1/10/10

Σὲ καλῶ νὰ ὑπερασπιστεῖς τὸ δίκαιο, τὴν ἀξιοπρέπεια καὶ τὴν ἱστορία σου.

Καλωσορίσατε στο Κέντρο Μελετών Τάσσος Παπαδόπουλος (http://www.tassospapadopoulos.eu/)
ΤΕΘΗΚΕχθες σε λειτουργία η ιστοσελίδα του Κέντρου Μελετών Τάσσος Παπαδόπουλος,Μέσω της ιστοσελίδας αυτής, οι επισκέπτες μπορούν να ενημερωθούν για τους σκοπούς, τις δραστηριότητες και τη λειτουργία του Κέντρου Μελετών Τάσσος Παπαδόπουλος, ενώ μπορούν επίσης να επικοινωνήσουν με το Κέντρο Μελετών και να αποστείλουν τα σχόλιά τους για θέματα κοινού ενδιαφέροντος. Επιπρόσθετα, στην ιστοσελίδα παρουσιάζονται:
• Οι ανακοινώσεις, τα άρθρα, οι εκδόσεις και το ημερολόγιο δραστηριοτήτων/εκδηλώσεων του Κέντρου Μελετών Τάσσος Παπαδόπουλος.
•Επιλεγμένο οπτικοακουστικό υλικό από τη ζωή και την πολιτική σταδιοδρομία του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας Τάσσου Παπαδόπουλου καθώς επίσης και επιλεγμένες ομιλίες του. •Τα σημαντικότερα επιτεύγματα της διακυβέρνησης Τάσσου Παπαδόπουλου (2003-2008). ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

Το Κέντρο Μελετών Τάσσος Παπαδόπουλος είναι ένας μη-κερδοσκοπικός οργανισμός και έχει ως σκοπό την επιστημονική ιστορική έρευνα και μελέτη της περιόδου μετά το 1950 στην Κύπρο και, ταυτόχρονα, την ανάδειξη και προβολή του έργου και της προσφοράς του Τάσσου Παπαδόπουλου στην Κύπρο και στον Ελληνισμό.

Μέσα από μια σειρά δραστηριοτήτων και έργων, φιλοδοξούμε να καταστήσουμε το Κέντρο Μελετών Τάσσος Παπαδόπουλος ένα ζωντανό οργανισμό, πρότυπο στο είδος του και ανοικτό στην κοινωνία. Ένα Κέντρο Μελετών που θα συμβάλει στην περαιτέρω ανάπτυξη του τόπου μας στους τομείς δραστηριοποίησής του.

18 σχόλια:

  1. Δεν μας αξίζει ούτε το όνομ΄ατου να πιάνουμε στο στόμα, θέλαμε Χριστόφια. Πάρτε τα τώρα όλοι στη Κύπρο , γιουσουφάκια θα γίνετε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΡΕ ΕΣΕΙΣ,ΕΧΕΤΕ ΥΠΟΨΗ ΣΑΣ,ΕΝΑ ΣΚΙΤΣΟ ΕΝΟΣ ΣΚΙΤΣΟΓΡΑΦΟΥ (ΜΑΛΛΟΝ ΚΥΠΡΙΟΥ)ΟΠΟΥ Ο ΚΩΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ ΥΠΟΔΕΧΕΤΑΙ ΤΟΝ ΤΑΣΟ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ ΠΑΝΩ ΣΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΜΕ ΑΝΟΙΚΤΑ ΤΑ ΧΕΡΙΑ;ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ ΑΥΤΟ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αισθητή η απουσία του Τάσσου Παπαδόπουλου και του Αρχιεπίσκοπου Χριστόδουλου!
    Μόνο οι νενέκοι μας έμειναν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ρε παιδιά να κάνω μία κουτή ερώτηση;Τυχαία έφυγαν και ο Τάσος Παπαδόπουλος και ο Χριστόδουλος από την ίδια αρρώστεια λίγο πριν ξεσπάσουν όλα αυτά που συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό σε Ελλάδα και Κύπρο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ελένη-Θεσσαλονίκη
    Λυπάμαι που ο Κολοκοτρώνης θα υποδεχθεί τόσους λίγους αλλά στο "τσαρδί" τού ΕΦΙΑΛΤΗ θα υπάρχουν τόσοι ... μα τόσοι πολλοί ....Θα χωρέσουν άραγε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Με την εκλογή του στο Προεδρικό αξίωμα, ο Τάσσος Παπαδόπουλος όφειλε να διαπραγματευτεί το σχέδιο λύσης και να πράξει ότι μπορεί για να το βελτιώσει. Αντί για αυτό έκανε τα πάντα για να το διαμονοποιήσει, ενώ την ίδια ώρα χώρισε τον κόσμο σε "πατριώτες" και "προδότες". Ο λαϊκισμός σε όλο του το μεγαλείο!

