1/10/10

"Ο οικονομικός ρεαλισμός θα εξασθενίσει το αντι-τουρκικό αίσθημα", εκτιμά ο Γ. Φίσερ

Την πεποίθηση ότι με τον καιρό θα εξασθενίσουν οι αντιρρήσεις της Αυστρίας, της Γαλλίας και της Γερμανίας όσον αφορά την ευρωπαϊκή ένταξη της Τουρκίας, εξέφρασε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Γιόσκα Φίσερ, σε συνέντευξή του που δημοσιεύει σήμερα Παρασκευή η κοινοτική ιστοσελίδα euobserver.

"Ο οικονομικός ρεαλισμός θα εξασθενίσει το αντι-τουρκικό αίσθημα", εκτιμά ο Γ. Φίσερ, μιλώντας στο euobserver, και τονίζει ότι η ΕΕ όλο και περισσότερο συνειδητοποιεί πως το εργατικό δυναμικό της γερνά και χρειάζεται ανανέωση. "Το γεγονός αυτό αλλάζει τις αντιλήψεις", δήλωσε ο Γερμανός πολιτικός, συμπληρώνοντας ότι η Τουρκία είναι αυτή που ενδέχεται, τελικά, να απορρίψει την ένταξή της στην ΕΕ.

"Ίσως όταν χτυπήσουμε την πόρτα της Άγκυρας να μην λάβουμε απάντηση. Αν παρατηρήσετε τη Γαλλία και τη Γερμανία, δεν χρειάζεται να είστε προφήτης για να καταλάβετε ότι τα πράγματα θα αλλάξουν", ανέφερε χαρακτηριστικά. "Το μέλλον της ευρωπαϊκής οικονομίας θα εξαρτηθεί από τη δυνατότητά της να διευρυνθεί. Χρειαζόμαστε τη μετανάστευση, αυτά είναι τα απλά μαθηματικά της υπόθεσης. Είτε εμείς οι Ευρωπαίοι θα ξυπνήσουμε είτε θα γίνουμε φτωχότεροι", καταλήγει ο Γ. Φίσερ.

Τέλος, το δημοσίευμα σημειώνει ότι ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας σήμερα εργάζεται ως υψηλά αμειβόμενος σύμβουλος για την εταιρεία που θα κατασκευάσει τον αγωγό Nabucco στην Τουρκία.
http://www.emea.gr

13 σχόλια:

  1. ίσως, ο παράς, βλέπετε...

    Μήπως ο "οικονομικός ρεαλισμός" (=> βόλεμα στην περίπτωση αυτού του καραγκιόζη, γιαλαντζί πρώην αριστερού) δεν έκανε κι αυτόν να σταματήσει να πετά πέτρες στους αστυνομικούς, όπως έκανε την δεκαετία του '70 και να γίνει γραβατωμένος κύριος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΣΧΕΤΟ, ΑΛΛΑ ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΚΑΝΤΕ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΟΤΙ ΟΙ ΚΙΝΕΖΟΙ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΤΕΧΝΗΤΟ ΔΟΡΥΦΟΡΟ ΣΤΗ ΣΕΛΗΝΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Στήν ἐλληνική συνείδηση πάντα θά παραμείνετε γιά πάντα -τούρκοι καί δυτικοί- σάν βάρβαροι εἴτε στήν ὕστερη ἀρχαιότητα εἴτε στό μεσαίωνα εἴτε στούς νεότερους χρόνους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ''το εργατικό δυναμικό της γερνά και χρειάζεται ανανέωση''

    Νατη παλι η γονιμοποιηση των Ευρωπαιων απο τους Ασιατες. Ο βλαξ Φισερ κανει λαθος γιατι το αντι-τουρκικο αισθημα ειναι ριζωμενο βαθια στο DNA και δεν εχει σχεση με την οικονομια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το πρόβλημα με την Τουρκία είναι ότι παραμένει ενα αντιδημοκρατικό και φασιστικό κράτος.
    Δημοκρατία και Ισλάμ είναι έννοιες που ουδέποτε συμπορεύτικαν και δεν υπάρχει ούτε μία χωρα μουσουλμανική που ποτέ υπήρξε δημοκρατική στην παγκόσμια ιστορία.

