30/10/10

Στη διεθνή απομόνωση το Ισραήλ

Σε πλήρες αδιέξοδο οδηγήθηκαν για μια ακόμη φορά (την ένατη!) οι απ’ ευθείας διαπραγματεύσεις για το Παλαιστινιακό μεταξύ του Ισραήλ και της Παλαιστινιακής Αρχής. Η εξέλιξη ήταν σε τέτοιο βαθμό αναμενόμενη ώστε να δικαιώνονται εξ ολοκλήρου όσοι διαφωνούσαν με την έναρξη των απ’ ευθείας διαπραγματεύσεων αποδοκιμάζοντας την προθυμία του Αμπάς να προσέλθει στο τραπέζι των συνομιλιών.

Ο όρος που ζητούσαν από τον Αμπάς να θέσει στο Ισραήλ για να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις ήταν η απαγόρευση – σε πρώτη φάση – της επέκτασης των εβραϊκών εποικισμών στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη και την ανατολική Ιερουσαλήμ, όπου κατοικούν αντίστοιχα 300.000 και 200.000 Εβραίοι έποικοι. Και στη συνέχεια η διάλυση των εποικισμών, η ανέγερση των οποίων έχει καταδικαστεί αλλεπάλληλες φορές από τον ΟΗΕ και έχει χαρακτηριστεί παράνομη. Η απόσυρση των Εβραίων από τα κατεχόμενα εδάφη αποτελεί προϋπόθεση, αναντικατάστατο όρο για την δημιουργία ενός ανεξάρτητου και βιώσιμου Παλαιστινιακού κράτους καθώς η παρουσία τους στις πιο γόνιμες εκτάσεις και τα στρατηγικά σημεία (πχ. επάνω σε λόφους) το μόνο που αφήνει στους Παλαιστίνιους για κράτος είναι αποκομμένοι θύλακες, χωρίς γεωγραφική συνέχεια. Ένα κράτος που θα μοιάζει με… ελβετικό τυρί, όπως εύστοχα έχει χαρακτηριστεί.

Καθόλου τυχαία το Ισραήλ δεν απαγόρευσε την επέκτασή τους, παρά προχώρησε μόνο σε ένα πάγωμα (μορατόριουμ) δέκα μηνών, η λήξη του οποίου στις 26 Σεπτέμβρη σηματοδότησε την απόσυρση της Παλαιστινιακής Αρχής από τις διαπραγματεύσεις. Ασπίδα προστασίας στο κύρος της Αρχής προσέφερε η Αραβική Ένωση που κατά τη διάρκεια ειδικής συνεδρίασής της στη Λιβύη την προηγούμενη Παρασκευή έδωσε διορία ενός μήνα στις ΗΠΑ να λύσουν το αδιέξοδο… Πρόκειται για πρόταση που δεν αποκλείεται να αποβεί εξαιρετικά… επωφελής για το Ισραήλ καθώς σύμφωνα με δημοσιεύματα παζαρεύει νέες στρατιωτικές συμφωνίες και πολεμικό υλικό με τις ΗΠΑ, προκειμένου να ανακοινώσει ένα νέο πάγωμα των εποικισμών ολίγων πάλι μηνών. Έτσι όμως το Ισραήλ θα καταφέρει το εκ πρώτης όψεως αδύνατο. Να συμμετέχει σε αλλεπάλληλους γύρους διαπραγματεύσεων χωρίς να παραχωρεί, ούτε καν να υπόσχεται τίποτε σε ότι αφορά τα επίμαχα, εξασφαλίζοντας ωστόσο πολλές μικρές επιτυχίες που βελτιώνουν την οικονομική και στρατιωτική του θέση. Το Ισραήλ εν ολίγοις επενδύει με τη συμμετοχή του στις διαπραγματεύσεις κερδίζοντας χρόνο και χρήμα.

Υπό αυτό το πρίσμα δεν μπορεί να μην επαινεθεί η στάση της διπλωματικής εκπροσώπου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Κάθριν Άστον, η οποία αρνήθηκε να παραβρεθεί στην πανηγυρική έναρξη των διαπραγματεύσεων στην Ουάσινγκτον, εκφράζοντας με αυτό τον τρόπο τις επιφυλάξεις της για την έκβασή τους. Στο ίδιο μήκος κύματος κυμάνθηκε και η δήλωση των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ στις 18 και 19 Σεπτέμβρη όταν κομψά μεν, αποφασιστικά δε, αρνήθηκαν να δώσουν το πράσινο φως στο αίτημα του Ισραήλ για σύσφιξη των σχέσεων του με την ΕΕ, δηλώνοντας ότι πρώτα περιμένουν τα αποτελέσματα των διαπραγματεύσεων. Φαίνεται έτσι ότι το Ισραήλ παρότι προσήλθε στις διαπραγματεύσεις όχι απλά με άδεια χέρια αλλά οπλοφορώντας κιόλας, τις «πούλησε» με τον επιδέξιο τρόπο, επιδιώκοντας να σπάσει την απομόνωσή του. Η σχετικά «υποψιασμένη» στάση της ΕΕ απέναντι στο Ισραήλ, που δεν παραγράφει τις τεράστιες ευθύνες της για τη χρόνια στασιμότητα, είναι εμφανές ότι αφήνει έκθετη την ελληνική κυβέρνηση που ανακοινώνει τη μία συμφωνία μετά την άλλη με το Ισραήλ. Πρόκειται για μια κατεύθυνση εξωτερικής πολιτικής που συγχρονίζεται πλήρως με την γραμμή απέναντι στο Ισραήλ που υιοθετούν και προκρίνουν διεθνώς οι πιο φιλοπόλεμοι και επιθετικοί κύκλοι της Ουάσινγκτον.