    Μετά ήρθε το δημοψήφισμα και το "βροντερό" 'ΟΧΙ' και τότε αποδείχτηκε ότι δεν υπήρχε κανένα σχέδιο διαχείρισης για τα όσα ακολούθησαν. Τα αποτέλεσματα της άστοχης και ανόητης "πολιτικής" του Τάσσου Παπαδόπουλου στο Κυπριακό ήταν α) να απενοχοποιηθεί η Τουρκία, β) να ξεκινήσει ένα νέο ρεύμα εποίκων και ανάπτυξης στα κατεχόμενα και γ) να μετατραπούν οι Ελληνοκύπριοι στα μάτια της διεθνούς κοινότητας από θύματα σε θύτες αφού μόνο για την εισβολή έμεινε να τους κατηγορήσουν.

    Έξι χρόνια μετά το δημοψήφισμα το Κυπριακό εξακολουθεί να είναι άλυτο, οι πρόσφυγες παραμένουν μακρυά από τα σπίτια τους και οι έποικοι αυξάνονται ραγδαία. Το μέλλον του Κυπριακού Ελληνισμού στην γη του έχει καταστεί πιο αβέβαιο παρά ποτέ. Γι' αυτό όσοι από σας επιμένετε ότι ο Τάσσος υπήρξε "μεγάλος ηγέτης" ή ένας άλλος "Κολοκοτρώνης" καλύτερα να το ξανασκεφτείτε. Διότι το μόνο που κατάφερε τελικά ο άνθρωπος σαν Πρόεδρος ήταν να πάρει τον τόπο του 30 χρόνια πίσω.

    Ε/Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Tάσσος Παπαδόπουλος:«Η εθνική και φυσική επιβίωση του λαού μας συναρτάται με την ύπαρξη και την ισχύ του κράτους μας. Με την ύπαρξη και την ισχύ της ανεξαρτησίας μας. Ενόσω το κράτος μας υπάρχει και ισχύει, ενόσω η ανεξαρτησία του και η διεθνής αναγνώρισή του διαφυλάττεται και ενισχύεται, καμιά επιβουλή, καμιά απειλή και κανένας κίνδυνος δεν θα μπορέσουν ποτέ να εξουδετερώσουν την ελπίδα και την προοπτική της επιβίωσης και ευημερίας μας σε αυτό τον τόπο. Το κύρος, η οντότητα και η νομιμότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας δεν υποβιβάζονται και δεν μειώνονται από τις έντονες απόπειρες της τουρκικής πλευράς για πολιτική αναβάθμιση του παράνομου ψευδοκράτους».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Είναι πιο σωστό να κρίνουμε κάποιον από τα έργα του και όχι από τα λόγια του.

    Ε/Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ακριβώς αυτό έπραξε, τα έργα του ήταν συνέχεια των λόγων του ,
    απο τις συμφωνίες Λονδίνου και Ζυρίχης μέχρι τό ΟΧΙ στο σχέδιο Ανάν
    (σχέδιο κατάλυσης της Κυπριακής Δημοκρατίας,Σχέδιο εκχώρησης της Νοτιοανατολικής Μεσογείου στην Τουρκία).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Προφανώς οι εκτιμήσεις μας για τα έργα του Τάσσου Παπαδόπουλου διαφέρουν.

    Να υπενθυμίσω πάντως ότι ο Παπαδόπουλος αποδέχτηκε και επανέφερε το σχέδιο Αννάν ως βάση για λύση του Κυπριακού αποστέλλοντας επιστολή στον ΓΓ του ΟΗΕ με την οποία ζητούσε να επαναρχίσουν οι συνομιλίες οι οποίες είχαν διακοπεί τον Μάρτιο του 2003 εξ υπαιτιότητας των Τούρκων. Κατά τα άλλα όμως ναι, ο Τάσσος υπήρξε ένας νέος "Κολοκοτρώνης".

    Ε/Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Nomizw H/O anwnymos 02 October 11:00 kala kanei na plenei to stoma tou prin mila gia ton Taso. O dikos tous pantos mas eipe oti i ellada eisevale stin Kypros to 1974. Re ma...kes ti ethnikotita eisaste. Ti ethniko ymno lete. Otan to 2004 itan kypelloxos evropis giati panigirizate. NAI stin KYPRO yparxoun oi ELLINES patriotes kai kapioi pou den kseroun apo pou proerxonte (prodotes). KAI KATI AKOMH. ISTORIKO. To Akel pote dimiourgithike kai apo pious. Pantos oxi apo tin Rossia.