    Η Τουρκία αλλά και γενικά οι ισλαμικές χώρες έχουν κρυφή μουσουλμανική αντζέντα για την Ευρώπη ( δημογραφικό εξισλαμισμό της Ευρώπης )κάτι που οι λαοί τις Ευρώπης αντιλαμβάνονται σιγά-σιγά και από αντίδραση ψηφίζουν ή στρέφονται σε κόμματα όλο και ποιό ριζοσπαστικά που αντιτίθενται στην μετανάστευση.
    Όσο για την ανάγκη φτηνού εργατικού δυναμικού η Ευρώπη μπορεί να εισάγει από χώρες μη μουσουλμανικές (που δεν απειλούν την πολιτισμική και εδαφική της ακεραιότητα)
    όπως οι Ινδίες ή η Κίνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. η πολιτισμένη ανθρωποτητα μπορει να ζησει και χωρις τους απογονους του Αττιλα, των μαμελουκων, και κυριως χωρις τον πονηρο ανατολιτη Νταβουτογλου.
    Όσοι στρώνουν χαλιά στους Τούρκους ανοίγουν κερκόπορτες στους εφιάλτες .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Άλλο ένα νεοταξίτικο παπαγαλάκι, βαλμένο στη σειρά με τους Αχτισάαρι, Μπαρόζο, Κον Μπεντίτ, Κουσνέρ, Σολάνα και ΣΙΑ. Ας θυμηθούμε και τι έλεγε τότε με τους βομβαρδισμούς της Γιουγκοσλαβίας.

    Άντε ρε παπαγαλάκι από δω. Και μοιάζεις και φυσιογνωμικά κιόλας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Να ανοίξουν την πόρτα σε μια ανεξέλεγκτη μετανάστευση. Να βλέπουν οι Γερμαναράδες τη Βίλχελμστράσσε και να μη τη γνωρίζουν, να τους πιάνει απελπισία. Και οι Γάλλοι το ίδιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ο Γιόσκα Φίσερ, προερχόμενος από τους αυτοαποκαλούμενους Πράσινους υποτίθεται οικολόγους, με πολύ περίεργες πολιτικές θέσεις τις οποίες αποφεύγουν να δηλώσουν επίσημα - καλή ώρα σαν τους "δικούς μας" υποτιθέμενους οικολόγους, τους Τρεμόπουλους οι οποίοι έχουν τέτοιες ακραίες, αυτόχρημα προδοτικές, πολιτικές θέσεις έναντι των Εθνικών Θεμάτων που τους κάνει να φαντάζουν ως ανθρώπους χωρίς καμιά ιστορική μόρφωση και πατριωτικό συναίσθημα, άρα και χωρίς οικολογικές ευαισθησίες - βρέθηκε κακή τη μοίρα υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας.

    Δυστυχώς, πρόκειται για ένα κάθαρμα με αισχρή προσωπική συμπεριφορά και ελεεινό ιδιωτικό βίο - ίσως ίδιον των πολιτικών, αν κρίνουμε από τον σημερινό ΥΠΕΞ της Γερμανίας όχι και τόσο πολύ ανδρών! - !

    Από που να αρχίσει κανείς με τον Γιόσκα Φίσερ και που να τελειώσει!

    Χαρά στο υποκείμενο, ώστε να αναφέρουν ως πρόσωπο με βαρύνουσα γνώμη σε διεθνή θέματα!!!

    Ευμένης ο Καρδιανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ε αφού είναι και σύμβουλος καλοπληρωμένος στην εταιρεία που ανέλαβε την κατασκευή του Nabucco στην Τουρκία, τι θα έλεγε; "Φάε μανίκα μου πιλάφι", όπως έλεγε και ο Χότζας. Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. δηλαδη αφου το προβλημα της ευρωπης ειναι η υπογεννητικοτητα γιατι δεν δινουν κινητρα στους ευρωπαιους να κανουν παιδια? τοσο δυσκολο ειναι?

    γάτος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Κύριε Φίσερ εσείς πότε νοιώσατε τον αντι-τουρκισμό σας να εξασθενίζει; Μετά από κανα οθωμανικό;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Χωρια το γεγονος οτι η "θεωρια" στην οποια βασιζεται η αναλυση ειναι εσφαλμενη η εμπορικες συναλλαγες μεταξυ Γεγμανιας και Αγγλιας δεν τις εμποδισαν να πολεμησουν η μια την αλλη, ο συγκεκριμενος "πολιτικος" εχει ενα πολυ "ευοσμο" παρελθον (Ας Θυμηθουμε την Γιουγκοσλαβια)
    Χρηστος Βουλγαρης απο Λονδινο

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.