29/10/10

Στοιχεία για τους εγγεγραμμένους μετανάστες στους εκλογικούς καταλόγους ζητεί η ΝΔ

Ερωτηματικά για το θέμα συμμετοχής των μεταναστών στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές θέτει ο υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Χρήστος Ζώης, με αφορμή δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Ποντίκι».
Επικαλούμενος το δημοσίευμα, σύμφωνα με το οποίο στους εκλογικούς
καταλόγους του υπουργείου Εσωτερικών είναι εγγεγραμμένοι μετανάστες με ψεύτικες διευθύνσεις, ο κ. Ζώης σημειώνει πως τα ερωτήματα είναι πολλά και σοβαρά και αφορούν, εκτός των άλλων, στην αξιοπιστία της διαδικασίας που ακολουθήθηκε.
Σύμφωνα με το «Ποντίκι», δικαίωμα ψήφου έχουν πάρει μετανάστες οι οποίοι δηλώνουν διευθύνσεις μόνιμης κατοικίας, σε άδεια οικόπεδα, σε υπαίθριους χώρους στάθμευσης, σε χαμόσπιτα και ερειπωμένα κτίσματα, και μάλιστα η εφημερίδα παρουσιάζει ντοκουμέντα και φωτογραφικό υλικό.
«Η ΝΔ, δια του προέδρου της, πολλές φορές, έθεσε το θέμα των όρων και των προϋποθέσεων της συμμετοχής των μεταναστών σ’ αυτές τις εκλογές, επισημαίνοντας την επιπολαιότητα, αλλά και τις σκοπιμότητες που συνοδεύουν αυτή την κυβερνητική επιλογή», αναφέρει στη δήλωσή του ο βουλευτής Λάρισας, υποστηρίζοντας πως το θέμα που έρχεται στο φως από την εφημερίδα, καταρρίπτει κάθε ισχυρισμό της κυβέρνησης για το αδιάβλητο της διαδικασίας εγγραφής μεταναστών στους εκλογικούς καταλόγους, επιβεβαιώνει τις ενστάσεις της ΝΔ και πολλαπλασιάζει τα ερωτηματικά για τη σπουδή με την οποία το Υπουργείο Εσωτερικών αναγνώρισε δικαίωμα συμμετοχής των μεταναστών σ’ αυτές τις εκλογές.
Καταλήγοντας, ο κ. Ζώης καλεί τον υπουργό Εσωτερικών Γ. Ραγκούση όχι μόνο να δώσει εξηγήσεις για τα όσα αναφέρονται στο ρεπορτάζ της εφημερίδος, αλλά και να ενημερώσει τις πολιτικές δυνάμεις για το σύνολο των εγγεγραμμένων μεταναστών στους εκλογικούς καταλόγους όλων των δήμων της χώρας.
NAYTΕΜΠΟΡΙΚΗ

6 σχόλια:

  1. Νωρις το θυμηθηκε να ρωτησει... Τωρα που ειναι πια αργα. Απλα για να γινεται προεκλογικη βαβουρα, για να θυμισει στον ψηφορορο πως "να, εμεις στη ΝΔ νοιαζομαστε για το θεμα".

    Δεν το αφηνατε καλυτερα για την παραμονη των εκλογων?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στη Σπιναλόνγκα όλοι που ξενόφερτοί λιμασμένοι υπάνθρωποι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΩΡΑ ΠΑΕΙ ΜΑΣ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΠΡΙΝ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΕΦΕΡΝΕ ΡΩΣΟΥΣ ΜΕΣΩ ΚΥΠΡΟΥ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΙ ΕΓΙΝΕ .... ΤΙΠΟΤΑ.....ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Στις εκλογές του 1961 (γνωστές και ως εκλογές της Βίας & της Νοθείας!), ο νονός μου, που ήταν αστυνομικός και καραμπινάτος δεξιός, μου έλεγε εμπιστευτικά – μετά από κάμποσα ρακί - ότι τότε είχαν ψηφίσει ΕΡΕ όλα τα δεντράκια του αλσύλλιου Ρηγίλλης (πίσω ακριβώς από το «ΣΑΡΟΓΛΕΙΟΝ» / Λέσχη Αξιωματικών Ε.Δ.), που τα είχαν μάλιστα εγγεγραμμένα στους εκλογικούς καταλόγους της ενορίας του ιερού παρεκκλησίου του Αγίου Νικολάου, επί της οδού Ρηγίλλης (απέναντι ακριβώς από τα σημερινά Κεντρικά Γραφεία της ΝΔ).

    Επειδή εκείνη την εποχή ήμανε πολύ μικρός, «ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ» δεν υπήρχε για να ενημερωθώ σωστά, αλλά ούτε και ο κ. Δελατόλας είχε κουμπαριάσει ακόμη με τον κ. Ρουσσόπουλο (για να έχουμε inside information!), αναρωτιέμαι μήπως η Νέα Δημοκρατία – λέω εγώ και με γνώμονα τον πρότερον έντιμον βίον της – να έχει πάρει πρέφα κάποιον «ΠΑΣΟΚικόν δάκτυλον» αντικατάστασης των δενδρυλλίων-ψηφοφόρων του 1961 με αντίστοιχους (λαθρο)μετανάστες - εν δυνάμει - ψηφοφόρους του 2010;;;

    Κύριε Χρήστο Ζώη ... Let’s get to work!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΝΑΙ ΨΗΦΙΖΑΝ ΤΑ ΔΕΝΡΑ ΤΟ 61 ΚΑΙ ΠΡΙΝ το 2004 μετακοινισε το πασοκ πολλα " δεντρα " για να παρη εκλογες ΑΛΛΑ ΕΧΟΥΜΕ 2010 ΠΑΛΙ "ΔΕΝΤΡΑ ".................?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μπράβο Σαμαρά, σαΐνι καταμόναχο είσαι. Τώρα το θυμήθηκες, μία εβδομάδα πριν τις εκλογές.

    Όταν σε καλούσαν να πάρεις μέρος στο αίτημα για δημοψήφισμα, έκανες την πάπια, διότι δεν μπορούσες να σταθμίσεις τα οφέλη. "Κι αν φανώ ... ρατσιστής, πολύ δεξιός;", διερωτόσουν και σαν γνήσιος πολιτικάντης, χωρίς βούληση, έκατσες στ' αυγά σου και άφησες να ψηφιστεί ο "λαθρονόμος".

    Ω ναι, επεφυλάχθης να τον καταργήσεις, όοοοοοοοταν έλθεις στην εξουσία!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.