5/10/10

Ερντογάν:Οι δαπάνες για τους εξοπλισμούς, πίσω από την οικονομική κρίση στην Ελλάδα



Πίσω από την οικονομική κρίση στην Ελλάδα βρίσκονται οι δαπάνες για τους εξοπλισμούς, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος είπε πως ήταν "βαρύ το κόστος της κατασκευής φανταστικών εχθρών", τονίζοντας ότι "δεν πρέπει να υποπέσει στο ίδιο λάθος" και η Τουρκία.

Μιλώντας στην έναρξη του ακαδημαϊκού έτους του πανεπιστημίου Πιρί Ρεΐς στην Κωνσταντινούπολη, το Σάββατο, ο Ερντογάν ανέφερε ότι "στο παρελθόν υπήρχε η έκφραση ότι η Τουρκία είναι περιστοιχισμένη από τρεις πλευρές από θάλασσα και από τέσσερις πλευρές από εχθρούς.
Επί χρόνια, δεν κάναμε αυτά που έπρεπε για τη θάλασσα, αλλά ξοδεύτηκαν η ενέργεια και η ελπίδα της χώρας μας στο όνομα των φανταστικών εχθρών.

Η Τουρκία, ασχολήθηκε επί χρόνια με τους φανταστικούς εχθρούς που κατασκευάστηκαν στο εσωτερικό και το εξωτερικό και δεν κατάφερε να αφιερώσει χρόνο στις θάλασσές της, τα μέταλλά της, τους ποταμούς της και το κυριότερο, στον άνθρωπό της, στο ανθρώπινό της δυναμικό, στους νέους, τα παιδιά και την παιδεία, δηλαδή στο μέλλον της".

Ο Tούρκος πρωθυπουργός είπε πως η κυβέρνησή του εδώ και οκτώ χρόνια προσπαθεί να αντιστρέψει την αντίληψη αυτή και στη συνέχεια αναφέρθηκε στην οικονομική κρίση στην Ελλάδα.
"Πίσω από την κρίση αυτή βρίσκονται οι δαπάνες για τους εξοπλισμούς", είπε ο Ερντογάν και συνέχισε: "Επί χρόνια ξόδεψαν ό,τι είχαν και δεν είχαν στους εξοπλισμούς.
Εναντίον τίνος; Αυτό είναι γνωστό. Και σε τι ωφέλησε αυτό; Η τεχνολογία των όπλων και η αμυντική βιομηχανία αλλάζει και αναπτύσσεται συνεχώς.
Όταν ξοδεύετε τα χρήματα αυτά, υποθηκεύετε και το μέλλον της χώρας σας.
Αυτό ήταν το βαρύ τίμημα της κατασκευής φανταστικών εχθρών για τη γείτονά μας.
Δεν πρέπει να υποπέσουμε στο ίδιο λάθος".
express

11 σχόλια:

  1. Ασφαλως και συμφερει την πολιτικη της Τουρκιας να υποδεικνυει ως αιτια την αμυντικη θωρακιση της χωρας και οχι το διεφθαρμενο και υποτελικο Ελληνοφωνο πολιτικο συστημα.Ετσι με ενα σμπαρο δυο τριγωνια,και η Τουρκια δεν φερει καμμια ευθυνη και η Ελλαδα δεν θα εχει την ισχυ να σταματησει την οιαδηποτε τουρκικη επιθεση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μας την λέει κι από πάνω ο κουμπάρος;;;
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 'Αντε αληταράδες πολιτικάντηδες για μια ακόμη κατάθεση στον σφαγέα τους. Ξέρετε εσείς απο Υψηλή Διπλωματία και Εξ. Πολιτική...το δείχνουν τα μη-αποτελέσματα σας. Γι'αυτό ΤΟΛΜΟΥΝ και τα λένε αυτά.

    Γαμ* την ΚΑΛΠΙΚΗ Ελληνοτουρκική ''φιλία'' σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ωρέ οι τουρκαλάδες τα θέλουν όλα έτοιμα και σερβιρισμένα!

    Δεν τους φθάνουν τα χάλια του Ε.Σ., με τους εμπόρους ναρκωτικών να έχουν "ελευθέρας" στα στρατόπεδα και την στρατιωτική εκπαίδευση να έχει πάρει την κάτω βόλτα!

    Θέλουν να μην υπάρχει απολύτως τίποτα που να μπορεί να τους αναχαιτίσει, μήπως και σπάσει ο διάολος το πόδι του και οι τρελοέλληνες με το γνωστό τους φιλότιμο και αγάπη προς την Πατρίδα, ορμήσουν και τους τσακίσουν...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δεν είναι ψέμα με τους εξοπλισμούς που κάνουμε η οικονομία μας έπρεπε να είχε απογειωθεί εδώ και χρόνια αλά βλέπεις απογειώνονται οι μίζες και οι αρπαχτές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πέρα από το γεγονός ότι η κρίση δεν οφείλεται στους εξοπλισμούς και Πέρα από την προφανή σκοπιμότητα του Ερντογάν, μην ξεχνάμε ότι αυτά τα λέει μιά Τουρκία η οποία ΑΠΑΙΤΕΙ ΣΥΜΠΑΡΑΓΩΓΗ για τους σημαντικούς εξοπλισμούς της. (Αλλά και για ΙΧ αυτοκίνητα). Εικάζω μάλιστα πώς προμηθεύεται ΠΟΛΥ φτηνώτερα τα ίδια είδη που αγοράζουμε κι εμείς.
    Η λύση είναι μία. Να μπούν άμεσα στο πρώτο νομοσχέδιο που είναι στην Βουλή για ψήφιση τα εξής άρθρα:

    1) Ολοι οι εξοπλισμοί (μέ ή χωρίς διαγωνισμό) γίνονται από το Υπουργείο Αμυνας κατευθείαν με τους κατασκευαστές ή με τις νόμιμες θυγατρικές τους. Δεν γίνεται δεκτή προσφορά μέσω τρίτων.

