡΕΠΣΑΤΕ ΣΕ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΓΙΟΥΣΟΥΦΑΚΙ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΠΑΩ ΝΑ "ΨΗΦΙΣΩ" ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΑΡΛΑΠΙΠΑ ΠΑΠΑΚΑΡΑΓΙΟΥΣΟΥΦΑΚΙΑ .. ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μα πόσες φορές επιτέλους θα το ρωτήσω: αρνήθηκε σιωπηρά ο Υπ. Πολιτισμού να κάνει έργο καταγραφής Ελληνικών μνημείων στην Τουρκία;

    Γνωρίζει κανείς να μου πει;

    切腹

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Λαου-λαου μας ξανακατακτουν οχι με οπλα αλλα με διαφορες πονηρες μεθοδους στυλ Ναβουτογλου. Βαλανε την μαθηση Τουρκικης σε Ελληνικα σχολεία, ξανακτιζουν τζαμια, καταγραφουν Τουρκικα μνημεια, Τούρκοι πανε στα Ιωαννινα και στην Κρήτη και αναζητούν τις ¨περιουσιες τους¨, Τούρκικα πλοία βολταρουν σε ολο το Αιγαιο, στα Ελληνικα νησια και στα Ελληνικα παράλια, Ραφήνα και Σούνιο.
    Στην τηλεοραση Ελληνοτουρκικες αγάπες πιπιλιζουν τον μυαλο των Ελληνων (οσο εχει μεινει). Αυτα μαζι με λεξεις, τοπονυμια, τζαμια που τα διατηρησαμε ηλιθιως ως μουσεια, κλπ κλπ δειχνουν οτι η Ελλάδα βαινει εκ νεου υπο Τουρκικη υποταγη. Εμεις φταιμε.
    Καλα να τα παθουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αν υπάρχουν 10000 οθωμανικά-λεγόμενα-μνημεία στην Ελλάδα,

    φανταστείτε πόσα αρχαία,βυζαντινά και νεοελληνικά υπάρχουν στην Τουρκία!

    Ακόμα και τα σπίτια στα οποία κατοικούν πολλοί,μα πολλοί Τούρκοι σε όλη την επικράτεια της Τουρκίας,είναι σπίτια διωγμένων και σφαγμένων Ελλήνων(και Αρμενίων και Συρο-Χαλδαίων επίσης).Στην Ελλάδα,σπίτια Μουσουλμάνων που ανταλλάχθησαν το '23,είναι ελάχιστα.


    Πάντως, και τα τζαμιά και τα ιεροδιδασκαλεία τους και τα δημόσια κτίρια (κονάκια,στρατώνες για να μιλήσω για την εξουσία, γέφυρες,υδραγωγεία,λουτρά - γιατί σίγουρα αυτοί μέτρησαν και όλα αυτά και όχι μόνο τα θρησκευτικά)

    κατασκευάστηκαν

    με τα ΛΕΦΤΑ των Χριστιανών που φορολογούνταν πολύ βαρύτερα από ό,τι οι Μουσουλμάνοι ή και αποκλειστικώς,

    σχεδιάστηκαν

    από Χριστιανούς αρχιτέκτονες ή πρωτομάστορες ή το πολύ -πολύ εξισλαμισμένους(βλ.Μιμάρ Σινάν) δηλ.ΜΗ Τούρκους,

    χτίστηκαν

    από Χριστιανούς ΕΡΓΑΤΕΣ- ΔΟΥΛΟΥΣ.


    Και το ΤΟΠ-ΚΑΠΙ,με το αίμα και τον ιδρώτα των παππούδων μας είναι χτισμένο και στολισμένο!


    ΟΠΟΤΕ, δεν τους χρωστάμε τίποτε,ούτε μας έκαναν κανένα δώρο.
    ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ, ΑΥΤΟΙ ΧΡΩΣΤΟΥΝ

    και πρώτα από όλα μια αναγνώριση των εγκλημάτων τους, εναντίον των γηγενών λαών της περιοχής μας.

    οι ΓΕΝΟΚΤΟΝΟΙ κι οι ΦΑΣΙΣΤΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.