Το μέγεθος της απειλής που συνιστά το Ισραήλ για τη διεθνή νομιμότητα και το αξιακό κεκτημένο φάνηκε επίσης από την απόφαση που έλαβε το υπουργικό του συμβούλιο την Κυριακή βάση της οποίας όποιος θέλει στο εξής να λάβει την ισραηλινή υπηκοότητα θα πρέπει να ορκίζεται πίστη στο «εβραϊκό και δημοκρατικό» χαρακτήρα του κράτους. Παρακάμπτοντας την εμφανή αντίφαση που ενυπάρχει στον χαρακτηρισμό «εβραϊκό και δημοκρατικό» – μια και αν τα δημοκρατικά δικαιώματα αφορούν μόνο τους Εβραίους δεν είναι δημοκρατικά, δηλαδή καθολικά – με αυτό τον τρόπο το Ισραήλ μετατρέπεται σε ένα ρατσιστικό κράτος, που υποβαθμίζει αυτόματα σε πολίτες δεύτερης κατηγορίας τους 1,5 εκ. άραβες πολίτες του, οι οποίοι αποτελούν το 20% του πληθυσμού. Η ανακοίνωση του ρατσιστικού αυτού μέτρου έγινε υπό την ανοχή όλων των δυτικών κυβερνήσεων που έσκιζαν τα ιμάτια τους πριν δέκα χρόνια όταν κατηγορούσαν τον δολοφονημένο πλέον πρόεδρο της Σερβίας Μιλόσεβιτς για φυλετικές διακρίσεις και εξαπέλυαν ακόμη και στρατιωτική εισβολή επικαλούμενοι τα δικαιώματα των εθνικών μειονοτήτων! Οι Παλαιστίνιοι προφανώς δεν συγκαταλέγονται στις «στρατηγικές μειονότητες» όπως είχαν χαρακτηρίσει τότε Μπιλ Κλίντον και Τζορτζ Σόρος τους Αλβανούς, για παράδειγμα.

Άμεσα, η απόφαση της κυβέρνησης – που για να γίνει νόμος θα πρέπει να ψηφισθεί από την Κνεσέτ, κάτι που θεωρείται δεδομένο – δεν θα έχει σημαντικές επιπτώσεις. Μακροπρόθεσμα όμως οι συνέπειες θα είναι καταλυτικές καθώς δημιουργεί νέα, ανυπέρβλητα εμπόδια στο αίτημα επιστροφής των εκατομμυρίων προσφύγων Παλαιστινίων που εκδιώχθηκαν από τους Ισραηλινούς κατακτητές. Επιπλέον, κανείς δεν αποκλείει η ισχύς του νόμου να επεκταθεί εν μία νυκτί σε όσους ενηλικιώνονται και αιτούνται εκλογικού δικαιώματος, να τους ζητιέται δηλαδή όρκος πίστης στον εβραϊκό χαρακτήρα του κράτους, με αποτέλεσμα οι Παλαιστίνιοι που ζουν στα κατεχόμενα εδάφη να έχουν να επιλέξουν είτε την προσφυγιά είτε την παραίτηση από το δικαίωμα ψήφου για να μην υποστούν την ταπείνωση μιας δήλωσης απεμπόλησης της φυλετικής τους προέλευσης. Τέλος, η κατοχύρωση του εβραϊκού χαρακτήρα του κράτους συνιστά μια νίκη του Νετανιάχου, καθώς αποτελούσε μόνιμο αίτημα του προς την παλαιστινιακή πλευρά σε όλη την διάρκεια των διαπραγματεύσεων. Και αυτό που δε δέχτηκε η παλαιστινιακή πλευρά, γιατί τότε η Δυτική Όχθη και η Ανατολική Ιερουσαλήμ θα έπαυαν να είναι κατεχόμενα εδάφη, γίνεται τελικά νόμος του κράτους.

Η μετατροπή του Ισραήλ και επισήμως σε κράτος δομημένο σε αυστηρά φυλετικές βάσεις, όπως το νοτιοφρικανικό απαρτχάιντ, σε συνδυασμό με το άδοξο τέλος των διαπραγματεύσεων συνιστά πλήγμα για την Παλαιστινιακή Αρχή. Έρχεται μάλιστα δέκα ακριβώς χρόνια μετά την έναρξη της δεύτερης Ιντιφάντα, που ξεκίνησε με μια προβοκάτσια του υποψήφιου τότε πρωθυπουργού Αριέλ Σαρόν, και κατέληξε με την υποχώρηση των ισραηλινών δυνάμεων κατοχής από την Γάζα. Ο φόρος αίματος που πλήρωσε ο παλαιστινιακός λαός ωστόσο ήταν συνταρακτικός: 4.000 νεκροί, 10.000 σοβαρά τραυματίες, 1.000 ανάπηροι και πολλές χιλιάδες φυλακισμένοι. Το σημαντικότερο όλων ωστόσο ήταν η νίκη που σήμανε η απελευθέρωση της Γάζας. Το ερώτημα οπότε που αβίαστα προκύπτει με αφορμή την συμπλήρωση δέκα χρόνων, είναι: Τι αποτελέσματα έφερε η στροφή 180 μοιρών που εγκαινίασε η ενδοτική γραμμή του Αμπάς που αποκλείει κάθε μορφή ένοπλης αντίστασης και εναποθέτει όλες τις ελπίδες επίλυσης του Παλαιστινιακού στους Αμερικάνους και το Ισραήλ, δηλαδή στους ηθικούς και φυσικούς αυτουργούς της κατοχής; Είναι ηλίου φαεινότερο ότι η γραμμή του Αμπάς δεν έφερε καμία νίκη στους Παλαιστίνιους. Αντίθετα, απομάκρυνε την λύση του ζητήματος καθώς επεκτάθηκαν οι εποικισμοί στα κατεχόμενα, αυξάνοντας την πολυπλοκότητα των προβλημάτων που θα πρέπει να λυθούν, και βάθυνε ο διχασμός του ίδιου του παλαιστινιακού λαού, επιλέγοντας ακόμη και την ένοπλη αντιπαράθεση με τη Χαμάς.

Από την άλλη, η συνεχής παραβίαση κάθε αρχής του διεθνούς δικαίου έχει οδηγήσει την διεθνή επιρροή του Ισραήλ στο ναδίρ. Η σφαγή τουλάχιστον εννέα ακτιβιστών από τον ισραηλινό στρατό τον Μάη που επέβαιναν στο Στολίσκο της Ελευθερίας πλέοντας σε διεθνή ύδατα με κατεύθυνση την Γάζα ήταν το πιο κορυφαίο, πρόσφατο γεγονός, αλλά όχι το μοναδικό. Ως αποτέλεσμα της πολιτικής που ακολουθεί το Ισραήλ πρόσφατα στοιχεία της Ισραηλινής Στατιστικής Υπηρεσίας δείχνουν ότι ο αριθμός των Εβραίων που μεταναστεύουν κάθε χρόνο στο Ισραήλ έφθασε στο χαμηλότερο σημείο από το 1988. Επίσης 750.000 άτομα έχουν φύγει από το Ισραήλ για να ζήσουν στις ΗΠΑ, τον Καναδά και την Ευρώπη, σύμφωνα με την πιο πρόσφατη (7-13 Οκτώβρη) αιγυπτιακή εφημερίδα Al Ahram Weekly, παύοντας πλέον να το θεωρούν ως τον ασφαλέστερο τόπο για να ζήσει ένας Εβραίος. Πολλοί περισσότεροι επίσης ζητούν να αποκτήσουν και δεύτερο διαβατήριο, προκαλώντας βαθιά ανησυχία στην ισραηλινή πολιτική ηγεσία που βλέπει ακόμη και την μικρή μειοψηφία των εβραίων δημοκρατών να γυρίζει την πλάτη του στο Ισραήλ, δίνοντας έτσι μεγαλύτερο βάθος στην διεθνή του απομόνωση.
http://leonidasvatikiotis.wordpress.com/