    ELLINAS KYPRIOS OPOS ELLINAS KYPRIOS HTAN KAI PETHANE O TASOS. KAPIOI ISOS NA MHN PROLAVOUN NA PETHANOUN KYPRIOU GIATI AN ISE ELLINAS MONO ELLINAS PETHENEIS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @2 Οκτωβρίου 2010 11:00 π.μ.
    Ετσι ακριβως οπως το 'πες.Γι' αυτο και εμεις-εδω στην Ελλαδα-βγαλαμε το Γιωργη Πρωθυπουργο,μη και φτιαξει τα στραβα του σχωρεμενου του Τασσου, παρεουλα με το Χριστοφια που ειναι και κολεγας του καλος...Ας ειναι Αγιο το χωμα που τον σκεπαζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ο Οδυσσεας Ελυτης,γραφει,
    στο ποιημα το "Μικρο Ναυτιλο"

    "Τι εχεις,τι ζητας/που ειναι το
    νοημα/που σου'πεσε απ'τα χερια..".
    Το νοημα ειναι να κανεις το
    θανατο ...ΖΩΗ.Οχι παρηγοριες,αυταπατες,αλλα ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ.
    Να μελετησουμε το θαρρος και τη
    γενναιοτητα ,ωρισμενων
    "...στη ζωη τους ,να φυλανε
    ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ.."
    Εδω νομιζω οτι αρμοζει ενα μικρο
    αποσπασμα απο τις Ποιητικες
    Ερωτικες Ζωγραφιες του ΝΙΚΟΥ ΡΙΓΓΑ.
    Το αφιερωνει στην ΦΕΓΓΑΡΕΝΙΑ ΤΟΥ.
    "...Ολα γυρω μου αλλαζουν,η ζωην
    οι ανθρωποι,οι τοποι,ο κοσμος,
    ακομη και οι ιδεες.Οι ιδεες,που
    τις κανουν κι αυτες καταναλωτικα
    προιοντα κι υστερα σκουπιδια,που
    τα πεταξαν στις χωματερες του
    "πολιτισμου"..Κριμας στον ανθρωπο..
    Ομως παρ'ολα αυτα αρκετοι απο 'μας
    φυλαμε κρυφα στην καυκαλοεκκλησια
    μας τους σπορους και τα δειγματα
    για ναντα βρουν οι συναξιδιωτες
    του μελλοντος,τοτες που θαντα
    αναζητησουν.Θυμασαι που λεγαμε
    πως μονο αν ο ανθρωπος ακουμπησει
    και βιωσει τη Δικαιοσυνη,μοναχα
    τοτες θα μπολιαστει απο την αρετη
    και μοναχα τοτες θα γευτει την
    αγαπη,την ειρηνη και την αληθινη
    κυρα,την παναχραντη την
    ΔικιοΛΕΥΤΕΡΙΑ?Πρωτη λοιπον στη
    σειρα απ'ολες τις διαιωνιες αξιες
    πρεπει να μπει η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ
    πουναι η Μανα που γενναει ολες
    τις αλλες".
    ΑΡΚΑΣ ΦΩΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ανώνυμε 1 Οκτωβρίου 2010 7:47 μ.μ., αυτό εννοείς μάλλον:

    http://2.bp.blogspot.com/_ow_UBIMXjCU/ShkZkrSghYI/AAAAAAAAAV8/SXOb_OUXA2Y/s1600-h/%CE%A4%CE%91%CE%A3%CE%A3%CE%9F%CE%A3.gif

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Δεν ξέρω πώς μπορεί να αναληφθεί πρωτοβουλία από κάποιον φορέα να ανοίξει ένας λογαριασμός, να βάλουμε χρήματα να στηθεί λαμπρός ανδριάντας του τελευταίου Έλληνα ΤΑΣΣΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ στην Αθήνα... μάλλον όχι... στο Αγαθονήσι καλύτερα... ή στο Καστελλόριζο...!!!
    Βέβαια εγώ στα Ίμια θα προτιμούσα αλλά συμβιβάζομαι και με Καστελλόριζο...Φαρμακονήσι...τέτοια...
    ΙοΠ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Επειδή ο Ανώνυμος (2 Οκτωβρίου 2010 2:42 μ.μ.) αναφέρθηκε σε μένα θα ήθελα να τον πληροφορήσω ότι κάθε άλλο παρά ακελικός είμαι. Το ΑΚΕΛ δεν ήταν ποτέ εναντίον του Τάσσου Παπαδόπουλου αφού μέχρι και πρόεδρο για 5 χρόνια τον έβγαλε.
    Την μια και μοναδική φορά που τόλμησε ο Παπαδόπουλος να πολιτευτεί μόνος του, ίδρυσε την "Ενωση Κέντρου" η οποία στην σύντομη ύπαρξη της δεν ξεπέρασε ποτέ το 2%. Από κει και πέρα ας μας απαντήσει κάποιος διαβασμένος με πειστικά επιχειρήματα γιατί ο Τάσσος επανέφερε το σχέδιο Αννάν μετά που το απέρριψε πρώτη η τουρκική πλευρά;

    Ε/Κ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.