1/10/10

ΗΠΑ - ΙΣΡΑΗΛ Ετοιμάζονται ανταλλάγματα

TEΛ ΑΒΙΒ - ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--«Δεσμεύσεις» σε καίρια θέματα του μεσανατολικού ζητήματος φέρεται πως έχει πάρει ήδη ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα εις όφελος του Ισραήλ σύμφωνα τουλάχιστον με όσα ανέφερε χτες η ισραηλινή εφημερίδα «Χα'αρέτζ».

Η εφημερίδα επικαλείται τον Ντέιβιντ Μοκόβσκι, «ερευνητή με γερές προσβάσεις στον Ντένις Ρος, τον επικεφαλής των συμβούλων του προέδρου Ομπάμα για το Μεσανατολικό», ο οποίος φέρεται πως αποκάλυψε επιστολή του Αμερικανού ηγέτη προς τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπέντζαμιν Νετανιάχου. Στη συγκεκριμένη επιστολή, ο Ομπάμα ζητώντας από τον Νετανιάχου το δίμηνο πάγωμα των ισραηλινών εποικισμών, υπόσχεται στη συνέχεια:

* Μακρόχρονη αλλά...«προσωρινή» παρουσία ισραηλινών στρατιωτών στην Κοιλάδα του Ιορδάνη.
* Να μην ξαναζητήσει άλλη αναστολή των εβραϊκών εποικισμών και της οικοδομικής δραστηριότητας στην Ιερουσαλήμ και στη Δυτική Οχθη.
* Να ασκήσει βέτο απέναντι σε οιαδήποτε «αντι-ισραηλινή» απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ εντός του 2011.
* Να αντιμετωπιστεί η τελική τύχη των εβραϊκών εποικισμών σαν τμήμα της τελικής συμφωνίας για το «τελικό καθεστώς» των παλαιστινιακών εδαφών.
* Να εγγυηθεί τον τερματισμό του λαθρεμπορίου όπλων στα παλαιστινιακά εδάφη...

Στο μεταξύ, έληξε χτες «χωρίς βέβαιο αποτέλεσμα» (όπως αναφέρει το Ασοσιέιτεντ Πρες) η συνάντηση ανάμεσα στον Αμερικανό απεσταλμένο Τζορτζ Μίτσελ και τον Παλαιστίνιο Πρόεδρο Μαχμούτ Αμπάς. Στην περιοχή έφθασε χτες και η Ευρωενωσιακή αξιωματούχος Κάθριν Αστον για σειρά συναντήσεων με την παλαιστινιακή και ισραηλινή ηγεσία.
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

4 σχόλια:

  1. καλά
    προς το παρών ΗΠΑ και Ισραήλ έχουν πάθει εμπλοκή

    http://elliniki-stratigiki.blogspot.com/2010/10/e-p-800-yakhont.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Με αυτό τον τρόπο τα "συνεταιράκια" χειραγωγούν την ανθρωπότητα.
    Μυστική διπλωματία στα κρυφά και από την άλλη στημένες διπλωματικές διαβουλεύσεις στα φανερά. Δεν τα γνωρίζει αυτά ο Μαχμούτ Αμπάς;
    Βεβαίως τα γνωρίζει, όπως τα γνωρίζει και ο Χριστόφιας στις διαπραγματεύσεις στην Κύπρο!
    Κατεχόμενη η μισή Κύπρος, κατεχόμενο και ένα μέρος της Παλαιστίνης που θα έπρεπε να αποδωθεί στους Παλαιστινίους.
    Σιωνιστικές οι ΗΠΑ; Μπα.....
    Γράψτε φίλοι τώρα που μπορείτε ακόμη, γιατί σύντομα ούτε αυτό δε θα μπορούμε να κάνουμε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @ ΑΠΕΛΛΗ

    >Γράψτε φίλοι τώρα που μπορείτε ακόμη, γιατί σύντομα ούτε αυτό δε θα μπορούμε να κάνουμε....<

    Μπα, πάντα θα μπορούμε, διότι κανείς δεν λογαριάζει αυτά που γράφουμε. Όπως και τώρα.

    Ένας λόγος, μάλιστα, που θα καταντήσουμε να μπορούμε μόνο να γράφουμε, είναι το ότι και τώρα μόνον αυτό κάνομε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κ.ΚΑΝΕΝΤΕΡΙΔΗ δεν εχει άμεση σχεση με το αρθρο και αν νομίζετε πως δεν πρεπει,μην το δημοσιέυσετε, αλλα θυμήθηκα την φετινη 19 Μαϊου στην Θεσσαλονικη. Την ωρα που εκφωνούνταν οι ομιλίες απο τους διοργανωτες και τους καλεσμενους, για το μεγαλο βήμα ΠΡΟς ΤΑ ΕΜΠΡΟς που εγινε εξαιτίας της αναγνωρησης απο την Σουηδία της Γενοκτονίας των Χριστιανικών πλυθησμων στην Οθ.Αυτ/ρια ΟΙ ΟΠΑΔΟΙ ΤΟΥ ΑΡΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΘΗΚΑΝ ΠΛΗΣΙΟΝ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΚΑΙ ΦΩΝΑΖΑΝ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ ΟΠΩΣ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ. Εκεινη την στιγμή δεν εδωσα σημασία, αλλα μετα συνειρμικά το μυαλό μου πήγε στους ΕΒΡΑΊΟΥΣ της Θεσσαλονίκης. Και αναρωτιέμαι ,είναι τελικά ο Αρης ομάδα που εχει ιδρυθεί απο Εβραίους;; Γιατί αν και οι οπαδοί είναι και αυτοι της ιδιας καταγωγης τοτε τιθεται το πολυ σοβαρό ζήτημα για την σταση αυτων των ανθρωπων απέναντι μας, απεναντι στους Ποντιους, 90 σχεδον χρονια μετα την Γενοκτονία βλέπουμε οι συμπεριφορες του 1922 να αναβιωνουν ή μηπως δεν εξαλειφθηκαν ποτε;; Ποιούς βρηκαν οι Ποντιοι του 1922 στην Θεσσαλονικη;; Μηπως υπάρχει και εβραϊκός δακτυλος στον χαμώ 35000 Ποντιων στην Ελλαδα πλεον ;;; ΠΟΣΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΖΟΥΣΑΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ 1922;;;
    ΚΑΝΤΕ ΜΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ Ή ΓΡΑΨΤΕ ΕΝΑ ΑΡΘΡΟ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.