33 σχόλια:

  1. Τίτλος: Το μέγεθος της απειλείς που συνιστούν οι Καθηγητές της Αόριστης Αριστεράς Παγκόσμια.

    Μα γιατί αυτή η αόριστη βαθυστόχαστη αριστεριστές είναι πάντα κατά 75% εκτός πραγματικότητας ? Να χαμε να λέγαμε…

    Η ΕΕ ?ποια Ευρωπαϊκή Ένωση διότι υπάρχουν 100 – 1000 υπόγεια ρεύματα στην ΕΕ …
    Περί πολυγαμικών σχέσεων , (λιαν απαράδεκτο για sir, κολλημένος με τον Τσάρο).

    2000 χρόνια σφαγές σε αυτή την λωρίδα γης ...

    Πάμε και στο ρητορικό ερώτημα , Γιατί να λέγονται κατεχόμενα τα εδάφη που κατέχει το Ισραήλ και να μην Λέγονται Κατεχόμενα τα εδάφη που κατέχουν η Μογγολο-Αραβο-Οθωμανή, τα τελευταία 557 χρόνια στο Ισραήλ? Και γιατί να μην είναι κατεχομένη η Κωνσταντινούπολη τα τελευταία 553 χρόνια? Και Γιατί να μην έχουν Έναν επαναλαμβάνουμε Έναν Ναό οι Εβραίοι όλο και όλο Ένα Ναό έχουν και αυτός καταπατήθηκε από τον Ομάρ(κατά την συνήθη ταχτική των Ισλαμιστών) , γιατί χριστιανή και μουσουλμάνοι να έχουν Ναούς για το δόγμα που λατρεύουν τον Ένα θεό και ιδίως η μουσουλμάνοι να έχουν Παντού τζαμιά και να μην έχουν ανάλογο αριθμώ εκκλησιών η Χριστιανή στην Οθωμανό-περσικη Ασία ?

    Και Γιατί πάντα μα πάντα απειλούν με τρομοκρατικό δόγμα την Δύση πάντα και μόνο μουσουλμάνοι?
    Όταν σφάζουν μόνο χριστιανούς ? όταν η Γερμανία είναι υπό Τουρκικοί κατοχή(λόγο γεω-οικονομικών)

    Γιατί ,έστω και μετά από ένα ρατσιστικό δόγμα όλοι οι Μαύροι στην Δύση Εντάχτηκαν στην Δύση ? (μέχρι και έγχρωμο πρόεδρο έχουν οι αμερικανοί ) …

    Γιατί Δεν τους παίρνει η Ισπανία μόνιμα στην Ιβηρία και ας κρατήσει την Χαμας στην Ισπανία …

    Το λάθος του Ισραήλ (της Μ. Βρετανειας) ήταν ότι έπρεπε να τους απαλλοτριώσει τους παλαιστίνιους δίνοντας τους σπίτια στην Σύρια-Ιορδανία έτσι θα δημιουργούταν ένα άλλο κράτος για τους παλαιστινίους και η Ιερουσαλήμ θα ήταν ένα πολυπολιτισμικό θρησκευτικό κέντρο , μια παγκόσμια πρωτεύουσα.

    Ως εκ τούτου …

    Φυσικά και μετά από τόσες επαφές σε τόσες χώρες… για τις διαπραγματεύσεις (που ύπουλα υπονομεύει η Χεσμπολα-Χαμας διακινδυνεύοντας το Λίβανο και επιζητώντας με νύχια και με δόντια να ακυρώσουν της συνομιλίες ) μόνο απομονωμένο δεν είναι το Ισραήλ … και καλά θα κάνει το Ιράν να σταματήσει και να δώσει την ευκαιρία στην ειρήνη αλλιώς οι μόνοι υπεύθυνη για ότι γίνει από εδώ και στο εξής θα είναι η Αόριστη- Αριστερή Χαμαζοχεζμολαχ και οι συμαχη τους Τουρκία-Συρία-(παραφυάδες στο Ιράκ) και φυσικά στο Ιράν, γιατί δεν πονάτε τόσο για τους κούρδους? Τους έχουν κάψει οι ειρηνιστές 3000 σπίτια και συνεχίζουν σε συνεργασία Τουρκία-Ιραν την γενοκτονία όπως επί 557 συνεχόμενα κατοχικά χρόνια ….

    Λ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καταδικαστέο το Ισραήλ για τις σφαγές κατά αμάχων αλλά η άποψη του Ερντογάν την οποία την συμμερίζονται κάποιοι αφελής ιστολογιογράφοι και στην Ελλάδα ότι το Ισραήλ με αυτά που κάνει μένει στην διεθνή απομόνωση πού στιρίζεται?
    Πού την είδαν δηλαδή την διεθνή απομόνωση του Ισραήλ?
    Χτές ο Μπερλουσκόνι δήλωνε ότι νοιώθει ο ίδιος Εβραίος
    ο Θαπατέρο δήλωσε ότι το Ισραήλ είναι το προκεχωρημένο φυλάκιο της Δύσης προχθές μάθαμε ότι το Ισραήλ πήρε αεροπλάνα υψηλής τεχνολογίας από ΗΠΑ ενώ η ίδια η Γερμανία χάρισε κυριολεκτικά στο Ισραήλ πυρηνικής τεχνολογίας υποβρύχιο .
    Η Δύση μπορεί ηθικά να καταδικάζει το Ισραήλ παραταύτα το Ισραήλ ουδέποτε υπήρξε πολιτικά στρατιωτικά ή διπλοματικά απομονωμένο.
    Όσο γι αυτούς που υποστιρίζουν τα περί ανθρωπιστικού στολίσκου της φασιστική οργάνωσης ΙΗΗ δεν αποτελούν παρά κράχτες φιλοτουρκικής προπαγάνδας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. το "Λ" ειναι αρχικο του Λαμογιου;