    2) Οποιος κατασκευαστής δεν μεταφέρει τεχνογνωσία είτε τμήμα παραγωγής στην Ελλάδα, είτε service, είτε δεν συνεργάζεται με τους Ελληνες επιστήμονες , είτε η χώρα του έχει αρνητική στάση στα ζητήματα ενδιαφέροντος της ΕΛΛΆΔΟΣ, δεν θα είναι προτιμητέος. Ρητά αναγράφεται ο σχετικός όρος, στις προκηρύξεις αλλά και στις κατ' ευθείαν αναθέσεις. Οι επιτροπές αξιολόγησης ρητά καταγράφουν ως παράβαση τών όρων , την μη συμμόρφωση με αυτόν. Οι εν Ελλάδι εταιρείες ή φυσικά πρόσωπα, εξουσιοδοτημένες για service και Τεχνική Υποστήριξη [όπου ρητά θα είναι αναγνωρισμένες και εξουσιοδοτημένες από τον κατασκευαστή έναντι του Υπουργείου] μπορούν να εκπροσωπούν σε διαγωνισμούς τον κατασκευαστή, εφ' όσον ο κατασκευαστής έχει αποστείλει ρητή εξουσιοδότηση περί αυτού στο Υπουργείο σε προγενέστερο χρόνο

    3)Το έγκλημα δωροδοκίας υπαλλήλου και δωροληψίας, για λογαριασμό οπλικών κατασκευαστών θεωρείται ΙΔΙΩΝΥΜΟ και οι εμπλεκόμενοι θεωρούνται εγκληματίες προδοσίας εν καιρώ πολέμου, δημεύεται άμεσα η περιουσία του ιδίου και των συγγενών που δεν μπορούν να αιτιολογήσουν φορολογικά το πόθεν από το πόθεν έσχες. Η προβλεπόμενη ποινή είναι θάνατος.

    4)Οι διαφορές τιμής των προσφερομένων εν σχέσει με τιμές πωλήσεων σε άλλα μέρη του κόσμου ελέγχεται από ειδική επιτροπή τής Βουλής στην οποίαν μετέχουν και στρατιωτικοί με κατάλληλες για το οπλικό σύστημα γνώσεις.
    Στην περίπτωση που στην αύξηση συνετέλεσαν πρόσωπα, τότε η πράξη θεωρείται ομοίως έγκλημα προδοσίας ως ανωτέρω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @ 5 Οκτωβρίου 2010 4:56 μ.μ.
    Έτσι ακριβώς είναι. Οι τούρκοι μας τρέμουν.

    Ο λαός βράζει. Οι προσκυνημένοι, μεταλλαγμένοι και λοιποί διάττοντες αστέρες του δημόσιου βίου είναι μειοψηφία. Η πλειοψηφία είμαστε εμείς.

    Πότε θα έρθει εκείνη η ιερή μέρα που θα κάνουν το «ντου»? Θα τη πληρώσουν εκείνοι τη νύφη.

    Ο λαός βράζει……

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. τρελη φατσα ο τυπος στη φωτο. πιασε 2 καρπουζια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Aυτος ο ανθρωπος ολο στη Πολη ειναι-τωρα εδω που τα λεμε!?Τι διαολο,δε παει καθολου στη πρωτευουσα?Την Αγκυρα?Εν τελη η πρωτευουσα της τουρκιας ποια ειναι?Γιατι αυτος ο Ερντογαν ολο εκει ειναι...Α!Δε τα λεει σε μας.Στα τουρκακια τα λεει για να τρωνε το φαϊ τους ολο και για να πηγαινουν νωρις για υπνο.Και βαζω στοιχημα οτι δε ξερουν και το Νταβουτογλου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @ Γ.Σπ. ΚΑΚΑΡΕΛΙΔΗΣ

    Εγώ συμφωνώ και πιστεύω κάθε λογικός άνθρωπος. Αλλά ποιος θα τα κάνει αυτά; Οι νυν κυβερνώντες και δεν εννοώ μόνο τους σισιαλεπώνυμους; Αποκλείεται.

    Η Ελλάδα πρέπει να στραφεί στην συμπαραγωγή, ακριβώς όπως έκανε και η Τουρκία. Δεν μπορεί εσαεί να είμαστε αγοραστές και της τελευταίας βίδας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @ "τρελη φατσα ο τυπος στη φωτο. πιασε 2 καρπουζια"

    Είναι ο Σάσα Κοέν.
    Υποτίθεται ένας ηθοποιός και βέβαια βωμολόχος. Προσπάθισαν με τεράστιες προσπάθειες να τον περάσουν οι εβραίοι του Χόλλυγουντ για αστέρα στην Αμερική.
    Αλλά πήρε τον πούλο γρήγορα.
    Που τον βρήκε ο διαχειριστής δεν ξέρω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.