    Και να προσεχεις την ορθογραφια σου κοπελα μας.
    Δηλαδη πιο πολλα λαθη θα μας πεισουν περισσοτερο.
    ΜΠΡΟΥΝΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @ 2:17 μ.μ. & 2:21 μ.μ.
    Τα ...συγχαρητήριά μου για τα ελληνικά σας !!!
    Από ορθογραφία είσαστε 100% εντάξει...
    Λίγο πρόβλημα βλέπω στο συντακτικό !!!
    Θέλει -λέει- η κοπελιά μας να κρυφτεί αλλά η χαρά δεν την αφήνει !!!
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ποιά είναι η χώρα που έχει απευθείας στρατιωτική συνεργασία με την Τουρκία και που την τροφοδοτεί με στρατιωτικό υλικό (πυραυλικά συστήματα, UAV Heron κλπ) ώστε να απειλεί την Ελλάδα σε Αιγαίο και Κύπρο;;;
    Μήπως ακούει στο ...χαριτωμένο όνομα "Ισραήλ" ;;;
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Α ΡΕ ΠΡΕΖΑ ΠΟΥ ΠΕΡΝΕΤΕ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ποιό κράτος για λογαριασμό των ΗΠΑ έπαιξε αποφασιστικό ρόλο στο πλευρό της Τουρκίας κατά την εισβολή στην Κύπρο;
    Μήπως το λένε "Ισραήλ";;;
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Βρε μανία οι πρακτοράτζες του Ισραήλ με τα αρχαιοελληνικά ονόματα που χρησιμοποιούν για ψευδώνυμα στο διαδύκτιο.
    Δημόκριτος-Αλκιβιάδης(Αλκης)....
    Γιατί όχι και Σόλων-Αριστοτέλης-Σωκράτης-Πλάτων κλπ;
    Βέβαια Μπερλουσκόνι και Θαπατέρο είναι δύο από τους επιφανείς κόπανους της υφηλίου.
    Και οι αιμοδιψείς Μπούς και Μπλαίρ ήσαν σύμμαχοι του μη απομονωμένου Ισραήλ. Αλλά γιατί πάμε τόσο μακριά;
    Και ο τεράστιος Γιωργάκης μας που οποσδήποτε θαυμάζεις και θα ψήφισες "Αλκη" κι αυτός φίλος του Ισραήλ σου είναι./
    Οπότε συμφωνώ. Πού η απομόνωση;




    Γιεχούντα Σαπίρο
    Τέλ-Αβίβ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. AKRIBOS ΟΠΩΣ ΤΟ ΛΕΣ ΜΙΑ ΠΑΝΓΚΟΣΜΙΑ ΠΡΟΤΕΥΟΥΣΑ...
    ΑΣΕ ΣΕ ΜΑΘΑΜΕ ΡΕ ΚΑΡΑΓΚΙΩΖΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Το ότι η Τουρκία πρόσθεσε και το Ισραήλ στις πιθανές απειλές στη περίφημη "κόκκινη βίβλο" μας ενδιαφέρει ?......ή εντάσεται στην "απομόνωση" του "κακού" και "μοχθηρού" Ισραηλινού καθεστώτος ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ……σιγά μην παρουσιάσουμε και διδακτορική σε σχόλια …

    Taktopite ena kimeno sxolio kai stelnete den ξεψειρίζετε λες και γράφουμε άρθρο.

    Λ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Σάλος από τα ανέκδοτα Μπερλουσκόνι.
    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ

    Το Βατικανό αλλά και η εβραϊκή κοινότητα της Ιταλίας καταδίκασαν σήμερα τις δηλώσεις που είχε κάνει ο Ιταλός πρωθυπουργός αφηγούμενος ένα κακόγουστο αντιεβραϊκό «ανέκδοτο» αλλά και ένα αστείο όπου χρησιμοποίησε μια «βλάσφημη» λέξη.

    «Ο Μπερλουσκόνι πρέπει να ζητήσει συγγνώμη απ’ όλους τους Ιταλούς και κατ’ αρχήν από τους πιστούς», είπε ο αρχιεπίσκοπος Βελάσιο Ντε Πάολις, ο «υπουργός» Οικονομικών του Βατικανού, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Ρεπούμπλικα. «Κανείς δεν μπορεί να βλασφημεί, ακόμη και αστειευόμενος, και οι πρώτοι που πρέπει να το ξέρουν είναι οι εκπρόσωποι των θεσμών», πρόσθεσε.

    «Ο επικεφαλής της κυβέρνησης δεν είναι ένα οποιοδήποτε πρόσωπο. Όλες οι χειρονομίες και οι εκφράσεις του, είτε στην ιδιωτική του ζωή είτε δημοσίως, δεν περνούν ποτέ απαρατήρητες. Και η ζημία μπορεί να είναι ανεπανόρθωτη», κατέληξε ο αρχιεπίσκοπος.

    Η εφημερίδα του Βατικανού, Οσερβατόρε Ρομάνο, χαρακτηρίζει από την πλευρά της «λυπηρές» τις εκφράσεις που χρησιμοποίησε ο Μπερλουσκόνι και οι οποίες «προσβάλουν το αίσθημα των πιστών και τη μνήμη των έξι εκατομμύρων θυμάτων του Ολοκαυτώματος».

    Σε βίντεο που παρουσίασε στην ιστοσελίδα της η εφημερίδα Ρεπούμπλικα εμφανίζεται ο Μπερλουσκόνι μπροστά από την κατοικία του να συνομιλεί με νέους και να αφηγείται την ιστορία μιας οικογένειας εβραίων που κρύβουν έναν άλλο εβραίο αποσπώντας του τεράστια ποσά κάθε μήνα και δεν του αποκαλύπτουν ότι ο πόλεμος έχει τελειώσει.

    Το συγκεκριμένο ανέκδοτο καταδίκασε και ο Άμος Λουτζάτο, πρώην πρόεδρος της εβραϊκής κοινότητας της Ιταλίας. «Αυτοί που έχουν θεσμικούς ρόλους πρέπει να προσέχουν τι λένε, κυρίως όταν πρόκειται για εβραίους, Ρομά ή μετανάστες», ανέφερε.

    Αυτα για τον Μπερλουσκόνι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Καλό είναι να ξέραμε το αστείο του Μπέρλου να το επαναλαμβάναμε στην γνωστή ανώνυμη πρακτόρισα μας, που ...τώσο πωλλοι των θαβμάζοι.

    Galia
    (η αυθεντικότατη)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ποιο κράτος έπαιξε καθοριστικό ρόλο ? μήπως Η Ελλάδα μαζί με την Τουρκία ?

    Γιατί έστελνε καύσιμα στον Τουρκικό Στρατό και η Ελλάδα από το Λιμάνι του Πειραιά …

    Μήπως Για την Θράκη φταίνε οι Εβραίοι ?

    Αστική μύθοι και παραμυθάκια...Για αριστερόδεξιά κατανάλωση

    Ναι αν δημιουργούσε τότε η Μ Βρετανία κράτος παλαιστινιακό μεταξύ των Νότιων συνόρων της Συρίας και των βορείων συνόρων της Ιορδανίας…

    Θα υπήρχε μια παγκόσμια πολιτιστική πρωτεύουσα με ένα ιδιαίτερο θρησκευτικό μίγμα πολιτιστικών θρησκευτικών μνημείων ως πρωτεύουσα του Ισραήλ.

    Αν κάποιοι σχεδιαστές της τότε ιδιόμορφης περιοχής όπου κατοικούσαν από το 1910 ισραηλίτες στην περιοχή προχωρούσαν στην ρεαλιστική απόφαση να καταλάβουν ότι Ιερουσαλήμ χωρίς Ισραήλ δεν νοείτε τότε δεν θα υπήρχαν τόσες συγκρούσεις.

    Και καραγκιόζης είσαι , ...

    Είστε αόριστoi αριοί αριστεροί της φυλής Σείριου.

    Λ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. @Βέβαια Μπερλουσκόνι και Θαπατέρο είναι δύο από τους επιφανείς κόπανους της υφηλίου.
    Και ο τεράστιος Γιωργάκης μας που οποσδήποτε θαυμάζεις και θα ψήφισες "Αλκη" κι αυτός φίλος του Ισραήλ σου είναι.@

    Ουδέποτε ψήφισα τον αμερκανόφερτο και δεν του έχω την παραμικρή συμπάθεια.Ο Γεωργάκης είναι πολύ χειρότερος κόπανος από οποιονδήποτε . Ο Μπερλουσκόνι τουλάχιστον είναι αυτοδημιουργητος.

    Δεν διαφωνώ ότι πρόκειται για αμφιλεγόμενη προσωπικότητα( Μπερλουσκόνι ) αλλά μήπως νομίζετε ότι αν φύγει ο Μπερλουσκονι θα αλλάξει η στάση της Ιταλίας όποιος κι αν είναι πρωθυπουργός?
    Μήπως η Γερμανία έχει άλλη στάση?
    Έχει δωρίσει ποτέ η Γερμανία υποβρύχιο στην Ελλάδα?
    Το χει κάνει όμως στην περίπτωση του Ισραήλ.

    Δεν με ενδιαφέρει να υπερασπιστώ το Ισραήλ αλλά απλά δηλώνω ότι η συγκεκριμένη άποψη
    περί απομόνωσης του δεν στέκει.
    Εγώ αυτό που βλέπω είναι ότι το Ισραήλ όχι μόνο έχει βρεθεί ποτέ σε απομόνωση αλλά αντίθετα αυτοί που βρίσκονται μονίμως σε απομονωση είναι οι Παλαιστήνιοι.
    Επίσης οι κυρώσεις πέφτουν βροχή κατά του Ιράν ,όχι μόνο από δυτικές χώρες αλλά και απο την ίδια την Ρωσία η οποία τελικά δεν πούλησε ούτε καν τους ες-300 στο Ιράν.


    @Ποιό κράτος για λογαριασμό των ΗΠΑ έπαιξε αποφασιστικό ρόλο στο πλευρό της Τουρκίας κατά την εισβολή στην Κύπρο;
    Μήπως το λένε "Ισραήλ";;;
    τζιμης@

    Ο Κίσινγκερ μπορεί να είχε προσωπικά με τον Μακάριο και να στίριξε την απόβαση δεν διαφωνεί κανείς με αυτό, μπορείς όμως να μας πείς ποιά ήταν και η στάση των Αράβων κατά την διάρκεια της εισβολής?...
    Μήπως θα μπορούσες δηλ. να μας πληροφορήσεις αν η Αρχή η επίσημη των Παλαιστηνίων έχουν ποτέ καταδικάσει την τουρκική εισβολή και κατοχή της Κύπρου?
    Διότι και στην Κύπρο έχουμε κατοχή και εισβολή , την καταδίκασαν ποτέ οι Παλαιστήνιοι ή οι Άραβες?

    Αληθεύει ότι στο οργανισμό ισλαμικής διάσκευψης οι Παλαιστήνιοι ψήφισαν υπέρ της απομονώσης των τουρκοκυπρίων από τους κακούς Ελληνοκύπριους που εισηγήθικε προς ψήφιση η Τουρκία?

    Μήπως θα μπορούσε κανείς να διαψεύσει με στοιχεία ότι οι Παλαιστήνιοι ψηφίζουν υπέρ Τουρκίας σε εθνικά ζητήμα που αφορούν την Ελλάδα άμεσα και ότι ουδέποτε έχουν καταδικάσει τους Τούρκους για την εισβολή τους στην Κύπρο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Τι ποιο κράτος και ποιο κράτος! Αυτό που είναι. Πολύ θά θελα κι εγώ μια τέτοια απόμόνωση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. //Ο Κίσινγκερ μπορεί να είχε προσωπικά με τον Μακάριο και να στίριξε την απόβαση δεν διαφωνεί κανείς με αυτό, μπορείς όμως να μας πείς ποιά ήταν και η στάση των Αράβων κατά την διάρκεια της εισβολής?...//
    10:49 μ.μ. Άλκης
    (πού ήσουνα εσύ ...Άλκη τόσο καιρό; Δεν σε είχαμε ξαναδεί!)
    ---------------------
    Να μας πεις εσύ ποιά ήταν η στάση των σιωνιστών στην εισβολή των Τούρκων στην Κύπρο.
    Που μας το παίζετε (κι αυτοί και συ) φίλοι σήμερα ;;;

    Τους Άραβες τους ξέρουμε ότι υποστηρίζουν την Τουρκία και γι΄αυτό δεν είχαμε ΠΟΤΕ -πέραν των εμπορικών/διπλωματικών/μορφωτικών/ σχέσεων που έχουμε και με το Ισραήλ- ΤΙΠΟΤΑ παραπάνω.

    ΚΆΜΙΑ στρατιωτική συμμαχία δεν είχαμε ποτέ μ΄αυτούς έτσι όπως -οι ανθέλληνες για να μας κατηγορήσετε- έχετε βαλθεί να υποστηρίζετε.

    Η διευκόλυνση που παρείχαμε κατόπιν εκκλήσεως της Ευρώπης κλπ, στους Παλαιστίνιους να απεγκλωβιστούν από τον κλοιό των σιωνιστών που τους κατέσφαζαν, ήταν ανθρωπιστικού και όχι στρατιωτικού χαρακτήρα, όπως το ίδιο θα κάνουμε εάν κάποια στιγμή στριμώξουν το Ισραήλ Άραβες/Ιράν κλπ και αρχίζουν να σφάζουν -μαζί με τον στρατό- και τους αμάχους.
    Οι Έλληνες πάντα βοηθάμε !!!

    Το φθηνό κόλπο σας ότι "ή κάνετε συμμαχία μαζί μας για να σας πουλάμε τα όπλα με τα οποία είσαστε υποχρεωμένοι οι Έλληνες να μας βοηθάτε και προστατεύετε, αλλιώς θα σας κατηγορούμε ότι έχετε συμμαχία με το ισλάμ" ΔΕΝ ΠΙΑΝΕΙ !!!

    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Δυστυχώς δεν κάνουν τα διδακτορικά τους πρωθυπουργούς ούτε και τους ηγέτες μιας χώρας , και όπως είναι φυσικό στην Ελλάδα είναι οπαδικο το σύστημα ανάλυσης , για αυτό καλό είναι να αναφέρετε πάντα η πηγή.

    Οπαδικη ανάλυση ΔΕΝ μπορεί να κάνει κάποιος , είναι σαν να λέει κάποιος οπαδός του ολυμπιακού αν θα αποδεχτεί τον παναθηναϊκό . .. δεν γίνονται αυτά … καταλαβαίνετε …

    Όσο για τα πτυχία της Ελλάδας (κλάδοι και όχι όλοι οι κλάδοι σπουδών) είναι οπαδικου χαραχτήρα αν σου δώσει η ΔΑΠ ή ΠΑΣΠ σκονάκι θα αποκτήσεις Διδακτορικό, μιλάμε για ξευτίλα.

    Δεν μπορείς να έχεις εμπάθεια οπαδικη και να αναλύεις … γεωοικονομικά ...γεω …τάδε.

    Υπάρχει παντού φυσικά το φαινόμενο και σε άλλες χώρες αλλά στην Ελλάδα τον Άκρων Δεν μπορείς να βγάλεις συμπέρασμα...

    ένα φανατισμένο οπαδικιστικο φαντασιόπληκτο σύστημα … τι να πεις ποια … Και για αυτό οι νέοι φεύγουν , ΔΕΝ ασχολούνται με την πολιτική , φεύγουν για να γλιτώσουν από αυτήν την κορεατική αντίληψη… φεύγουν οι επιστήμονες και άλλοι νέοι με δυνατές προσωπικότητες(όπου μετραει η προσωπικότητα στο εξωτερικό παρά το πτυχίο) για να γλιτώσουν … να γλιτώσουν από τα κατοχικά οικογενειοκρατία(Bureaucracy) πανεπιστήμια … φεύγουν και γαλανέ με τα καραγκιοζλίκια… που ακούνε κάθε μέρα στο εξωτερικό για την Ελλάδα


    Λ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. SAVAS (=WAR IN TURKISH)...KALANDERDI
    Brother Greek who belongs to strike war fraternity.
    As you Know between men who serve in special forces there is no religion,no matter of money, no personal.
    Only the command of our country in any time.
    Mukchi Beccher.
    You Know me and I know you.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Πάντως, κανένας από τους Άραβες τυπικά δεν έχει αναγνωρίσει το ψευδοκράτος στην κατεχόμενη βόρεια Κύπρο. Ούτε βέβαια οι Παλαιστίνιοι, παρά τις πιέσεις της Τουρκίας.

    Αλλά και το Ισραήλ, όχι μόνο δεν έχει καταδικάσει ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ την κατοχή της βόρειας Κύπρου, αλλά έχει έμμεσα ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΙ το καθεστώς εκεί αφού το τροφοδοτεί με οπλικά συστήματα, με τουριστικό/εμπορικό συνάλλαγμα και αγοράζει ακίνητα, πολλά από τα οποία ανήκουν σε Ε/Κύπριους πρόσφυγες ή σε νεκρούς από την εισβολή των Τούρκων τους οποίους εδώ και δεκαετίες οι σιωνιστές τροφοδοτούν με στρατιωτικό υλικό που χρησιμοποιούν κατά της Ελλάδας/Κύπρου/Κούρδων κλπ.

    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. "ΓΕΩΡΓΟΥ ΠΑΙΣ Κ Ο Χ Λ Ι Α Σ ΩΠΤΑ*.
    ΑΚΟΥΣΑΣ ΔΕ ΑΥΤΩΝ ΤΡΙΖΟΝΤΩΝ,ΕΦΗ:

    ΑΙΣΩΠΟΣ.
    {Γεωργου ο γιος εψηνε κοχλιους*.
    Καθως δε,ακουσε να τριζουν ειπε:
    "Ω,ανοητα ζωα,ενω τα σ π ι τ α σας
    καιγονται,εσεις τραγουδατε}

    *οπτω=ψηνω
    κοχλιος=σαλιγκαρι....

    ΤΡΑΓΟΥΔΑΤΕ ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ...ΚΑΙ ΝΑ
    ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΑΛΛΟΙ.
    ΚΑΛΟ.ΑΛΛΑ ΕΜΑΣ,ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ,ΜΑΣ
    ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΤΑ ΧΙΛΙΑ ΜΥΡΙΑ...
    ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΠΟΛΕΜΙΚΑ [ΠΑΙΑΝΕΣ]
    ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ...ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΟΥΜΕ
    ΛΙΓΟ ΨΗΛΟΤΕΡΑ...ΓΙΑ ΝΑ ΓΥΡΙΣΕΙ
    Ο ΗΛΙΟΣ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ...
    ΕΜΠΡΟΣ ΛΟΙΠΟΝ ΤΙ ΚΑΡΤΕΡΑΤΕ?
    ΔΙΑΙΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Οι προδοσία σε κατατρεγμένους ιδίως αδελφούς λαούς όπως ο Παλαιστινιακός με τις αδίστακτα πρόσφατες αυτοκαταστροφικές (ελληνικές ) είναι σε εξέλιξη.
    Πάλι ρεζίλι γίναμε με τις κοινές ασκήσεις και δήθεν συνεκμετάλλευση του Αιγαίου. Και την αντιστροφή του ενδιαφέροντος ακόμη και με τους τούρκους που τώρα πρωτοστατούν στην διεθνή διπλωματία υπέρ των Παλαιστινίων .
    Πράγματι είναι ΑΠΟΛΥΤΩΣ απαραίτητες όσο ποτέ οι εκλογές για την προδοσία των αδελφών λαών ακόμη και των Κυπρίων με το σχέδιο Ανάν που παίζει τώρα εντονότερα.
    Αυτές δεν είναι επ΄ ουδενί διπλωματικές βλακείες αλλά άθλιες προδοσίες, στο σχέδιο εξαθλίωσης λαών με καθαρή και μεγάλη ιστορία .
    Ναι εδώ και τώρα εκλογές αφού πάρουν ένα γερό μήνυμα από την ΄΄Λαϊκή Συσπείρωση΄΄ , γιατί ο ιδεολογικός αυτός χώρος με την συγκροτημένη και μαζική φιλολαϊκή συνέπεια στα εργασιακά με το ΠΑΜΕ είναι η μόνη σαφής εγγύηση.

    ΧΘ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. μηπως ηξεραν οτι εχει πετρελαιο και φυσ.αεριο πριν την εισβολη?ωστε να γινουν δυο κρατη και να τα κανουν πλακακια με αυτον που θα δωσει περισσοτερα?και τωρα που η τουρκια δινει την εντυπωση οτι ειναι δυνατη και ειναι κοντα με αραβικες χωρες-εχθρους των ηπα-ισραηλ στρεφονται προς τα εμας? (λογω και οτι θα δωσουμε και παραπανω απο αυτα που θελουν)

    de gaulle

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. @ ΧΘ

    >αδελφούς λαούς όπως ο Παλαιστινιακός<

    Από πού κι ως πού "αδελφός λαός";

    >αδελφών λαών ακόμη και των Κυπρίων<

    Αν καταλαβαίνω καλά, οι Κύπριοι είναι ... "αδελφός λαός", όπως και οι Παλαιστίνιοι;

    Μας δίνεις το ορισμό του "αδελφού λαού";

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. @Να μας πεις εσύ ποιά ήταν η στάση των σιωνιστών στην εισβολή των Τούρκων στην Κύπρο.
    Που μας το παίζετε (κι αυτοί και συ) φίλοι σήμερα ;;;@

    Δεν με ένδιαφέρει η σταση των σιωνιστών ούτε είναι δουλεία μου να τους υπερασπιστώ ούτε βγήκα να υπερασπιστώ το Ισραήλ ούτε είμαι φίλος κανενός δήθεν"φιλάνθρωπου" Τούρκου ,Εβραίου ή Παλαιστηνίου.


    Εσύ να μας πεις ποιός είναι ο ρόλος της ισλαμοφασιστικής ΙΗΗ που βγήκες και τους υπερασπίστικες ως δήθεν ανθρωπιστική οργάνωση και μας έλεγες ότι οι Τούρκοι ισλαμοφασίστες και γκρίζοι λύκοι !!!! είναι ανθρωπιστές όπως οι λευκοί συνάδελφοί τους.
    Εξακολουθείς να υποστιρίζεις τα ίδια ? ότι ήταν ανθρωπιστική ενέργεια?

    @ το Ισραήλ, τροφοδοτεί με οπλικά συστήματα, με τουριστικό/εμπορικό συνάλλαγμα και αγοράζει ακίνητα στην βόρεια Κύπρο@

    Γιατί ....οι Άραβες που υπερασπίζεσαι τι έχουν κάνει ?
    Η Συρία δεν είναι αυτή που συμφώνησε στην απευθείας σύνδεση της κατεχόμενης Κύπρου με τα λιμάνια της?. Απότυγχάνει όμως παταγωδώς για οικονομικούς λόγους. Η, υποτίθεται, φίλη Συρία τι είδους έκφραση φιλίας θεωρεί την ακτοπλοϊκή σύνδεση της με την κατεχόμενη Κύπρο?
    Τι είδους φιλη είναι η Συρία που αναγνωριζει την ΠΓΔΜ? Άραβες δεν είναι και οι Σύριοι ?Τον έλληνα τον Πατριάρχη δεν τον έδιωξαν από την Αντιόχεια?

    @Πάντως, κανένας από τους Άραβες τυπικά δεν έχει αναγνωρίσει το ψευδοκράτος στην κατεχόμενη βόρεια Κύπρο. Ούτε βέβαια οι Παλαιστίνιοι, παρά τις πιέσεις της Τουρκίας.@
    Συνεχίζεις να μας υπερασπίζεσαι τους Άραβες?
    Οι Παλαιστήνιοι όχι μόνο έχουν αναγνωρίσει την εισβολή και κατοχή της Κύπρου από την Τουρκία αλλά αντιθέτος στα πλαίσια του Οργανισμού Ισλαμικών Συνδιασκέψεων (στον οποίο συμμετέχουν όλα σχεδόν τα αραβικά κράτη), έχουν.... DE FACTO !!!!! αναγνωρίσει την κατεχόμενη Βόρειο Κύπρο σαν Τουρκικό Κυπριακό κράτος απ’ το 1979.
    Και πραγματικά είναι ειρωνικό, όταν οι ίδιοι είναι κάτοικοι κατεχόμενων, απ’ τους Ισραηλινούς, εδαφών.
    Μήπως μπορεί κανείς αυτό να το διαψεύσει?


    @ ήταν ανθρωπιστικού και όχι στρατιωτικού χαρακτήρα,
    Οι Έλληνες πάντα βοηθάμε !!!@

    Όταν συνεργάζεσαι με Τούρκους ισλαμοφασίστες που κάνουν εμπόριο όπλων με Τζιχάντ σε στιμένες προβοκάτσιες που απο πίσω είναι η ΜΙΤ και όλο το τουρκικό παρακράτος απλά γίνεσαι και εσύ συνεγός προβοκάτορας και μόνο τα ανθρώπινα δίκαια δεν υπερασπίζεσαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. -Εξακολουθείς να υποστιρίζεις τα ίδια ? ότι ήταν ανθρωπιστική ενέργεια?
    ---------------
    Εάν η μεταφορά αυστηρά νόμιμης ανθρωπιστικής βοήθειας από ΜΚΟ, που έχουν εγκρίνει πολλές κυβερνήσεις από όλο τον κόσμο συμπεριλαμβανόμενης της Ελλάδας, Κύπρου και πολλών άλλων δυτικών χωρών, δεν είναι ανθρωπιστική ενέργεια, τι θα ήταν εάν τους έστελναν όπλα;
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. @ το Ισραήλ, τροφοδοτεί με οπλικά συστήματα, με τουριστικό/εμπορικό συνάλλαγμα και αγοράζει ακίνητα στην βόρεια Κύπρο@

    Γιατί ....οι Άραβες που υπερασπίζεσαι τι έχουν κάνει ?
    ------------------
    Πουθενά δεν έχω υποστηρίξει ότι πρέπει να κάνουμε στρατιωτική συμμαχία με τους Άραβες (Συρία κλπ).
    Τους μεν Παλαιστίνιους τους υπερασπίζομαι, τους δε σιωνιστές τους κατηγορώ ως οφείλω, διότι οι πρώτοι είναι θύματα των δεύτερων, με κατεχόμενη την χώρα τους και σφαζόμενο τον λαό τους.

    Αλλά γιατί πρέπει να κάνουμε στρατιωτική συμμαχία με τους "δήθεν φιλάνθρωπους σιωνιστές" όπως τους λες κι εσύ, οι οποίοι μια ζωή τηρούν ανθελληνική στάση προμηθεύοντας τους φίλους τους Τούρκους με όπλα που στρέφονται εναντίον μας σε Αιγαίο/Κύπρο;

    Άλλο πράγμα οι διπλωματικές/εμπορικές/μορφωτικές σχέσεις που έχουμε με Άραβες και Ισραήλ και άλλο η στρατιωτική συμμαχία που δεν θέλω και δεν πρέπει να έχουμε με οποιονδήποτε από αυτούς για τους ίδιους ή διαφορετικούς λόγους.

    Μας φτάνει το ένα κακό που έχουμε πάνω στο κεφάλι μας με την Τουρκία, με την οποία ΚΑΙ είμαστε ΚΑΙ ...σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ, έχουμε ΚΑΙ εμπορικές σχέσεις μαζί της (εγώ είμαι υπέρ του να τα κόψουμε και τα δύο)...

    Γιατί να βάλλουμε και άλλον έναν τώρα με το Ισραήλ που είναι με δαύτην κώλος και βρακί και μας πολεμάνε από κοινού;

    Πες μας κι εμάς εσύ που λες ότι είσαι και ...Έλληνας !!!

    Βλέπω πάλι να επαναλαμβάνεσαι λέγοντας τα ίδια που μας έλεγες πριν με άλλο όνομα.
    Με μια πονηρή διαφοροποίηση όμως -δήθεν ενάντιος και σε Άραβες και σε Ισραήλ- για να μας το παίξεις ότι δήθεν είσαι κάποιος άλλος που ξαφνικά είδες φως και μπήκες !!!
    Όμως, κι αυτό ακόμα είναι πρόοδος !!!

    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Λες για ντε φάκτο αναγνώριση των κατεχόμενων από την Ισλαμική Διάσκεψη.
    Προσθέτεις και την αναγνώριση των Σκοπίων ως "Μακεδονία" από άλλα κράτη.

    Προτείνεις να διακόψουμε κάθε είδους σχέση που έχουμε με ΟΛΕΣ τις χώρες που βρίσκονται και στις δύο λίστες;
    Δες την λίστα με τα 120+ κράτη (με πρώτες ΗΠΑ, Αγγλία, Κίνα, Ιαπωνία, Κορέα, πολλές Ευρωπαϊκές, Σκανδιναβικές κλπ) που αναγνώρισαν τα Σκόπια με το συνταγματικό τους όνομα "Δημοκρατία της Μακεδονίας" και πες μας να ξέρουμε τι μυαλά κουβαλάς !!!

    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Δηλαδή, οι εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες που βοηθούν τους Παλαιστίνιους και στέλνουν ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα, είναι προβοκάτορες;

    Το ελληνικό φορτηγό πλοίο που είχε μέσα εκατοντάδες τόνους διεθνούς βοήθειας, που φορτώθηκε από ελληνικό λιμάνι με επίβλεψη και αυστηρό έλεγχο και έγκριση των ελληνικών αρχών, με άοπλο ελληνικό πλήρωμα, ήταν κι αυτό ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΙΚΗ ενέργεια με συμμετοχή των ελληνικών αρχών/κράτους;

    Διότι -αν ξέρεις- και σε αυτό έγινε πειρατεία στα διεθνή ύδατα από τα ...ένδοξα ισραηλινά κομμάντα με τα στρινγκ (πλήν οπλισμένα) που είδαμε να κλαίνε μετά τις πρώτες σφαλιάρες, στις φωτογραφίες από το "Μαβί Μαρμαρά" !!!

    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. סיירת מטכ"ל
    Δεν καταλαβαίνω, ούτε καταλάβαινα ποτέ 'κορακίστικα'.
    Γίνε πιο σαφής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. @ סיירת מטכ"ל

    Maivin Davar Metoch Davar :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Πού είναι η κοπελιά που προχθές μας έλεγε ότι οι Ισραηλινοί ένστολοι/ένοπλοι δεν έχουν μούσια διότι εμποδίζεται να λειτουργήσει η αντιασφυξιογόνα μάσκα τους, να δει τον κύριο της φωτογραφίας στο βίντεο;

    http://www.youtube.com/watch?v=DuhcSCw9fdU&feature=related

    Τα ...μούσια που μας σερβίρετε εδώ συστηματικά, ένα ένα καταρρίπτονται !!!
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. @ 1:11 μ.μ.
    Άσε ρε φίλε, εγώ κατάλαβα ποιός είσαι !!!
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.